Sportberichten


Plaatsing  
 
28-03-2012  

Variatie troef bij CSI Twente 2012


Pius Schwizer tijdens de Grote Prijs van Twente in 2011
Foto: Jan Lansink/CSI Twente.
 

GEESTEREN – Paardenliefhebbers uit binnen- en buitenland mogen zich dit jaar tijdens het CSI Twente verheugen op een zeer gevarieerd sportprogramma, waarin een groot aantal facetten van de paardensport aan bod komen. De combinatie van topsport (CSI 4*), talentontwikkeling (CSI 2*), breedtesport (klassen B t/m ZZ), jonge spring- en dressuurpaarden (vier- en vijfjarigen), fokkerij (Centrale Keuring KWPN Overijssel), pony's, tuigpaarden (KNHS Masterclass) en hippische shows is bijzonder.

Organisatie mikt op stimulerend effect richting regio en provincie
De filosofie van het CSI is erop gebaseerd het evenement sportief, sociaal-maatschappelijk en economisch verder te verbeteren en hiermee een stimulerend effect te hebben op ontwikkelingen en beleidsplannen van de regio en provincie.

Een aantal weken voor aanvang van de Olympische Spelen in Londen zullen diverse landen met hun Olympische afvaardiging aan de start verschijnen. Voor het eerst kunnen de ruiters in het CSI 4* (Gold League) en het CSI 2* (Silver League) met vijf paarden deelnemen. Dat is er een meer dan voorgaande jaren. Na de vliegende start in 2011 van de Centrale Keuring van het KWPN Overijssel worden alle drie aan de fokkerij gerelateerde onderdelen dit jaar gebundeld op één dag, waardoor de paardenkenner op donderdag een perfect overzicht voorgeschoteld krijgt van de kwalitatief hoogwaardige fokproducten die Nederland rijk is.

Ook het showprogramma telt diverse aantrekkelijke onderdelen. Zo staat de komst al vast van het internationaal bekende Duitse showteam Excalibur, dat onder meer de spectaculaire act vrijheidsdressuur Dance Mephisto – met vuur en fakkels – presenteert. Tribute Beatles en ABBA verzorgt een nostalgisch muziekthema en ook de Duitse diskjockey Jan Wayne met zangeres Charlene en familiecircus Kastello zijn van de partij. Het omlijstende programma wordt binnenkort nog verder uitgebreid.

Het CSI Twente wordt gehouden van donderdag 12 tot en met zondag 15 juli op het Erve Maathuis in Geesteren.
Zie ook de website www.csitwente.nl

Archief
Terug naar vorige pagina