Sportberichten


Plaatsing  
 
01-01-2012  

Riwald Teams 8e en 15e in eerste Dakar-etappe

 

Riwald-coureur Bernard ten Brinke staat na de eerste etappe van Mar del Plata naar Santa Rosa de la Pampa in de Dakar Rally op een 8e plek. Teamgenoot Erik Wevers (Markelo) ging enkele minuten geleden als 15e over de streep. Mandervener Gert Huzink is nog bezig evenals zijn broer Richard met de Ginaf-truck.
(Later meer)

Update: Gert Huzink op plaats 24

Update: Eerste dode in Dakar 2012
De 1e Dakar-etappe wordt overschaduwd door een zwaar ongeval van de Argentijn Jorge Martinez Boero. Plaatselijke media melden zijn overlijden.

Fotoreportage: Willy Weyens


 

 
01-01-2012  

Prima 1e dag voor Riwald Teams in Dakar


Een kromme stuurstang betekende pech voor Richard Huzink
 

SANTA ROSA DE LA PAMPA – In de 763 km lange 1e etappe van Mar de la Plata naar Santa Rosa de la Pampa hebben de coureurs van de vier Riwald teams hun eerste ervaring in ’s werelds zwaarste rally Dakar kunnen opdoen. In het traject zat en proef van 57 km en Bernard ten Brinke (Zeddam) vond zich met zijn Franse navigator Matthieu Baumel na afloop terug op een uitstekende 8e plaats op 1 minuut en en 20 seconden achterstand op de leidende Rus Leonid Nivitskiy in een fabrieks- Mini.
Markeloër Edwin Wevers eindigde met de Belgische navigator Fabian Lurquin op een prima 15e plek op 3 minuten en 47 seconden van de leider en Gert Huzink reed met teamgenote Eugénie Decré naar een 24e plaatsmet een achterstand van 5 minuten en 1 seconde. Ik heb een goeie dag gehad. Het voelde lekker, we hebben weinig bijzonderheden gehad onderweg. Perfect om zo te beginnen”, aldus Gert. De Mitsubishi Racing Lancers deden het dus uitstekend.
In het truckklassement was er pech voor Richard Huzink. Een te langzame truck was in de proef een niet te nemen hindernis en toen Richard Huzink er eindelijk voorbij kon, belandde hij met beide voorwielen in een gat waardoor de stuurstang krom raakte en moest worden vervangen. Hij duikelde ermee van tussenstand 24 naar 52 in het klassement van de eerste dag en staat nu met zijn Ginaf op 36 minuten en 59 seconden achter leider leider Marcel van Vliet. Het commentaar van Richard Huzink; “Wel jammer, want op WP1 stonden we 25-e in het klassement, we balen er wel flink door, maar het is niet anders. Morgen gaan we er weer vol voor!”

Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (9 foto's)...

 
02-01-2012  

Riwald Dakar Prijsvraag nummer 1

 

ALMELO – Het Riwald Dakar Team zet tijdens de Dakar Rally 2012 regelmatig een prijsvraag uit.
Daarmee zijn leuke prijzen te winnen zoals bijvoorbeeld een Riwald Dakar pet of een Riwald Dakar T-shirt. Uit de toegezonden emails worden elke keer 2 dag-winnaars aangewezen cq geloot uit de goede inzendingen.
Na afloop van de Dakar Rally 2012 worden uit alle goede inzendingen 2 eindwinnaars geloot die een dag mee kunnen op een spectaculaire route door Nederland in de Riwald Ginaf Truck met uiteraard Richard Huzink zelf aan het stuur.
Hier volgt de eerste prijsvraag:
Welk onderdeel moesten Richard Huzink en zijn bijrijders Ed en Jaap vervangen tijdens de eerste etapperit van Mar del Plata naar Santa Rosa de la Pampa?
Stuur uw antwoord vandaag nog naar: kirsten@riwalddakar.nl
Op dinsdag 3 januari worden de eerste dagwinnaars bekend gemaakt op: www.riwalddakar.nl
 

