Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2016  

Ziyech loodst FC Twente langs slap Heracles

 

ENSCHEDE – Het eerste halfuur ging de Twentse derby qua voetbal nog gelijk op, totdat Hakim Ziyech de Enschedeërs op 2-0 zette. Een kwartier eerder maakte Chinedu Ede al de 1-0 uit de rebound toen Castro een van richting veranderd schot van Ziyech nog te nauwer nood keerde. FC Twente kwam met de ruime voorsprong beter in haar spel en was vooral in de omschakeling beter terwijl Heracles wel het balbezit koesterde maar geen druk kon uitoefenen.
Weghorst had vlak voor de rust het tij nog kunnen keren toen hij van dichtbij de bal op de borst aannam en in de draai op het doel van Marsman poeierde. Deze had echter een ongekende reflex in huis waarbij hij de bal over de lat werkte.

In de tweede helft duurde het opnieuw een kwartier voordat een doelpunt viel. Gutierrez kon op rechts vrij aannemen en Ede op maat bedienen zodat deze Castro kansloos liet. Even daarvoor had invaller Van Ooijen al de kans gemist op de aansluittreffer voor Heracles. Trainer Stegeman had met de rust al Van Ooijen en Gladon ingebracht voor Zomer en Gosens om aanvallend meer te brengen maar het spel werd er niet beter op. Toen FC Twente via de mee opgekomen Ter Avest ook nog de 4-0 liet aantekenen, bracht Stegeman alsnog Bosz in maar ook dat bracht geen verbetering in het spel van de Almeloërs.

Trainer Stegeman toonde zich na afloop flink teleurgesteld en sprak zelfs over een wanprestatie omdat zijn spelers zich niet aan de opdrachten hadden gehouden. Voor de volgende thuiswedstrijd tegen De Graafschap, zal hij zijn mannen dus weer op scherp moeten zetten.
Zijn collega Hake juichte over deze vooraf niet verwachte ruime winst; ‘Het was natuurlijk maar één wedstrijd, maar dit hebben we nodig om vertrouwen op te doen.’ 

FC Twente – Heracles 4-0 (2-0)
1-0 Ede (16), 2-0 Ziyech (30), 3-0 Ede (60), 4-0 Ter Avest (62)

Fotoreportage: Harry Broeze


Commentaren: klik hier

Scheidsrechter: Blom

Geel: Tapia, Gutierrez (FC Twente), Bruns (Heracles)

OPSTELLINGEN
FC Twente: Marsman; Ter Avest, Uvini, Tapia, Schilder; Mokotjo (Van der Heyden/84), Ziyech (Agyepong/80), Gutierrez; Ede, Oosterwijk (Eghan/80), Cabral.
Heracles Almelo: Castro; Droste, Te Wierik, Zomer (Van Ooijen/46), Fledderus; Bruns, Pelupessy, Bel Hassani; Darri, Weghorst (Bosz/64), Gosens (Gladon/46).

Fotoreportage (20 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina