Actueel uit Stad & Ambt


Plaatsing  
 
12-07-2011  

Ontruimingstest bij obs de Stapvoorde

 

ALMELO – Het lespakket ‘Billy Brandkraan´ en de bijbehorende enquete die door basisschoolleerlingen via internet kon worden ingevuld kende een grote winnaar en dat was groep 7/8 van obs De Stapvoorde aan de Kolibrie.
Als beloning kwam de brandweer vanmorgen oefenen bij een brandsimulatie waardoor de school in zijn geheel ontruimd moest worden. Op twee kinderen na wisten de leerkrachten met een BHV-brevet alle andere kinderen in veiligheid te brengen op een naburig grasveldje. De snel gearriveerde brandweer wist gewapend met persluchtmaskers uiteindelijk ook de ‘proefkonijnen´ Linden en Jens uit het klaslokaal te bevrijden. ‘Je zag geen hand voor de ogen en daar zaten we met een zuurstofmasker. Dat was best spannend´, aldus Linden nadat ze buiten op de stoep weer bij ‘haar positieven´ was gekomen.
Als dank en ter herinnering kreeg groep 7/8 ook nog een veiligheidscertificaat uitgereikt.


Fotoreportage Coen Mulder
Klik hier voor alle 88 foto's van Coen)

Billy Brandkraan'is een lespakket voor basisscholen en moet leerlingen van groep 6 tot en met 8 bewuster maken op het gebied van brandveiligheid. Brandweer Almelo vindt het van groot belang dat kinderen weten wat ze kunnen doen om brand te voorkomen en wat ze kunnen doen bij brand. Hiervoor is een lespakket gemaakt. Met dit lespakket leren kinderen op school en door middel van thuisopdrachten wat de brandweer doet en kan. Daarnaast wordt geleerd hoe brand ontstaat. Ook leren kinderen dat ze zelf actie moeten en kunnen ondernemen als er toch brand uitbreekt. Voor docenten is er aanvullend een docentenhandleiding beschikbaar.

Fotoreportage (46 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina