Sportberichten


Plaatsing  
 
03-01-2016  

Bosz en Krüzen naar Maccabi Tel Aviv?

 

ALMELO – Vitesse-trainer Peter Bosz heeft na de eerste training in het nieuwe jaar aan Omroep Gelderland toegegeven dat hij zaterdag een gesprek heeft gehad Jordi Cruyff, de technisch-directeur van 22-voudig Israelisch kampioen Maccabi Tel Aviv. Over de inhoud van dat gesprek was de in Almelo woonachtige Bosz duidelijk; ‘Ik praat wel met meer clubs. Maar daar zijn geen foto’s van. Dit zijn zaken die op dit moment niemand wat aangaan’.
Het lijkt er dus op dat Bosz mogelijk aanstuurt op een vroegtijdig vertrek bij Vitesse waar Bosz nog tot deze zomer onder contract staat.
Mocht Bosz vroegtijdig vertrekken doemt de vraag op wie hij meeneemt als zijn assistent? Eerder ging Hendrie Krüzen samen met Bosz naar Vitesse en keerde Krüzen na twee seizoenen terug naar Heracles Almelo.

Update 1 04-01-2016
Peter Bosz (52) vertrekt per direct naar Maccabi Tel Aviv. Bosz nam op het vliegveld afscheid van Vitesse dat op weg was naar het trainingskamp in Spanje. Assisitent Rob Maas neem voorlopig de honneurs waar bij Vitesse. De club uit Arnhem ontvangt een schadeloosstelling van Maccabi Tel Aviv. Als motivatie noemt Bosz de ambities van de Israelische club maar ook ontkent hij niet dat geld mede aanleiding is voor het plotselinge vertrek bij de Arnhemmers.

Update 2 05-01-2016

Hendrie Krüzen (51) verlaat per direct Heracles Almelo en volgt Peter Bosz als assistent naar Maccabi Tel Aviv. Het trainersduo werkte eerder succesvol bij Vitesse en Heracles Almelo. Krüzen was al op trainingskamp met Heracles in Benahavis Spanje. Krüzen had bij Heracles Almelo een driejarige overeenkomst en zou de langjarige bindende factor moeten worden in de toekomstvisie van de club. Desondanks laat Heracles hem toch gaan en gunt hem dit buitenlands avontuur.
Bosz en Krüzen vliegen woensdag samen naar Tel Aviv.

 
05-01-2016  

Sanne Metsemakers stopt bij Eurosped TVT

 

ALMELO – Volleybalster Sanne Metsemakers en Eurosped TVT  gaan per direct uit elkaar. Reden is dat de passer-loper voor belangrijke examens staat in haar studie en niet voldoende tijd en energie kan besteden aan topvolleybal.
Het is kennelijk ook de reden waarom de Roermondse nimmer wist door te breken sinds haar komst naar het Almelose team per het begin van het vorig seizoen.
Van de technische staf hoefde Metsemakers niet weg, omdat er nu een probleem ontstaat bij de trainingen nu er nog elf speelsters restten.
 

 
07-01-2016  

Weghorst droomt niet meer van Cardiff

 

ALMELO – Besluiteloosheid bij Cardiff City heeft Heracles-spits Wout Weghorst doen besluiten om voortijdig af te zien aan een overstap naar de op Championship (2de niveau) opererende club uit Wales.

Vorige week kwamen Heracles Almelo en Cardiff overeen dat de spits de overstap zou maken maar het finale antwoord laat op zich wachten. Coach/manager Russell Slade ziet Weghorst graag overkomen maar heeft het niet alleen voor het zeggen. Cardiff zit feitelijk in het zelfde schuitje als ADO Den Haag. Het groene licht moet komen van de schatrijke clubeigenaar uit Maleisië die ook belangen heeft in de voetbalclubs FK Sarajevo, KV Kortrijk en Los Angeles Football Club.

Of Cardiff echt definitief van de baan is? Weghorst liet op het trainingskamp van Heracles in Benahave (Spanje) weten dat de transferperiode nog niet voorbij is en er dus mogelijk ook nog andere opties voorbijkomen. De spits heeft een contract bij Heracles Almelo tot het eind van deze competitie, met een optie voor verlenging van een jaar.

 
07-01-2016  

Eurosped TVT naar kwartfinale om de beker

 

NIJMEGEN - Met een onberispelijke overwinning in drie sets op het Nijmeegse VOCASA hebben de dames van Eurosped zich geplaatst voor de kwartfinale om de nationale volleybalbeker. ‘Het klasseverschil was erg groot omdat wij op iedere positie betere speelsters hebben dan onze tegenstander’, aldus een tevreden coach Jan Berendsen. Het Nijmeegse publiek  ‘pushte’ de meiden  van VOCASA wel, maar ook dat bracht het team niet tot grote hoogte.
Uitslag in sets: 16-25, 12-25 en 12-25

Zondag speelt Eurosped TVT thuis in de reguliere competitie tegen UEF Donitas. De wedstrijd in topsporthal IISPA begint om 15.30 uur.

 
08-01-2016  

Sportverkiezing Almelo 2015 komt er aan…

 

ALMELO – Op vrijdag 29 januari wordt in de Almelose topsporthal IISPA het jaarlijkse sportgala voor Almelo gehouden.  Op dit gala worden o.a. de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar 2015 bekend gemaakt.
De winnaars worden op 29 januari bekend gemaakt tijdens het gala in de IISPA. Stemmen kan via www.aavisie.nl/sportverkiezing. Er kan slechts één stem per categorie, per persoon worden uitgebracht. Dubbele stemmen worden verwijderd. Stemmen kan tot en met dinsdag 26 januari.

De genomineerden per categorie zijn:


Sportman:
Malik Kysho (kickboksen)
Sebastiaan Li (badminton)
Daan Schouten (wielrennen)
Sportvrouw:
Arenda Scherpenkate (hardlopen)
Iris Tjonk (zwemmen)
Reshmie Oogink (taekwondo)
Sportploeg:
Heracles Almelo (voetbal)
Mix Springploeg FAG (turnen)
Eurosped-TVT (volleybal)
Sporttalent:
Sven Reefman (taekwondo)
Daan Moes (judo)
Marieke van Egmond (turnen)
Sporter met een beperking:
Devin Wassink (tafeltennis)
Wessel Everloo (zwemmen)
Nominaties NIJHA Sportstimuleringsproject van het jaar:
Voetbal - Autiteam Sv DRC 2012
Tennis - Atv De Molenhoek
Loopsporten – Almelo Allee


Er kan slechts één stem per categorie, per persoon worden uitgebracht. (Dubbele stemmen worden verwijderd.) Stemmen kan tot en met dinsdag 26 januari via: www.tubantia.nl/sportverkiezingalmelo

Fotoreportage (1 foto's)...

 
08-01-2016  

Drie gouden KNVB-spelden bij ASV´57

 

AADORP – Bij de Aadorpse Sportvereniging 1957 was het vrijdagavond groot feest. Tijdens de Nieuwjaarsreceptie werd de oud- gedienden Gerard Hondebrink, Joop Zomer en Gerard Timmer de gouden KNVB-speld met oorkonde uitgereikt door Bondsambassadeur Joop van der Kolk voor hun vele verdiensten voor het voetbal en ASV’57 in het bijzonder.  Zomer en Timmer werd, net zoals eerder al ex- voorzitter Hondebrink, het erelidmaatschap van ASV’57 toegekend. Alle drie zijn bijna dagelijks nog altijd actief voor de club.

Voorzitter Patrick Vollenbroek reikte verder nog de clubspeld uit aan diverse jubilarissen voor 25-jarig of 40-jarig lidmaatschap. Vollenbroek vertelde dat de club bloeit als nooit te voren en voor het eerst sinds jaren weer doorstroming krijgt vanuit de A-jeugd naar de senioren. Ook is het bestuur actief met het realiseren van ‘walking football’ voor 60-plussers en veteranenvoetbal voor 40-plussers. Daarnaast wil men de structuur binnen de vereniging versterken omdat na het realiseren van een nieuw clubhuis, de club anders met haar financiën moet omgaan dan voorheen. De te realiseren structuur moet de vereniging op een nog hoger organisatorisch plan brengen.
In dat beeld past ook de aankondiging van voorzitter Vollenbroek dat de club het contract met trainer Henry Kuipers met een seizoen heeft verlengd. Kuipers is sinds de start van de lopende competitie, in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal, bij de Aadorpse club actief.

Fotoreportage (8 foto's)...

 
08-01-2016  

Onderzoek naar wanbeleid bij FC Twente gestart

 

ZEIST – Het onafhankelijke onderzoek naar de bestuurlijke organisatie bij FC Twente is vandaag gestart. Dat maakte de KNVB vandaag bekend. De KNVB heeft daarvoor Ben Knüppe (ervaren toezichthouder en curator in het faillissement van de DSB Bank) aangetrokken.
‘Knüppe (foto) brengt op verzoek van de licentiecommissie in kaart welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol vertolkten bij onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij FC Twente, zodat deze personen in de toekomst geen dergelijke functie bij FC Twente meer kunnen vervullen’, meldt de KNVB.
‘Ook worden de huidige organisatie en structuur van de club onderzocht en worden er aanbevelingen gedaan deze te verbeteren. De exacte invulling van het onderzoek is de afgelopen periode in samenspraak tussen de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede tot stand gekomen’, aldus de KNVB.
‘Het onderzoek bestaat onder meer uit het analyseren van alle relevante gegevens en het voeren van interviews met betrokkenen in de periode 1 januari 2012 tot 31 december 2015. De doelstelling is dat het definitieve rapport, inclusief de aanbevelingen begin maart aan de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede worden gepresenteerd. FC Twente behoudt de licentie als zij volledig meewerkt aan het onderzoek en de aanbevelingen van het onderzoek tot tevredenheid van de licentiecommissie uiterlijk 1 mei 2016 heeft doorgevoerd’, schrijft de KNVB verder in haar persbericht.

 
11-01-2016  

Robbie Alflen wordt assistent-trainer bij Heracles

 

ALMELO – Het plotselinge vertrek van Hendrie Krüzen naar Maccabi Tel Aviv als assistent van trainer Peter Bosz noopte Heracles Almelo om te zien naar een opvolger. Dat werd een oude bekende. Robbie Alflen, vorig seizoen nog hoofdtrainer bij FC Utrecht, komt terug bij Heracles Almelo waar hij in het verleden als speler al eens twee jaar acteerde (97/99) en zelfs het laatste doelpunt in het oude stadion van Heracles aan de Bornsestraat maakte.
Als voetballer speelde Alflen voor FC Utrecht, Ajax, Vitesse, Sparta, Heracles Almelo en Cambuur Leeuwarden. Bij Ajax liep hij een zware blessure op waarna hij nooit meer zijn oude niveau haalde. Als trainer was hij actief bij Haarlem en FC Utrecht en completeert nu de trainersstaf bij Heracles Almelo.
‘We wilden graag iemand met ervaring, die op een hoog niveau heeft gespeeld, tactisch vermogen heeft en een teamspeler is. We hebben er uitgebreid met de staf over gesproken en zijn bij Alflen uitgekomen’, aldus Heracles-directeur Nico-Jan Hoogma. 

 
11-01-2016  

Tannane rond met Saint-Etienne, Heracles niet

 

ALMELO – Heracles-talent Oussama Tanane had niet langer geduld en reisde vanmorgen af naar Saint Etienne ondanks dat Heracles Almelo en de speler een principeovereenkomst hebben met FC Malaga. De Spanjaarden zouden uiterlijk maandag laten weten of de Spaanse voetbalbond de transfer goedkeurt maar Tannane en zijn zaakwaarnemer Robbie Witsche kozen er toch voor om voortijdig naar Frankrijk te gaan waar de persoonlijke voorwaarden nog beter leken. Zaakwaarnemer Witsche liet Heracles vooraf weten dat ook Saint Etiennen aan de verkoopvoorwaarden zou voldoen maar dat blijkt na een dag in Frankrijk toch iets anders te liggen, meldt Tc Tubantia.
Kortom Tannane kiest alsnog voor Saint Etienne waardoor Heracles Almelo nog wat problemen op te lossen heeft.
 

 
12-01-2016  

Tannane definitief naar Saint Etienne

 

ALMELO – Niet Galatasaray, Atalanta Bergamo of FC Malaga haalden Oussama Tannane weg bij Heracles Almelo, maar het Franse St. Etienne.
Voorzitter Jan Smit meldde eerst akkoord te zijn met Atalanta, vervolgens een akkoord met Malaga, dat alleen nog toestemming moest hebben van de Spaanse voetbalbond, maar het werd uiteindelijk Saint Etienne.
Met de verkoop van de 21-jarige aanvaller maakt Heracles dus wederom een ‘klapper’ op de transfermarkt zoals eerder met Bas Dost. Vorig jaar investeerde de club flink in de begeleiding van de speler die nog wel eens uit de band kon springen en dat wordt nu beloond. Heracles gunt Tannane de stap maar is natuurlijk ook blij met de transfer die toch een aardige duit in de kas betekend. Hoeveel laat de club niet los, maar als Tannane een nog verdere stap weet te zetten, gaat ook bij Heracles Almelo de kassa weer rinkelen.
‘Enfant terrible’ Oussama Tannane maakte bij Heracles 23 doelpunten in 58 wedstrijden. In de eerste helft van dit seizoen stond de teller op 7 en gaf hij 3 assists.

 
15-01-2016  

Herstart competitie met FC Twente – Heracles


Wat zullen de spelers antwoorden op de vragen van Maxim Hartman ?
 

ALMELO/ENSCHEDE – Vanavond begint het tweede deel van de vaderlandse voetbalcompetitie met de Twentse derby FC Twente – Heracles Almelo. Volgens trainer John Stegeman gaan de Heraclieden niet naar Enschede om in de verdediging te gaan maar wil het strijden om de winst.
Dat moet zonder Tannane Oussama die eerder deze week vertrok naar het Franse Saint Etienne. Ook kan Stegeman niet beschikken over de geblesseerden Dario Vujicevic en Tim Breukers. Stegeman hoopt nog wel op versterking van de selectie voordat op 31 januari de transfermarkt sluit. Daarvoor heeft de club een lijstje met namen maar Stegeman gaat vooral uit van het collectief dat de Almeloërs op plek vier van de ranglijst bracht.

FC Twente zag deze week de Nigeriaan Michael Olaitan vertrekken naar FC Kortrijk. Hij was gehuurd van Olympiakos maar kwam bij FC Twente niet goed uit de verf. Trainer Rene Hake kan wegens een blessure nog niet beschikken over spits Torgeir Bor als vervanger van Olaitan. Hij doet daarom een beroep op Jari Oosterwijk. Trainer Hake beseft dat Heracles Almelo de favoriet is, gelet op de ranglijst maar hoopt in elk geval op een beter verdedigend Twente. ‘We meer van ons moeten bijten en agressiever en compacter moeten gaan spelen, waardoor we minder tegengoals gaan krijgen’ aldus Hake.

De belangstelling voor de derby is groot. Zo maakte TV-presentator Maxim Hartman op zijn eigen onorthodoxe wijze interviews met spelers van Heracles en FC Twente en wordt met de NOS Playercam de kijker een blik gegund in het dagelijks leven van een profvoetballer. De beelden zijn te zien in het programma Eredivisie op Vrijdag om 22.30 uur op Nederland (NPO) 1.

 
15-01-2016  

Ziyech loodst FC Twente langs slap Heracles

 

ENSCHEDE – Het eerste halfuur ging de Twentse derby qua voetbal nog gelijk op, totdat Hakim Ziyech de Enschedeërs op 2-0 zette. Een kwartier eerder maakte Chinedu Ede al de 1-0 uit de rebound toen Castro een van richting veranderd schot van Ziyech nog te nauwer nood keerde. FC Twente kwam met de ruime voorsprong beter in haar spel en was vooral in de omschakeling beter terwijl Heracles wel het balbezit koesterde maar geen druk kon uitoefenen.
Weghorst had vlak voor de rust het tij nog kunnen keren toen hij van dichtbij de bal op de borst aannam en in de draai op het doel van Marsman poeierde. Deze had echter een ongekende reflex in huis waarbij hij de bal over de lat werkte.

In de tweede helft duurde het opnieuw een kwartier voordat een doelpunt viel. Gutierrez kon op rechts vrij aannemen en Ede op maat bedienen zodat deze Castro kansloos liet. Even daarvoor had invaller Van Ooijen al de kans gemist op de aansluittreffer voor Heracles. Trainer Stegeman had met de rust al Van Ooijen en Gladon ingebracht voor Zomer en Gosens om aanvallend meer te brengen maar het spel werd er niet beter op. Toen FC Twente via de mee opgekomen Ter Avest ook nog de 4-0 liet aantekenen, bracht Stegeman alsnog Bosz in maar ook dat bracht geen verbetering in het spel van de Almeloërs.

Trainer Stegeman toonde zich na afloop flink teleurgesteld en sprak zelfs over een wanprestatie omdat zijn spelers zich niet aan de opdrachten hadden gehouden. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen De Graafschap, zal hij zijn mannen dus weer op scherp moeten zetten.
Zijn collega Hake juichte over deze vooraf niet verwachte ruime winst; ‘Het was natuurlijk maar één wedstrijd, maar dit hebben we nodig om vertrouwen op te doen.’ 

FC Twente – Heracles 4-0 (2-0)
1-0 Ede (16), 2-0 Ziyech (30), 3-0 Ede (60), 4-0 Ter Avest (62)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Blom

Geel: Tapia, Gutierrez (FC Twente), Bruns (Heracles)

OPSTELLINGEN
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Tapia, Schilder; Mokotjo (Van der Heyden/84), Ziyech (Agyepong/80), Gutierrez; Ede, Oosterwijk (Eghan/80), Cabral.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (Van Ooijen/46), Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Darri, Weghorst (Bosz/64), Gosens (Gladon/46).

Fotoreportage (20 foto's)...

 
16-01-2016  

Tatra van Riwald Dakar Team brandt uit

 

SAN JUAN – In ’s werelds zwaarste rally Dakar waren dit jaar amper Tukkers aan de start. Geen René Kuiper, en ook geen Peter van Merksteijn. Ook had het Almelose recyclingbedrijf Riwald het team al behoorlijk ingekrompen. Geen personenauto’s dit keer maar men deed slechts mee in het truckklassement. Daarvoor werden kosten nog moeite gespaard met de aanschaf van een Tatra die zowel in de fabriek als motorisch werd geprepareerd om hoge ogen te kunnen gooien in het klassement. De oude vertrouwde Ginaf ging mee als snelle assistentietruck en dat bleek bij herhaling nodig. Snelheid bezat de Tatra zeker dankzij het grote vermogen maar dat bracht wel wat koelingsproblemen bij het remmen. Desondanks werd een hoge klassering het doel. Het liep echter anders voor driver Gert Huzink, navigator Rob Buursen en monteur Gait Schoneveld. Vooral de laatste moest buffelen om alle technische problemen de baas te worden. Gaande Dakar 2016 werd het doel bijgesteld in uitrijden, dat op zich al een geweldige prestatie is. Het werd echter niets, op de voorlaatste dag zorgde een lekkende olieleiding voor totale malheur. De lekkende olie geraakte in brand op de gloeiend hete remmen, met als gevolg dat het trio Huzink, Buursen en Schoneveld als de bliksem uit hun truck moesten om deze vervolgens geheel reddeloos te zien uitbranden. Geen finish dus voor de Riwald Tatra met Gert Huzink aan het stuur in Dakar 2016.

Foto: Gert Huzink
(facebook)

Update
ROSARIO - De snelle servicetruck van het Riwald Dakar Team was door alle verleende assistentie, in het klassement al ver terug geworpen maar men wilde uiteraard wel finishen. Met Ed Wigman aan het stuur en Joël Ebbers en Richard de Groot als bemanning, werd dus de laatste etappe ingegaan naar Rosario. Ergens langs het parcours in de verbindingsroute stond echter een eigenwijze boom die niet wilde wijken. Naast vertraging dus ook behoorlijk schade aan de snelle Ginaf. Het vizier bleef echter gericht op de finish die wel werd gehaald. Hoewel, luttele kilometers voor de finish dreigde ook voor de Riwald Ginaf een Waterloo toen Wigman met zijn truck in diepe sporen terecht kwam waardoor de Ginaf op zijn zijkant belandde. Met vereende krachten werd de truck weer op de wielen gezet, zodat gehavend, de eindstreep alsnog werd bereikt.
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
16-01-2016  

Taekwondoka Reshmie Oogink naar Rio

 

ISTANBUL – Al meer dan een jaar behoorde de Almelose taekwondoka Reshmie Oogink (26) tot een der kanshebbers voor afvaardiging naar de Olympische Spelen. Maar dat is in deze sport makkelijker gezegd dan gedaan. Vorige maand ging het in een kwalificatietoernooi in Mexico nog mis met brons. Maar in Istanbul was winst in de halve finale tegen de Sloveense Nusa Rajher wel voldoende voor een Olympisch ticket. In de finale was de ‘druk van de ketel’ en won de Noorse Tina Skaar.

Joyce van Baaren (21) lukte het niet zich te plaatsen voor Rio. In oktober kreeg de Almelose een eerste domper te verwerken toen ze zich tijdens het kwalificatietoernooi in Manchester niet wist te plaatsen bij de beste acht voor het toernooi in Mexico.
Haar restte de wedstrijden in Istanbul. Van de Tsjechische Iveta Jirankova werd nog wel gewonnen maar in de kwartfinale moest ze de eer laten aan de Moldavische Ana Ciuchitu.

 
19-01-2016  

Eerste natuurijs-marathon in Haaksbergen

 

HAAKSBERGEN/NOORDLAREN – Het is de ijsmeesters in Haaksbergen dan toch gelukt om de eerste natuurijs-marathon voor schaatsen van deze winter binnen te slepen.
Gisteren lag men al een centimeter ijsdikte voor op grote concurrent Noordlaren dat de afgelopen drie edities de neus voor had. Maar Haaksbergen won, niet door beter of dikker ijs maar door de verwachte weersomstandigheden lopende de dag. In het noorden van het land wordt namelijk later op de dag temperaturen boven nul met mogelijk neerslag verwacht terwijl naar verwachting het in Twente droog blijft en vandaag ook blijft vriezen. In Haaksbergen is het ijs wat bobbelig en ook dat past wel bij natuurijs.
Haaksbergen had in het verleden ook al eens vier keer op rij de neus voor en is uiteraard verheugd dat de KNSB-keurmeesters onder aanvoering van Willem Hut de eerste natuurijs-marathon deze keer aan Haaksbergen toe wees na twee seizoenen van pauze.
RTV Oost zendt de schaatsmarathon live uit. Om 18.30 uur starten de vrouwen en een uurtje later de mannen.

< In Haaksbergen is het ijs dik genoeg. (bron: Anja Trooster)

 
19-01-2016  

Hekman en Schouten het snelst op natuurijs


v.l.n.r. Elma De Vries (2), Irene Schouten (1) en Ineke Dedden (3)
Foto: Jan Bril
 

HAAKSBERGEN – De KNSB hield de strijd om de eerste seizoens-marathon op natuurijs levend met de toewijzing aan Haaksbergen. Na de meting van de ijsdikte in de ochtend werd het buffelen voor de organisatoren om alles voor de start in het begin van de avond gereed te hebben en dat gelukte dankzij de inzet van velen uitstekend. In Noordlaren ‘likte’ men de wonden.

Om 18.30 uur de start van de vrouwen en al vroeg in de wedstrijd pakten Schouten, De Vries, Engbers en Dedden een ronde voorsprong die niet meer werd afgestaan. Na 60 ronden dan de eindsprint waarbij Irene Schouten ongenaakbaar was.

Bij de mannen verschenen o.a. olympisch kampioen op de 10 km Jorrit Bergsma en de snelle Belg Bart Swings aan de start voor 100 rondjes op de baan van 400 meter. Liefst 13 man wisten een ronde voorsprong te pakken, zodat het ook hier op de eindsprint aan kwam. De ‘beer’ uit Gramsbergen Gary Hekman troefde ze allemaal af. Simon Schouten en Bart Swings eindigden als tweede en derde.

Na deze eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen delen de km-vreters zich op. Een deel van hen verhuist deze week naar de Weissensee in Oostenrijk, waar het Open Nederlands kampioenschap op de marathon wordt verreden en het andere deel gaat voor het NK allround op kunstijs.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (67 foto's)...

 
23-01-2016  

De Graafschap gevaarlijk, maar Heracles wint

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na de slechte hervatting van de competitie vorige week tegen FC Twente in Enschede, de volle winst gepakt tegen de ‘Superboeren’ uit Doetinchem. De Graafschap raakte drie keer het ‘houtwerk’, maar wist slechts in de slotfase tot scoren te komen terwijl Heracles er al twee in het netje had liggen.
Heracles leed voortdurend balverlies waardoor de druk op de defensie toenam en Zomer al snel tegen geel aanliep. Kansen kreeg De Graafschap ook via Karim Tarfi (paal) en Bryan Smeets die zijn fraaie schot op de lat zag belanden. De omschakeling voerden de Heraclieden wel prima uit waardoor Brahim Darri met een prima afstandsschot zijn eerste competitiedoelpunt kon laten aantekenen. Even daarvoor had hij echter al een prima kans verprutst zodat de ‘aanhang’ zich aardig begon te roeren op de tribunes . Tot de rust werd niet meer gescoord. Ook niet door ‘superboer’ Ted van de Pavert die vlak voor de pauze naast kopte en vlak na de thee tegen een kopbal tegen de paal zag eindigen.
Heracles kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd hoewel het niveau niet echt beter werd. Iliass Bel Hassani liet nog even zijn klasse zien met een fraaie individuele actie maar het leverde geen rendement op. Dat was wel het geval met de vrije trap die Thomas Bruns mocht nemen. De Wierdenaar krulde de bal buiten bereik van doelman Hidde Jurjus in het Doetinchemse doel. Met nog een klein kwartiertje op de klok, stroopten de hekkensluiters de mouwen nog eens op, waardoor het vlak voor tijd alsnog de aansluittreffer wist te scoren via Andrew Driver maar verder lieten de Heraclieden het niet komen.

Heracles Almelo - De Graafschap 2-1
(1-0)
1-0 Darri (37), 2-0 Bruns (73), 2-1 Driver (87)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Mulder

Geel: Zomer, Peters, Fledderus, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Van Ooijen (Navratil/69), Weghorst, Darri (Gosens/83).
De Graafschap: Jurjus, Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek, Tarfi (Diemers/70), Kaak, Smeets (El Jebli/66), Driver, Peters (Kabasele/74), Vermeij.

Fotoreportage (21 foto's)...

 
23-01-2016  

Russische amazone koopt stal De Hemmelhorst

 

BORNE – Springstal De Hemmelhorst van Jan Boomkamp in Borne is verkocht aan de ouders van de Russische amazone Maria Madenova. Het 19-jarige Russische talent is al een jaar actief in Borne. Het moet voor haar de thuisbasis worden voor een internationale carrière in de ruitersport. Topruiter Jeroen Dubbeldam zal haar daarin bijstaan. Op De Hemmelhorst heeft zij 20 paarden ter beschikking waarvan 3 op topniveau om internationaal te starten. De laatste jaren maakte zij al deel uit van de internationale paardensportbond FEI Young Riders selectie.

De Hemmelhorst heeft in de springsport een goede naam in het opleiden van springpaarden, mede door successen in het verleden van ruiters als Harrie Wiering en Björn Egberink. Ook topruiter Willem Greve bracht regelmatig internationaal paarden van Hemmelhorst Sporthorses aan de start.

 
25-01-2016  

Walking Football voor 50-plus bij ASV ‘57

 

AADORP - Vijftigplussers, die nog graag een balletje trappen kunnen dat nu op vrijdagmiddag doen bij ASV ’57 in Aadorp. Afgelopen vrijdag begonnen ongeveer twintig ‘krasse knarren’ met hun eerste training op het fraaie complex ’t Heuveltje van de Aadorpse voetbalclub.
Assistentie was er ook van de vijftigplussers die wekelijks in het stadion van Heracles Almelo al een balletje trappen. Voor de nieuwkomers was dat wel nuttig, want rennen is er niet bij. Alles moet in wandeltempo om de stramme ledematen niet te over belasten en om een zweepslag of erger te voorkomen.
Belangrijk is ook de derde helft om even na te praten in de nieuwe kantine van ASV ’57. Het moment om de voetbaldaden van vroeger weer eens op te rakelen.
Nieuwkomers (50+) zijn elke vrijdagmiddag welkom. De start is om 13.30 uur.

Meer informatie via Joop Zomer: 06-28860734

 
26-01-2016  

Heracles bedwingt koploper Ajax in de Arena

 

AMSTERDAM – Vooraf aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo had Ajax-trainer Frank de Boer al zijn respect betuigd voor de vierde plek op de ranglijst voor de gasten uit Almelo.  ‘Als je als Heracles zijnde vierde staat, dan verdien je dat. Als zij ín Almelo (0-2 door afstandsschoten - red.) van ons hadden gewonnen, hadden ze boven ons gestaan en waren wij geen koploper geweest. Heracles heeft zich daarna weten te handhaven in de top. Dat is een groot compliment voor de technische staf, de spelers en de clubleiding’, zei De Boer voor de camera van de NOS.
Dat Ajax het in de Arena nog moeilijker zou krijgen kon ook De Boer niet bevroeden. Voetballend lukte er bijna niets op de dramatische grasmat. Het werd dan ook een ‘draak’ van een wedstrijd waarbij striemende fluitconcerten vanaf de tribunes op de Ajaxieden neerdaalde, net zoals zaterdag de Heraclieden hun portie kregen van het thuispubliek. Het bleef dan ook 0-0 in de Amsterdam Arena.

Een glibberende Mark-Jan Fledderus had het in de beginfase moeilijk tegen Anwar El Ghazi en gooide er maar wat overtredingen in om de ‘boel’ te ontregelen. Ajax had het balbezit maar deed er te weinig mee en kwam in de eerste helft slechts tot twee kansen via Sinkgraven en Bazoer. De laatste schoot in het zijnet en Castro maakte de poeier van Sinkgraven onschadelijk.
Heracles was vast besloten om Ajax ook in de tweede weinig reden tot vreugde te geven. En kwam er al een kans, dan was er altijd nog wel een reddend been. Zo haalde Bruns een bal van de doellijn die Milik inschoot en stond Castro in de slotfase op zijn post bij een schot van Fischer. Kortom een bloedeloze wedstrijd die ook nog negatiever had gekund voor de Amstedammers als Darri niet had gefaald en Te Wierik alleen voor Cillissen de bal wel op zijn schoen had gekregen.
Van verheffend voetbal was geen sprake, des temeer het aantal glijpartijen op een grasmat de eredivisie onwaardig.     

Ajax Amsterdam - Heracles Almelo 0-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Higler

Geel: Droste

OPSTELLINGEN
Ajax Amsterdam:  Cillessen; Veltman (Van Rhijn/75), Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Younes (Fischer/58).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gladon/87); Van Ooijen (Navratil/58), Weghorst, Darri (Gosens/76).

Fotoreportage (20 foto's)...

 
27-01-2016  

VolkerWessels sponsort topturnen in Twente

 

ALMELO – Bouwconcern VolkerWessels van Rijssenaar Dik Wessels gaat drie jaar het topturnen in Twente ondersteunen. Samen met het gemeentelijk Sportbedrijf Almelo en sportartikelenfirma Bosan vormt VolkerWessels het hoofdsponsorschap van TON in Almelo dat haar domicilie heeft in de topsporthal IISPA in Almelo.

 
28-01-2016  

Jubilarissen bij Sv DRC 2012

 

ALMELO – De fusieclub Sv DRC 2012 is weliswaar nog jong, maar de historie van de fusiepartners Sv Rietvogels (1927) en DVO’71 telt ook mee als het op trouwe leden aankomt. Tijdens de ledenvergadering donderdagavond huldigde interim-voorzitter Jan Egberink daarom ook een aantal jubilarissen. Verder werd Peter Olthof tot penningmeester benoemd en kon de voorzitter de leden ook mededelen dat men flinke stappen zet in het financieel gezond maken van de vereniging. Daarbij werd tevens aangekondigd dat de club hardere maatregelen gaat nemen bij storneringen van contributie-inningen.

<< v.l.n.r. A. Smit – 60 jaar lid, F. van Duiven – 60 jaar lid, A. Nijenkamp – 25 jaar lid, G. Jonker – 60 jaar lid, M. Protzman – 40 jaar lid en interim-voorzitter J. Egberink. Jubilaris J. Slamp (40 jaar lid) was afwezig wegens ziekte en werd benoemd tot lid van verdienste. Ook verhinderd was G. Visser - 50 jaar lid Beiden krijgen hun oorkonde later overhandigd.
Foto: Bert Kuiper

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-01-2016  

Tarik Kada moet Oussama Tannane doen vergeten

 

ALMELO – Terwijl Heracles Almelo zich na de zware match tegen Ajax opmaakte voor de wedstrijd van vanavond in Tilburg tegen Willem II, maakt de club bekend dat het een opvolger heeft voor de naar Saint Etienne vertrokken Ousama Tannane. De Heraclieden kwamen rond met Sc Heerenveen en de 19-jarige vleugelaanvaller Tarik Kada die per direct naar Almelo komt met een contract van 3,5 jaar op zak.
Kada startte bij de jeugd van Sv Overbos – Hoofddorp waarna hij overstapte naar het Amsterdamse Zeeburgia en daar door de jeugdopleiding van Sc Heerenveen/FC Emmen werd gescout. De laatste twee seizoenen speelde hij in de beloften van Heerenveen en kwam 4 keer uit in het eerste team. “Tarik is getalenteerd, behendig, snel heeft een goede actie en een goede voorzet”, aldus Heracles-directeur Nico Jan Hoogma die verder niets kwijt wil over de transfersom. Kada wam ook uit voor Oranje onder 17, 18 en 19.

Voor de transfer van Oussama Tannane naar Saint Etiennne hielden de Heraclieden na verluidt circa 1,7 miljoen euro over na aftrek van kosten et cetera.

 
29-01-2016  

Willem II – Heracles Almelo eindigt doelpuntloos

 

TILBURG – Heracles Almelo is Feijenoord tot op één puntje genaderd na het doelpuntloze gelijkspel in Tilburg tegen Willem II dat daarmee een puntje uitliep op Fc Twente. De derde wedstrijd in zeven dagen was merkbaar op het veld en vooral Heracles had de wedstrijd tegen Ajax van dinsdag jl. nog in de benen. In de beginfase was Heracles het gevaarlijkst via Bel Hassani (2x) en Navratil die de voorkeer kreeg boven Van Ooijen maar doelman Lamprou gaf geen krimp. Langzamerhand veroverde Willem II een overwicht maar verder dan wat kansen voor Andersen en Falkenburg kwam het voor rust niet en het waren ook geen kansen waarbij doelman Castro handelend moest optreden.

In de tweede helft zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Willem II kreeg ondanks het lichte overwicht geen kansen terwijl Heracles in de omschakeling wel gevaarlijker was. Tot een treffer kwam het niet omdat een schot van Bel Hassani op de lat uiteenspatte.

Clubrecord
Heracles Almelo evenaarde met het gelijkspel het clubrecord uit het seizoen 1964/1965. De Almeloërs staan op 35 punten na 21 wedstrijden en dat is gelijk aan het omgerekende resultaat van toen (winst 3 punten nu en 2 punten toen)

Willem II – Heracles 0-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Janssen

Geel: Van der Struijk (geschorst 1 wedstrijd), Ojo, Darri, Fledderus (geschorst 1 wedstrijd), Kawaya

OPSTELLINGEN
Willem II: Lamprou; Van der Struijk, Wuytens, Peters, Achenteh; Ojo, Falkenburg (Van der Velden/60), Haemhouts; Hupperts (De Sa/79), Ogbeche, Andersen (Kawaya/82).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns (Van Ooijen/71), Pelupessy, Bel Hassani; Navratil, Weghorst (Gladon/76), Darri (Gosens/84).

Fotoreportage (25 foto's)...

 
29-01-2016  

Oogink en Kysho Almelose sporters van het jaar

 

ALMELO – Taekwondoka Reshmie Oogink is tijdens het Almelose Sportgala 2015 in de IISPA verkozen tot sportvrouw van het jaar 2015. Zij heeft zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Sportman van het jaar 2015 werd de kickbokser Malik Kysho. Hij heeft met zijn 18 jaar al twee Europese titels op zak.
De titel van sporttalent van het jaar 2015 ging eveneens naar een vechtsporter en wel judoka Daan Moes.
Tot beste sporter met een beperking werd zwemmer Wessel Everlo gekozen. Hij behaalde goud, zilver en brons tijdens de Special Olympics in Los Angeles. Het is zijn derde opeenvolgende verkiezing tot sporter van het jaar met een beperking.
Sportploeg van het jaar werd Heracles Almelo dat naast een voortreffelijke seizoenstart in de eredivisie ook haar verdiensten heeft voor maatschappelijke en jeugdsportprojecten in de stad.
Als beste sportstimuleringsproject kwam ATV Molenhoek uit de bus vanwege hun speciale jeugdaanpak in het tennispark in Aadorp met een geweldig aantal nieuwe tennissers in de dop tot gevolg en een kleine financiële bijdrage van 250 euro van de organisatoren als extra stimulans.
Het voetbalproject van Sv DRC 2012 en voetbalschool Prosoc voor kinderen met vormen van autisme viel voor het tweede opeenvolgende jaar uit de boot.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (58 foto's)...

 
30-01-2016  

KNVB zet Heracles in financiële categorie 2

 

ALMELO – Heracles Almelo staat bekend als een financieel kerngezonde betaald voetbal organisatie maar de KNVB heeft de club wel ingedeeld in de categorie 2. Dat gebeurde al eens eerder omdat de salarissom van de spelers in verhouding met de totale begroting scheef liep maar dat was destijds een bewuste keuze omdat zoals destijds voorzitter Jan Smit opmerkte, de controleurs van de KNVB geen oog hebben voor de toen lage overheadkosten omdat alle bestuurders zich dagelijks gratis en voor niets voor de club zich een slag in de rondte werken om te kunnen besparen op administratief personeel.
Nu zit de club weer in de middelste categorie en zoals Smit nu laat weten in Tc Tubantia ook bewust. De Bvo Heracles leende namelijk 2 miljoen euro aan de Stichting Stadion Heracles i.v.m. de vernieuwbouw van het stadion.  Een vernieuwbouw die de Heracles-familie een nominatie opleverde voor de verkiezing tot mooiste voetbalstadion van Europa.

Volgens Smit staat de club er financieel goed voor omdat men ondanks de verstrekte lening nog dik een miljoen euro op de bank heeft staan als eigen vermogen. Bovendien maakt de club dit seizoen flink winst door de verkoop van Oussama Tannane aan Saint Etienne. Naar verluidt in de wandelgang van het stadion, houdt men na aftrek van alle kosten en belasting een bedrag van 1,7 miljoen over aan de transfer. In het seizoen 2014-2015 maakte de club een matig verlies van 186.000 euro terwijl het seizoen daarvoor 246.000 euro winst werd gemaakt.

Desondanks kreeg Heracles Almelo tijdens de recente momentopname door de controleurs van de KNVB maar 122 punten toebedeeld terwijl er 129 punten nodig zijn voor de meest gezonde categorie 3. In maart volgt een nieuwe financiële check.
Voor de andere Overijsselse profclubs Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en FC Twente noteerde de KNVB respectievelijk categorie 3  en tweemaal een 1. PEC Zwolle en FC Twente moeten dus echt financieel orde op zaken stellen.

Archief
Terug naar vorige pagina