Sportberichten


Plaatsing  
 
26-01-2016  

Heracles bedwingt koploper Ajax in de Arena

 

AMSTERDAM – Vooraf aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo had Ajax-trainer Frank de Boer al zijn respect betuigd voor de vierde plek op de ranglijst voor de gasten uit Almelo.  ‘Als je als Heracles zijnde vierde staat, dan verdien je dat. Als zij ín Almelo (0-2 door afstandsschoten - red.) van ons hadden gewonnen, hadden ze boven ons gestaan en waren wij geen koploper geweest. Heracles heeft zich daarna weten te handhaven in de top. Dat is een groot compliment voor de technische staf, de spelers en de clubleiding’, zei De Boer voor de camera van de NOS.
Dat Ajax het in de Arena nog moeilijker zou krijgen kon ook De Boer niet bevroeden. Voetballend lukte er bijna niets op de dramatische grasmat. Het werd dan ook een ‘draak’ van een wedstrijd waarbij striemende fluitconcerten vanaf de tribunes op de Ajaxieden neerdaalde, net zoals zaterdag de Heraclieden hun portie kregen van het thuispubliek. Het bleef dan ook 0-0 in de Amsterdam Arena.

Een glibberende Mark-Jan Fledderus had het in de beginfase moeilijk tegen Anwar El Ghazi en gooide er maar wat overtredingen in om de ‘boel’ te ontregelen. Ajax had het balbezit maar deed er te weinig mee en kwam in de eerste helft slechts tot twee kansen via Sinkgraven en Bazoer. De laatste schoot in het zijnet en Castro maakte de poeier van Sinkgraven onschadelijk.
Heracles was vast besloten om Ajax ook in de tweede weinig reden tot vreugde te geven. En kwam er al een kans, dan was er altijd nog wel een reddend been. Zo haalde Bruns een bal van de doellijn die Milik inschoot en stond Castro in de slotfase op zijn post bij een schot van Fischer. Kortom een bloedeloze wedstrijd die ook nog negatiever had gekund voor de Amstedammers als Darri niet had gefaald en Te Wierik alleen voor Cillissen de bal wel op zijn schoen had gekregen.
Van verheffend voetbal was geen sprake, des temeer het aantal glijpartijen op een grasmat de eredivisie onwaardig.     

Ajax Amsterdam - Heracles Almelo 0-0

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren:
klik hier

Scheidsrechter: Higler

Geel: Droste

OPSTELLINGEN
Ajax Amsterdam:  Cillessen; Veltman (Van Rhijn/75), Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Bazoer, Gudelj, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Younes (Fischer/58).
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer, Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani (Gladon/87); Van Ooijen (Navratil/58), Weghorst, Darri (Gosens/76).

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina