Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-07-2011  

De Zegge wint project ‘Oog in Oog met Techniek’

 

ALMELO – Jenaschool De Zegge voor basisonderwijs is winnar geworden van het project ‘Oog in oog met Techniek’ Overijssel.
Samen met onderwijsinstellingen, het techniekmuseum ‘Heim’ in Hengelo en de Verenigde Maakindustrie Oost (VMO) worden ieder jaar kijk- en doedagen georganiseerd voor basisschoolleerlingen van groep 8. Dit jaar bezochten meer dan 5000 kinderen van ca. 200 Overijsselse basisscholen bedrijven en opleidingsinstituten. De kinderen maken kennis met wat techniek kan betekenen. Zo kunnen ze enthousiast worden om een opleiding te kiezen en te gaan werken in een technische richting die bij hun past.
Aan het eind van de excursiedag krijgen de scholen een informatiepakket en een prijsvraag die ze gezamenlijk op school moeten maken en oplossen. De groep die de meeste vragen goed beantwoord heeft en het meest innovatieve werkstuk heeft gemaakt wint een iPod shuffle.

< De prijs werd uitgereikt bij Machinefabriek Boessenkool in Almelo waar een der grootste carrouseldraaibanken in Europa staat. De draaischijf heeft een doorsnede van 5 meter en de hele winnende groep van De Zegge paste er op.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina