Sportberichten


Plaatsing  
 
29-01-2016  

Oogink en Kysho Almelose sporters van het jaar

 

ALMELO – Taekwondoka Reshmie Oogink is tijdens het Almelose Sportgala 2015 in de IISPA verkozen tot sportvrouw van het jaar 2015. Zij heeft zich weten te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Sportman van het jaar 2015 werd de kickbokser Malik Kysho. Hij heeft met zijn 18 jaar al twee Europese titels op zak.
De titel van sporttalent van het jaar 2015 ging eveneens naar een vechtsporter en wel judoka Daan Moes.
Tot beste sporter met een beperking werd zwemmer Wessel Everlo gekozen. Hij behaalde goud, zilver en brons tijdens de Special Olympics in Los Angeles. Het is zijn derde opeenvolgende verkiezing tot sporter van het jaar met een beperking.
Sportploeg van het jaar werd Heracles Almelo dat naast een voortreffelijke seizoenstart in de eredivisie ook haar verdiensten heeft voor maatschappelijke en jeugdsportprojecten in de stad.
Als beste sportstimuleringsproject kwam ATV Molenhoek uit de bus vanwege hun speciale jeugdaanpak in het tennispark in Aadorp met een geweldig aantal nieuwe tennissers in de dop tot gevolg en een kleine financiële bijdrage van 250 euro van de organisatoren als extra stimulans.
Het voetbalproject van Sv DRC 2012 en voetbalschool Prosoc voor kinderen met vormen van autisme viel voor het tweede opeenvolgende jaar uit de boot.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (58 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina