Sportberichten


Plaatsing  
 
03-03-2012  

Heracles stunt niet in Alkmaar (3-1)

 

ALKMAAR – Zonder de geschorste Kwame Quansah en Tim Breukers – vervangers Thomas Bruns en Mike te Wierik – en zonder de al langer geblesseerden Olivier ter Horst en Marko Vejinovic moest Heracles Almelo naar Alkmaar om het AZ van trainer Gertjan Verbeek te bestrijden. Langs de lijn Hendrie Krüzen als hoofdcoach omdat Peter Bosz voor het eerst van zijn leven een straf moest uitzitten op de tribune nadat hij vorige week nogal boos was over een ‘miskleun’ van scheidsrechter Blom.
In de eerste helft werd gespeeld in een hoog tempo en vooral in het eerste half uur was Heracles gevaarlijker dan AZ, Verbeek stond zelfs soms hoofdschuddend langs de kant toen Heracles bij herhaling met snelle uitvallen door de defensie van ZA sneed. Een fraai schot van Bruns werd gepareerd, Everton liet een goede kans liggen en een schot van Armenteros belandde via een tegenstander op de paal. AZ stelde daar eveneens een aantal kansen tegenover, maar Pasveer stond op zijn post. Na een half uurtje dan toch de 1-0 voor AZ door Poulsen uit een corner van de Belg Martens. De Alkmaarders werden sterker en lieten zien niet voor niets boven in het klassement te staan. Kort voor rust resulteerde dat opnieuw in een doelpunt, nu met een echt spitsendoelpunt van Altidore 2-0.
Na de thee direct een aanvallend AZ en een zeer fraaie beheerste lob van Maher eindigde ongrijpbaar voor Pasveer net onder de lat 3-0.
Heracles bleef echter voetballen en kwam telkens gevaarlijk uit. Rienstra schoot op doel en Nick Viergever keerde op de doellijn in een reflex met zijn arm. Het gevolg rood en een penalty die door Overtoom werd benut.
De meegereisde aanhang ging er eens voor zitten, maar Heracles kreeg geen vat op de 10 Alkmaarders die Verbeek restte. Hij moest dat toezien vanaf de tribune omdat scheidsrechter Bossen hem wegstuurde op advies van de vierde official. Dit tot grote verbazing van Verbeek die zich nergens iets van bewust was, wat hij dan fout gedaan zou hebben. Achteraf beschuldigde Verbeek zelfs de vierde man er van dat hij loog tegen Bossen.
AZ kwam in de slotfase niet meer in de problemen en was zelfs met uitvallen nog gevaarlijk. Pasveer moest in blessuretijd zelfs Gudmundsson nog het score beletten.

< Altidore viert zijn doelpunt (Meer foto's klik hier)


AZ - Heracles Almelo 3-1 (2-0)
1-0 Poulsen (31)
2-0 Altidore (43)
3-0 Maher (52)
3-1 Overtoom (56/pen)

Verbeek: ‘Vierde man liegt’
Krüzen: ‘Liepen achter de feiten aan’
Maher: ‘Lobt AZ naar 3-0’
Bossen: ‘Over wegsturen Verbeek’

Arbiter:Bossen
Geel:Te Wierik (Heracles Almelo)
Rood:Viergever (AZ/55)
Bijz.: Verbeek (trainer AZ) naar de tribune gestuurd (64)
Opstellingen:
AZ:Esteban, Marcellis, Moisander,Viergever, Poulsen, Maher, Martens,Elm, Beerens (Berg Gudmundsson/44),Altidore (Boymans/78), Holman(Klavan/57).
Heracles Almelo:Pasveer, Te Wierik,Rienstra, Van der Linden, Looms(Gouriye/78), Bruns, Overtoom, Duarte,Douglas (Van Mieghem/86), Armenteros,Everton.

 
04-03-2012  

Ooging goud en van Baaren zilver in Hamburg

  HAMBURG – Tijdens de German Open Taekwondo in Hamburg behaalden Reshmie Oogink goud en Joyce van Baaren zilver. Beiden zijn lid van Taekwondo Oude Luttikhuis uit Almelo.
Aan de German Open namen 1400 sporters deel waaronder vele nationale teams uit de gehele wereld. Een mooie graadmeter dus voor de komende EK dat van 2 t/m 6 mei wordt gehouden in Manchester.
Lees verder...

 
05-03-2012  

Paardensport lam door Rhino-virus

 

ALMELO – Paardenminnend Nederland heeft te maken met een ernstige vorm van het Rhinopneumonie virus. Het virus is meestal onschuldig met symptomen als van een griepje, maar waart nu rond in de ernstige vorm waarbij of spontaan abortus optreedt bij drachtige merries of verlammingen in de neurologische vorm. Meestal leidt dat tot de dood van paard of pony binnen twee dagen.
De ernstige vorm werd voor het eerst geconstateerd in de regio Nijmegen maar heeft ook Woubrugge in Zuid Holland bereikt en ook in Wierden schijnt haast zeker een geval te zijn van een spontane abortus.
Organisatoren van hippische evenementen hebben het afgelopen weekend al hun evenement stop gezet op aandrang van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). De bond zelf gelastte het Nationaal Indoor Kampioenschap af dat in Ermelo verreden zou worden. De overbrenging van het virus vindt vooral plaats door briesen in stallen en door besmette kleding en handen van verzorgers en ruiters. Sinds het advies van de KNHS proberen stalhouders en maneges het virus buiten de deur te houden en worden stalgebieden afgesloten voor onbevoegden en mag er geen paard of pony van buiten meer in of uit. Ook is dat het geval bij het Twents Hippisch Centrum in Almelo. De locatie waar eens per jaar een van de grootste hippische evenementen in Nederland, de Almelose Ruiterdagen worden georganiseerd. Vooralsnog gaan daarvoor de voorbereidingen door en wordt de inschrijving op1 april a.s. gewoon geopend. De Almelose Ruiterdagen staan van 14 t/m 24 juni a.s. op de agenda.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
05-03-2012  

Heracles On Tour bij fusieclub VCOW in Wierden

  ALMELO – Heracles Almelo gaat de komende maanden ‘On tour’ door de regio om de club te promoten en om de jeugd aan het sporten te krijgen. De eerste halte wordt op zaterdag 17 maart (vanaf 15.00 uur) de fusieclub VCOW van de voetbalverenigingen Wierden en Omhoog in Wierden. De supergave clinic wordt verzorgd door twee spelers en een trainer van Heracles Almelo. Er zijn verschillende leuke onderdelen, zoals bijvoorbeeld positiespel, partijspel, hooghouden en penaltyschieten. Al deze onderdelen worden enthousiast begeleid door de Heraclieden. De aanmelding voor de clinic van zaterdag 17 maart (aanvang 15.00 uur) is alleen mogelijk voor de E-jeugd van de volgende clubs: Omhoog VCOW, SVZW, Wierden, S.V. Enter en Enter Vooruit. Aanmelden is mogelijk via de leiders en/of trainers van de genoemde amateurclubs en kan tot maximaal 1 week voorafgaand aan de clinic. Zorg dat je erbij bent!
Lees verder...

 
05-03-2012  

Stem op G-team ON voor bezoek aan Arena

 

ALMELO – Het G-voetbalelftal O.N JG 1+2 maakt kans op een Clinic van de jeugdtrainers van Ajax op het trainingscomplex de Toekomst. Mogelijk gemaakt door AEGON en Fonds Gehandicaptensport. Help O.N. en stem op ons!
Op 1 april aanstaande organiseren AEGON en Fonds Gehandicaptensport voor 4 G-voetbalelftallen een unieke voetbalclinic. De voetbalclinic staat onder leiding van jeugdtrainers van Ajax en vind plaats op het trainingscomplex de Toekomst van Ajax. De winnaar mag bovendien ook de shoot-out doen op 1 april in de Arena bij de wedstrijd AJAX-Heracles. (daarom alleen al moeten wij winnen!)
AEGON en Fonds Gehandicaptensport zouden graag alle G-voetballers in Nederland uitnodigen, maar helaas is de capactiteit van de Toekomst niet toereikend. Van de 10 G-voetbalelftallen kunnen er 4 G-voetbalelftallen door. O.N. JG1+2 uit Almelo maakt kans op één van de 4 plekken.

Let op: tot en met 19 maart 12:00 uur kan je stemmen!
De teams presenteren zich in een filmpje. Ga naar www.ajax.aegon.nl, zoek C.V.V. Oranje Nassau op en stem op ons. Hoe meer stemmen, hoe meer kans. Dus vertel zo veel mogelijk mensen dat ze kunnen stemmen! Dus Twitter, mail of zet het op je Facebook of Hyves. Wij verdienen deze clinic!
G-voetbal is bedoeld voor mensen die door een lichamelijke en/of verstandelijke beperking belemmerd zijn in hun bewegingsmogelijkheden.
 

 
06-03-2012  

Rietvogels/DVO´71 wordt s.v. DRC´2012


De oud- profvoetballer Ronald Dams (Heracles Almelo) wordt in het nieuwe seizoen de nieuwe trainer van s.v. DRC 2012
Zijn voetbalcarrière begon op jeugdige leeftijd bij de amateurs van avc Heracles waar hij op 17 jarige leeftijd werd weggeplukt door het betaalde voetbal. Heracles Almelo bood hem een contract aan als semiprof en hij zou daar tien jaar blijven. Een slepende blessure maakte een einde aan zijn profcarrière maar hij ging door bij de amateurs. Hij verbond zich voor 2 jaar aan DETO in Vriezenveen en stak daarna de grens over naar Duitsland. Hij bleef een jaar in Lechten, drie jaar bij Südlohn en 4 jaar bij Borken. Toen was het genoeg voor Ronald en keerde hij terug naar Nederland om als trainer aan de slag te gaan bij avc Heracles en dat hielt hij drie jaar vol. Vervolgens trainde hij drie jaar de selectie van Bruchterveld waarna hij overstapte naar sv Delden. In de twee jaar dat hij daar verbleef deed hij er ook nog eens de A-jeugd van DETO bij. Daarna volgde 1 jaar Zuid Eschmarke en thans is hij aan zijn eerste jaar bezig als trainer van Voorwaarts Vriezenveensewijk.
 

ALMELO - De fusieclub RietvogelsDVO’71 krijgt de naam s.v. DRC 2012 althans die keuze hebben beide besturen maandagavond jl. gemaakt uit de ruim 60 voordrachten die werden ingeleverd. Met de toevoeging s.v. houdt men de handen vrij om in de toekomst andere takken van sport toe te voegen en volgens het persbericht staat DRC voor De Riet Combinatie.
Uitlegbaar is het natuurlijk ook voor DVO’71 – Rietvogels - Combinatie en dat zou kunnen betekenen dat in de toekomst deelname aan het jaarlijkse Landelijke Vogels Toernooi is verzekerd. Mocht dat niet het geval zijn, kan dat nog wel enige discussie opleveren met een deel van de achterban.
De fusie moet ingaan in mei voor inschrijving in de KNVB competitie 2012-2013.

Werkgroepen werken de bestuurlijke samenvoeging uit evenals de renovatieplannen van de opstallen, om op De Riet te kunnen starten met een aan de tijd aangepaste accommodatie. Hiervoor is een budget van ruim 120.000 euro beschikbaar zodat kleedkamers en clubgebouw De Kauwe kunnen worden opgeknapt. De middelen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door de gemeente Almelo die de verhuizing van DVO’71 naar De Riet afdwong omdat sportcomplex ’t Maatveld wordt afgestoten. DVO'71 ontving eveneens 55.000 euro voor de opstallen op 't Maatveld. Eind maart moeten de werkgroepen hun rapporten klaar hebben.

De fusieclub s.v. DRC 2012 is eveneens gestart met een wekelijkse voetbalinstuif op woensdagmiddag voor kinderen uit de buurt. Deelname is gratis en staat o.l.v. oud- Heracles en oud- Rietvogels-speler Henk Morsink. De middelen hiervoor zijn beschikbaar gesteld door de Provincie Overijssel. De provincie wil met de bijdrage het sporten door kinderen bevorderen.

 
07-03-2012  

Turninstuif voor ‘Kids' in de IISPA

 

ALMELO – De Federatie van Almelose Gymnastiekverenigingen en topsportorganisatie BosanTON Almelo organiseerden woensdagmiddag een Turninstuif voor kinderen in de topsporthal IISPA aan de Weezebeeksingel. Zo’n 100-tal kinderen konden zich uitleven in de turnhallen van BosanTON en de FAG.
De sportinstuif is mede een initiatief van de gemeente Almelo en de provincie Overijssel om sporten door kinderen te bevorderen.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 158 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
10-03-2012  

Schaaktoernooi Noordik met internationaal tintje


Een groep leerlingen uit het Duitse Ibbenbüren nam eveneens deel aan het Noordik Open Schaaktoernooi 2012.
 

ALMELO – Aan het jaarlijkse Open Noordik Schaaktoernooi namen dit jaar ook een groep Duitse scholieren uit Ibbenbüren en Hörstel deel. De gedachte hierbij is het Noordik als Topsport Talentschool nog meer op de kaart te zetten. Het Noordik onderhoudt zelf al langer internationale contacten en wil dat in de toekomst nog verbreden ook via het schaaktoernooi. Het schaaktoernooi was opgedeeld in een hoofdgroep met meer ervaren schakers en een B-groep.

De winnaars zijn:
Groep 1: 1. Robin Bos – Lonneker, 2. Johnny Paans – Raalte, 3. Melle Edens – Lonneker
Groep 2: 1. Ziggy Zijdemans - SV Almelo, 2. Methunrai Sivakumara - Schule am See (Ibbenbüren) 3. Jordy Brinks - SV Almelo
Groep 3: 1. Zowie Zijdemans - SV Almelo, 2. Sofyen Barkia - Schule am See (Ibbenbüren), 3. Martijn Kanger - Minerva (Hengelo)
Groep 4: 1. Lars van Schooten - MatAdor (Wierden), 2. Romee Schulte – Minerva (Hengelo), 3. Aert-Willem Stigter – MatAdor (Wierden)
Groep 5: 1. Tom Fransen - SV Almelo, 2. Simon Allrogge - Grundschule Hörstel, 3. Luuk Valk, ENO (Nijverdal)
Groep 6: 1. Anita Merkon – ENO (Nijverdal), 2. Onno Elgersma - SV Almelo, 3. Dimitri Schuurman - SV Almelo
Groep 7: 1. Nick Celombitko - Grundschule Hörstel, 2. Femke van Rijn – MatAdor (Wierden), 3. Arjuna Bertholee – ENO (Nijverdal)
Groep 8: 1. Britt van Oosten - Telgenborch Almelo, 2. Nico Jendick - Grundschule Hörstel, 3. Alisia Bergman - SV Almelo
Groep 9: 1. Mona Al Aboody - SV Almelo, 2. Dominic Belksma - De Windhoek Almelo, 3. Lea Meulenkamp - SV Almelo
Groep 10: 1. Ivo Karamoy - SV Almelo, 2. Malte Heitling - Grundschule Hörstel, 3. Simon Ritz - Grundschule Hörstel


Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (33 foto's)...

 
10-03-2012  

Heracles thuis afgetroefd door ADO met 0-2

 

ALMELO – De thuiswedstrijd van Heracles Almelo tegen ADO De Haag was niet alleen de wedstrijd van de blunder van Pasveer, maar de wedstrijd van het collectief falen van de Heraclieden. ADO ging dan ook terecht met de overwinning op zak huiswaarts. Trainer Peter Bosz was er na afloop duidelijk over: ‘Dit is een terechte overwinning van ADO, ik heb me kapot geërgerd. Wat een slappe hap.’
Het leek er veel op dat een flink aantal spelers meer bezig waren met hun aflopende contracten dan met presteren. Was er enkele weken geleden nog hoop op de nacompetitie voor Europees voetbal, nu dreigt de nacompetitie om degradatie dichtbij te komen!

Een blunder van Remko Pasveer in de vijfde minuut was de aanleiding voor een snelle Haagse treffer. Pasveer schhot een terugspeelbal in de voeten van Jens Toornstra die zich het buitenkansje niet liet ontnemen en de 0-1 op het scorebord zette.
Heracles Almelo moest vanaf dat moment het spel maken en slaagde daar als collectief niet in. Teveel werd de lange bal gehanteerd in plaats van de combinatie waardoor de spitsen slechts sporadisch goed werden aangespeeld. Heracles had bovendien de pech dat de Haagse doelman Coutinho in een supervorm verkeerde en kopballen van Armenteros en Everton onschadelijk maakte. Hij had bovendien de mazzel dat hij in geslagen positie uit de kluts Overtoom in het zijnet kopte. ADO stelde daar eveneens weinig tegenover maar voetbalde wel als collectief.
In de tweede helft ontbrak het bij Heracles eveneens aan opbouwend samenspel en werd het slechts zelden gevaarlijk voor het doel van Coutinho. Het gevaar kwam meer van afstandsschoten van o.a. Willie Overtoom en Mark Looms maar Coutinho bleef onberispelijk keepen.
ADO speeldegegroupeerd gaf weinig kansen weg en loerde op de counter. Een kwartiertje voor het eind kwam die daadwerkelijk en wist invaller Vicento de Hagenezen met een fraaie lob op 0-2 te zetten, zodat het met de volle winst ging strijken na dat in acht wedstrijden niet meer gedaan te hebben. De Hagenezen snoepten deze competitie de Heraclieden dus alle zes punten af.
Heracles zal volgende week in het Gelredome uit een heel ander vaatje moeten tappen om degradatievoetbal te voorkomen!

< Foto: Harry Broeze

Commentaren:
Peter Bosz: ‘We zijn mensen geen robots
Maurice Steijn: ‘Gemengde gevoelens bij Steijn
Remko Pasveer: ‘Pasveer baalt van snelle blunder
Gino Coutinho: ‘Zege was echt nodig

Heracles Almelo - ADO Den Haag 0-2 (0-1)
0-1 Toornstra (5)
0-2 Vicento (73)
Arbiter: Ketting
Geel: Looms, Chery
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Duarte (Bruns/71), Overtoom, Quansah, Douglas (Pedro/72), Armenteros, Everton.
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo (N'Toko/87), Horvath, Kum, Luksik, Visser, Radosavljevic, Toornstra (Lalkovic/90+2), Boussaboun, Immers, Chery (Vicento/70).


Fotoreportage

 
11-03-2012  

AKC sluit zaalcompetitie af met winst

 

ALMELO - De laatste wedstrijd van dit zaalseizoen moest AKC thuis spelen tegen de Hoeve. Zoals zo vaak eindigde ook deze thuiswedstrijd in een overwinning met veel doelpunten. Door de overwinning eindigen de Almeloërs na een wisselvallig seizoen op doelsaldo als derde in de overgangsklasse.
Na een flitsende start een een snelle 6-2 voorsprong stokte het spel van AKC en kon de Hoeve langzaam maar zeker in de wedstrijd terugkomen. Bij rust was de wedstrijd met een 12-11 stand weer helemaal in balans. Ongeconcentreerd verdedigen en traag aanvalsspel zorgden ervoor dat AKC de wedstrijd niet besliste. Met Roman Seifert voor Kees van den Barg lukt het in de tweede helft wel om steeds iets verder uit te lopen, waardoor uit eindelijk na een slechte wedstrijd een aansprekende 28-23 eindstand op het scorebord stond.
Met dit resultaat eindigde AKC dus op de derde plaats in de overgangsklasse, een behoorlijk resultaat maar vooral in uitwedstrijden zijn er te weinig punten gehaald. Toch kan men met opgeheven hoofd vooruit kijken want vooral de jonge spelers hebben veel geleerd dit seizoen. Volgend seizoen zal de ploeg moeten gaan meedoen om de prijzen. Op veld staat AKC de loodzware taak om te proberen zich in de hoofdklasse te handhaven, pas 15 april zal deze competitie hervat worden.
(bron: Mark Landhuis AKC)

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

 

Fotoreportage (18 foto's)...

 
11-03-2012  

Judocompetitie van het Oosten blijft groeien

  HENGELO - Zaterdag jl. ging de karavaan van de Judocompetitie van het Oosten naar Hengelo, alwaar iedereen werd opgewacht door de organiserende club, ditmaal judoschool Haagsma. De wedstrijdleiding was in handen van de judoleraren Gerrit Middelkamp en Max Ritzen.

Meer dan 110 judoka’s hadden zich aangemeld en na de weging werden ze verdeeld over 23 poules. Voor iedere wedstrijd verdient de judoka 10 punten, als de judoka de wedstrijd heeft gewonnen komen hier 5 punten bij op. In totaal kan een judoka maximaal 60 punten verdienen, ook al heeft hij of zij meer wedstrijden gespeeld. Deze worden opgeteld bij de punten uit de andere rondes en ga je dan over een honderdtal, dan krijg je een bijbehorend embleem en een oorkonde. De oorkondes en de emblemen zijn in de kleuren van de volgorde van de judobanden: wit, geel, oranje, groen, blauw en bruin.
De vorige ronde behaalde Gijs Nijland als enige de 500 punten, vandaag kreeg hij gezelschap van Bloem Reinders, Styn Kuipers, Alexander Berning, Bart van Benthem, Casper Duvaloois, Eline de Vries en Tom Broenink.
Lees verder...

 
14-03-2012  

Noordik-schaatsteam Nederlands kampioen

 

HOORN - Het Noordik- schaatsteam meisjes (licentiehouders t/m 14 jaar) bestaande uit Britt Büter, Sanne Schothuis, Daphne de Jonge en Marit Steunenberg is dinsdag jl. tijdens de KPNknsb NK Scholenploegenachtervolging in Hoorn Nederlands kampioen geworden. Van de 14 teams gingen de dames met vier teams door naar de finale en sleepten vervolgens de nationale titel in de wacht.
Het Noordikteam (Mike, Björn en Johanne) jongens t/m 17 jaar werd knap vierde. Trainer Aaldert Pol – schaatsclub CSV Vriezenveen – kan terugkijken op een goede winterperiode schaatsen op ’t Noordik.
Aan de voorrondes namen nationaal zo’n 2500 schaatstalenten deel en de wedstrijden stonden onder supervisie van de KNSB.
Binnenkort zet de afdeling Topsport Talentschool van ‘t Noordik uit Almelo de Nederlandse kampioenen in het zonnetje.

Klik hier voor een foto-impressie van het NK.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-03-2012  

Schoolkorfbal Almelo gaat weer van start

 

ALMELO - De komende weken staat schoolkorfbal weer hoog op de agenda's bij de verschillende basisscholen. De organisatie ligt in handen van de Almelose korfbalclubs AKC en Achilles. De gemeente Almelo is wegens bezuinigingen niet meer bij de organisatie betrokken, maar de clubs nemen hun verantwoordelijkheid en hebben de handen ineengeslagen om de traditie van schoolkorfbal weer leven in te blazen.
Vanaf nu tot half april zullen er op de verschillende basisscholen weer korfbaltrainingen aangeboden worden. Dat zal ongetwijfeld resulteren in een leuk en spannend schoolkorfbaltoernooi op 16, 17 en 18 april. De beide organiserende verenigingen zullen ieder één speeldag op het eigen veld organiseren en jaarlijks om en om de finaledag toegewezen krijgen.
Deze keer is voor een iets andere opzet gekozen, vooral om de scholen ter wille te zijn. Het toernooi zal op drie avonden worden afgewerkt. Op 16 april bij AKC en op 17 en 18 april bij Achilles.
Voor de basisleergroepen 5/6 zal de nieuwe spelvorm 'Mono' worden geïntroduceerd. Dat wil zeggen dat er slechts in één vak met één paal gespeeld zal worden in teams van 4 personen (2 meisjes en 2 jongens).
Groep 7/8 zal het toernooi wel in traditionals vorm, dwz 2 vakken en 2 teams van ieder 4 jongens en 4 meisjes, spelen. Een evaluatie van de verschillende speelvormen na het toernooi zal dan uitsluitsel geven over de te kiezen spelvorm voor 2013.
(bron: Mark Landhuis AKC Almelo)

 
16-03-2012  

Open dag bij tennisvereniging Bornerbroek

 

BORNERBROEK - Tennisvereniging Bornerbroek houdt op zondag 25 maart van 12.30 uur tot 16.00 uur een open tennisdag. Iedereen die eens gratis en geheel vrijblijvend een balletje wil slaan, is dan van harte welkom. Doe ook mee, schrijf u nu in via www.opentennisdagen.nl en maak kans op fantastische prijzen! Kom dus op 25 maart naar het complex van de Tennisvereniging Bornerbroek aan de Maatkampsweg 15.
De open dag begint om 12.30 uur met een inlooptraining voor de jeugd en om 13.00 uur voor volwassenen. Verder is er een spellencircuit en wordt er een demonstratiewedstrijd verzorgd. Natuurlijk wordt er informatie gegeven over de mogelijkheden van tennissen en training. Voor de kleintjes is er een springkussen aanwezig. De koffie en ranja staan klaar en de toegang is uiteraard gratis.
Alles over de open tennisdagen is te vinden op www.opentennisdagen.nl en www.facebook.com/tennisdagen. Kijk voor meer informatie over activiteiten van de Tennisvereniging Bornerbroek op www.tennisbornerbroek.nl.

 
16-03-2012  

Heracles door rode kaart ten onder tegen Vitesse


Invaller-doelman Telgenkamp maakt hier de inzet van Van Ginkel onschadelijk
 

ARNHEM – Het team van trainer Peter Bosz begon goed aan de wedstrijd tegen de Arnhemmers, stond goed gegroepeerd en had meer balbezit, maar het dwong geen echte kansen af. Vitesse kwam in diezelfde fase eveneens niet tot grootse daden en gokte op snelle uitvallen via Bony, van Ginkel en Ibarra.
Een vrije trap van Buttner zorgde er voor dat Duarte zich te ver naar achteren liet dringen waardoor van Ginkel in de 23e minuut in scoringspositie kwam, maar Pasveer wist zijn inzet nog wel in eerste instantie te keren. Tegen het mooie hakje uit de rebound door Bony bleef hij echter kansloos. 1-0
Tot dan toe hadden de Arnhemmers eveneens geen doelrijpe kansen afgedwongen, maar zij werden na de openingstreffer wel feller en vooral Bony won menig duel waardoor spanning in de defensie van de Heraclieden ontstond. Gele kaarten voor Rienstra en van der Linden waren het gevolg en ook Duarte kreeg nog een gele prent.
Op slag van rust zond Bony de snelle Ibarra de diepte in die de bal met de knie meenam richting Pasveer. Deze kwam snel uit maar kon een botsing niet geheel ontwijken waardoor Ibarra maar al te graag over de doelman duikelde. Het gevolg een rode kaart, een penalty van Bony op de paal en een kapot TV decor in de catacomben van het Gelredome omdat Pasveer zijn woede niet kon bedwingen over de zware straf van Wiedemeijer en in zijn gang naar de kleedkamer dwars door het bord heen sloeg.
Peter Bosz offerde Douglas voor de komst van de goed invallende reservedoelman Telgenkamp en liet Everton na de thee achter in de kleedkamer voor Bruns die meer body op het middenveld moest brengen.
Met een mannetje minder kwamen de Heraclieden niet echt meer aan aanvallen toe maar het gaf ook niet veel kansen weg tegen een machteloos voetballend Vitesse. In de 67e minuut stuurde Bony Ibarra op pad die Looms er op snelheid uitliep en met een verwoestend schot doelman Telgenkamp kansloos liet. 2-0
Even later verzuimde van Ginkel de voorsprong uit te bouwen door een schot op de onderkant van de lat en vlak daarna was het doelman Tegenkamp die goed een schot van dezelfde van Ginkel pareerde.
Het waren de hoogtepunten uit een povere tweede helft die Heracles niets bracht en Vitesse-trainer John van den Brom hooguit de tevredenheid van de winstpunten. Hij gaf toe dat zijn team het lastig had gehad in het begin en het geluk dat Heracles geen echte kansen waardoor de Arnhemmers overleefden en konden profiteren van verdedigende fouten van de Almeloërs en de nummerieke meerderheid.
Trainer Peter Bosz was op zich wel tevreden over het spel van zijn mannen in de beginfase maar vond dat het tempo toen te laag lag om de Arnhemmers echt pijn te kunnen doen. Na de zware rode kaart werd dat allemaal anders maar volgens Bosz had er anders meer ingezeten.

< Foto: Harry Broeze
(Klik hier voor de fotoreportage)

Peter Bosz: 'Pasveer trok zijn armen in'
John van den Brom: 'de 2-0 duurde te lang'

Vitesse - Heracles Almelo 2-0 (1-0)
1-0 Bony (23)
2-0 Ibarra (67)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Duarte, Rienstra, Van der Linden, Van der Heijden (Vit.)
Rood: Pasveer (41) (Geschorst in bekerwedstrijd tegen AZ)
Bijz: Bony mist penalty (45)
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen, Yasuda, Kashia, Kalas, Van Aanholt (Hofs/63), Van Ginkel, Annan, Van der Heijden, Ibarra, Bony (Reis/83), Buttner.
Heracles: Pasveer, Breukers, Van der Linden, Rienstra, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Douglas (Telgenkamp/44), Armenteros (Gouriye/78), Everton (Bruns/46).

 
17-03-2012  

SVZW stunt tegen koploper Spakenburg

 

WIERDEN – SVZW kent een moeizaam seizoen in de Topklasse van het zaterdagvoetbal. Een trainerswissel was het gevolg en puntjes gesprokkeld. Tot overmaat van ramp werd vorige week de derby tegen Excelsior’31 ook nog verloren en dan komt de zware wedstrijd tegen koploper Spakenburg, kortom SVZW moest vanmiddag zwaar aan de bak.
‘Grös vrett’n’ had trainer Hans Kraay op het instructiebord laten zetten, want zelf moest hij nog op de tribune plaatsnemen vanwege de schorsing.
En ‘Grös vrett’n’ werd het ondanks dat in de eerste helft beide ploegen voor weinig hoogtepunten zorgden.
Een handsbal kort voor rust van Spakenburger Rudy Jansen maakte de wedstrijd los. Jansen kon met rood vroegtijdig naar de kleedkamer en Dewi Jansen mocht vanaf de stip SVZW op voorsprong zetten. (1-0)
Direct daarop denderde SVZW weer naar voren terwijl Spakenburg nog zoekende was om het team te resetten. Een nieuwe overtreding was het gevolg. Het was Spakenburger Nick de Graaf die zijn dorpsgenoten verder op achterstand zette door de toegekende vrije trap op fraaie wijze in de rechter bovenhoek te schieten. (2-0)

Direct na de pauze begon Spakenburg ondanks een mannetje minder flink druk te zetten op de Wierdense defensie waarbij Raily Ignatio de achterstand wist te verkleinen tot 2-1. In de tegenaanval van SVZW belandde een afstandsschot van Niek Davina op de lat.
De koploper bleef druk uitoefenen en SVZW moest hard blijven werken om het hoofd boven water te houden. Vooral in de eindfase werd het bijzonder hectisch, mede omdat ook nog eens zes minuten extra speeltijd werden toegekend. De spanning was te snijden op de Vondersweijde maar SVZW hield stand en pakte de broodnodige punten in de strijd om degradatie. SVZW-concurrent Harkemase Boys liet de punten liggen tegen Noordwijk en verloor met 1-0.

SVZW - Spakenburg 2-1
(2-0).
42. Perik 1-0 (pen.)
43. De Graaf 2-0
53. Ignacio 2-1
Scheidsrechter: Andries Dijkstra
Rood: 40. Jansen (Spakenburg)
Opstellingen:
SVZW: Achterhoek, Zwiers, Gobel, Smit, Maris, Ten Hoeve, De Graaf, Mulderije, Perik, Prumers, Altink.
Spakenburg: Taberima, Jansen, Willemsen, Gouriye, V/d Bergh, Muhamadu, Hessing, Woudenberg, Zwarthoed, Rottiné, Ignatio.

Excelsior'31 speelde in Spakenburg tegen IJsselmeervogels en ging kansloos onderuit met 5-1
SVZW speelt volgende week uit tegen Barendrecht en een week later thuis tegen Harkemase Boys. Beide hebben op dit moment in de competitie één punt voorsprong op SVZW in de strijd om een veilige twaalfde plaats.
De stand na vandaag.

 
18-03-2012  

Vier goud en twee zilver medailles voor Achilles

 

KAMPEN – De turnvereniging Achilles behaalde zaterdagavond in Kampen tijdens de tweede voorwedstrijd in de vierde divisie vijf medailles. In de categorie instap eindigde Melisa Sancar op het hoogste podium. In de categorie jeugd heeft Mirjam de Fretes een gouden medaille behaald. Daarna was het de beurt aan de categorie pupil 1, hier behaalde Lauren Olsman een gouden medaille. Aan het eind van de dag behaalde Paulien Bosveld een zilveren medaille in de categorie pupil 2. Door de stroomstoring in Emmeloord tijdens de eerste voorwedstrijd moest de laatste ronde nog afgemaakt worden in Kampen. Hier heeft Marjon Versteeg in de categorie senior een gouden medaille behaald. Na deze wedstrijd werd duidelijk wie zich had geplaatst voor de regiofinale op 14 april. Van de 22 turnsters die deelnamen voor Achilles hebben 16 turnsters zich geplaatst voor de regiofinale!

<< HATTEM- In Hattem behaalde Achilles zaterdagavond een zilveren medaille in het Acro-gym. Thijs Emons en Laura de Jonge deden hieraan mee, voor Achilles WIL. Zij begonnen met een goede balansoefening, waarvoor een puntentotaal van 25,750 werd behaald.
Daarna kwam de dynamische oefening en deze werd beloond met een puntentotaal van 25,250. Beide oefeningen samen waren goed voor een puntentotaal van 51,000. Een erg mooi eindresultaat, waarmee zij de tweede plaats behaalden. Aankomende maandag wordt de doorstroming naar de halve finale bekend gemaakt.

Kom ook naar Combinatics
ALMELO- Heb je ook zin om op maandagavond lekker fanatiek te sporten op muziek, kom dan naar Combinatics. Achilles WIL geeft deze les elke maandagavond van 20.00 tot 21.00 uur aan de C. van Reneslaan in Almelo. De leeftijden binnen deze groep verschillen van 20 jaar tot 60 jaar. De oefeningen kunnen per persoon verschillen in intensiviteitniveau. Dus heb je zin om deel te nemen aan deze les, kom dan eens kijken of neem deel aan een gratis proefles.

 
19-03-2012  

ON JG steunt Heracles in wedstrijd tegen Ajax

 

ALMELO – Heracles Almelo krijgt in de uitwedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam Arena morele steun van de G-voetballertjes van buurman Oranje Nassau.

Naast het bezoek aan de wedstrijd in de Arena gaan de voetballertjes van ON JG 1 en ON JG 2 ook een voetbalclinic volgen op ‘De Toekomst’, het opleidingscentrum van de Ajaxieden.

Uit Twente wordt ON JG 1 en ON JG 2 vergezeld door het G-jeugdteam van sv. Rigtersbleek uit Enschede. De drie teams eindigden in dezelfde volgorde bovenaan op de publiekspoll van initiatiefnemers Aegon en Ajax, die ook voetballertjes met een beperking plezier in de sport gunnen en dat middels een clinic op 'De Toekomst' en bezoek aan de wedstrijd AJAX - Heracles Almelo willen stimuleren.

Kijk voor meer info op de speciale
website.
 

 
19-03-2012  

Fusieclub Juventa´12 in Wierden een feit

 

WIERDEN - De fusie van de voetbalverenigingen WVV Wierden en SV Omhoog is sinds vanavond een feit. De opkomst was ook tijdens de tweede ledenvergadering minder dan statutair gewenst, maar door een tweede ledenvergadering te beleggen kon een besluit worden genomen.
Bij SV Omhoog stemden alle 200 aanwezige leden voor de fusie. Bij WVV Wierden stemden twee van de 92 aanwezige leden tegen. Na afloop van de vergadering togen alle leden van WVV Wierden naar het clubgebouw van SV Omhoog om de fusie te vieren. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat de fusieclub verder in de zondagcompetitie KNVB onder de naam Juventa’12.

 
22-03-2012  

Heracles met 2-4 naar Bekerfinale in de Kuip

 

ALKMAAR - Heracles Almelo heeft vanavond historie geschreven door met een 2-4 zege tegen AZ de KNVB Bekerfinale te bereiken. Daar was wel een verlenging voor nodig want na de reguliere speeltijd stond er 2-2 op het scorebord. 'Gouden wissel' Thomas Bruns tekende in de tweede helft van de verlenging 2-3 aan ( luister en huiver) en Gouriye maakte het karwei af door 2-4 te laten aantekenen.
Een dissonant telde deze halve finale ook. Een honderdtal supporters strandde per trein in Amersfoort waarna men zich in de binnenstad misdroeg door met terrasstoelen te gaan smijten.


Fotoreportage Harry Broeze klik hier.
Kijk naar de samenvatting
Onderaan de fotoreportage van Coen Mulder en Roel Immink van de thuiskomst in Almelo


Rienstra:We schrijven historie
Breukers:Avond om nooit te vergeten
Moisander:Vandaag was Heracles beter
 


AZ - Heracles Almelo 2-4
(2-1)
0-1 Everton (7)
1-1 Maher (20)
2-1 Gudmundsson (22)
2-2 Quansah (66)
2-3 Bruns (110)
2-4 Gouriye (120)

Arbiter: Liesveld
Geel: Armenteros, Klavan, Telgenkamp
Opstellingen:
AZ: Esteban, Marcellis, Moisander, Viergever, Poulsen, Maher, Elm (Klavan/80), Martens, Gudmundsson, Altidore (Benschop/46), Holman (Falkenburg/89).
Heracles Almelo: Telgenkamp, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Vejinovic/81), Duarte, Douglas (Gouriye/90+3), Armenteros (Bruns/106), Everton.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
23-03-2012  

Heeft u al kaartjes voor de bekerfinale?

 

ALMELO – Het liep storm vrijdag na de bekerwinst met 2-4 van Heracles tegen AZ. Massaal wil men naar de Kuip in Rotterdam op 8 april a.s. ‘PSV moet er ook aan geloven’, is het heilige credo van de fanatieke Heracles-aamhang.
Voor het eerst in de historie bekerfinalist na midden vorige eeuw wel twee landstitels te hebben behaald. Kortom voor de zwart-witten zijn 17.500 kaarten verkrijgbaar via Ticketbox, de website van Heracles Almelo en aan de kassa bij het Polmanstadion. Dat zijn ongeveer 350 bussen vol.
Ruim 4000 kaarten werden binnen enkele uren al verkocht aan de jaarkaarthouders en het lijkt er dus op dat weer een Twentse armada richting Rotterdam vertrekt om hun idolen aan te moedigen. Zeker als maandag de 'vrije' verkoop begint van de wisselbiljettten. De echte kaarten krijgt u in de bus.
Opvallend ook de gestegen verkoop van zwarte en witte verf, het viaduct bij Holten krijgt schijnbaar een nieuw jasje.
Belangstelling ook uit Duitsland. ‘Piecke’ heeft al gebeld, want hij wil er bij zijn en in Gelsenkirchen schijnen inmiddels ook steeds meer ‘twijfelaars’ rond te lopen of men niet beter ‘Freundschaft mit den schwarz-weissen schließen kann’.
Dat wordt wat op 8 april in de Kuip!

Fotoreportage: Coen Mulder

PS
Na om 09.00 uur vanmorgen te zijn gestart met de verkoop via internet en om 13.30 uur aan de kassa, stond om 17.00 uur de teller op 180 volle bussen !!!

Fotoreportage (13 foto's)...

 
23-03-2012  

VerzuimReductie werkt niet bij Go Ahead Eagles

 

DEVENTER – Bij Go Ahead Eagles rommelt het flink. Onlangs kondigde Marc Overmars aan te zullen vertrekken als hoofd technische zaken, gevolgd door Paul Bosvelt die per direct opstapte omdat zijn contract als assistent-trainer niet verlengd zou worden. Als reden werd door het bestuur aangegeven dat het tussen Bosvelt en hoofdtrainer Joop Gall niet boterde.
Nu gaat het sportief gezien ook niet goed, want in plaats van mee te strijden in de top van de competitie staan de Deventenaren op plek elf na de 5-1 nederlaag in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.
Woedende supporters wachtten de spelersbus op en eisten het vertrek van Joop Gall die gelijk aankondigde gehoor te zullen geven aan de oproep.

Tot overmaat van ramp kwam vandaag ook hoofdsponsor VerzuimReductie onder vuur te liggen. In Zembla TV deed men vanavond een boekje open over de schandelijke praktijken van de arbodienstverlener ten aanzien van de privacy van personeelsleden van opdrachtgevers. Alle medische gegevens van ziek gemelde personeelsleden gingen rechtstreeks naar hun baas. Weigeren dus om nog enig medisch gegeven aan VerzuimReductie te melden. Succesvol schijnt VerzuimReductie in ieder geval bij Go Ahead Eagles niet te zijn!

 
25-03-2012  

Heracles bindt FC Utrecht aan zegekar


Matchwinner Gouriye krijgt een aai over zijn bol
 

ALMELO – FC Utrecht moet in de bus naar Almelo in slaap zijn gesukkeld, zo slap begon het aan de wedstrijd. Of het moet de verrassing zijn geweest dat Overtoom en Douglas niet in de basis stonden door spierblessures. Heracles begon dan ook met Vejinovic en bekermatchwinner Thomas Bruns in de basis terwijl de geschorsten ban de Linden en Rienstra waren vervangen door Mike te Wierik en de debuterende Griekse Australiër Davidson.
Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de Heraclieden aanvallend en voordat Utrecht het wist keek het al tegen een achterstand aan toen Armenteros in tweede instantie de mooie voorzet van Looms tegen de touwen zette.
De druk werd zelfs vergroot op het Utrechtse doel alsof Heracles donderdag geen 120 minuten durende bekerwedstrijd tegen AZ in de benen had. Een handvol kansen leverde echter geen tweede treffer op in de eerste helft.

Trainer Wouters zal in de kleedkamer ongetwijfeld gedonderd hebben, want de Utrechters begonnen fel aan de tweede helft en Pasveer hield een paar keer een zeker lijkende treffer tegen totdat de in Utrecht terug gekeerde Cedric van der Gun hem toch wist te verslaan (1-1). Ook daarna moest Pasveer nog enkele keren handelend optreden totdat een kwartier voor tijd Alje Schut voor de tweede keer in de fout ging en naar de kleedkamer kon vertrekken. Heracles speelde de numerieke meerderheid goed uit en er keerde weer rust in het team. Het was de voor Vejinovic ingevallen Gouriye die trainer Peter Bosz net zoals in de beker tegen AZ wederom niet teleurstelde en Heracles met een prachtig afstandsschot op voorsprong zette en vlak daarna wederom een mooie poeier losliet die de Utrechtse doelman te machtig was.
Met de winst nam Heracles 3 pinten afstand van de Utrechters die op punten gelijk stonden. Voor de ranglijst speelde het verder geen rol.

Bosz: 'Waanzinnig trots'
Gouriye: '
Matchwinner'
Wouters: '
Omslag na gele kaart'

Heracles Almelo - FC Utrecht 3-1
(1-0)
1-0 Armenteros (3)
1-1 Van der Gun (54)
2-1 Gouriye (80)
3-1 Gouriye (86)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Davidson, Quansah (Heracles) Kali, Martensson, Demouge, V.d. Maarel
Rood: Schut (FC Utrecht/68, 2x geel)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers (Van Dijk/89), Te Wierik, Davidson, Looms, Quansah, Bruns, Duarte, Vejinovic (Gouriye/63), Armenteros, Everton (Pedro/63).
FC Utrecht: Fernández, Van der Maarel, Van der Hoorn, Schut, Bulthuis, Duplan, Martensson, Kali (Oar/83), Van der Gun, Demouge, Gerndt (Takagi/45, Markiet/71).

Fotoreportage

 
25-03-2012  

Twee turnsters Achilles halen landelijke finale!

  LEEK – Marit Jansen en Allysin Veldkamp van de Almelose turn- en gymnastiekvereniging Achilles WIL behaalden in Leek de Bondsfinale die later dit jaar in Utrecht plaats vindt. De derde afgevaardigde Lorraine Mantiri scoorde nipt onvoldoende punten om zich te plaatsen voor de finale. Het is voor het eerst dat Achilles WIL kandidaten voor de finale in de 3e divisie kan afvaardigen.

< v.l.n.r.: Lorraine Mantiri, Allyson Veldkamp en Marit Janssen
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-03-2012  

RKSV Bornerbroek 2 is handbalkampioen

 

BORNERBROEK Het tweede dameshandbalteam van RKSV Bornerbroek is kampioen geworden van haar afdelingsklasse. De Combinatie uit Losser werd afgetekend verslagen met 18 doelpunten voor en 8 tegen door de Bornerbroekse reserves dat als team bestaat uit een mix van ervaren en jonge speelsters, waarvan de jeugd geacht wordt in de toekomst de stap naar het eerste team te kunnen maken.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-03-2012  

CH Albergen hippisch festijn eerste orde


Blij is de organisatie ook dat men wederom The Thunderguys heeft weten te strikken voor een een showoptreden. Ditmaal komen de Belgen met een show die gebaseerd is op dressuurmatige gehoorzaamheid zoals dat in de vrijheidsdressuur wordt toegepast. ‘Voor elke pony en paardenliefhebber een indrukwekkende beleving´, aldus voorzitter Jos Brinkman.
 

ALBERGEN – Tijdens het jaarlijkse hippische festijn van paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen is het van 19 t/m 22 april weer een en al dressuur en springen op de terreinen van de familie Kemna aan de Zenderenseweg 80.
Drie dagen lang van ’s morgens 09.00 uur tot de schemer invalt komen zowel de beginnende ruiters en amazones aan de beurt net zoals hun professionele ‘broeders en zusters’.

