Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
13-07-2011  

Profronde content met sponsorbijdragen


Egbert Willems (uiterst links) tijdens de prijsuitreiking in 2010

Foto: archief AlmeloNieuws.nl - Alexander Kamp
 

ALMELO – Profronde voorzitter Egbert Willems is niet ontevreden over de sponsoren die de organisatie wist aan te trekken. Toen in 2010 de crisis voor het eerst voelbaar werd door het afhaken van een aantal kleinere sponsoren en het reduceren van bijdragen, wist de organisatie dat dit jaar toch weer op te poetsen door substantieel hogere bijdragen van een aantal grotere sponsoren. ‘Men vindt het evenement toonaangevend en daarvoor neemt bijvoorbeeld Urenco de verantwoordelijkheid heel nadrukkelijk op zich’, aldus Willems.
De organisatie wist de begroting van 230.000 euro in geld te handhaven en kan ook nog veel rekenen op hand en spandiensten in natura. Wel wordt de VIP-tent een stukje kleiner en wordt het aantal uitnodigingen strikter gehandhaafd. Sponsoren kunnen wel kaarten bijbestellen à raison van 300 euro voor 2 kaarten.
Het rennersveld wordt eerst na de Tour de France ingevuld en Willems beloofd een aansprekend peleton aan de start te brengen en te zorgen voor een dijk van een randprogramma.

Willems gaf onlangs nog te kennen niets te zien in een totaal sponsorfonds voor alle evenementen. Tijdens een inspraakavond betoogde hij namens meerdere organisaties, zoals o.a. het HobNob Festival en de Almelose Ruiterdagen, wel te kunnen leven met een toerekening op papier. Diepere achtergrond is het besluit van de gemeente om een evenementenfonds maximaal met 50 procent te ondersteunen tot een totaal van 625.000 euro. Komt dat er niet van, zou de Profronde wellicht 25.000 euro mislopen als gemeentelijke bijdrage.
Voor de Almelose Ruiterdagen zou dat een deficit van 15.000 euro betekenen terwijl het grootste hippische evenement van Europa zo'n 650.000 euro aan economische besteding* toevoegt in de regio.

* Volgens rapport van de afd. Onderzoek & Statistiek van de gemeente.

Archief
Terug naar vorige pagina