Sportberichten


Plaatsing  
 
05-03-2012  

Paardensport lam door Rhino-virus

 

ALMELO – Paardenminnend Nederland heeft te maken met een ernstige vorm van het Rhinopneumonie virus. Het virus is meestal onschuldig met symptomen als van een griepje, maar waart nu rond in de ernstige vorm waarbij of spontaan abortus optreedt bij drachtige merries of verlammingen in de neurologische vorm. Meestal leidt dat tot de dood van paard of pony binnen twee dagen.
De ernstige vorm werd voor het eerst geconstateerd in de regio Nijmegen maar heeft ook Woubrugge in Zuid Holland bereikt en ook in Wierden schijnt haast zeker een geval te zijn van een spontane abortus.
Organisatoren van hippische evenementen hebben het afgelopen weekend al hun evenement stop gezet op aandrang van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS). De bond zelf gelastte het Nationaal Indoor Kampioenschap af dat in Ermelo verreden zou worden. De overbrenging van het virus vindt vooral plaats door briesen in stallen en door besmette kleding en handen van verzorgers en ruiters. Sinds het advies van de KNHS proberen stalhouders en maneges het virus buiten de deur te houden en worden stalgebieden afgesloten voor onbevoegden en mag er geen paard of pony van buiten meer in of uit. Ook is dat het geval bij het Twents Hippisch Centrum in Almelo. De locatie waar eens per jaar een van de grootste hippische evenementen in Nederland, de Almelose Ruiterdagen worden georganiseerd. Vooralsnog gaan daarvoor de voorbereidingen door en wordt de inschrijving op1 april a.s. gewoon geopend. De Almelose Ruiterdagen staan van 14 t/m 24 juni a.s. op de agenda.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina