16-03-2012

Heracles door rode kaart ten onder tegen Vitesse

Invaller-doelman Telgenkamp maakt hier de inzet van Van Ginkel onschadelijk

ARNHEM – Het team van trainer Peter Bosz begon goed aan de wedstrijd tegen de Arnhemmers, stond goed gegroepeerd en had meer balbezit, maar het dwong geen echte kansen af. Vitesse kwam in diezelfde fase eveneens niet tot grootse daden en gokte op snelle uitvallen via Bony, van Ginkel en Ibarra.
Een vrije trap van Buttner zorgde er voor dat Duarte zich te ver naar achteren liet dringen waardoor van Ginkel in de 23e minuut in scoringspositie kwam, maar Pasveer wist zijn inzet nog wel in eerste instantie te keren. Tegen het mooie hakje uit de rebound door Bony bleef hij echter kansloos. 1-0
Tot dan toe hadden de Arnhemmers eveneens geen doelrijpe kansen afgedwongen, maar zij werden na de openingstreffer wel feller en vooral Bony won menig duel waardoor spanning in de defensie van de Heraclieden ontstond. Gele kaarten voor Rienstra en van der Linden waren het gevolg en ook Duarte kreeg nog een gele prent.
Op slag van rust zond Bony de snelle Ibarra de diepte in die de bal met de knie meenam richting Pasveer. Deze kwam snel uit maar kon een botsing niet geheel ontwijken waardoor Ibarra maar al te graag over de doelman duikelde. Het gevolg een rode kaart, een penalty van Bony op de paal en een kapot TV decor in de catacomben van het Gelredome omdat Pasveer zijn woede niet kon bedwingen over de zware straf van Wiedemeijer en in zijn gang naar de kleedkamer dwars door het bord heen sloeg.
Peter Bosz offerde Douglas voor de komst van de goed invallende reservedoelman Telgenkamp en liet Everton na de thee achter in de kleedkamer voor Bruns die meer body op het middenveld moest brengen.
Met een mannetje minder kwamen de Heraclieden niet echt meer aan aanvallen toe maar het gaf ook niet veel kansen weg tegen een machteloos voetballend Vitesse. In de 67e minuut stuurde Bony Ibarra op pad die Looms er op snelheid uitliep en met een verwoestend schot doelman Telgenkamp kansloos liet. 2-0
Even later verzuimde van Ginkel de voorsprong uit te bouwen door een schot op de onderkant van de lat en vlak daarna was het doelman Tegenkamp die goed een schot van dezelfde van Ginkel pareerde.
Het waren de hoogtepunten uit een povere tweede helft die Heracles niets bracht en Vitesse-trainer John van den Brom hooguit de tevredenheid van de winstpunten. Hij gaf toe dat zijn team het lastig had gehad in het begin en het geluk dat Heracles geen echte kansen waardoor de Arnhemmers overleefden en konden profiteren van verdedigende fouten van de Almeloërs en de nummerieke meerderheid.
Trainer Peter Bosz was op zich wel tevreden over het spel van zijn mannen in de beginfase maar vond dat het tempo toen te laag lag om de Arnhemmers echt pijn te kunnen doen. Na de zware rode kaart werd dat allemaal anders maar volgens Bosz had er anders meer ingezeten.

< Foto: Harry Broeze