Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
04-10-2013  

Ten Cate wil 2 nieuwe fabrieken bouwen


Het meest revolutionaire kunstgras van wereldleider Ten Cate, word bespeeld door Heracles Almelo.
 

ALMELO – Het beursgenoteerde Koninklijke ten Cate met haar hoofdzetel in Almelo, wil twee nieuwe fabrieken bouwen. Een voor de productie van thermoplastisch composiet voor auto-onderdelen en de andere voor de productie van kunststof garens voor sportvelden. In beide ziet Ten Cate groeikansen maar in Nijverdal is de bestaande productieruimte te krap.
Ten Cate richt zich daarom op meer zoeklocaties o.a. in Twente. Overijssels gedeputeerde Rietkerk wees daarbij al op de voordelen van het Twentse XL Businesspark waar volgende maand begonnen wordt met de aanleg van een laad- en loskade, een gegeven dat van groot belang kan zijn voor Ten Cate.
Daar denkt Burger Belangen in Hellendoorn geheel anders over, meldt De Roskam. Burger Belangen wil dat het Hellendoornse college van B&W alles uit de kast trekt om de schaalvergroting in Nijverdal te laten plaatsvinden. Gewezen wordt daarbij op de 3e fase van industrieterrein ’t Lochter langs de N35 en ook zou er capaciteit zijn in Nijverdal Noord aan de PC Stamstraat. Daar staat echter tegenover dat het XL Business Park door de provincie is aangewezen als Twentse locatie voor grote ontwikkelingen en naast de verbinding over water ook pal aan de A35/A1 ligt.

Archief
Terug naar vorige pagina