Sportberichten


Plaatsing  
 
30-01-2016  

KNVB zet Heracles in financiƫle categorie 2

 

ALMELO – Heracles Almelo staat bekend als een financieel kerngezonde betaald voetbal organisatie maar de KNVB heeft de club wel ingedeeld in de categorie 2. Dat gebeurde al eens eerder omdat de salarissom van de spelers in verhouding met de totale begroting scheef liep maar dat was destijds een bewuste keuze omdat zoals destijds voorzitter Jan Smit opmerkte, de controleurs van de KNVB geen oog hebben voor de toen lage overheadkosten omdat alle bestuurders zich dagelijks gratis en voor niets voor de club zich een slag in de rondte werken om te kunnen besparen op administratief personeel.
Nu zit de club weer in de middelste categorie en zoals Smit nu laat weten in Tc Tubantia ook bewust. De Bvo Heracles leende namelijk 2 miljoen euro aan de Stichting Stadion Heracles i.v.m. de vernieuwbouw van het stadion.  Een vernieuwbouw die de Heracles-familie een nominatie opleverde voor de verkiezing tot mooiste voetbalstadion van Europa.

Volgens Smit staat de club er financieel goed voor omdat men ondanks de verstrekte lening nog dik een miljoen euro op de bank heeft staan als eigen vermogen. Bovendien maakt de club dit seizoen flink winst door de verkoop van Oussama Tannane aan Saint Etienne. Naar verluidt in de wandelgang van het stadion, houdt men na aftrek van alle kosten en belasting een bedrag van 1,7 miljoen over aan de transfer. In het seizoen 2014-2015 maakte de club een matig verlies van 186.000 euro terwijl het seizoen daarvoor 246.000 euro winst werd gemaakt.

Desondanks kreeg Heracles Almelo tijdens de recente momentopname door de controleurs van de KNVB maar 122 punten toebedeeld terwijl er 129 punten nodig zijn voor de meest gezonde categorie 3. In maart volgt een nieuwe financiële check.
Voor de andere Overijsselse profclubs Go Ahead Eagles, PEC Zwolle en FC Twente noteerde de KNVB respectievelijk categorie 3  en tweemaal een 1. PEC Zwolle en FC Twente moeten dus echt financieel orde op zaken stellen.

Archief
Terug naar vorige pagina