Sportberichten


Plaatsing  
 
03-03-2012  

Heracles stunt niet in Alkmaar (3-1)

 

ALKMAAR – Zonder de geschorste Kwame Quansah en Tim Breukers – vervangers Thomas Bruns en Mike te Wierik – en zonder de al langer geblesseerden Olivier ter Horst en Marko Vejinovic moest Heracles Almelo naar Alkmaar om het AZ van trainer Gertjan Verbeek te bestrijden. Langs de lijn Hendrie Krüzen als hoofdcoach omdat Peter Bosz voor het eerst van zijn leven een straf moest uitzitten op de tribune nadat hij vorige week nogal boos was over een ‘miskleun’ van scheidsrechter Blom.
In de eerste helft werd gespeeld in een hoog tempo en vooral in het eerste half uur was Heracles gevaarlijker dan AZ, Verbeek stond zelfs soms hoofdschuddend langs de kant toen Heracles bij herhaling met snelle uitvallen door de defensie van ZA sneed. Een fraai schot van Bruns werd gepareerd, Everton liet een goede kans liggen en een schot van Armenteros belandde via een tegenstander op de paal. AZ stelde daar eveneens een aantal kansen tegenover, maar Pasveer stond op zijn post. Na een half uurtje dan toch de 1-0 voor AZ door Poulsen uit een corner van de Belg Martens. De Alkmaarders werden sterker en lieten zien niet voor niets boven in het klassement te staan. Kort voor rust resulteerde dat opnieuw in een doelpunt, nu met een echt spitsendoelpunt van Altidore 2-0.
Na de thee direct een aanvallend AZ en een zeer fraaie beheerste lob van Maher eindigde ongrijpbaar voor Pasveer net onder de lat 3-0.
Heracles bleef echter voetballen en kwam telkens gevaarlijk uit. Rienstra schoot op doel en Nick Viergever keerde op de doellijn in een reflex met zijn arm. Het gevolg rood en een penalty die door Overtoom werd benut.
De meegereisde aanhang ging er eens voor zitten, maar Heracles kreeg geen vat op de 10 Alkmaarders die Verbeek restte. Hij moest dat toezien vanaf de tribune omdat scheidsrechter Bossen hem wegstuurde op advies van de vierde official. Dit tot grote verbazing van Verbeek die zich nergens iets van bewust was, wat hij dan fout gedaan zou hebben. Achteraf beschuldigde Verbeek zelfs de vierde man er van dat hij loog tegen Bossen.
AZ kwam in de slotfase niet meer in de problemen en was zelfs met uitvallen nog gevaarlijk. Pasveer moest in blessuretijd zelfs Gudmundsson nog het score beletten.

< Altidore viert zijn doelpunt (Meer foto's klik hier)


AZ - Heracles Almelo 3-1 (2-0)
1-0 Poulsen (31)
2-0 Altidore (43)
3-0 Maher (52)
3-1 Overtoom (56/pen)

Verbeek: ‘Vierde man liegt’
Krüzen: ‘Liepen achter de feiten aan’
Maher: ‘Lobt AZ naar 3-0’
Bossen: ‘Over wegsturen Verbeek’

Arbiter:Bossen
Geel:Te Wierik (Heracles Almelo)
Rood:Viergever (AZ/55)
Bijz.: Verbeek (trainer AZ) naar de tribune gestuurd (64)
Opstellingen:
AZ:Esteban, Marcellis, Moisander,Viergever, Poulsen, Maher, Martens,Elm, Beerens (Berg Gudmundsson/44),Altidore (Boymans/78), Holman(Klavan/57).
Heracles Almelo:Pasveer, Te Wierik,Rienstra, Van der Linden, Looms(Gouriye/78), Bruns, Overtoom, Duarte,Douglas (Van Mieghem/86), Armenteros,Everton.

Archief
Terug naar vorige pagina