Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
25-07-2011  

Almelo krijgt weer The Green Flag Award

 

4e Green Flag voor Goossenmaatspark en Schelfhorstpark
In nauwe samenwerking met de Almelose partnerstad Preston in Engeland heeft Almelo het initiatief genomen om als eerste stad op het Europese vasteland in aanmerking te komen voor de Green Flag. In 2008 werden de eerste twee Green Flag Awards uitgereikt aan Almelo. Ieder jaar worden de parken weer beoordeeld. De twee gemeentelijke parken hebben dit jaar nu voor de vierde keer de Green Flag ontvangen. ‘Dat is geen sinecure’ vindt wethouder Theo Schouten. ‘Want ongeveer 25% van de genomineerden haalt de begeerde Green Flag niet binnen’. Als stad moet je steeds een hoger niveau bereiken om opnieuw dit kwaliteitslabel te ontvangen.’

De goede samenwerking met Enschede en Nordhorn, die vorig jaar voor het eerst de award ontving, is ook opgemerkt in andere steden in het Euregio gebied. Zo hebben Borne en het Duitse Rheine interesse getoond om gezamenlijk via een Euregio project het Green Flag concept te verspreiden naar andere parken. Ook onze partnerstad Denizli in Turkije heeft belangstelling getoond voor dit kwaliteitslabel voor parken.

Schonere leefgebieden
De Green Flag Award is een initiatief van The Civic Trust en van Communities and Local Government, een instelling die zich toelegt op stedelijke en maatschappelijke ontwikkeling waarbij groen een belangrijke rol speelt. De CLG zet zich in voor verbetering van parken en schonere leefgebieden. Dit jaar werd aan een recordaantal van 1288 parken een Green Flag Award toegekend. De Green Flag Award werd voor het eerst toegekend in 1996 als blijk van erkenning en waardering van de beste groene ruimten in Groot-Brittannië. Door de publiciteit rondom de toekenning van de award worden tevens andere parkeigenaren gestimuleerd om ook te voldoen aan de hoge kwaliteitseisen.
 

Archief
Terug naar vorige pagina