Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
20-07-2011  

Voskamp vangt bot met extra compensatie

 

ALMELO – Voskamp Vastgoed krijgt geen extra compensatie voor het bouwen van de bioscoop aan het Amaliaplein. De projectontwikkelaar had daarvoor een verzoek ingediend en heeft dat in een gesprek met de gemeente nader uiteengezet. Volgens Voskamp waren daarover in het verleden toezeggingen voor gedaan maar het Almelose college van B&W wijst die visie af omdat in ambtelijke notities daar niets van gebleken is.
Voskamp stelde dat was toegezegd dat hij twee bouwkavels op het landgoed Het Paradijs kon realiseren maar dat plan oogstte verzet in de gemeenteraad. Voskamp senior zag toen zelf publiekelijk van het plan af.
Het college van B&W wees ook een verzoek voor een amusementshal af in het nieuwe pand aan het Amaliaplein omdat de gemeente eerst het beleid wil behandelen in de gemeenteraad eind van dit jaar. De gemeente heeft in de loop der jaren al enige honderden verzoeken voor exploitatie van een amusementshal ontvangen. Feitelijk moeten deze alle worden benaderd indien de gemeente het nulbeleid wil wijzigen.
Voor de bouw van het bioscoopcomplex werd Voskamp in het verleden al rijkelijk gecompenseerd met een stuk grond en het gratis eigendom van het pand Kerkstraat 10. Ook nam de gemeente de investering in een fietskelder in de P-garage Hagenborgh voor zijn rekening waar Voskamp in eerste instantie aan mee zou betalen.

Update: 21-07-2011
De oud-wethouders Anthon Sjoers en Bert Kuiper ontkennen op de website van TC Tubantia ten stelligste dat er meer compensatietoezeggingen zijn gedaan.

Archief
Terug naar vorige pagina