Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-10-2013  

Huize Friso bindt de horeca op het spek

 

ALMELO – Zorginstelling Huize Friso gaat vol in de aanval op de horeca door de faciliteiten tegen bodemprijzen aan te bieden aan burgers, bedrijven en organisaties.
Zo heeft men een viertal zalen in de verhuur voor vergaderingen en recepties met voorziening van spijzen en dranken en bovendien apparatuur zoals projectieschermen en grootbeeld TV-schermen.
In de catering wordt men actief met het verzorgen van een High Tea Party aan huis of lekkere hapjes voor 55 eurocent per stuk.
Als klap op de vuurpijl wordt reclame gemaakt met dineren in het restaurant van Huize Friso voor 8,50 euro waarbij taxivervoer heen en terug is inbegrepen.
Kortom prijzen op het scherpst van de snede waar de horeca nooit aan kan tippen. ‘Een gezonde en smakelijke dienstverlening is onze zorg!’, kopt Huize Friso. De wijze waarop Huize Friso de commerciële toer op gaat roept vraagtekens op en zal ongetwijfeld weerstand oproepen van belangenorganisaties als Koninklijke Horeca Nederland en Bureau Eerlijke Mededinging (BEM). Het is bovendien de vraag of de commerciële toer van Huize Friso past binnen de para-commerciële verordening die gemeenten sinds 1 januari 2013 verplicht zijn te voeren.

Update: 26-10-2013
Naar aanleiding van dit bericht de reactie van een lezer dat ook in het Grand Café van de Titus Brandsmahof aan de Windmolenbroeksweg de horeca welig tiert met schenken van alcoholische versnaperingen. Dit allemaal zonder de verplichte drank- en horecavergunning. Het toezicht op dit soort exploitaties ligt bij de afd. Bijzondere Wetten van de gemeente.

Archief
Terug naar vorige pagina