Sportberichten


Plaatsing  
 
16-03-2012  

Schoolkorfbal Almelo gaat weer van start

 

ALMELO - De komende weken staat schoolkorfbal weer hoog op de agenda's bij de verschillende basisscholen. De organisatie ligt in handen van de Almelose korfbalclubs AKC en Achilles. De gemeente Almelo is wegens bezuinigingen niet meer bij de organisatie betrokken, maar de clubs nemen hun verantwoordelijkheid en hebben de handen ineengeslagen om de traditie van schoolkorfbal weer leven in te blazen.
Vanaf nu tot half april zullen er op de verschillende basisscholen weer korfbaltrainingen aangeboden worden. Dat zal ongetwijfeld resulteren in een leuk en spannend schoolkorfbaltoernooi op 16, 17 en 18 april. De beide organiserende verenigingen zullen ieder één speeldag op het eigen veld organiseren en jaarlijks om en om de finaledag toegewezen krijgen.
Deze keer is voor een iets andere opzet gekozen, vooral om de scholen ter wille te zijn. Het toernooi zal op drie avonden worden afgewerkt. Op 16 april bij AKC en op 17 en 18 april bij Achilles.
Voor de basisleergroepen 5/6 zal de nieuwe spelvorm 'Mono' worden geïntroduceerd. Dat wil zeggen dat er slechts in één vak met één paal gespeeld zal worden in teams van 4 personen (2 meisjes en 2 jongens).
Groep 7/8 zal het toernooi wel in traditionals vorm, dwz 2 vakken en 2 teams van ieder 4 jongens en 4 meisjes, spelen. Een evaluatie van de verschillende speelvormen na het toernooi zal dan uitsluitsel geven over de te kiezen spelvorm voor 2013.
(bron: Mark Landhuis AKC Almelo)

Archief
Terug naar vorige pagina