Sportberichten


Plaatsing  
 
19-01-2016  

Hekman en Schouten het snelst op natuurijs


v.l.n.r. Elma De Vries (2), Irene Schouten (1) en Ineke Dedden (3)
Foto: Jan Bril
 

HAAKSBERGEN – De KNSB hield de strijd om de eerste seizoens-marathon op natuurijs levend met de toewijzing aan Haaksbergen. Na de meting van de ijsdikte in de ochtend werd het buffelen voor de organisatoren om alles voor de start in het begin van de avond gereed te hebben en dat gelukte dankzij de inzet van velen uitstekend. In Noordlaren ‘likte’ men de wonden.

Om 18.30 uur de start van de vrouwen en al vroeg in de wedstrijd pakten Schouten, De Vries, Engbers en Dedden een ronde voorsprong die niet meer werd afgestaan. Na 60 ronden dan de eindsprint waarbij Irene Schouten ongenaakbaar was.

Bij de mannen verschenen o.a. olympisch kampioen op de 10 km Jorrit Bergsma en de snelle Belg Bart Swings aan de start voor 100 rondjes op de baan van 400 meter. Liefst 13 man wisten een ronde voorsprong te pakken, zodat het ook hier op de eindsprint aan kwam. De ‘beer’ uit Gramsbergen Gary Hekman troefde ze allemaal af. Simon Schouten en Bart Swings eindigden als tweede en derde.

Na deze eerste marathon op natuurijs in Haaksbergen delen de km-vreters zich op. Een deel van hen verhuist deze week naar de Weissensee in Oostenrijk, waar het Open Nederlands kampioenschap op de marathon wordt verreden en het andere deel gaat voor het NK allround op kunstijs.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (67 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina