Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
18-07-2011  

Private Energy Solarteam op Havendagen

 

ALMELO - Zonenergie als hulpbron voor auto’s kennen we en jaarlijks trekt een team van de Universiteit Twente naar ‘Down Under’ om daar te worden afgetroefd door de collega’s uit Delft.
Maar ook boten kunnen varen op zonenergie en is evenzeer spectaculair. Tijdens de Almelose Havendagen van 27 t/m 30 juli zijn ze te bewonderen want de gemeente Almelo heeft het mogelijk gemaakt dat het Private Energy Solarteam zijn opwachting komt maken.

Workshops
Middels workshops kunnen bezoekers van de Almelose Havendagen leden van het team vragen stellen, is er een videopresentatie en worden er demonstraties gegeven door het team. Ook scholen en bedrijven kunnen in teamverband aan een workshop deelnemen. De mogelijkheden zijn beperkt dus reageer snel via info@almelosehavendagen.nl  

Het Private Energy Solarteam
Het Private Energy Solarteam is met de solarboot winnaar geworden van de Dutch Open Solarboat 2009 en is titelverdediger in 2011. Ook hebben ze de titel in de wacht gesleept van de Fryslan Challenge, de Friese Elfstedentocht. De Dutch Open Solarboat Challenge is een internationale race voor boten op zonne-energie om het Open Nederlands Kampioenschap. Tijdens de editie van 2011 (onlangs in Zeeland) zijn ze tweede geworden.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina