Sportberichten


Plaatsing  
 
27-03-2012  

CH Albergen hippisch festijn eerste orde


Blij is de organisatie ook dat men wederom The Thunderguys heeft weten te strikken voor een een showoptreden. Ditmaal komen de Belgen met een show die gebaseerd is op dressuurmatige gehoorzaamheid zoals dat in de vrijheidsdressuur wordt toegepast. ‘Voor elke pony en paardenliefhebber een indrukwekkende beleving´, aldus voorzitter Jos Brinkman.
 

ALBERGEN – Tijdens het jaarlijkse hippische festijn van paardensportvereniging Het Twentse Ros uit Albergen is het van 19 t/m 22 april weer een en al dressuur en springen op de terreinen van de familie Kemna aan de Zenderenseweg 80.
Drie dagen lang van ’s morgens 09.00 uur tot de schemer invalt komen zowel de beginnende ruiters en amazones aan de beurt net zoals hun professionele ‘broeders en zusters’.

Voorzitter Jos Brinkman is weken van te voren al bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en heeft met behulp van medebestuursleden en tal van vrijwilligers weer een topprogramma in elkaar weten te draaien.
Denk bij de ‘toppers’ in elke springklasse bij de paarden maar eens aan de grote finale op zondag. Dan wordt er flink uitgepakt, want Het Twentse Ros bestaat 65 jaar.
Brinkman: ‘We hadden een groot feest en receptie kunnen organiseren, maar wij zijn er in de eerste plaats voor de deelnemers en het beoefenen van de sport. Daarom hebben wij als bestuur gekozen om in de Grote Prijs van Albergen eens in de bus te blazen en samen met autobedrijf Haarhuis uit Geesteren een spiksplinternieuwe Peugeot 107 op deze finale te zetten. Die kan men echter alleen winnen als men zich in de dagen ervoor heeft weten te plaatsen. De nummers één en twee van de plaatsingsrubrieken klassen B t/m ZZ komen daarvoor in aanmerking. Het kan dus zomaar zijn dat een jong beginnend talent met de glimmende Peugeot 107 naar huis gaat en de grote ster met iets in een envelopje, want wij verrijden die grote finale in handicap.’

Het hippische festijn in Albergen kenmerkt zich evenzeer door een aantal rubrieken die in een landelijke competitie worden afgewerkt. Brinkman is daar als voorzitter en parcoursbouwer trots op. ‘Terwijl in Den Bosch wordt gereden om de Wereldbeker, komt al het jonge vaderlandse talent naar Albergen om bondscoach Sven Harmsen te overtuigen van hun vorderingen. Zo is er bij de pony’s de Hartog Lucerne Trophy en de Roelofsen Raalte Trophy en de van den Boogerd Cup bij de junioren en Young Riders bij de paarden, waarvan de finales in mei in Eindhoven verreden worden. Dat zijn de ‘toppers’ waar Harmsen zijn nationale selecties uit kiest zoals bij de pony’s voor het EK. Elke hippische organisatie wil die wedstrijden graag in haar programma hebben. Het zijn bovendien de eerste outdoorselectiewedstrijden en op verzoek van de bondscoach is een sloot in het parcours opgenomen’, zegt de Twentse Ros voorzitter.

In het strodorp zijn tal van standhouders present en de consumpties en versnaperingen heeft de organisatie ook deze keer weer op één euro weten te houden. Bovendien is het hippisch festijn aan de Zenderense Weg gratis toegankelijk.
Op zaterdagavond is er in de grote feesttent het “Bries’n en Bloaz’n” Festival. Dweilorkest “Boet’n Aodem” uit Albergen is dan gastheer van een drietal dweilorkesten uit de regio en dat beloofd een heel spektakel te worden. Ook dan is de toegang vrij.

En voor de ruiters en amazones die aan drie dagen springen niet genoeg hebben, is er donderdagavond nog een oefenspringen. Kortom er valt veel te beleven tijdens het hippisch festijn van het jubilerende Twentse Ros Albergen.
Het volledige programma is te zien op: www.twentserosalbergen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina