11-03-2012

AKC sluit zaalcompetitie af met winst

ALMELO - De laatste wedstrijd van dit zaalseizoen moest AKC thuis spelen tegen de Hoeve. Zoals zo vaak eindigde ook deze thuiswedstrijd in een overwinning met veel doelpunten. Door de overwinning eindigen de Almeloërs na een wisselvallig seizoen op doelsaldo als derde in de overgangsklasse.
Na een flitsende start een een snelle 6-2 voorsprong stokte het spel van AKC en kon de Hoeve langzaam maar zeker in de wedstrijd terugkomen. Bij rust was de wedstrijd met een 12-11 stand weer helemaal in balans. Ongeconcentreerd verdedigen en traag aanvalsspel zorgden ervoor dat AKC de wedstrijd niet besliste. Met Roman Seifert voor Kees van den Barg lukt het in de tweede helft wel om steeds iets verder uit te lopen, waardoor uit eindelijk na een slechte wedstrijd een aansprekende 28-23 eindstand op het scorebord stond.
Met dit resultaat eindigde AKC dus op de derde plaats in de overgangsklasse, een behoorlijk resultaat maar vooral in uitwedstrijden zijn er te weinig punten gehaald. Toch kan men met opgeheven hoofd vooruit kijken want vooral de jonge spelers hebben veel geleerd dit seizoen. Volgend seizoen zal de ploeg moeten gaan meedoen om de prijzen. Op veld staat AKC de loodzware taak om te proberen zich in de hoofdklasse te handhaven, pas 15 april zal deze competitie hervat worden.
(bron: Mark Landhuis AKC)

Fotoreportage: Nick Zweers