Sportberichten


Plaatsing  
 
10-03-2012  

Heracles thuis afgetroefd door ADO met 0-2

 

ALMELO – De thuiswedstrijd van Heracles Almelo tegen ADO De Haag was niet alleen de wedstrijd van de blunder van Pasveer, maar de wedstrijd van het collectief falen van de Heraclieden. ADO ging dan ook terecht met de overwinning op zak huiswaarts. Trainer Peter Bosz was er na afloop duidelijk over: ‘Dit is een terechte overwinning van ADO, ik heb me kapot geërgerd. Wat een slappe hap.’
Het leek er veel op dat een flink aantal spelers meer bezig waren met hun aflopende contracten dan met presteren. Was er enkele weken geleden nog hoop op de nacompetitie voor Europees voetbal, nu dreigt de nacompetitie om degradatie dichtbij te komen!

Een blunder van Remko Pasveer in de vijfde minuut was de aanleiding voor een snelle Haagse treffer. Pasveer schhot een terugspeelbal in de voeten van Jens Toornstra die zich het buitenkansje niet liet ontnemen en de 0-1 op het scorebord zette.
Heracles Almelo moest vanaf dat moment het spel maken en slaagde daar als collectief niet in. Teveel werd de lange bal gehanteerd in plaats van de combinatie waardoor de spitsen slechts sporadisch goed werden aangespeeld. Heracles had bovendien de pech dat de Haagse doelman Coutinho in een supervorm verkeerde en kopballen van Armenteros en Everton onschadelijk maakte. Hij had bovendien de mazzel dat hij in geslagen positie uit de kluts Overtoom in het zijnet kopte. ADO stelde daar eveneens weinig tegenover maar voetbalde wel als collectief.
In de tweede helft ontbrak het bij Heracles eveneens aan opbouwend samenspel en werd het slechts zelden gevaarlijk voor het doel van Coutinho. Het gevaar kwam meer van afstandsschoten van o.a. Willie Overtoom en Mark Looms maar Coutinho bleef onberispelijk keepen.
ADO speeldegegroupeerd gaf weinig kansen weg en loerde op de counter. Een kwartiertje voor het eind kwam die daadwerkelijk en wist invaller Vicento de Hagenezen met een fraaie lob op 0-2 te zetten, zodat het met de volle winst ging strijken na dat in acht wedstrijden niet meer gedaan te hebben. De Hagenezen snoepten deze competitie de Heraclieden dus alle zes punten af.
Heracles zal volgende week in het Gelredome uit een heel ander vaatje moeten tappen om degradatievoetbal te voorkomen!

< Foto: Harry Broeze

Commentaren:
Peter Bosz: ‘We zijn mensen geen robots
Maurice Steijn: ‘Gemengde gevoelens bij Steijn
Remko Pasveer: ‘Pasveer baalt van snelle blunder
Gino Coutinho: ‘Zege was echt nodig

Heracles Almelo - ADO Den Haag 0-2 (0-1)
0-1 Toornstra (5)
0-2 Vicento (73)
Arbiter: Ketting
Geel: Looms, Chery
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Duarte (Bruns/71), Overtoom, Quansah, Douglas (Pedro/72), Armenteros, Everton.
ADO Den Haag: Coutinho, Omeruo (N'Toko/87), Horvath, Kum, Luksik, Visser, Radosavljevic, Toornstra (Lalkovic/90+2), Boussaboun, Immers, Chery (Vicento/70).


Fotoreportage

Archief
Terug naar vorige pagina