Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
11-07-2011  

Wessels en Dura bouwen nieuw Dimence

 

ALMELO - De bouwbedrijven Wessels Projecten uit Rijssen en Dura Vermeer uit Hengelo vormen samen een combinatie voor de nieuwe huisvesting van 12.500 m2 voor Dimence langs De Grenzen hoek Haven NZ.
Dimence wil de locaties Westeres, Hanzelaan, Wierdensestraat (jeugd), Egbert Gorterstraat, Stationsplein, Oostermaat (allen in Almelo) en Timmerhuis (Nijverdal) op deze locaties samenvoegen per eind 2015 en wil begin 2013 starten met de bouw. De nieuwbouw vergt een investering van circa 20 miljoen euro.
Dimence heeft de grond gekocht van de gemeente Almelo waarbij de gemeente dik een miljoen euro verlies lijdt. Wel draagt Dimence bij aan de inrichting van het openbaar terrein rondom de nieuwbouw en in 100 P-plaatsen in de nieuwe P-garage tegenover de Javatoren.
Eerder had Dimence al in december 2009 getekend voor de locatie Het Scheepvaarthuis dat de gemeente voor bijna 2 miljoen euro voor dat doel had aangekocht. Die locatie is van de baan. De handtekening voor de grondtransactie aan De Grenzen tussen Dimence en de gemeente Almelo wordt donderdag a.s. gezet.

Archief
Terug naar vorige pagina