Sportberichten


Plaatsing  
 
23-01-2016  

De Graafschap gevaarlijk, maar Heracles wint

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft na de slechte hervatting van de competitie vorige week tegen FC Twente in Enschede, de volle winst gepakt tegen de ‘Superboeren’ uit Doetinchem. De Graafschap raakte drie keer het ‘houtwerk’, maar wist slechts in de slotfase tot scoren te komen terwijl Heracles er al twee in het netje had liggen.
Heracles leed voortdurend balverlies waardoor de druk op de defensie toenam en Zomer al snel tegen geel aanliep. Kansen kreeg De Graafschap ook via Karim Tarfi (paal) en Bryan Smeets die zijn fraaie schot op de lat zag belanden. De omschakeling voerden de Heraclieden wel prima uit waardoor Brahim Darri met een prima afstandsschot zijn eerste competitiedoelpunt kon laten aantekenen. Even daarvoor had hij echter al een prima kans verprutst zodat de ‘aanhang’ zich aardig begon te roeren op de tribunes . Tot de rust werd niet meer gescoord. Ook niet door ‘superboer’ Ted van de Pavert die vlak voor de pauze naast kopte en vlak na de thee tegen een kopbal tegen de paal zag eindigen.
Heracles kreeg daarna wat meer grip op de wedstrijd hoewel het niveau niet echt beter werd. Iliass Bel Hassani liet nog even zijn klasse zien met een fraaie individuele actie maar het leverde geen rendement op. Dat was wel het geval met de vrije trap die Thomas Bruns mocht nemen. De Wierdenaar krulde de bal buiten bereik van doelman Hidde Jurjus in het Doetinchemse doel. Met nog een klein kwartiertje op de klok, stroopten de hekkensluiters de mouwen nog eens op, waardoor het vlak voor tijd alsnog de aansluittreffer wist te scoren via Andrew Driver maar verder lieten de Heraclieden het niet komen.

Heracles Almelo - De Graafschap 2-1
(1-0)
1-0 Darri (37), 2-0 Bruns (73), 2-1 Driver (87)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Mulder

Geel: Zomer, Peters, Fledderus, Pröpper

OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Castro, Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus, Bruns, Pelupessy, Bel Hassani, Van Ooijen (Navratil/69), Weghorst, Darri (Gosens/83).
De Graafschap: Jurjus, Straalman, Pröpper, Van de Pavert, Cicek, Tarfi (Diemers/70), Kaak, Smeets (El Jebli/66), Driver, Peters (Kabasele/74), Vermeij.

Fotoreportage (21 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina