Sportberichten


Plaatsing  
 
08-01-2016  

Onderzoek naar wanbeleid bij FC Twente gestart

 

ZEIST – Het onafhankelijke onderzoek naar de bestuurlijke organisatie bij FC Twente is vandaag gestart. Dat maakte de KNVB vandaag bekend. De KNVB heeft daarvoor Ben Knüppe (ervaren toezichthouder en curator in het faillissement van de DSB Bank) aangetrokken.
‘Knüppe (foto) brengt op verzoek van de licentiecommissie in kaart welke personen een bestuurlijke of toezichthoudende rol vertolkten bij onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan bij FC Twente, zodat deze personen in de toekomst geen dergelijke functie bij FC Twente meer kunnen vervullen’, meldt de KNVB.
‘Ook worden de huidige organisatie en structuur van de club onderzocht en worden er aanbevelingen gedaan deze te verbeteren. De exacte invulling van het onderzoek is de afgelopen periode in samenspraak tussen de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede tot stand gekomen’, aldus de KNVB.
‘Het onderzoek bestaat onder meer uit het analyseren van alle relevante gegevens en het voeren van interviews met betrokkenen in de periode 1 januari 2012 tot 31 december 2015. De doelstelling is dat het definitieve rapport, inclusief de aanbevelingen begin maart aan de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede worden gepresenteerd. FC Twente behoudt de licentie als zij volledig meewerkt aan het onderzoek en de aanbevelingen van het onderzoek tot tevredenheid van de licentiecommissie uiterlijk 1 mei 2016 heeft doorgevoerd’, schrijft de KNVB verder in haar persbericht.

Archief
Terug naar vorige pagina