Sportberichten


Plaatsing  
 
15-01-2016  

Herstart competitie met FC Twente – Heracles


Wat zullen de spelers antwoorden op de vragen van Maxim Hartman ?
 

ALMELO/ENSCHEDE – Vanavond begint het tweede deel van de vaderlandse voetbalcompetitie met de Twentse derby FC Twente – Heracles Almelo. Volgens trainer John Stegeman gaan de Heraclieden niet naar Enschede om in de verdediging te gaan maar wil het strijden om de winst.
Dat moet zonder Tannane Oussama die eerder deze week vertrok naar het Franse Saint Etienne. Ook kan Stegeman niet beschikken over de geblesseerden Dario Vujicevic en Tim Breukers. Stegeman hoopt nog wel op versterking van de selectie voordat op 31 januari de transfermarkt sluit. Daarvoor heeft de club een lijstje met namen maar Stegeman gaat vooral uit van het collectief dat de Almeloërs op plek vier van de ranglijst bracht.

FC Twente zag deze week de Nigeriaan Michael Olaitan vertrekken naar FC Kortrijk. Hij was gehuurd van Olympiakos maar kwam bij FC Twente niet goed uit de verf. Trainer Rene Hake kan wegens een blessure nog niet beschikken over spits Torgeir Bor als vervanger van Olaitan. Hij doet daarom een beroep op Jari Oosterwijk. Trainer Hake beseft dat Heracles Almelo de favoriet is, gelet op de ranglijst maar hoopt in elk geval op een beter verdedigend Twente. ‘We meer van ons moeten bijten en agressiever en compacter moeten gaan spelen, waardoor we minder tegengoals gaan krijgen’ aldus Hake.

De belangstelling voor de derby is groot. Zo maakte TV-presentator Maxim Hartman op zijn eigen onorthodoxe wijze interviews met spelers van Heracles en FC Twente en wordt met de NOS Playercam de kijker een blik gegund in het dagelijks leven van een profvoetballer. De beelden zijn te zien in het programma Eredivisie op Vrijdag om 22.30 uur op Nederland (NPO) 1.

Archief
Terug naar vorige pagina