Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-07-2011  

Heracles krijgt lening nieuw stadion

 

ALMELO – De gemeenteraad van Almelo heeft ingestemd met een lening van maximaal 15 miljoen euro, zijnde 50 procent van de bouwkosten, voor nieuwbouw van een voetbalstadion voor eredivisionist Heracles Almelo.
Aan de lening zit een rits van voorwaarden zoals recht van 1e hypotheek en een renteopslag om het risico in te perken. Ook mag de leentermijn niet langer zijn dan die van de andere geldschieters. Een van die geldschieters is mogelijk Royal ten Cate zo blijkt uit een bericht van Beurs.nl
Ten Cate verbond zich al eerder voor een bedrag van 250.000 euro in natura voor de herschikking van het sportcomplex Ossenkoppelerhoek, een andere voorwaarde om überhaupt een lening te verstrekken. De herschikking wordt begroot op ruim 11 miljoen euro en de gemeente heeft daarvoor in de Voorjaarsnota slechts 1 miljoen euro gereserveerd. De resterende gelden moeten komen uit de grondtransactie met de Stichting Stadion Heracles Almelo (SSHA), Asito en het ROC van Twente. Vooral SSHA zal dus via de opcenten in de leenconstructie moeten meebetalen aan de herschikking van de amateurverenigingen. Reden ook dat de vraag van SSHA naar mogelijk erfpacht van de grond voor het nieuwe stadion een onmogelijke zal worden omdat de berekende opbrengst van de opcenten in de lening ook geborgd moet worden in een erfpachtconstructie.

Fotoreportage: Jan Bril en Coen Mulder
(Klik hier voor 83 foto's van Jan en hier voor 69 foto's van Coen)

Fotoreportage (84 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina