Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-07-2011  

Verkeersveiligheid neemt toe in Schelfhorst

 

Surveillerende agenten controleerden omstreeks 01.30 uur op de H.R. Holstlaan een auto met twee inzittenden zijnde een 24-jarige man uit Leeuwarden en een 25-jarige man uit Franeker. De bestuurder negeerde het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor richting de Schoolstraat. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid over de Violierstraat en de Burgemeester Ravenslootsingel. Hier keerde het voertuig en reed, wederom met hoge snelheid, dezelfde weg terug. Bij de kruising Nijreessingel reed hij door het rode verkeerslicht. Op de H.R. Holstlaan sloeg de auto linksaf richting Bornerbroek. Op de Pastoor Ossenstraat verloor de bestuurder de macht over het stuur en reed over de middengeleider en een verkeersgeleider. Vervolgens kwam de auto tot stilstand op de andere rijstrook. De agenten zetten hun dienstvoertuig voor de auto, maar de bestuurder gaf weer gas en reed opzettelijk tegen de politieauto aan. De agenten konden de mannen hierna aanhouden.
Beide mannen zijn meegenomen naar het bureau. Tijdens zijn arrestatie was de 25-jarige bestuurder erg recalcitrant; hij beledigde de agenten en gaf in de politieauto één van de agenten een kopstoot. Agenten vermoedden dat de man alcohol had genuttigd, hij wilde echter niet meewerken aan een ademanalyse. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Meerdere processen-verbaal zijn opgemaakt: voor het inrijden op de politieauto, weigeren ademanalyse, rijden zonder rijbewijs, belediging en mishandeling agent. Zijn 24-jarige passagier bleek nog een boete open te hebben staan. Beiden zijn ingesloten in het Politie arrestantencentrum. De politie doet onderzoek naar de mannen.

Auto tegen lantaarnpaal
Een 70-jarige man uit Almelo is in de nacht van dinsdag 12 op woensdag 13 juli gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man zat als passagier in de auto bij een 69-jarige man uit Almelo. De 69-jarige reed met in totaal drie passagiers omstreeks 00.15 uur op de Kolthofsingel. Hij wilde op de kruising met de Vriezenveenseweg linksaf slaan. Nog voor de kruising maakte hij echter, door nog onbekende reden, een te korte bocht en reed tegen een lantaarnpaal die op de middengeleider stond. De 70-jarige is ter controle per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. De 69-jarige bestuurder en overige inzittenden bleven ongedeerd. Een monteur is ter plaatse geweest om de lantaarnpaal te repareren. Proces-verbaal is opgemaakt.

Archief
Terug naar vorige pagina