Sportberichten


Plaatsing  
 
25-03-2012  

Heracles bindt FC Utrecht aan zegekar


Matchwinner Gouriye krijgt een aai over zijn bol
 

ALMELO – FC Utrecht moet in de bus naar Almelo in slaap zijn gesukkeld, zo slap begon het aan de wedstrijd. Of het moet de verrassing zijn geweest dat Overtoom en Douglas niet in de basis stonden door spierblessures. Heracles begon dan ook met Vejinovic en bekermatchwinner Thomas Bruns in de basis terwijl de geschorsten ban de Linden en Rienstra waren vervangen door Mike te Wierik en de debuterende Griekse Australiër Davidson.
Vanaf het eerste fluitsignaal begonnen de Heraclieden aanvallend en voordat Utrecht het wist keek het al tegen een achterstand aan toen Armenteros in tweede instantie de mooie voorzet van Looms tegen de touwen zette.
De druk werd zelfs vergroot op het Utrechtse doel alsof Heracles donderdag geen 120 minuten durende bekerwedstrijd tegen AZ in de benen had. Een handvol kansen leverde echter geen tweede treffer op in de eerste helft.

Trainer Wouters zal in de kleedkamer ongetwijfeld gedonderd hebben, want de Utrechters begonnen fel aan de tweede helft en Pasveer hield een paar keer een zeker lijkende treffer tegen totdat de in Utrecht terug gekeerde Cedric van der Gun hem toch wist te verslaan (1-1). Ook daarna moest Pasveer nog enkele keren handelend optreden totdat een kwartier voor tijd Alje Schut voor de tweede keer in de fout ging en naar de kleedkamer kon vertrekken. Heracles speelde de numerieke meerderheid goed uit en er keerde weer rust in het team. Het was de voor Vejinovic ingevallen Gouriye die trainer Peter Bosz net zoals in de beker tegen AZ wederom niet teleurstelde en Heracles met een prachtig afstandsschot op voorsprong zette en vlak daarna wederom een mooie poeier losliet die de Utrechtse doelman te machtig was.
Met de winst nam Heracles 3 pinten afstand van de Utrechters die op punten gelijk stonden. Voor de ranglijst speelde het verder geen rol.

Bosz: 'Waanzinnig trots'
Gouriye: '
Matchwinner'
Wouters: '
Omslag na gele kaart'

Heracles Almelo - FC Utrecht 3-1
(1-0)
1-0 Armenteros (3)
1-1 Van der Gun (54)
2-1 Gouriye (80)
3-1 Gouriye (86)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Davidson, Quansah (Heracles) Kali, Martensson, Demouge, V.d. Maarel
Rood: Schut (FC Utrecht/68, 2x geel)
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers (Van Dijk/89), Te Wierik, Davidson, Looms, Quansah, Bruns, Duarte, Vejinovic (Gouriye/63), Armenteros, Everton (Pedro/63).
FC Utrecht: Fernández, Van der Maarel, Van der Hoorn, Schut, Bulthuis, Duplan, Martensson, Kali (Oar/83), Van der Gun, Demouge, Gerndt (Takagi/45, Markiet/71).

Fotoreportage

Archief
Terug naar vorige pagina