Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
01-07-2011  

Opening VVV informatiebalie in bibliotheek

 

ALMELO - Na ruim vijf jaar samenwerking tussen de VVV Almelo en de ANWB heeft de VVV weer een eigen onderkomen voor de publieksbalie, nu in de bibliotheek aan Het Baken 3. Daarmee krijgt de bibliotheek een nog bredere informatieve rol dan voorheen. De nieuwe opzet van de VVV als agentschap wordt aangestuurd door de stichting Stadspromotie Almelo, de nieuwe naam voor de stichting Evenementen Almelo.
Voor de 80-jarige vereniging VVV Almelo is geen rol meer weggelegd. Die verkeerde al jaren op een hellend vlak door de sinds jaren alsmaar afnemende gemeentelijke subsidie. Het organiseren van bijvoorbeeld de Twentse Fiets4daagse en de intocht van St. Nicolaas werd daardoor al eerder overgenomen door de stichting Evenementen Almelo. In jaren kon eveneens geen toeristisch foldermateriaal meer ontwikkeld worden en werd de functie van directeur na de pensioenering van directeur Co Smit niet meer ingevuld. In oktober 2008 gaf het college van B&W te kennen per 1 januari 2009 helemaal te willen stoppen met het verlenen van subsidie. Dat ging toen niet door vanwege de gemaakte afspraken met de ANWB, de personele verplichtingen en het bindende huurcontract voor het administratiekantoor aan de mark tot oktober 2010. De vereniging VVV Almelo wordt binnenkort geliquideerd en volgt daarmee de weg die de Stichting Almelo Promotie (STAP) al eerder noodgedwongen aflegde omdat de gemeente de geldkraan dichtdraaide. 

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder

Fotoreportage (42 foto's)...

 
01-07-2011  

Sponsorloop St. Radboudtschool

 

Sponsorloop Radboudtschool voor 1001 Nachten
ALMELO – De Radboudtschool aan de Sluiskade ZZ hield met de leerlingen een sponsorloop voor het project 1001 Nachten, een toneelvoorstelling gemaakt door de basisschoolleerlingen i.s.m. de leerkrachten. De kosten worden geput uit de sponsorloop en de opbrengst uit fancy fair die op 7 oktober wordt gehouden.
De voorstelling 1001 Nachten vindt plaats op 17 november a.s.

Fotoreportage:Coen Mulder

Fotoreportage (50 foto's)...

 
02-07-2011  

6de HobNob festival stond als een huis


Foto: Nick Zweers
 

ALMELO – Het 6e HobNob Muziekfestival in het Schelfhorstpark stond programmatisch als een huis, alleen backstage voor de fotografen moet nog wat beter geregeld worden. Op podium west was de kick-off in handen van de groep "Planetary Sounds" uit Almelo en volgden in de loop van de dag nog een dertiental bands waaronder bijvoorbeeld Chiraw, het humoristische Ska3 en publiekstrekker De Heideroosjes. Zangeres Stefany June bleek een muzikale verrassing hoewel ze maar enkele nummers ten gehore bracht door de verlaatte komst uit het verre Enschede. ’S Avonds zorgde Flavium voor de immer populair blijvende bluesklanken maar dat maakten burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld en cultuurwethouder Gerrit van Woudenbergh niet meer mee. Zij keken toen bij de Almelose Ruiterdagen naar de Grote Prijs van Almelo op het Twents Hippsch Centrum aan de Bosrand.

Fotoreportage: Nick Zweers en Jan Bril.
(Klik hier voor alle foto´s van Jan Bril)

Fotoreportage (79 foto's)...

 
02-07-2011  

Ovimo plasticrecycling neemt 6 trucks in gebruik

  ALMELO – Ovimo Plastics in Almelo wordt een steeds grotere internationale speler in de recycling van plastics. Zaterdag 2 juli jl. werden dan ook 6 nieuwe trucks in gebruik genomen die alle zijn voorzien in de huisstijl van Ovimo. Een huisstijl die is ontworpen door het bureau RCTM eveneens in Almelo. De vrachtwagens in Ovimo-stijl rijden via contractpartners zoals Noordendorp Transport Haaksbergen, Wüst Logistik Bocholz en Oldenburger Fritom Logistic Solutions Veendam. Ovimo Plastics zorgt voor de coördinatie en verhandeling van de gerecyclede plastics in geheel Europa.
Burgemeester Jon Hermans- Vloedbeld liet zich bij de ingebruikname van de nieuwe trucks uitvoerig voorlichten over de werkzaamheden van Ovimo Plastics door algemeen directeur Jan van Dongen.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-07-2011  

Almelose horeca-onderenemers ontvangen Award


v.l.n.r. Bob Schut / directeur SVH, Niels en Floortje Mulder en Nijmegenaar Ton Lenting voorzitter van Tour Culinair.
 

RIJSSEN - Het Almelose horecapaar Floortje en Niels Mulder ontving vandaag de Tour Culinair Horeca Helden Award 2011. De eigenaren van drie bedrijven in Almelo (Nielz Café, lunchroom OnwijZ en restaurant Zuid) krijgen de prijs omdat ze als gedreven coach met veel passie hun team van ruim 100 medewerkers aanvoeren. Ze besteden veel aandacht aan begeleiden, motiveren en trainen van het personeel. De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH.
De uitreiking vond plaats tijdens een diner in hotel de Rijsserberg in Rijssen. Het peleton van de Tour Culinair legde hier aan tijdens de driedaagse fietstocht, die ieder jaar door een andere regio van Nederland voert. Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op het project Horeca Helden van SVH. Deze campagne heeft als doel ondernemers bewust te maken dat zij zelf veel invloed hebben op personeelsbeleid. Ondernemers die hun medewerkers willen vinden, binden en boeien, kunnen gebruik maken van de instrumenten uit de SVH Toolkit en zo worden zij dé nieuwe Horeca Helden! De prijs bestaat uit een bronzen kunstwerk en een cheque van € 1.000, die de winnaars mogen besteden aan trainingen voor medewerkers. Floortje en Niels Mulder kregen de prijs uitgereikt door voorzitter Ton Lenting van de Stichting Tour Culinair en Bob Schut, directeur SVH.
Floortje en Niels: “We zijn stil en verrast door de toekenning van de prijs. We hopen van harte dat de titel uitstraalt naar onze medewerkers. Zij zijn onze helden, want zonder goed goed team ben je als ondernemer nergens.
 

 
03-07-2011  

Open Air concert Johan Willem Friso Kapel

 

ALMELO – Ter afsluiting van het theaterseizoen heeft De Big Band van het Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ o.l.v. Jan Wessels een concert gegeven op het terras van het Theaterhotel aan de Grotestraat Zuid. Zangeres Esther Groenenberg verzorgde de zangsolo’s waarvoor door concertmeester Jan Wessels speciale arrangementen werden geschreven.
Het Theaterhotel verzorgt traditioneel jaarlijks een ‘afsluiter’ van het theaterseizoen en kon zich verheugen op een behoorlijke publieke belangstelling.

 
04-07-2011  

Wasstraat Leus Kolthofsingel geopend

 

ALMELO - Met de opening van de nieuwe wasstraat van ondernemer Rob Leus op het industrieterrein De Velden aan de Kolthofsingel, is het eerste schaap over de dam. Het gebied De Velden behoorde vroeger tot het Indiëcomplex van Royal ten Cate dat in ontwikkeling is bij projectontwikkelaar Ter Steege Vastgoed in Rijssen.
De bouw van de wasstraat stond onder verantwoordelijkheid van hoofdaannemer Löwik Bouw &Beton uit Almelo, een bedrijf dat veel ervaring heeft met het bouwen van wasstraten en benzinestations.
Een officiële opening van de wasstraat heeft nog niet plaatsgevonden omdat de werkzaamheden aan de Kolthofsingel zijn uitgelopen en maar in één richting te bereiden is. Wel is er een publieksactie om de auto voor slechts 4 euro te laten reinigen. De toegang naar de wasstraat is daarom via de Vissedijk.  

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (6 foto's)...

 
05-07-2011  

Opening kinderdagverblijf De Sumpel


Foto: v.l.n.r.: Anje van der Heide – directeur De Cirkel, wethouder Mieke Kuik-Verweg, Binnenhuisarchitect Derkina Snijder en de leidsters van De Sumpel, Daniëlle Lamberts en Gerrie Veltman
 

ALMELO – Wethouder Mieke Kuik-Verweg heeft vandaag het kinderdagverblijf De Sumpel geopend middels het volschenken van een ‘champagnetoren’. Nadien werd met de ‘priklimonade’ getoast op de toekomst van het kinderdagverblijf in de voormalige boerderij.
In De Sumpel worden vijf groepen opgevangen. In de vestiging zijn het boerderij- en landleven, zowel binnen als buiten, in al haar facetten terug te vinden. Er is een avontuurlijke natuurontdektuin en er zijn geitjes en andere kleine dieren om de boerderijsfeer te benadrukken.
Tijdens de opening konden zo’n 500 bezoekers welkom worden geheten en waren er diverse activiteiten voor kinderen zoals het maken van jam, knutselen, laten schminken en nagels versieren. Ook konden de kinderen meedoen aan een prijsvraag en kregen ze een echte knapzak mee naar huis.
Kinderdagverblijf De Sumpel maakt onderdeel uit van Kinderopvang De Cirkel.

 
05-07-2011  

Inperken muziek nieuw stadion oogst kritiek

 

ALMELO – Het inperken van activiteiten met mogelijke geluidsoverlast na nieuwbouw van een nieuw voetbalstadion voor de Bvo Heracles oogst veel kritiek onder de bevolking. Vooral op de website van TC Tubantia wordt die kritiek gespuid en wordt verwezen naar de recente Taptoe die dan niet meer plaats zou kunnen vinden. Een criticaster betreurt het zelfs dat Ilse de Lange dan geen openingsconcert kan geven. Over het algemeen is men van mening dat het verschil wordt gemaakt met rigide regels en het met Almelo op deze manier nooit wat zal worden.
Het is natuurlijk de vraag of de gebruiksmogelijkheden van een mogelijk nieuw stadion niet zijn ingeperkt op wens van Heracles Almelo als hoofdgebruiker?

 
06-07-2011  

Gemeente wil deel 2e insteekhaven dempen

 

ALMELO – Om aan de wens van bouwstoffenonderneming Van den Bosch Beton tegemoet te komen heeft het college van B&W het voornemen om een deel van de 2e insteekhaven op industrieterrein Dollegoor te denpen. Van den Bosch Beton wil het gedempte gebied in gebruik nemen voor uitbreiding.
Het college van B&W ziet geen belemmeringen door en voor omliggende bedrijven en laat nu een verdere uitwerking van het plan maken.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-07-2011  

Uitmarkt voor Kids bij Theaterhotel

 

ALMELO – Het Theaterhotel organiseerde vanmiddag een Uitmarkt voor de kleintjes. Zij konden genieten van diverse optredens, zich laten schminken, deelnemen aan stoeptekenen, deelnemen aan een kleurwedstrijd met leuke prijzen of zich lekker vermaken op een springkussen of door te dansen.
Het hoogtepunt was de verrassingact van Klein Duimpje en de Sprookjesprinses! Sita maakte als prinses de middag extra speciaal voor veel kleine bewonderaars. Samen zingen, dansen en springen op de leukste liedjes uit de nieuwe musical Klein Duimpje dat op 25 maart 2012 in het Theaterhotel te zien is.
Het was een prachtige middag met veel zon, een goed begin van de zomer!

Fotoreportage: Coen Mulder
(klik hier voor alle 124 foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
06-07-2011  

Pius X reikt certificaten 2-talig onderwijs uit

 

ALMELO – Voor het eerst hebben leerlingen van het Pius X College certificaten ontvangen voor deelname met goed gevolg aan tweetalig onderwijs (TTO) en Fast Lane English (FLE – versterkt Engels in de bovenbouw). Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd aan de eerste groep het certificaat TTO Junior uitgereikt en aan de tweede groep het Cambridge Advanced Exam (CAE) door de heer Victor Pirenne, coördinator TTO/FLE.
De feestelijke uitreiking werd opgeluisterd met een muzikaal intermezzo en afgesloten met een hapje en een drankje.

Fotoreportage: Coen Mulder
(klik hier voor alle foto's)
 

Fotoreportage (24 foto's)...

 
06-07-2011  

Nieuwe voetbrug over Almelose Aa in gebruik

 

ALMELO – Waterschapsbestuurder Henk Holterman heeft samen met waterwethouder Johan Andela en Rotary-voorzitter Herman Scholte-Albers officieel de nieuwe voetgangersbrug over de Almelose Aa in gebruik genomen. De brug vormt tevens onderdeel van het Waterpad, een wandelroute langs Almelose wateren.
Ter gelegenheid van de reconstructie van de Almelose Aa tussen de Nachtegaalstraat en de Berlagelaan werd eveneens een kleurplatenwedstrijd georganiseerd waarbij 3 winnaars waren in diverse leeftijdscategorieën.
Leander van Es (5) won in de categorie 3/5 jaar, Boyd (8)(van de Kunstmagneetschool) werd winnaar in de categorie 6/8 jaar en Linda Leeflang (12) werd winnaar in de categorie 9/13 jaar.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (45 foto's)...

 
07-07-2011  

Vrije School Almelo: Al 35 jaar continue rooster!


Jo van der Roest, directeur van De Vrije School
 

ALMELO - “Soms lijkt het erop dat het wiel in onderwijsland opnieuw wordt uitgevonden”, zegt Jo van der Roest, directeur van De Vrije School in Almelo. “Continue rooster is het laatste wiel. Al 35 jaar kent de vrijeschool een continue rooster, het is nooit anders geweest. Natuurlijk verbaast het wel eens als andere scholen doen alsof dit geheel nieuw en modern is, voor ons is het al die tijd al heel normaal. De kinderen blijven gewoon op school. In de grote pauze staan ze onder toezicht van de leerkrachten en dat geeft rust”. “We hebben dat de afgelopen jaren al vaker gezien”, vervolgt Jo van der Roest. “Zo ging het ook met moderne vreemde talen die op de vrijeschool al 35 jaar gegeven worden vanaf groep 3: Engels en Duits. We weten niet anders. Toen er berichten verschenen dat scholen dit als nieuw gingen invoeren konden we alleen maar denken: Hoezo vernieuwend? ”.
De vrijeschool met meer dan 200 leerlingen gevestigd op de Schelfhorst, laat daar mee zien dat het zijn tijd al ver vooruit was. We zijn blij dat andere scholen onze werkwijze nu volgen, omdat ook wij menen dat dit goed is voor ouders, maar vooral voor de rust van de kinderen. 
(ingezonden bericht)

 
07-07-2011  

Ook in partnerstad Iserlohn een Taptoe

 

ISERLOHN (D) – De Duitse partnerstad Iserlohn kent eveneens een Taptoe net zoals Almelo dat vroeger ook al had. In Almelo de laatste jaren ook weer, maar die in Iserlohn gaat al 42 jaar door. Zo’n 3000 toeschouwers trok het muzikale evenement in het Hemberg-stadion waaraan korpsen uit vier landen deelnamen.
Meer weten? Klik dan hier.

 
07-07-2011  

Burgelijke stand Almelo tot 6 juli 2011

 

Geboren:
Kyara Nicole Frederika Rika d.v. R.J. Bartelds en J. Hondebrink
Lianne Anna Maria d.v. R.G.J. Wanink en M.E.J. Veltmaat
Bibi Ans Ria d.v. S. Trip en L.S. Berends
Luuk Jan Gerhardus z.v. J. Stam en C.J.M. Otten
Nino Marcello z.v. M. van Ooijen en D. van Ooijen
Matthijs z.v. M. Knippers en N.M. Lelieveld
Maria d.v. A. Aslanian en H. Gachikyan.
Roos d.v. B. Modderkolk en V.C. dos Santos Modderkolk
Emma d.v. S.I. Hubers en L. Westerink
Tara Magdalena Cornelia d.v. J.L. van Gend en W. Plomp
Mirre d.v. J.R. Mulder en B. Vaneker
Lieke Cornelia Hetty d.v. R.H. Horstman en M. van de Weijer
Lana d.v. P.F. Bults en J.J. Hilberink
Mayliss Vera d.v. J.M. Hospers en H.G. Kelder
Colin z.v. J.W. Bour en W.D. van Telgen
Meike Jantiene d.v. L.A.J. Dubelaar en J.J. Derksen
Mads Egbert z.v. A. van der Weide en H. Ribberink
Tijn z.v. C.H.A. Lorkeers en G.G. Harmeling
Matz z.v. A.J.H. Kerkhof en H. Weenk
Daphne d.v. S. Veld en D.K. Makkinga
Lieke d.v. D.F. Wielens en P. Nijmeijer
Duuk Jeroen z.v. J. Haarhuis en E.J. Rompelman
Noah Lee Joy d.v. M.B.J.G.J. Aufderhaar en S.J.J. Hovius
Jayden z.v. R. Smoes en G.D. Huibers
Annique d.v. J. de Jong en M. Sawary
Gerrit Sven z.v. H. van den Dijk en A.J.H. Kleinjan
Chenaja d.v. A.R. Buist en C. Weusthof
Zoey d.v. G.W. Aalderink en B. Heezen
Gerrit Dani z.v. G.J. Schoppink en l. Machielsen
Faye d.v. G.J. Sluijer en C. Oosterom
Milan z.v. G.D. Kleinjan en H. Holland
Ruth Salomé d.v. J.P. Schalk en M.G. Bolink
Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
R.W. Norder en M.J. van den Berg
P.J. Boernama en J.E. Nieuwenhuis
A.A. Kienhuis en S. Candan
M.P.M. Oomen en N.D. Steenbergen
G.H.E. Horst en K. Mahant
G.J. Sanders en J.M. Wendels
N. de Jong en C. Moelard
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
T.B.G. van Gelden en N.B.J. Heetkamp
J.G. Ettema en M.J. Alberts
F.R. van Munster en N.H.H. Salman
B. Voorn en G.J.M. Holsink
R. Drenth en M.P.J. van der Goot
S. Kaya en F. Kaplan
H.J.G. Bekker en A.C. Voisin
D.J. Zanoni en F.T.L. van Loon
Overleden:
L.H. Nijkamp 73j. e/v H.F. Meijerink
R. Rogaar 75j. w/v A. Reekers
C.R.M. Stockmann 83j. w/v P.Y.E. Becker
J.A. Scheperboer 86j. (v)
H. Pieters 80j. w/v G. Roelink
S.V. Eisenring 81j. w/v G.C. Aubri
J.H. Broekhuis 90j. w/v F.W.M. van der Kraats
H. Schipper 84j. w/v A.J. Fokke
G.J. Keizer 86j. w/v G.J. Uilenberg
W.A.J. Bos 91j. e/v A. van der Heide
T.C. Verboom 89j. w/v J. Fikkert
M. van Duiven 87j. w/v G. Smit
J. Wolters 72j. w/v G. Nijsink
A. Brunsman 74j. w/v G.H. Schoenmaker
J.H. Beverdam 95j. w/v G.H. Nekkers

 
09-07-2011  

Dansgala voor Kans voor een Kind

 

ALMELO – In het Theaterhotel werd zaterdag een groot dansgala georganiseerd ten bate van de stichting Kans voor een Kind. De organisatie was in handen van de Wierdense gymnastiekvereniging Omhoog. Zo’n 1600 belangstellenden woonden het dansgala, met een spetterend optreden van de jazzdansgroep van Omhoog bij. De beide voorstellingen werden gepresenteerd door Marga Bult en Rob Kortenhorst en Willem Hoevers kon namens de Stichting Kans voor een Kind een cheque van 8600 euro in ontvangst nemen.
De show werd opgedragen aan alle kinderen die een kans verdienen. Ook dichtbij huis, dus ook hier in Twente, zijn er veel kinderen die het door ziekte of een andere oorzaak niet makkelijk hebben. Vaak hebben ze geen uitzicht op een spoedige verbetering van hun situatie. Natuurlijk hebben ook deze kinderen recht op geluk. GV Omhoog wil aan dat geluk bijdragen door op te treden voor een aantal kinderen van SBO Toermalijn uit Almelo (een school voor speciaal basisonderwijs) en voor kinderen van ZGT Almelo. Ze proberen daarmee, ook al is het maar tijdelijk, hun ogen weer te laten stralen.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (42 foto's)...

 
09-07-2011  

Rondje 't Iemenschoer op open Imkerijdag

 

ALMELO - In heel Nederland wordt dit weekend op 9 en 10 juli open huis gehouden dagelijks tussen 10.00 uur en 16.00 uur. In Almelo organiseerde de plaatselijke imkervereniging ‘t Iemenschoer zaterdag leuke activiteiten. Men kon zien hoe de imker honing slingert, hoe kaarsen worden gemaakt van bijenwas, wat de bijen met het stuifmeel doen dat ze halen of hoe je bijenkoninginnen kunt telen.

Fotograaf Jan Bril maakte in Almelo een rondje langs de imkers van ’t Iemenschoer en maakte bijgaande fotoreportage.

Fotoreportage (40 foto's)...

 
10-07-2011  

Wooncomplex De Esker vierd 1e lustrum

 

ALMELO – Het is al weer vijf jaar geleden dat het wooncomplex voor senioren De Esker op het voormalige Hedemanterrein in gebruik werd genomen. Reden voor de bewoners om samen het eerste lustrum te vieren middels een heuse barbecue of zoals ze in Groningen zeggen ‘Dik doon in tuun’.
Wijkwethouder Jan van Marle en burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld maakten eveneens hun opwachting en ‘prikten’ een gegrild worstje mee.
Overigens is de naam De Esker vernoemd naar de zogenoemde zandruggen in het landschap. Zo ligt er zo’n zandrug bij Langeveen en is Bruinehaar gebouwd op de uitloper ervan. Dat gebied behoorde vroeger tot het het bezit van Huize Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (57 foto's)...

 
10-07-2011  

Slaapkamerbrand in Zwanebloemstraat

 

ALMELO – In de nacht van zaterdag op zondag werd de brandweer gealarmeerd voor een slaapkamerbrand in de Zwanebloemstraat. Ter plekke kon door snel ingrijpen een uitslaande brand worden voorkomen en bleef de materiële schade beperkt. De brand is waarschijnlijk ontstaan in een televisie op de slaapkamer, zo meldt de woordvoerder van de brandweer.

Fotoreportage: Patrick Weegink
(klik hier voor meer foto's)

 
11-07-2011  

Wessels en Dura bouwen nieuw Dimence

 

ALMELO - De bouwbedrijven Wessels Projecten uit Rijssen en Dura Vermeer uit Hengelo vormen samen een combinatie voor de nieuwe huisvesting van 12.500 m2 voor Dimence langs De Grenzen hoek Haven NZ.
Dimence wil de locaties Westeres, Hanzelaan, Wierdensestraat (jeugd), Egbert Gorterstraat, Stationsplein, Oostermaat (allen in Almelo) en Timmerhuis (Nijverdal) op deze locaties samenvoegen per eind 2015 en wil begin 2013 starten met de bouw. De nieuwbouw vergt een investering van circa 20 miljoen euro.
Dimence heeft de grond gekocht van de gemeente Almelo waarbij de gemeente dik een miljoen euro verlies lijdt. Wel draagt Dimence bij aan de inrichting van het openbaar terrein rondom de nieuwbouw en in 100 P-plaatsen in de nieuwe P-garage tegenover de Javatoren.
Eerder had Dimence al in december 2009 getekend voor de locatie Het Scheepvaarthuis dat de gemeente voor bijna 2 miljoen euro voor dat doel had aangekocht. Die locatie is van de baan. De handtekening voor de grondtransactie aan De Grenzen tussen Dimence en de gemeente Almelo wordt donderdag a.s. gezet.

 
12-07-2011  

Noordikleerlingen met VCA veilig op stage

  ALMELO – De leerlingen van de technische afdelingen van CSG Het Noordik (locatie Van Renneslaan) hebben de cursus VCA Basisveiligheid succesvol doorlopen zodat ze op stage kunnen in het bedrijfsleven. Een vereiste om überhaupt op de werkvloer aan de slag te mogen. Zij allen - waaronder één meisje - ontvingen uit handen van vestigingsdirecteur Jeroen Langbroek de certificaten.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-07-2011  

Ontruimingstest bij obs de Stapvoorde

 

ALMELO – Het lespakket ‘Billy Brandkraan´ en de bijbehorende enquete die door basisschoolleerlingen via internet kon worden ingevuld kende een grote winnaar en dat was groep 7/8 van obs De Stapvoorde aan de Kolibrie.
Als beloning kwam de brandweer vanmorgen oefenen bij een brandsimulatie waardoor de school in zijn geheel ontruimd moest worden. Op twee kinderen na wisten de leerkrachten met een BHV-brevet alle andere kinderen in veiligheid te brengen op een naburig grasveldje. De snel gearriveerde brandweer wist gewapend met persluchtmaskers uiteindelijk ook de ‘proefkonijnen´ Linden en Jens uit het klaslokaal te bevrijden. ‘Je zag geen hand voor de ogen en daar zaten we met een zuurstofmasker. Dat was best spannend´, aldus Linden nadat ze buiten op de stoep weer bij ‘haar positieven´ was gekomen.
Als dank en ter herinnering kreeg groep 7/8 ook nog een veiligheidscertificaat uitgereikt.


Fotoreportage Coen Mulder
Klik hier voor alle 88 foto's van Coen)

Billy Brandkraan'is een lespakket voor basisscholen en moet leerlingen van groep 6 tot en met 8 bewuster maken op het gebied van brandveiligheid. Brandweer Almelo vindt het van groot belang dat kinderen weten wat ze kunnen doen om brand te voorkomen en wat ze kunnen doen bij brand. Hiervoor is een lespakket gemaakt. Met dit lespakket leren kinderen op school en door middel van thuisopdrachten wat de brandweer doet en kan. Daarnaast wordt geleerd hoe brand ontstaat. Ook leren kinderen dat ze zelf actie moeten en kunnen ondernemen als er toch brand uitbreekt. Voor docenten is er aanvullend een docentenhandleiding beschikbaar.

Fotoreportage (46 foto's)...

 
12-07-2011  

Brandweeroefening bij TMZ Meulenbelt

 

ALMELO - De brandweer had vandaag een druk dagje. Na de ontruimingsoefening bij obs De Stapvoorde aan de Kolibrie, werd tevens bij TMZ het Meulenbelt an de Vriezenveenseweg een oefening gehouden en werden dummy's ingezet om de bewoners niet teveel te belasten. De oefening is van belang om ook het personeel van TMZ Het Meulenbelt taken te laten uitvoeren die bij realiteit aan de orde zijn.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (19 foto's)...

 
12-07-2011  

Heracles krijgt lening nieuw stadion

 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo heeft ingestemd met een lening van maximaal 15 miljoen euro, zijnde 50 procent van de bouwkosten, voor nieuwbouw van een voetbalstadion voor eredivisionist Heracles Almelo.
Aan de lening zit een rits van voorwaarden zoals recht van 1e hypotheek en een renteopslag om het risico in te perken. Ook mag de leentermijn niet langer zijn dan die van de andere geldschieters. Een van die geldschieters is mogelijk Royal ten Cate zo blijkt uit een bericht van Beurs.nl
Ten Cate verbond zich al eerder voor een bedrag van 250.000 euro in natura voor de herschikking van het sportcomplex Ossenkoppelerhoek, een andere voorwaarde om überhaupt een lening te verstrekken. De herschikking wordt begroot op ruim 11 miljoen euro en de gemeente heeft daarvoor in de Voorjaarsnota slechts 1 miljoen euro gereserveerd. De resterende gelden moeten komen uit de grondtransactie met de Stichting Stadion Heracles Almelo (SSHA), Asito en het ROC van Twente. Vooral SSHA zal dus via de opcenten in de leenconstructie moeten meebetalen aan de herschikking van de amateurverenigingen. Reden ook dat de vraag van SSHA naar mogelijk erfpacht van de grond voor het nieuwe stadion een onmogelijke zal worden omdat de berekende opbrengst van de opcenten in de lening ook geborgd moet worden in een erfpachtconstructie.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor 83 foto's van Jan en hier voor 69 foto's van Coen)

Fotoreportage (84 foto's)...

 
12-07-2011  

Luctor hield een geslaagd jeugdkamp

 

ALMELO – De avc Luctor et Emergo hield het afgelopen weekend een geslaagd 3-daags voetbalkamp in kampeerboerderij De Roezelerberg in Nutter. Liefst 62 jeugdleden gingen mee en genoten o.a. van een tienkamp met voetbalonderdelen, een geluidenspel, een voetbaltoernooi en waterspelen. De F-jes gingen zaterdag na de gezamenlijke barbecue al weer naar huis maar voor de E- en D-jeugd was er ‘s avonds nog een spannende spooktocht in petto. Zondag werd het kamp geslaagd afgesloten met een wedstrijd tussen de jeugd en de leiding waarna de thuisreis onvermijdelijk werd.
 

 
13-07-2011  

Profronde content met sponsorbijdragen


Egbert Willems (uiterst links) tijdens de prijsuitreiking in 2010

Foto: archief AlmeloNieuws.nl - Alexander Kamp
 

ALMELO – Profronde voorzitter Egbert Willems is niet ontevreden over de sponsoren die de organisatie wist aan te trekken. Toen in 2010 de crisis voor het eerst voelbaar werd door het afhaken van een aantal kleinere sponsoren en het reduceren van bijdragen, wist de organisatie dat dit jaar toch weer op te poetsen door substantieel hogere bijdragen van een aantal grotere sponsoren. ‘Men vindt het evenement toonaangevend en daarvoor neemt bijvoorbeeld Urenco de verantwoordelijkheid heel nadrukkelijk op zich’, aldus Willems.
De organisatie wist de begroting van 230.000 euro in geld te handhaven en kan ook nog veel rekenen op hand en spandiensten in natura. Wel wordt de VIP-tent een stukje kleiner en wordt het aantal uitnodigingen strikter gehandhaafd. Sponsoren kunnen wel kaarten bijbestellen à raison van 300 euro voor 2 kaarten.
Het rennersveld wordt eerst na de Tour de France ingevuld en Willems beloofd een aansprekend peleton aan de start te brengen en te zorgen voor een dijk van een randprogramma.

Willems gaf onlangs nog te kennen niets te zien in een totaal sponsorfonds voor alle evenementen. Tijdens een inspraakavond betoogde hij namens meerdere organisaties, zoals o.a. het HobNob Festival en de Almelose Ruiterdagen, wel te kunnen leven met een toerekening op papier. Diepere achtergrond is het besluit van de gemeente om een evenementenfonds maximaal met 50 procent te ondersteunen tot een totaal van 625.000 euro. Komt dat er niet van, zou de Profronde wellicht 25.000 euro mislopen als gemeentelijke bijdrage.
Voor de Almelose Ruiterdagen zou dat een deficit van 15.000 euro betekenen terwijl het grootste hippische evenement van Europa zo'n 650.000 euro aan economische besteding* toevoegt in de regio.

* Volgens rapport van de afd. Onderzoek & Statistiek van de gemeente.

 
13-07-2011  

Verkeersveiligheid neemt toe in Schelfhorst

  ALMELO – Binnen twee uur heeft ‘Hermandad´ de verkeersveiligheid in de Schelfhorst weten te bevorderen. Vanmiddag werden tussen 13.45 en 15.00 uur op het Buitenhof in totaal 16 bekeuringen uitgeschreven. Voor het niet dragen van de gordel (12x), het niet handsfree bellen (3x) en één keer voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

In de nacht van disndag op woensdag werden twee Friezen na een achtervolging aangehouden.
Lees verder...

 
13-07-2011  

Spel & Sportuitleen gaat weer open

 

ALMELO – Spel & Sportuitleen aan de Hoornbladstraat gaat op 22 juli weer open. De gemeente heeft Spel & Sportuitleen voor een periode van 3 jaar verhuurd aan de Geesterense ondernemer Robert Wesselink die tevens een optie tot koop heeft bedongen.
Wesselink is verhuurder van opblaasbare springkussens e.d. onder de naam Hopje, een naam die wordt toegevoegd voor Spel & Sportuitleen

Het personeel van Spel & Sportuitleen wordt niet overgenomen’, zegt wethouder van Marle die niet in wil gaan op de mislukte onderhandeling met Soweco. ‘Wesselink deed de beste aanbieding en formeel kunnen mededingers bezwaar maken‘, is alles wat hij kwijt wil.

 
13-07-2011  

De Zegge wint project ‘Oog in Oog met Techniek’

 

ALMELO – Jenaschool De Zegge voor basisonderwijs is winnar geworden van het project ‘Oog in oog met Techniek’ Overijssel.
Samen met onderwijsinstellingen, het techniekmuseum ‘Heim’ in Hengelo en de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) worden ieder jaar kijk- en doedagen georganiseerd voor basisschoolleerlingen van groep 8. Dit jaar bezochten meer dan 5000 kinderen van ca. 200 Overijsselse basisscholen bedrijven en opleidingsinstituten. De kinderen maken kennis met wat techniek kan betekenen. Zo kunnen ze enthousiast worden om een opleiding te kiezen en te gaan werken in een technische richting die bij hun past.
Aan het eind van de excursiedag krijgen de scholen een informatiepakket en een prijsvraag die ze gezamenlijk op school moeten maken en oplossen. De groep die de meeste vragen goed beantwoord heeft en het meest innovatieve werkstuk heeft gemaakt wint een iPod shuffle.

< De prijs werd uitgereikt bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo waar een der grootste carrouseldraaibanken in Europa staat. De draaischijf heeft een doorsnede van 5 meter en de hele winnende groep van De Zegge paste er op.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
14-07-2011  

Dienstencentrum De Riet hield 55+ barbecue

 

ALMELO - Tijdens de jaarlijkse barbecue bij Dienstencentrum De Riet werd begonnen met een hapje en drankje waarna de aandacht werd verlegd naar de gegrilde snacks op de barbecue. Extra waardering was er voor de vrijwiligers, die ondanks de barre weersomstandigheden de barbecue onder een tentdoek aan de praat hielden. In ieder geval werd volop genoten en gehapt en gingen ook nog even de beentjes van de vloer. 

Fotoreportage: Coen Mulder
( Klik hier voor alle 39 foto's)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
14-07-2011  

Burgelijke stand Almelo tot 13 juli 2011

 

Geboren:
Merith Maartje d.v. M. Brinks en L.J. Aalderink
Gwen Marit d.v. E.G.H. Steggink en I. van Til
Karlijn Hanne d.v. J.A. Rohof en J. Olthof
Howik z.v. V. Margos en R. Virabyan
Mila Maria Willemina d.v. A. Voorhorst en S.Z. Ilivtcheva
Jens z.v. A. KleinJan en D. IJbema
Liam Rins Henrick z.v. G.W.B. Bouwhuis en M.G.A. Wanschers
Jan Hendrik Gerrit Jan z.v. W.H.J. Ploeg en A. Brinks
Marijn Jezina Johanna d.v. H.M. Brink en J.J. Abbink
Kay z.v. E.G.F. Schorn en S. Jonkman
Jochem Julian z.v. P.P.A. Henning en W.M. Kalfsvel
Artin z.v. A. Melkonyan en M. Gasparyan
Djanairo z.v. R. Bosch en W. Apeldoorn
Mohammed z.v. D. Salih en E. Al-Neami
Jelle z.v. H.G. Veneman en W. Brunnekreef
Mees z.v. M.H.J. Rensen en M.E.M. Schuttenbeld
Lynn d.v. D.B. Heemstra en W.G.W. Pierik
Ben z.v. B.R. Robertson en R. Ronhaar
Sem Milan z.v. R. Voorhorst en M.E. Torres da Silva Voorhorst
Manon Hendrikje d.v. A.J. Bonte,en T.A. Soepenberg
Janice Lisa d.v. G. Kunst en J. Slagman
Yesse z.v. J.J. Lubbelinkhof en J. Otten
Lamberta Elza d.v. F.F. Krol en H. Altink
Jasmijn d.v. R.Marskamp en G.J. Wessels
Christian Peter z.v. J.M. Pijl en I.M. Marcellis
Fleur d.v. K.H.J.M. aan de Stegge en C. ter Riet
Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
A. Boghosian en A.B. Shahinian
N. Fulgado en Y. Labrador Casado
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
G.J. Meutstege en J.M. Idema
D.R.J. Pieters en E. Bakker
B.P.J. Brouwers en A.W. Kromkamp
W.H.R. Kuipers en P. Mekkelholt
P.R. de Kaste en K.C. Gossow
J. van der Veen en M.E. Waasdorp
Overleden:
D. Scholten 75j. (m)
G. Feijen 76j. w/v H. Scheffer
G. Kuipers 83j. w/v J. van Baaren
A.H.A. van der Linden 85j. w/v H.J.A. Kolvoort
N. Krabbenbos 79j. e/v A.C. Bronsgeest
G. Trommel 80j. e/v A. Jelsma
J. Alfing 90j. w/v J. van der Leij
J. Rorije 87j. e/v C.H. Ferlemann
D.J. Wesselink 84j. e/v H.J. Derks
G.S. Urff 78j. w/v F.J. van der Worp
M. Tuller 72j. w/v J. Nijhuis

 
15-07-2011  

1e oplaadpunt electrische auto bij Cogas

 

ALMELO – Gisteren is bij het Cogas kantoor aan de Rohofstraat het eerste openbare oplaadpunt voor elektrische auto’s geplaatst. Cogas is er van overtuigd dat electrisch rijden in opkomst is in Nederland en wil daarin een rol spelen via de stichting E-Laad een initiatief van de landelijke elektriciteitsnetbeheerders. Cogas zal daarom in het eigen gebied nog meer E-Laad punten realiseren. In geheel Nederland staan inmiddels 500 oplaadpunten.

< Ruud Lubbers rijdt al sinds 2009 electrisch in een VW Golf. Toch zijn er nog sceptici die vooral het rijden van afstanden nog een probleem vinden.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (5 foto's)...

 
15-07-2011  

Dubbel genieten in speeltuin Het Nieuwland

 

ALMELO – Vrijdagavond was het dubbel genieten in speeltuin Het Nieuwland aan de Steffensweg. De kinderen vermaakten zich op de speeltoestellen terwijl de ouders genoten van een uitvoering van het Fanfareorkest Wilhelmina o.l.v. dirigent Martijn Blaak. Er werd film- en marsmuziek ten gehore gebracht, maar ook populaire liedjes van o.a. Robbie Williams. Ook de jeugdafdeling van Wilhelmina presenteerde zich o.l.v. Stefan Blaak.
Interventieteams werden niet gespot en verstoorden de saamhorigheid dus niet. Al met al een geslaagde avond onder een warme avondzon.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (20 foto's)...

 
16-07-2011  

Caravanbrand Oosteres/Gravenallee

 

ALMELO - Zaterdagmorgen rond 04.30 uur is een brandweerman wakker geworden van een knal. Hij ruikt een brandlucht en gaat op onderzoek uit. Bij de overburen blijkt een caravan in brand te staan. Hij waarschuwt zijn vrouw dat deze met 112 belt en zelf gaat hij naar de post om even later samen met zijn collega's de brand te gaan bestrijden. De caravan en de naast gelegen schuurtjes zijn in vlammen op gegaan. In de schuurtjes stonden naast de fietsen ook een motor. Bij de brand zijn een aantal ontploffingen geweest van onder andere een gasfles.Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat er asbest in de directe omgeving van de woning is neergekomen. De asbest wordt zaterdag gesaneerd. Het gebied om de woning is door de brandweer afgezet. Om het incident goed te laten verlopen is er in de loop van de ochtend (rond 07.00 uur) opgeschaald naar GRIP 1. Alle benodigde hulpdiensten worden dan ingeschakeld waaronder de gemeente.

< Foto: Patrick Weegink
(
Klik hier voor meer foto's)

 
16-07-2011  

H.D.V. Speurder-DOS bestaat 80 jaar

 

ALMELO – De Honden Dressuur Vereniging H.D.V. Speurder DOS vierde zaterdag haar tachtig jarig bestaan. ’s Middags werd dat gevierd met diverse gehoorzaamheid- en behendigheidspellen en ’s avonds met een uitbundige feestavond in het clubgebouw in de nabijheid van De Pook.
H.D.V. Speurder DOS is een fusievereniging waarvan de vereniging Speurder al ontstond op 13 april 1931. De exacte oprichtingsdatum van D.O.S. is neite bekend maar de fusie dateert van 18 juli 1956 en sindsdien is er een homogene club ontstaan van enthousiaste mensen die de liefde voor de hond gemeen hebben.
De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging (KNPV) met als doel het behalen van de bij de hondenopleiding behorende certificaten.

Meer informatie over H.D.V. Speurder DOS vindt u hier.

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (50 foto's)...

 
17-07-2011  

PvdA huldigde jubilarissen

 

ALMELO – De PvdA Almelo huldigde vandaag de jubilarissen in het Theehuis aan de Ledeboerslaan. Plaatsvervangend voorzitter en oud- wethouder van Hengelo Bert Otten, voorzitter van de Jonge Socialisten Rick Jonker en de Almelose wethouder Mieke Kuik-Verweg reikten de jubilarissen de spelden en penningen uit.
65 jaar lidmaatschap: de dames Hoften-Edens, Van der Sluijs-van Gelder, Hoekman-Turkensteen, Hilbrink-Harmsen, Ijtsma-Vonno, Evers-Moen en de heren Bulters, Dubbink en Alberts. Ook de heer Hütte was 65 jaar lid van de PvdA. Helaas is de heer Hütte recent overleden. In overleg met de familie is besloten de penning te overhandigen aan zijn vrouw.
50 jaar lidmaatschap: de heer Tijhof
25 jaar lidmaatschap: mevrouw van den Ham-Veerens en de heren van der Laan en Kloosterhof.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (38 foto's)...

 
17-07-2011  

Verzet tegen NK Jetski tijdens Havendagen

 

ALMELO – De organisatoren van de Almelose Havendagen - die van 27 t/m 30 juli worden gehouden in de binnenhaven en het kanaal - krijgen opnieuw verzet van bewoners van een aantal woonboten aan de Slachthuiskade.
De kritiek geldt de tijdens de havendagen te houden NK Jetski-wedstrijden en evenals vorig jaar stappen de woonbooteigenaren opnieuw naar de bestuursrechter. Toen stond de rechter de wedstrijden toe onder voorwaarde dat rubberslappen en boten langs de woonboten zouden liggen om schade te voorkomen. De woonbooteigenaren zeggen dat dit niet is geschied en willen dinsdag a.s. in kort geding eisen dat de rechter het NK Jetski verbiedt. De gemeente heeft de vergunning reeds verleend en moet nu opnieuw betogen dat het allemaal zo'n vaart niet loopt en de kans op schade nihil is.

 
18-07-2011  

Private Energy Solarteam op Havendagen

 

ALMELO - Zonenergie als hulpbron voor auto’s kennen we en jaarlijks trekt een team van de Universiteit Twente naar ‘Down Under’ om daar te worden afgetroefd door de collega’s uit Delft.
Maar ook boten kunnen varen op zonenergie en is evenzeer spectaculair. Tijdens de Almelose Havendagen van 27 t/m 30 juli zijn ze te bewonderen want de gemeente Almelo heeft het mogelijk gemaakt dat het Private Energy Solarteam zijn opwachting komt maken.

Workshops
Middels workshops kunnen bezoekers van de Almelose Havendagen leden van het team vragen stellen, is er een videopresentatie en worden er demonstraties gegeven door het team. Ook scholen en bedrijven kunnen in teamverband aan een workshop deelnemen. De mogelijkheden zijn beperkt dus reageer snel via info@almelosehavendagen.nl  

Het Private Energy Solarteam
Het Private Energy Solarteam is met de solarboot winnaar geworden van de Dutch Open Solarboat 2009 en is titelverdediger in 2011. Ook hebben ze de titel in de wacht gesleept van de Fryslan Challenge, de Friese Elfstedentocht. De Dutch Open Solarboat Challenge is een internationale race voor boten op zonne-energie om het Open Nederlands Kampioenschap. Tijdens de editie van 2011 (onlangs in Zeeland) zijn ze tweede geworden.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2011  

Eerste boten al gearriveerd voor Havendagen

 

ALMELO - De Almelose Havendagen zijn bij diverse deelnemers inmiddels zo populair dat zij al ruim een week van tevoren de jachthaven in de binnenstad hebben opgezocht om verzekerd te zijn van een goede ligplaats. Van 27 t/m 30 juli is het zover en trekken duizenden bezoekers weer langs de kades om te genieten van de schepen, het NK Jetski en het feestelijke randprogramma.
Klik hier voor meer informatie.

Fotoreportage: Jan Bril


 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
18-07-2011  

Rombout Verhulstlaan van oud naar nieuw

 

ALMELO - Aan de Rombout Verhulstlaan is AWS Beter Wonen al aardig gevorderd met de nieuwbouw van appartementwoningen. Hoofdaannemer Dura Vermeer is met twee gebouwen zover gevorderd dat ook de andere flats gesloopt kunnen worden om de voortgang niet te vertragen.
Wilt u meer weten over de appartementen, klik dan hier

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (9 foto's)...

 
18-07-2011  

Abraham voor Hans Weijschedé

 

ALMELO - Afgelopen weekend is één van onze trouwe lezers 50 jaar oud geworden. Speciaal voor de gelegenheid is er bij Hans Weijschedé een 6 à 7 meter hoge Abraham in de tuin gezet. Naar horen zeggen wreef Hans zich het ongeloof uit de ogen toen hij ’s morgens na het ontwaken uit het raam keek.
De verrassing heeft Hans te danken aan zijn vrienden Bob Rietveld, Patrick Visser, Mathijs Breshamer en Rob te Haar. Zij en vele anderen hebben dit met z’n allen voor deze trouwe lezer van AlmeloNieuws.nl in de tuin gezet. Hans ook namens de hele redactie proficiat!

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2011  

Asito wil in Guinness Book of Records

 

ALMELO – Schoonmaakconcern Asito wil in het Guinness Book of Records door het bestaande record ‘Waterkannen op het hoofd dragen’ te verbeteren. Het record staat sinds mei op Canadese naam.
Nu ruimt Asito al lang niet meer alle stof in Twente op maar is al jaren een der grootste schoonmaakbedrijven van Nederland met vele vestigingen. De recordpoging wordt dan ook niet in thuisbasis Almelo gehouden maar in Bloemendaal aan Zee op 27 juli a.s. waar in ieder geval meer dan 282 mensen met een emmertje zeewater op hun hoofd op het strand moeten staan. Feitelijk geen water naar de zee dragen maar andersom.
Doel is om de mensen bewust te maken van een beter milieuvriendelijk leven. Reden voor de gemeente Almelo, het Centraal Museum Utrecht en reinigingsmiddelenproducent Proctor & Gamble het project te ondersteunen.

< Asito wil naast het nieuwe stadion van Heracles Almelo een nieuw hoofdkantoor bouwen met een kantooroppervlakte van 6400 m2. Dit is het voorontwerp van IAA Architecten maar of dat het wordt?
 AlmeloNieuws.nl 'gambled' op het ontwerp van Vincent van der Meulen van bureau Kraaijvanger Urbis. In beide gevallen zal de gemeenteraad water bij de wijn moeten doen om het eigen probleem met hoogbouw te slechten.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
18-07-2011  

Rel om mobiele patatkraam bij ´t Aahoes


Links de ingang van de cafetaria en rechts de ingang van het cafégedeelte.
De concurrerende snackkar staat twee dagen per week naast het gebouw.
 

AADORP – In Aadorp is een rel ontstaan omdat de gemeente Almelo vergunning heeft verleend voor een standplaats voor een rijdende patatkraam op donderdag en vrijdag bij dorpshuis ’t Aahoes. De vergunning is een beetje vreemd omdat in ’t Aahoes al een cafetaria zit en het dorp dus niet verlegen zit om een voorziening.
Beide uitbaters beschuldigen elkaar nu over en weer van bedreiging en vernieling. Kortom een heuse rel is ontstaan omdat de gemeente weer niet heeft nagedacht. Een prijzenoorlog op donderdag en vrijdag zou het verdere gevolg kunnen zijn. De gemeente besteed nogal aandacht aan gezonde voeding, maar of het op deze wijze het consumeren van de 'vette hap' moet bevorderen is de vraag?

Fotoreportage (1 foto's)...

 
19-07-2011  

Vergunning voor super in autoshowroom

 

ALMELO – Dat het sturen van het vestigingsbeleid moeizaam is blijkt uit het verlenen van een vergunning voor een supermarktvestiging in de showroom en garage van ’t Jan Scholten Team aan de Burgemeester Raveslootsingel.
De gemeente heeft aan een projectontwikkelaar een vergunning verstrekt omdat een dergelijke vestiging qua bestemmingsplan niet is tegen te houden. Aanpalend in het zelfde bestemmingsplan is namelijk al een vestiging van de Aldi aan de Bornerbroeksestraat. De gemeente wilde de Aldi en Albert Heijn aan de Nieuwstraat eigenlijk verhuizen voor een betere spreiding van supers om Almelo Zuid daarin te voorzien. Eerder al moest de gemeente een vergunning afgeven voor de bouw van een EMTÉ aan de Bornsestraat.
Feitelijk loopt de gemeente vaker achter de feiten aan vanwege de achterstand in het actualiseren van de bestemmingsplannen.
De projectontwikkelaar die plannen heeft met het pand van het Jan Scholten Team moet nog wel tot een akkoord komen over de aankoop van het pand. Het bod is bepalend of het Jan Scholten Team daar op in gaat. Men heeft wel een alternatieve vestigingslocatie achter de hand. Het Jan Scholten Team zit feitelijk in een te groot jasje nu het zich heeft gespecialiseerd op Mazda MX sportwagens, occasions en import van Ford USA voertuigen.

De vestiging van Lidl op de Idema-locatie aan de Nieuwstraat gaat echter niet door. De gemeente heeft die ontwikkeling wel kunnen tegenhouden omdat het voormalige Idema-complex gelegen is in twee verschillende bestemmingsplannen. Het achterste deel aan Achter de Molen staat detailhandel in de zin van een super niet toe. Hier komt het verouderde bestemmingsplan de gemeente dus te hulp.

 
20-07-2011  

Kritiek op inzet interventieteams neemt toe

 

ALMELO – De inzet van interventieteams in Almelo Zuid is al vaker onderwerp geweest op deze website. Nu is Almelo niet uniek, want ook Rotterdam maakt al een aantal jaren gebruik van interventieteams waarbij van alles wordt besproken zo blijkt uit een artikel in Binnenlands Bestuur waarin de Rotterdamse Ombudsman Anne Mieke Zwaneveld zich uitermate kritisch uitlaat. Een citaat: ‘Als je zo’n team in je woning laat, kan werkelijk álles aan de orde komen. Of je last hebt van kakkerlakken, ruzie met de buren, dat je scholing nodig hebt, een stage, of een taalcursus. Ze kunnen vragen of er sprake is van huiselijk geweld, of je zwanger bent of geluidsoverlast hebt van de buren. Of ze kijken of je badkamerlampje wel veilig is opgehangen. Dat begrijpen de bewoners dus niet, en zeker niet als je niet weet dat je zo’n interventieteam de toegang ook kan weigeren. En dat wordt hen ook nooit expliciet verteld’.
Zwaneveld is dus uitermate kritisch over het zogenaamde ‘meervoudige meekijken’ en zegt daar o.a. over; ‘Als een bewoner gaandeweg het bezoek zegt: het gaat jullie helemaal niks aan of ik kakkerlakken heb of dat ik zwanger ben, dan moet zo’n team daarover ophouden en de woning verlaten. Dat is dan de enige oplossing. De gemeente is het daar niet mee eens, ze zegt dat ze in zo’n geval niet kan “wegkijken van misstanden”. Dat begrijp ik. Als je een kind met blauwe plekken aantreft op de bank, dan wil je iets met dat signaal doen. Maar een bewoner moet dan wel weten dat het is gesignaleerd en dat de gemeente er mee aan de slag gaat. Wees er transparant over wat je als interventieteam precies doet’.
De kritiek van de Rotterdamse Ombudsman geeft dus precies aan wat er schort aan de inzet van interventieteams, temeer daar deze in Almelo bestaan uit opsporingsambtenaren van de sociale recherche, uitkeringsinstantie UWV en politie. Via roddel en achterklap probeert men dus ook gegevens over de buren te achterhalen en dat werkt dus averechts op de doelstelling de saamhorigheid in de buurt te vergroten.

Op Almelo Centraal eveneens een kritisch verhaal van ene Eugenie. Ook zij laat zich kritisch uit over de inzet van interventieteams in Almelo Zuid. Zij richt zich vooral op gebrek aan openheid van de zijde van wethouder Kuik-Verweg en tevens over de gedateerde gegevens uit 2008 die aan de inzet van interventieteams ten grondslag ligt. Bovendien stelt zij dat er andere wijken in Almelo zijn waar achterstanden groter zijn en stelt eveneens dat het ministerie van VROM helemaal niet kan weten dat 70 procent van de bewoners van Almelo Zuid extra aandacht nodig heeft.

Kritiek op de inzet van interventieteams is er eveneens van emeritus hoogleraar Jacquelien de Savornin Lohman aan de Universiteit van Amsterdam en oud- lid van de Eerste Kamer voor D66. Van 1996 tot 2001 was zij eveneens lid van de Raad voor Sociale Ontwikkeling. Zij zegt in een nota: Interventieteams werken op het snijvlak van rechtstaat en maatschappelijke urgentie.

De Kliënten Raad Almelo - onderdeel van Almelo Sociaal - heeft eveneens de nodige vraagtekens gezet en heeft een Meldpunt ingesteld voor bewoners uit Almelo Zuid om hun ervaringen met interventieteams te melden. Doel is om de gemeenteraad en de wethouder in te laten zien dat het ook anders kan. In Rotterdam is dat al gestaafd door de eigen Ombudsman.

 
20-07-2011  

Heracles bezorgt Karakter-Kids dag van hun leven


Om privacy-redenen staan de kinderen niet op de foto
 

ALMELO – De kinderen van Kinder- en Jeugdpsychiatrie Karakter hebben dinsdag jl. bij Heracles Almelo de dag van hun leven gehad. De Kids in de leeftijdscategorie van 4 t/m 18 jaar werden bij Karakter aan de Wierdensestraat opgehaald met VIP-bussen van Tad Tours om naar het Polmanstadion te worden gereden waar een dag van activiteiten volgde. Zo werd er gevoetbald op het kunstgrasveld, werd er geluncht met de spelers en technische staf van Heracles Almelo en konden de nodige handtekeningen worden verzameld. Karakter-manager Joost van den Brink: “De spelers en staf van Heracles zaten samen met de kinderen en jongeren aan de verschillende tafels. De tijd aan tafel werd gebruikt om te praten met de spelers en om handtekeningen te verzamelen op papier, hoofd, armen, t-shirts en voetballen. Zij waren erg geïnteresseerd in ons bezoek. Na afloop hield trainer Peter Bosz nog een toespraak en vertelde de kinderen o.a. wat zij moeten doen om profvoetballer te worden. De dag werd afgesloten met een rondleiding en een presentje. Moe maar opgewonden van alle indrukken werden alle kinderen nadien weer naar de Karakterlocatie gebracht”,
De bijzondere dag was mogelijk gemaakt door Daniëls Huisman Advocaten, met kantoren in Almelo, Goor en Enschede, die het nodige geld inzamelde tijdens de 25-jarige jubileumviering. Heracles Almelo werkte belangeloos mee in het kader van Heracles Sociaal.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-07-2011  

Groen licht voor schrootshredder Riwald

 

ALMELO – Na maanden van vertraging mag de ultramoderne schrootshredder van Riwald Recycling aan de Buitenhaven dan toch in gebruik worden genomen. In februari werd een bouwstop opgelegd toen milieuadviseur M. Middelkamp namens buurman Sonder BV bezwaren aantekende waardoor de miljoeneninvestering een strop dreigde te worden.
Riwald kocht de moderne schrootshredder om zijn ruimteprobleem te verkleinen en heeft inmiddels ook de grond van buurman Sonder BV overgenomen. De gemeente Almelo heeft daarom besloten om mee te werken aan het in gebruik nemen van de shredder omdat geen problemen worden verwacht inzake de procedure voor de omgevingsvergunning.

 
20-07-2011  

Noordik-leerlingen zamelden in voor Oeganda

  ALMELO – Leerlingen van CSG Het Noordik aan de Catharina van Renneslaan hebben geld ingezameld voor de Stichting Up4s. In de actiemaand mei werden er tal van activiteiten ontwikkeld en nam men deel aan een workshop van Up4us met als resultaat een opbrengst van 600 euro die in een feestelijke bijeenkomst werd overhandigd aan Sylvia Rus-Mbabazi die samen met haar man Frank de stichting heeft opgericht voor het steunen van een weeshuis in Oeganda.
Lees verder...

 
20-07-2011  

Wethouder heropent Spel & Sport Uitleen

 

ALMELO – Wethouder Jan van Marle heeft vandaag een bord onthuld als officiële handeling voor de heropening van Spel & Sport Uitleen aan de Hoornbladstraat. De gemeente heeft met de Geesterense ondernemer Robert Wesselink een overeenkomst afgesloten voor een periode van 3 jaar. Wesselink heeft in Geesteren een verhuurinrichting van opblaasbare springkussens onder de naam Hopje Verhuur. Hij heeft bij de gemeente tevens een optie tot koop bedongen van Spel & Sport Uitleen. Wesselink ziet Spel & Sport Uitleen als welkome aanvulling op zijn verhuuractiviteiten.

Fotoreportage: Coen Mulder

Fotoreportage (15 foto's)...

 
20-07-2011  

Voskamp vangt bot met extra compensatie

 

ALMELO – Voskamp Vastgoed krijgt geen extra compensatie voor het bouwen van de bioscoop aan het Amaliaplein. De projectontwikkelaar had daarvoor een verzoek ingediend en heeft dat in een gesprek met de gemeente nader uiteengezet. Volgens Voskamp waren daarover in het verleden toezeggingen voor gedaan maar het Almelose college van B&W wijst die visie af omdat in ambtelijke notities daar niets van gebleken is.
Voskamp stelde dat was toegezegd dat hij twee bouwkavels op het landgoed Het Paradijs kon realiseren maar dat plan oogstte verzet in de gemeenteraad. Voskamp senior zag toen zelf publiekelijk van het plan af.
Het college van B&W wees ook een verzoek voor een amusementshal af in het nieuwe pand aan het Amaliaplein omdat de gemeente eerst het beleid wil behandelen in de gemeenteraad eind van dit jaar. De gemeente heeft in de loop der jaren al enige honderden verzoeken voor exploitatie van een amusementshal ontvangen. Feitelijk moeten deze alle worden benaderd indien de gemeente het nulbeleid wil wijzigen.
Voor de bouw van het bioscoopcomplex werd Voskamp in het verleden al rijkelijk gecompenseerd met een stuk grond en het gratis eigendom van het pand Kerkstraat 10. Ook nam de gemeente de investering in een fietskelder in de P-garage Hagenborgh voor zijn rekening waar Voskamp in eerste instantie aan mee zou betalen.

Update: 21-07-2011
De oud-wethouders Anthon Sjoers en Bert Kuiper ontkennen op de website van TC Tubantia ten stelligste dat er meer compensatietoezeggingen zijn gedaan.

 
20-07-2011  

Geen appartementencomplex in Bornerbroek

 

BORNERBROEK – Woningstichting St. Joseph ziet af van de bouw van een appartementencomplex in het centrum van Bornerbroek. Tegen het plan bestond veel verzet vanwege het te stedelijke karakter. Het ontwerp van Van der Linde Architecten (foto) gaat nu in de prullenmand omdat St. Joseph de 16 appartementen van 100 m2 aan de straatstenen niet kwijt kan. St. Joseph zoekt nu een oplossing voor de plek waar voorheen de Rabobank stond en kijkt daarbij nadrukkelijk naar de zorgmarkt.

 
21-07-2011  

Burgelijke stand Almelo tot 20 juli 2011

 

Geboren:
Thomas Koen z.v. M. Buursink en G.H. Lohuis
Emma Geertruida Margaretha d.v. F.J. Jansen en D.G.J. Engbers
Kaili Jan z.v. J.C. van Tuil en L. Shi
Harmen Christian Alje z.v. H.J. Schepers en H. Nijland
Damien en Logan z.v. D. Sein en G. Bergsma
Daisy d.v. en Dean z.v. J. Linneman en S.G.H. Getkate
Jesse z.v. J.A. Schoemaker en A.J.M. Nieuwenhuis
Lotte d.v. F.A.B. Oude Luttikhuis en M. Spoolder
Leon Thomas Maria z.v. T.J.M. Elferink en E.M. Wichman
Jasper Berend z.v. B. Flonk en D.J. Freederiks
Jasmijn Caro d.v. E.B. Krukkert en D.H. Rensen
Tjitske Janna d.v. L. Koster en A. Visser
Muhammed Enes z.v. M. Özmen en H. Özmen
Valmir z.v. V. Thaqi
Gioia Francesca Hendrika d.v. G. Biccai en C. Gerrits
Laurens Midas z.v. J.A.J. Snijders en S.K. van der Weide
Jesse Hendrik Johannus z.v. J.R. Hallink en M.E.M. Nijenkamp
Amelie Elisabeth Catherina d.v. R.F.A. Snijders en A.J.R. Verver
Liam z.v. J. Jansen en H.J. Letteboer
Elif Tu?çe d.v. M. Baygül en N. Kurkut
Albertus z.v. L. Kuilder en S.A. Pastink
Koen Hendrikus z.v. J.H. Fransen, en J.W. Gerritsen
Puck d.v. I. Kristens en J. Reuvers
Kaye Elian z.v. H.J.M. Bouwhuis en M. Nuis
Awedis z.v. A. Kazo en N. Hovhannisian
Janna Geertruida Maria Josefiene d.v. G.E. Bom en J. Nijkamp
Emir z.v. R. Melez en N. Köse
Jade Geertruida d.v. J.B. Kampstra en M.M.J. van Veen
Derkjan Johannes Frederikus z.v. H.F. Poortier en M.G. Kuipers
Tijmen Marijn z.v. H. Lindeboom en K.F.A. ter Wee
Sylvie d.v. N. Rodijk en H. Meijerink
Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
K. Roelofs en A.A. Catapat
V.G.J. Christiaans en A.C. Nijkamp
R.G. Zielonka en A.M. Oryszczak
W.P.J. Klement en M. Kleinpenning
G.H. Tigelaar en W.G. Bosboom
D. Smith en M.M. Sempel
A. Ürkün en C.E. Yavuzatmaca
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
E. Zandink en M.W. Hofkamp
M. Nyika en J. Businge
G.H.E. Horst en K. Mahant
N. de Jong en C. Moelard
Overleden:
T.J. Roze 89j. w/v F. van Arragon
A.H. van Nieuwburg 55j. e/v G. Aitink
L.A. Graber 63j. e/v H.M. van Ee
A.M.H. Volkers 80j. w/v W. Tuinman
D.J. Staman 66j. (m)
L. de Jong 82j. w/v F.M. Verbaarschott
F.J.M. Olde Riekerink 75j. e/v G.G.M. Wiggers
J.H. Kist 87j. w/v A. Geertsema
G. Schoemaker 79j. w/v L. Toren
H.H. Sam 85j. e/v J.G. Haselager
J.H. Veldhuis 86j. e/v B. Rikken
J.A.H. Schiphorst 79j. w/v G.A. Sander
A. Stulen 65j. e/v J. Voerknecht

 
22-07-2011  

Geen subsidievoor aankoop St. Egbertus

 

ALMELO – De Pinkstergemeente in Almelo krijgt geen financiële hulp van de gemeente voor de aankoop en verbouw van de voormalige St. Egbertuskerk aan de Bornerbroeksestraat. De gemeente zit op ‘zwart zaad’ en heeft daarvoor geen geld.
De Pinkstergemeente wil de kerk graag kopen van woningstichting St. Joseph die het koepelgedeelte al renoveerde en de rest wilde slopen. Of de koop nu van de baan is, is niet bekend.

< Woningstichting St. Joseph had andere plannen.

 
22-07-2011  

Huize Alexandra verhuist naar Sassenheim

 

ALMELO – Voor de ruim 100 werknemers van Huize Alexandra wacht een gedwongen verhuizing of ontslag nu het ministerie van VWS heeft besloten om de inrichting voor meisjes aan de Vriezenveenseweg te sluiten en over te plaatsen naar Sassenheim.
De medewerkers werden woensdagmiddag officieel van het besluit op de hoogte gesteld maar stuurden al eerder een ‘brandbrief’ naar de gemeenteraad in een poging het tij te keren.
Huize Alexandra zit al sinds mensenheugenis in Almelo en werd onlangs nog fors verbouwd.
Ook de onder Jeugdhulporganisatie Avenier vallende vestigingen in Wapenveld en Harreveld moeten sluiten. In Harreveld is net een 17 miljoen euro kostende verbouwing gereed gekomen.

Het schuin tegenover liggende Rectorshuis uit 1909 staat op de nominatie om gesloopt te worden voor nieuwbouw van Tactus die er een opvangcentrum voor verslavingszorg wil vestigen. Medio 2012 komt Huize Alexandra vrij. Het zou toch kunnen dat...?

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-07-2011  

Expo keramisch netwerk in Indiëcomplex

 

ALMELO - Elf beeldend kunstenaars/ keramisten lieten zich inspireren door een leegstaande fabriekshal (bestemd als toekomstige Kunsthal) in het voormalige Indiëcomplex van Royal ten Cate in Almelo. Sommige deelnemers kennen elkaar, voor anderen was het een kennismaken. Doel van deze gezamenlijke werkperiode was het samenbrengen van kunst en ambacht op deze historische plek, waar bijna 100 jaar lang vakmanschap werd getoond.
De internationaal bekende keramisch kunstenaar Netty van den Heuvel opende zondagmiddag de tentoonstelling die nog voortduurt t/m 31 juli. Kunstenares Judith Bloedjes gaf tijdens de opening een live performance van de première van ‘de porseleinofoon’ . Een speciaal voor dit project ontworpen installatie.

Fotoreportage: Jan Bril

De deelnemende keramisten zijn: Tanneke Barendregt, Judith Bloedjes, Janneke Bruines, Erna Futselaar, Cecil Kemperink, Carla Dijk, Pauline Hoeboer, Arja Hoogstad, Betsy de Jonge, Heike Rabe, Beatrijs van Rheeden

locatie: De Weverij/Kunsthal - Indië terrein Almelo
adres: Sluiskade Noordzijde 14, 7602 HR Almelo
datum: 24 t/m 31 juli 2011
opening: zondag 24 juli - 15.00 uur
openingstijden: 24/7 14-17 uur- 27/7 t/m 31/7 12-17uur
info: www.kunsthalalmelo.nl - www.indie.nl  
www.ernafutselaar.nl  
weblog: http://keramischnetwerk.blogspot.com  

Fotoreportage (34 foto's)...

 
24-07-2011  

Open dag Heracles nat en aangepast

 

ALMELO - De open dag van Heracles Almelo in en naast het Polman Stadion werd zondagmiddag aangepast vanwege de gestaag druilerige regen. Standhouders lieten het afweten en zoveel mogelijk werd gebruik gemaakt van het afdak om nog enigszins droog te staan.
Ook de komst van het publiek kwam pas laat op gang waarbij de presentatie van de spelers nog voor het meeste publiek zorgde en de handtekeningenjacht na de spelerspresentatie door voorzitter Jan Smit kon beginnen. Vooraf werd door de mini’s van Almelose verenigingen nog gevoetbald en in de Businessroom was het een gezellige drukte en konden de kinderen genieten van diverse voorstellingen.

Fotoreportage: Coen Mulder, Freek Buitenweg, Roel Immink
(Klik hier voor alle 405 foto's)
Kijk ook naar de reportages 1, 2, 3, 4 en 5 op Heracles.nl

Fotoreportage (30 foto's)...

 
24-07-2011  

Presentatie fotoboek: 'Wij zijn Heracles'


Foto: Harry Broeze
 

ALMELO - Tijdens de Open Dag van Heracles presenteerde Albert Vondeling, zijn fotoboek ‘Wij zijn Heracles’ aan de enige Almelose speler in de selectie Mark Looms.

In het boek ‘Wij zijn Heracles’ staan 170 zwart-wit foto’s die Vondeling maakte in de periode 2005-2011. Vondeling legde vooral het beeld van de sfeer rondom de wedstrijden van Heracles Almelo vast zoals de spanning vooraf, de sfeeracties, de beleving tijdens de wedstrijd, het enthousiasme, het contact tussen spelers en supporters, het vieren van de overwinning in het supporterscafé: het zijn geen gebruikelijke sportfoto's maar snapshots die emoties weergeven. 'Eigenlijk beoefen ik een soort straatfotografie, maar dan in het stadion', aldus Vondeling.

Voor veel supporters zal het boekje een feest der herkenning zijn. Velen van hen staan er zelf in. Het boekje is ook een weerslag van zes seizoenen eredivisie. De foto's zijn gemaakt vanaf 2005 tot en met 2011. Tegelijk is het een ode aan het Polmanstadion, waarvan Heracles afscheid gaat nemen.

Het boekje is te koop bij supportersvereniging Hart voor Heracles, in de fanshop en bij Boekhandel Broekhuis. De prijs is 10 euro. Een must voor iedereen die Heracles een warm hart toedraagt!
Kijk naar een aantal foto's uit het boek in de fotobijlage.

Fotoreportage (14 foto's)...

 
25-07-2011  

‘Prince Admiral´ komt naar Almelose Havendagen

 

ALMELO – De ‘Prince Admiral’, een replica van het geuzenschip uit de ‘Slag om Brielle’ komt naar de Almelose Havendagen. In het kielzog van de replica komen eveneens de spelers die de ‘Slag om Brielle’ jaarlijks naspelen en dit in Almelo nu ook drie keer gaan doen op zaterdag 30 juli in de binnenstadhaven van Almelo.
De organisatie van de Almelose Havendagen is bijzonder blij met de komst van de ‘Prince Admiral’ en noemt het een hoogtepunt. Tijdens de telkens 50 minuten durende voorstelling wordt de brugwachter overvallen door zo’n 100 figuranten die de toegang naar de stad moeten openleggen om de ‘stadspoort’ te kunnen rammen en de Spaanse commandant gevangen nemen en ophangen. De aankomst van de ‘Prince Admiral’ wordt vandaag verwacht. 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
25-07-2011  

Almelo krijgt weer The Green Flag Award

  ALMELO - De gemeente Almelo heeft voor de vierde keer voor de twee gemeentelijke parken de Britse Green Flag Award ontvangen. Daarnaast wordt ook in het Abraham Ledeboerpark in Enschede dit jaar de ‘Green Flag´ gehesen. Enschede is daarmee de tweede stad in Nederland die de Green Flag Award ontvangt.
Lees verder...

 
26-07-2011  

Almelose Havendagen 2011 van start

 

ALMELO – Dinsdag was nog een dag van opbouw voor de vier Almelos Havendagen t/m zaterdag a.s. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld kwam ’s middags een kijkje nemen en nam de tijd om de deelnemende schippers te verwelkomen. Zij nam bovendien de tijd om met deze en gene in gesprek te gaan en hen een goed verblijf in de stad te wensen. Vooral de replica van het Geuzenschip ‘Prince Admiral’ uit Brielle genoot daarbij haar aandacht.
Naast de voorstellingen van de ‘Slag om De Briel’ bieden de Almelose Havendagen nog tal van andere activiteiten zoals de aanwezigheid van het Private Energy Solarteam, de Roadshow van de Koninklijke Marine, het NK Jetski, Museum de Verzamelaar met historische buitenboordmotoren, demonstraties van de brandweer, een palingrokerij en tal van andere bezienswaardigheden en standjes met lekkernijen.

Klik hier voor het volledige progamma en klik hier voor een plattegrond.

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril
(Klik hier voor 70 foto’s van Coen en hier voor 56 foto’s van Jan)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-07-2011  

Private Energie Solarboot gearriveerd

 

ALMELO – Het project Private Energie Solarboat bezoekt ook de Almelose Havendagen en wil zo de voortgang in zonenergie en de toepassing er van onder de publieke aandacht brengen. De organisatie van de Almelose Havendagen is co-sponsor van het project en vandaag arriveerde het vaartuig in de Almelose wateren.
Ook RTV Oost doet verslag van de Almelose Havendagen en is vrijdag de gehele dag aanwezig met radio en tv met live uitzendingen en webcambeelden. Heeft u iets bijzonders te melden, lokaal nieuws, ergernissen, bespeelt u een muziekinstrument of wilt u zomaar iets met de rest van Overijssel delen? U bent tussen 12.00 en 18.00 uur van harte welkom op de RTV Oost locatie achter het kantoor van de Gibo-groep. Heeft u nu al interessant nieuws? Stuur een e-mail naar: 11@rtvoost.nl  

Fotoreportage: Coen Mulder en Jan Bril
(Klik hier voor 34 foto's van Coen en hier voor 64 foto's van Jan)

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-07-2011  

Wereldrecordpoging waterdragen Asito mislukt

  ALMELO - In Bloemendaal aan Zee is vanmiddag omstreeks 1500 uur geprobeerd het wereldrecord ‘De meeste mensen die waterkannen op hun hoofd dragen´ te verbeteren. De recordpoging is een initiatief van schoonmaakbedrijf Asito en vormde het startsein voor 1.000.000 druppels, een grote campagne omtrent duurzaamheid. Doel hiervan is om 1.000.000 mensen bewust te maken van milieuvriendelijk leven.
Het oude record werd nog geen twee maanden geleden op 7 mei 2011 in Woodbine Beach Park in Toronto, Ontario, Canada neergezet. Daar deden toen 282 mensen mee.
In Bloemendaal aan Zee lukte het niet om het Canadese record te verbreken. Uiteindelijk deden 149 mensen mee.
Een mooie uitdaging dus voor de Almelose Havendagen dat record wel te pakken.
Ook de Profronde Almelo heeft de handschoen opgepakt en ondersteund het project 1 miljoen druppels. De Profronde benadert tevens haar sponsoren om mee te doen.
Lees verder...

Fotoreportage (10 foto's)...

 
27-07-2011  

Geen aardgasaansluiting in Waterrijk

 

ALMELO – Het college van B&W wil dat in de ontwikkelingswijk Waterrijk de energiekosten structureel 10 procent lager wordt dan gebruikelijk. Om dat doel te halen overweegt B&W geen aardgasnet aanleggen in Waterrijk waardoor toekomstige bewoners genoodzaakt zijn om hun huizen op duurzame wijze te verwarmen.

Of dat potentiële huizenbouwers afschrikt moet worden afgewacht. Volgens het onderzoeksbureau G3 laten weinig huizenkopers zich daardoor afschrikken. In Waterrijk zoekt B&W de oplossing in warmtepompen en biobrandstoffen als hout en biogas. Daar duurzaam te bouwen kunnen bewoners besparen op de brandstofkosten. 
De vraag is of dat ten koste van het aardgasnet moet gaan. Moderne isolatiemethodes halen gemakkelijk 10 procent besparing. Eerder lijkt de ingeving geboren te zijn om fors te besparen in de kosten van openbare voorzieningen.

< Een achterhaalde impressie van Waterrijk

 
28-07-2011  

Jolanda ziet Sarah

 

ALMELO - Wie kent haar niet, klein van stuk maar groot van woord gaat zij vrolijk en duidelijk aanwezig door het leven als de bonte hond in de Almelose binnenstad en ook een glas wijn is haar niet vreemd.
U kent dat wel, allerlei teksten die worden bedacht die al dan niet de juiste snaar raken. In ieder geval heeft Jolanda Lamers haar Sarah gezien en dus proficiat.

Foto's Freek Buitenweg

Fotoreportage (4 foto's)...

 
28-07-2011  

Burgelijke stand Almelo tot 27 juli 2011

 

Geboren:
Ayden Matt z.v. B.M. Dijkhuis en B.J.M.C. Hoek
Kevin z.v. T.S. Buras en W.H. Urbisz
Stijn Peter Derk z.v. D.D. Plattje en P.M.W. Remeijsen
Angelo Johannes Gerrit z.v. J.A. Ardesch en A.J.H. Brummer
Lars Joris z.v. J. van Unnik en R.I.P. Harmsen
Zoey d.v. M. Post en S. Laken
Zenna z.v. E.H. Moraal en R.M.M. Breukers
Jonathan Wim z.v. H. Kampert,en T.L. Nieuwenhuis
Henk Lean z.v. J.H.H. Eshuis en H.J. Harsevoort
Hermanna d.v. H. Scheppink en G. Steunenberg
Elano z.v. P. Kulan en F. Eksen
Dean Callum z.v. T-J. van Hoogen en D. Hofman
David Jedidja z.v. J. Bosma en F. Kerbe
Esmee d.v. R. Kappert en P.P.E. van Noort
Geziena Hermina Sabine d.v. H. Egberts en G.H. Morsink
Christina Elisabeth d.v. H.Voortman en N. Erawati
Kalista Ama Boatemaa d.v. H.J. Tempert en F. Owusu
Joshua Seth z.v. M.E. David-Richard en G.M.M. Samsen
Jasper Rob z.v. R.J.A. Pinners en E.A.C. Leurink
Jesse z.v. D. Heckman en S. Tuller
Jent Thieme Finn z.v. H.J.K. Nonnekens en K.J.M. Jansen
Tim z.v. J.H. Arendshorst en C. Brink
Sem z.v. J.A. Nijman en N. Dood
Dominique Sophie d.v. W.W. Tijhuis en R. Plas
Agnes Martina Berendina d.v. G.C. Hallink en J.M.B. Jannink
Elaysa d.v. I. ter Meer en I.M. Kamphuis
Lenn Martijn z.v. M. Gerritsen en J.J. Kooiker
Aangifte huwelijk/partnerschapsregistratie:
R.R. Sibma en S.J. Wolterinck
W.G.C. van Drie en T.J. de Bakker
G.J. Bosch en J.H. van Zetten
T.M. van Noort en A.P. Oliveira Bos Bresolin
J.P. van der Klamp en M. Altena
D.M. Storm van Leeuwen en M.R. Staal
Huwelijk/partnerschapsregistratie:
R.D. Morillo en K. van Dijk
B.H.J. Lantink en R.D. ten Cate
L.J.P.G. Buitenhuis en D. Toren
H.R. Verhage en M.G. Holthuis
L.P. Visser en M.F. Wiesemann
G.J. Sanders en J.M. Wendels
Overleden:
J. Groothedde 58j. e/v R. Röben
H. Steunenberg 87j. w/v J. Linker
J. Kevelam 96j. w/v J. Hondebrink
J.H. Wiegink 87j. e/v M.J. Wesselink
A.M. König 88j. w/v B.W. Jansen
H. Westerveld 89j. e/v A. te Loo
J. Meulenbeld 88j. w/v A. Staudt.
G.M. Kampkuiper 80j. w/v B.J.A. Droste
R.H. Jansen 61j. (m)
I.A. Wierbos 74j. p/v R.J. Duut
A.J. Evers 80j. w/v M.J. Middelkamp
J.H. Bolle 79j. e/v C.P. Reijke.
A.J. Kok 85j. e/v J.A. Heino
O.H. Du Ville 79j. w/v C. Bartels
W. Vos 90j. w/v D. van der Heijden
J.G. van der Hout 57j. e/v W. Boudestein

 
29-07-2011  

Nog een dag te gaan bij Havendagen

 

ALMELO – De Almelose Havendagen kennen dit jaar dan misschien geen stralend weer, maar toch is er voldoende te genieten van optredens en activiteiten op het water. Ook de mariniers van de Koninklijke Marine begonnen vrijdag met hun duikdemonstraties en hadden de klimwand weer meegenomen om door de durfals te laten beklimmen. Met een tweetal rubberboten konden passagiers meevaren door de haven en het kanaal en dat gaat soms op flinke snelheid. Kortom nog een dag te gaan om snel nog te gaan kijken mocht u dat tot nu hebben verzuimd. Zaterdag wordt aan de Turfkade bij Bolletje het NK Jetski afgewerkt en dat brengt het nodige spektakel. Bij de rechtbank wordt de verovering van Den Brielle drie keer nagespeeld. Neem de foto- of filmcamera dus mee!

Fotoreportage: Jan Bril
(Klik hier voor alle 57 foto's van Jan)
(Kilik hier voor het dagprogramma van zaterdag)

Fotoreportage (44 foto's)...

 
30-07-2011  

Mark Rutte op visite bij ‘Paparazzo´ Freek

 

ALMELO – Donderdag jl. kreeg ‘Paparazzo’ Freek van AlmeloNieuws.nl onverwacht visite van minister-president Mark Rutte. Beiden kennen elkaar omdat Freek Buitenweg onze minister-president al regelmatig op de foto had gezet bij gelegenheden als het CSI Twente of de beroemde haringparty’s van transportondernemer Henk Bolk.
Tijdens de laatste haringparty werd ‘Paparazzo’ Freek door Henk Bolk in het zonnetje gezet voor zijn activiteiten voor AlmeloNieuws.nl en toen vernam Mark Rutte ook dat Freek was getroffen door de progressieve spierziekte A.L.S. (Amyotrofische laterale sclerose).

De minister-president verblijft tijdens het zomerreces enkele dagen in de Twentse regio en verenigde het aangename met het nuttige waarbij hij de gelegenheid te baat nam om bij Freek langs te gaan om te kijken hoe het met hem ging. Zo stopte er donderdagmiddag onverwacht een limousine voor de deur waar minister-president Mark Rutte en Henk Bolk uitstapten. De verrassing in huize Buitenweg was dus groot.

‘Wij stonden totaal perplex en wisten niet wat ons overkwam. Maar toch fantastisch dat hij daarvoor de tijd genomen heeft’, aldus Freek en Ria Buitenweg. ‘Rutte is altijd aardig als je hem tegenkomt en wilt fotograferen. Hij gunt je de tijd om je ‘shot’ te maken en dat is prachtig. Helemaal fantastisch is, dat hij dan ook nog even de tijd neemt tijdens zijn zomerreces om even binnen te wippen. Ik hoop dat ik de komende tijd nog eens in de gelegenheid ben om hem voor de lens te krijgen, want met die hobby voor AlmeloNieuws.nl wil ik zo lang het kan doorgaan’, vertelt Freek die het bezoek van de minister-president als een extra morele steun in de rug ziet! 

De stichting ALS is genomineerd voor een bijdrage van het 3M Fonds. Het Nederlandse volk bepaald mede welk goed doel een bijdrage van 50.000 euro ontvangt door een stem uit te brengen. Meer informatie en stemmen kunt u hier.
De stichting ALS zal u er zeer dankbaar voor zijn.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
30-07-2011  

Slag om Den Briel maar nu in Almelo

 

ALMELO – De slag om Den Briel vond plaats op 1 april 1572 toen de watergeuzen, een legertje van vrijbuiters, Den Briel veroverden op de de Spaanse bezetter. Willem van Lumey, graaf van der Mark, voerde de watergeuzen aan. Met een vloot van 26 schepen veroveren de watergeuzen bij verrassing Den Briel, en kort erop Vlissingen en Veere. De verovering is het sein voor het uitbreken van een algemene volksopstand die zich snel uitbreidt. Het grootste deel van de Hollandse steden sluit zich aan en steunt de strijd tegen de Spaanse overheersing.
Het was het begin van de aftocht van Hertog Alva en zijn bezettingsleger en de aanleiding om Willem van Oranje te benoemen tot stadhouder van Holland.

Al ruim 40 jaar wordt dit schouwspel in Den Briel opgevoerd, maar nu kwam de 1 april vereniging met ruim 100 spelers naar Almelo om dat schouwspel tijdens de Havendagen te spelen. Voor de gelegenheid was het verhaal wat aangepast, want de molenaar was er met de stadskas vandoor en had muitende Spanjaarden meegenomen naar Twente om hem te beschermen. In Borne wist men de commandant op te pakken en de stadspoort van Almelo werd onder luid kanonnengebulder met deskundigheid geramd om toegang tot de stad te krijgen waar de molenaar zich verborgen hield. Deze kon worden aangehouden waarna de terechtstelling volgde met het ophangen van de Spaanse commandant en het in de schandpaal zetten van de met de stadskas gevluchte molenaar. Zo vond in Almelo uiteindelijk na de ophanging van Gerrit-Jan Pieperiet in 1818, nogmaals een executie door ophanging plaats onder het oog van duizenden toeschouwers.

Fotoreportage: Coen Mulder
(Klik hier voor alle 169 foto's van Coen)
Van de 4e wedstrijd om de titel NK Jetski vindt u een fotoreportage in de rubriek Sport. 

Fotoreportage (34 foto's)...

 
31-07-2011  

Titus Brandsmahof verrast met welkomstpakket

 

ALMELO - De bewoners van de het nieuwe woonzorgcentrum Titus Brandsma aan de Berlagelaan werden zaterdagmorgen verrast met een welkomstpakket,dat namens het wijkcentrum 't Veurbrook aan alle bewoners werd geschonken als welkom in de wijk. De geschenken werden belangeloos beschikbaar gesteld door een aantal winkeliers van winkelcentrum Vincent van Gogh.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (8 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina