Sportberichten


Plaatsing  
 
17-03-2012  

SVZW stunt tegen koploper Spakenburg

 

WIERDEN – SVZW kent een moeizaam seizoen in de Topklasse van het zaterdagvoetbal. Een trainerswissel was het gevolg en puntjes gesprokkeld. Tot overmaat van ramp werd vorige week de derby tegen Excelsior’31 ook nog verloren en dan komt de zware wedstrijd tegen koploper Spakenburg, kortom SVZW moest vanmiddag zwaar aan de bak.
‘Grös vrett’n’ had trainer Hans Kraay op het instructiebord laten zetten, want zelf moest hij nog op de tribune plaatsnemen vanwege de schorsing.
En ‘Grös vrett’n’ werd het ondanks dat in de eerste helft beide ploegen voor weinig hoogtepunten zorgden.
Een handsbal kort voor rust van Spakenburger Rudy Jansen maakte de wedstrijd los. Jansen kon met rood vroegtijdig naar de kleedkamer en Dewi Jansen mocht vanaf de stip SVZW op voorsprong zetten. (1-0)
Direct daarop denderde SVZW weer naar voren terwijl Spakenburg nog zoekende was om het team te resetten. Een nieuwe overtreding was het gevolg. Het was Spakenburger Nick de Graaf die zijn dorpsgenoten verder op achterstand zette door de toegekende vrije trap op fraaie wijze in de rechter bovenhoek te schieten. (2-0)

Direct na de pauze begon Spakenburg ondanks een mannetje minder flink druk te zetten op de Wierdense defensie waarbij Raily Ignatio de achterstand wist te verkleinen tot 2-1. In de tegenaanval van SVZW belandde een afstandsschot van Niek Davina op de lat.
De koploper bleef druk uitoefenen en SVZW moest hard blijven werken om het hoofd boven water te houden. Vooral in de eindfase werd het bijzonder hectisch, mede omdat ook nog eens zes minuten extra speeltijd werden toegekend. De spanning was te snijden op de Vondersweijde maar SVZW hield stand en pakte de broodnodige punten in de strijd om degradatie. SVZW-concurrent Harkemase Boys liet de punten liggen tegen Noordwijk en verloor met 1-0.

SVZW - Spakenburg 2-1
(2-0).
42. Perik 1-0 (pen.)
43. De Graaf 2-0
53. Ignacio 2-1
Scheidsrechter: Andries Dijkstra
Rood: 40. Jansen (Spakenburg)
Opstellingen:
SVZW: Achterhoek, Zwiers, Gobel, Smit, Maris, Ten Hoeve, De Graaf, Mulderije, Perik, Prumers, Altink.
Spakenburg: Taberima, Jansen, Willemsen, Gouriye, V/d Bergh, Muhamadu, Hessing, Woudenberg, Zwarthoed, Rottiné, Ignatio.

Excelsior'31 speelde in Spakenburg tegen IJsselmeervogels en ging kansloos onderuit met 5-1
SVZW speelt volgende week uit tegen Barendrecht en een week later thuis tegen Harkemase Boys. Beide hebben op dit moment in de competitie één punt voorsprong op SVZW in de strijd om een veilige twaalfde plaats.
De stand na vandaag.

Archief
Terug naar vorige pagina