Voorzitter Jos Brinkman is weken van te voren al bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en heeft met behulp van medebestuursleden en tal van vrijwilligers weer een topprogramma in elkaar weten te draaien.
Denk bij de ‘toppers’ in elke springklasse bij de paarden maar eens aan de grote finale op zondag. Dan wordt er flink uitgepakt, want Het Twentse Ros bestaat 65 jaar.
Brinkman: ‘We hadden een groot feest en receptie kunnen organiseren, maar wij zijn er in de eerste plaats voor de deelnemers en het beoefenen van de sport. Daarom hebben wij als bestuur gekozen om in de Grote Prijs van Albergen eens in de bus te blazen en samen met autobedrijf Haarhuis uit Geesteren een spiksplinternieuwe Peugeot 107 op deze finale te zetten. Die kan men echter alleen winnen als men zich in de dagen ervoor heeft weten te plaatsen. De nummers één en twee van de plaatsingsrubrieken klassen B t/m ZZ komen daarvoor in aanmerking. Het kan dus zomaar zijn dat een jong beginnend talent met de glimmende Peugeot 107 naar huis gaat en de grote ster met iets in een envelopje, want wij verrijden die grote finale in handicap.’

Het hippische festijn in Albergen kenmerkt zich evenzeer door een aantal rubrieken die in een landelijke competitie worden afgewerkt. Brinkman is daar als voorzitter en parcoursbouwer trots op. ‘Terwijl in Den Bosch wordt gereden om de Wereldbeker, komt al het jonge vaderlandse talent naar Albergen om bondscoach Sven Harmsen te overtuigen van hun vorderingen. Zo is er bij de pony’s de Hartog Lucerne Trophy en de Roelofsen Raalte Trophy en de van den Boogerd Cup bij de junioren en Young Riders bij de paarden, waarvan de finales in mei in Eindhoven verreden worden. Dat zijn de ‘toppers’ waar Harmsen zijn nationale selecties uit kiest zoals bij de pony’s voor het EK. Elke hippische organisatie wil die wedstrijden graag in haar programma hebben. Het zijn bovendien de eerste outdoorselectiewedstrijden en op verzoek van de bondscoach is een sloot in het parcours opgenomen’, zegt de Twentse Ros voorzitter.

In het strodorp zijn tal van standhouders present en de consumpties en versnaperingen heeft de organisatie ook deze keer weer op één euro weten te houden. Bovendien is het hippisch festijn aan de Zenderense Weg gratis toegankelijk.
Op zaterdagavond is er in de grote feesttent het “Bries’n en Bloaz’n” Festival. Dweilorkest “Boet’n Aodem” uit Albergen is dan gastheer van een drietal dweilorkesten uit de regio en dat beloofd een heel spektakel te worden. Ook dan is de toegang vrij.

En voor de ruiters en amazones die aan drie dagen springen niet genoeg hebben, is er donderdagavond nog een oefenspringen. Kortom er valt veel te beleven tijdens het hippisch festijn van het jubilerende Twentse Ros Albergen.
Het volledige programma is te zien op: www.twentserosalbergen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
27-03-2012  

Contractverlenging en beëindiging bij Heracles

 

ALMELO – KNVB-bekerfinalist Heracles Almelo heeft linksback Mark Looms en reservedoelman Dennis Telgenkamp een contractverlenging aangeboden. Van beide liep het contract deze zomer af. De geboortige Almeloër Mark Looms staat al sinds 1998 bij de eredivisionist onder contract. Doelman Telgenkamp staat sinds 2008 onder contract en kwam over uit de voetvalacademie van Heracles en FC Twente. In een eerder stadium werd al de eenjarige optie in het contract met Marko Vejinovic gelicht. Hij staat tot de zomer van 2013 onder contract.

<< Van de oud- gedienden de Rotterdammer Antoine van der Linden en Darl Douglas wordt aan het eind van de competitie afscheid genomen, evenals van de beloften Nick Hengelman, Olivier ter Horst en Gaby Jallo. Voor hen is het zaak om de bekerfinale op 8 april tot een hoogtepunt te maken in hun voetbalcarrière.

 
28-03-2012  

Finale voetbal basisscholen Cruyff Court Almelo

 

ALMELO – Op het Cruyff Court aan het Everlo in de Schelfhorst streden de basisscholen om de eer de beste te zijn. Bij de jongens bleek et team Almelose Boys van basisschool De Kunus het sterkst te zijn en bij de meisjes won het team The Girls van basisschool De Noorderborch.

Fotoreportage: Jan Bril


Poule A jongens
1. Almelose Boys - De Kubus
2. Fc Roets - De Roets
3. Fc Kekjes - De Noorderborch
4. Galatasaray - De Wierde
Poule B meisjes
1. The Girls - De Noorderborch
2. De Actieve Girls - De Noorderborch
3. Fashion Girls - De Telgenborch

Fotoreportage (38 foto's)...

 
28-03-2012  

Variatie troef bij CSI Twente 2012


Pius Schwizer tijdens de Grote Prijs van Twente in 2011
Foto: Jan Lansink/CSI Twente.
 

GEESTEREN – Paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland mogen zich dit jaar tijdens het CSI Twente verheugen op een zeer gevarieerd sportprogramma, waarin een groot aantal facetten van de paardensport aan bod komen. De combinatie van topsport (CSI 4*), talentontwikkeling (CSI 2*), breedtesport (klassen B t/m ZZ), jonge spring- en dressuurpaarden (vier- en vijfjarigen), fokkerij (Centrale Keuring KWPN Overijssel), pony's, tuigpaarden (KNHS Masterclass) en hippische shows is bijzonder.

Organisatie mikt op stimulerend effect richting regio en provincie
De filosofie van het CSI is erop gebaseerd het evenement sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch verder te verbeteren en hiermee een stimulerend effect te hebben op ontwikkelingen en beleidsplannen van de regio en provincie.

Een aantal weken voor aanvang van de Olympische Spelen in Londen zullen diverse landen met hun Olympische afvaardiging aan de start verschijnen. Voor het eerst kunnen de ruiters in het CSI 4* (Gold League) en het CSI 2* (Silver League) met vijf paarden deelnemen. Dat is er een meer dan voorgaande jaren. Na de vliegende start in 2011 van de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel worden alle drie aan de fokkerij gerelateerde onderdelen dit jaar gebundeld op één dag, waardoor de paardenkenner op donderdag een perfect overzicht voorgeschoteld krijgt van de kwalitatief hoogwaardige fokproducten die Nederland rijk is.

Ook het showprogramma telt diverse aantrekkelijke onderdelen. Zo staat de komst al vast van het internationaal bekende Duitse showteam Excalibur, dat onder meer de spectaculaire act vrijheidsdressuur Dance Mephisto – met vuur en fakkels – presenteert. Tribute Beatles en ABBA verzorgt een nostalgisch muziekthema en ook de Duitse diskjockey Jan Wayne met zangeres Charlene en familiecircus Kastello zijn van de partij. Het omlijstende programma wordt binnenkort nog verder uitgebreid.

Het CSI Twente wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli op het Erve Maathuis in Geesteren.
Zie ook de website www.csitwente.nl

 
29-03-2012  

Nog kaarten bekerfinale Heracles te koop!

 

ALMELO - Supportersvereniging Hart voor Heracles heeft nog ruim 500 kaarten te koop voor de bekerfinale op 8 april.
De kaarten zijn beschikbaar voor leden maar ook voor niet-leden. Het gaat om buscombi-kaarten, dus inclusief entree en busreis. 
Prijs voor leden: 42,50 euro, voor niet-leden 45,00 euro.
Het grote voordeel van kaarten kopen bij Hart voor Heracles is dat als je ze hier samen koopt, je zeker weet dat je bij elkaar in de bus én naast elkaar in het stadion zit.
De kaarten worden verkocht in het supporterscafé, links naast de hoofdingang van het stadion.
Kaartverkoop op de volgende tijdstippen:
Vrijdagavond 30 maart, 18.30 - 21.00 uur. 
Zaterdag 31 maart, 9.00 - 15.00 uur.
Zolang er nog kaarten beschikbaar zijn, zal er ook volgende week verkoop zijn, elke avond van 18.30 tot 21.00 uur.

 
29-03-2012  

Honkballers blijven op ´t Maatveld


Clubgebouw Uitsmijters '55
 

ALMELO – Waar het gedwongen vertrek van de voetbalvereniging DVO’71 van ’t Maatveld naar sportcomplex De Riet veel voeten in de aarde had, mag soft- & honkbalvereniging Uitsmijters ’55 plotsklaps nog vijf jaar blijven zitten. Het sportcomplex moet eigenlijk dicht vanwege een raadsbesluit uit 2005.
Sportwethouder Jan van Marle liet het nieuws over Uitsmijters ‘55 uitgaan vanuit het stadhuis. Uitsmijters drong de laatste tijd sterk aan op duidelijkheid vanwege het achterstallig onderhoud van het terrein. Een aanleiding werd van gemeentezijde nog niet gegeven, maar feitelijk heeft de gemeente nog geen alternatief voor de club kunnen realiseren en staat de gemeentebegroting dermate onderdruk dat daar ook geen geld voor is.
DVO’71 werd onder veel pressie ‘uitgekocht’ met 55.000 euro en is samen met sv Rietvogels ver gevorderd in een fusie onder de naam sv DRC 2012. DVO'71viert in juni alsnog het veertigjarig bestaan met een voetbalwedstrijd tegen een profteam en heeft eind april een algemene ledenvergadering waarin het fusiebesluit formeel moet gaan vallen.
DVO’71 en sv Rietvogels werken in diverse werkgroepen samen om de samenvoeging te stroomlijnen en om het clubgebouw en kleedkamers te renoveren. Daarvoor hebben provincie en gemeente 120.000 euro ter beschikking gesteld. Op sportief vlak wordt het 3e zaterdagelftal al gevuld door spelers van beide clubs.

 
30-03-2012  

Jimmy Calderwood naar Go Ahead Eagles

 

DEVENTER – Jimmy Calderwood maakt het seizoen af bij Go Ahead Eagles als opvolger van de opgestapte trainer Joop Gall. Calderwood moet samen met assistent-trainer Michel Boerebach de Deventernaren naar de play Offs loodsen in de Jupiler League. Als trainer was Jimmy Calderwood o.a. werkzaam bij Rietvogels Almelo, Willem II, NEC, Dunfermline, Aberdeen, Kilmarnock en Ross County
Daarmee is de schot die in Nederland o.a. voetbalde bij Sparta, Willem II, Roda JC ,Heracles en als amateur bij Den Ham, in ieder geval tijdelijk dicht bij zijn zoon Scott die trainer is bij AVW ’66 in Westervoort waar hij op het eind van de competitie stopt. Sinds kort is hij als accountmanager werkzaam bij Heracles Almelo.
Scott Calderwood speelde van 1996-2000 bij Willem II en Heracles Almelo, trainde kort Rietvogels uit Almelo, werd assistent trainer bij de Graafschap en DZC'68 uit Doetinchem.

 
31-03-2012  

Christian Kist wint 3e Noabers Darts Ranking

 

ALMELO – Tijdens de derde avond van de Noabers Ranking 2012 in café Het Zuiden te Almelo, toonde BDO-wereldkampioen Christian Kist zich de sterkste van het 45 deelnemers tellende Noabers-evenement.

Aan het eind van de avond ging de finale tussen Nick Doldersum en Christian Kist. De weg van Doldersum ging via Alfons Oude Vrielink, Jeroen Geerdink en Lesley Geertsma. En Kist zette achtereenvolgens Laurens Tukkers, Fabian Roosenbrand en Boyd Meijer opzij.

De finale van de avond werd helaas geen spannende. De verrassende finalist Doldersum was niet opgewassen tegen Kist. Doldersum werd gelijk in de eerste leg door Kist overdonderd met een 12 darter die Kist met 161-finish naar zich toe wist te trekken. De vier daarop volgende legs gingen in 24, 14, 17 en 21 darts ook naar Kist en hierdoor won de wereldkampioen met 5-0 de partij.

De verliezersronde werd deze avond gewonnen door de nummer één van de ranglijst Patrick Hendriks. Hij won in de finale met 3-1 van Hans Klomp. Verder werd de hoogste finish gegooid door Christian Kist; hij gooide in de halve finale 164 uit.

Patrick Hendriks gaat nog steeds aan de leiding in het klassement van de ranking. In de strijd om beste dame deed Gea Meijer goede zaken. Door het bereiken van de winnaarsronde is ze iets uitgelopen op haar concurrentie.

De belangrijkste uitslagen:

Verliezersronde Halve finales
Hans Klomp – Danielle Talen 3-1
Wilco Doldersum – Patrick Hendriks 0-3
Verliezersronde Finale
Hans Klomp – Patrick Hendriks 1-3
Winnaarsronde Kwartfinales
Nick Doldersum – Jeroen Geerdink 3-2
Olaf Oosterveld – Lesley Geertsma 2-3
Fabian Roosenbrand – Christian Kist 2-3
Boyd Meijer – Raymond Hoevenberg 3-0
Winnaarsronde Halve finales
Nick Doldersum – Lesley Geertsma 4-3
Christian Kist – Boyd Meijer 4-2
Winnaarsronde 3e/4e plaats
Lesley Geertsma – Boyd Meijer 3-1
Winnaarsronde Finale
Nick Doldersum – Christian Kist 0-5

Voor een uitgebreider verslag, alle uitslagen en een tussenstand kijk op www.noabersdarts.nl 

 
31-03-2012  

Heracles wacht generale tegen Ajax

 

ALMELO – In de aanloop naar de KNVB-bekerfinale wacht de mannen van Peter Bosz eerst nog de generale in de Arena tegen Ajax. Het duel begint zondagmiddag om 14:30 uur en staat onder leiding van de scheidsrechter Jack van Hulten.
De historie laat geen goede balans zien sinds de invoering van het betaald voetbal in 1954. De laatste puntjes werden behaald in februari 2009 door een gelijkspel met 2-2. Doelpuntenmakers aan Heracles-zijde Ricky van den Bergh en Vojtech Schulmeister. Een gelijkspel werd het ook in oktober 2005, toen beide teams niet aan scoren toekwamen.
Voor het echte succes moeten we terug naar 1964 toen Ajax nog in De Meer speelde. Het werd 1-4 dankzij de treffers van Issy Greving (2x), Hennie van Nee en Herman Morsink. Peet Petersen scoorde namens de thuisclub.
Toch heeft Bosz wel vertrouwen in zijn manschappen. Hij vertrekt met een fitte selectie.

Oud- spelers mee naar De Kuip
Voor de bekerfinale op 8 april in De Kuip tegen PSV heeft Heracles ook oud- spelers uitgenodigd.
''Een superactie'', zegt Mark Jan Fledderus daarover in Tc Tubantia. "Dat ze die finale hebben bereikt is een prachtige prestatie en ik had het graag als speler mee willen maken natuurlijk. Ik denk ook zeker dat ze een kans maken tegen PSV. Als ze uit bij AZ kunnen winnen, waarom dan niet in de Kuip van PSV?''

Nog finalekaarten beschikbaar
Heracles Almelo heeft nog enkele kaarten bemachtigd voor de KNVB bekerfinale op zondag 8 april in De Kuip. Wil je tussen de fanatieke aanhang van Heracles Almelo staan, dan kun je maandag vanaf 13.30 uur terecht bij het Polman Stadion.

Voor de overige kaarten geldt: deze zijn vanaf maandag 13.30 uur online te koop, via de vestigingen van Ticketbox (dan komt er een fee van € 3,40 bij) en bij het Polman Stadion.

Het gaat in beide gevallen om busarrangementen. Prijs per kaart is: € 45,- De prijs per kaart is als volgt opgebouwd; € 45,- (€ 18,- kaartprijs, € 7,- handling en € 20,- busprijs).

Wees er maandag snel bij, want op is op!

Archief
Terug naar vorige pagina