Sportberichten


Plaatsing  
 
29-03-2012  

Honkballers blijven op ´t Maatveld


Clubgebouw Uitsmijters '55
 

ALMELO – Waar het gedwongen vertrek van de voetbalvereniging DVO’71 van ’t Maatveld naar sportcomplex De Riet veel voeten in de aarde had, mag soft- & honkbalvereniging Uitsmijters ’55 plotsklaps nog vijf jaar blijven zitten. Het sportcomplex moet eigenlijk dicht vanwege een raadsbesluit uit 2005.
Sportwethouder Jan van Marle liet het nieuws over Uitsmijters ‘55 uitgaan vanuit het stadhuis. Uitsmijters drong de laatste tijd sterk aan op duidelijkheid vanwege het achterstallig onderhoud van het terrein. Een aanleiding werd van gemeentezijde nog niet gegeven, maar feitelijk heeft de gemeente nog geen alternatief voor de club kunnen realiseren en staat de gemeentebegroting dermate onderdruk dat daar ook geen geld voor is.
DVO’71 werd onder veel pressie ‘uitgekocht’ met 55.000 euro en is samen met sv Rietvogels ver gevorderd in een fusie onder de naam sv DRC 2012. DVO'71viert in juni alsnog het veertigjarig bestaan met een voetbalwedstrijd tegen een profteam en heeft eind april een algemene ledenvergadering waarin het fusiebesluit formeel moet gaan vallen.
DVO’71 en sv Rietvogels werken in diverse werkgroepen samen om de samenvoeging te stroomlijnen en om het clubgebouw en kleedkamers te renoveren. Daarvoor hebben provincie en gemeente 120.000 euro ter beschikking gesteld. Op sportief vlak wordt het 3e zaterdagelftal al gevuld door spelers van beide clubs.

Archief
Terug naar vorige pagina