 
02-01-2012  

Wevers weer prima op dag 2 in Dakar Rally

 

SAN RAFAEL – Markeloër Erik Wevers reed vandaag in de tweede etappe van de Dakar Rally naar een uitstekende 13e plaats op 19 minuten en 29 seconden achter dagwinnaar Nasser Saleh Al-Attiyah uit Qatar. Daarmee bezet Wevers nu een 12e plek in het algemeen klassement en is nu de hoogst geklasseerde Nederlander op 22 minuten en 13 seconden achterstand op de Franse leider Stephane Peterhansel.
Riwald-teamgenoot Bernard ten Brinke (Zeddam), die gisteren 8e werd, kreeg een lekke band en problemen met de Airjack van zijn Mitsubishi Racing Lancer waardoor toch behoorlijk tijdverlies optrad. Hij finishte als 24e achter Gert Huzink die keurig binnenkwam op plek 21 ondaNks dat hij een kwartier verloor omdat hij zijn Mitsubishi Racing Lancer uit een zandduin moest graven. Ten Brinke zakte naar de 24e plaats in het algemeen klassement op 55 minuten en 40 seconden van Peterhansel. Gert Huzink staat nu 21e op 50 minuten en 24 seconden.
De tweede dag ging van Santa Rosa de la Pampa naar San Rafael, een lange route met 487 kilometer verbindingsroute en een proef van 290 kilometers voor de auto's.
Richard Huzink is met zijn Ginaf Truck nog niet binnen.

Update:
Richard Huzink had met zijn Ginaf Truck een uitstekende dag. De tussenmeldingen gaven al aan dat het goed ging, maar het officiële dagklassement liet op zich wachten. Begon Huzink de tweede dag op de 52e plaats, aan het eind van de dag had hij zich opgewerkt naar een 30e plek op 2 uur, 8 minuten en 50 seconden van de nummer één, Gerard de Rooy die het hele veld flink aftroefde en ongenaakbaar was.

< Erik Wevers oogt nog monter na een rit van dik 770 km
 

Fotoreportage (9 foto's)...

 
03-01-2012  

Adriaanse weg en McClaren terug bij FC Twente

 

ENSCHEDE – Dat het tussen de spelers van FC Twente en trainer Co Adriaanse niet botert is inmiddels wel algemeen bekend. Vandaag vindt daarom een gesprek plaats tussen Co Adriaanse en het bestuur van FC Twente dat tot nu toe ontkende dat er problemen waren.
Volgens insiders wordt met Adriaanse besproken hoe een vertrekregeling er uit moet zien. De eerste training in het nieuwe jaar wordt daarom geleid door assistent Alfred Schreuder.
Saillant is dat Steve McClaren onlangs nog bij de wedstrijd tegen PSV aanwezig was en dat er vorige week in Londen een gesprek heeft plaatsgevonden tussen McClaren en FC Twente.
Het zit er dus dik in, dat vanmiddag het vroegtijdige vertrek van Co Adriaanse officieel wordt.

Update:
Om 13.00 uur heeft FC Twente het ontslag van Co Adriaanse officieel bevestigd. Voorzitter Joop Munsterman geeft om 15.15 uur een persconferentie.
Waarschijnlijk wordt dan ook bekend gemaakt dat Steve McClaren een contract tekent voor 2,5 jaar en vrijdag al met FC Twente op traningskamp gaat.

 
03-01-2012  

Jan Smit leukste voetbalbobo van Nederland

 

ALMELO – De lezers van V.I. hebben Heracles Almelo voorzitter Jan Smit gekozen tot leukste voetbalbobo van Nederland. Smit liet daarmee Johan Cruijff en Jan van Halst achter zich die respectievelijk tweede en derde werden.

< Jan Smit met ex- KNVB topper Henk Kesler voor aanvang van een partijtje golf.
(Fotoarchief AlmeloNieuws.nl - Freek Buitenweg)

Het hele lijstje:


1. Jan Smit - 1.751

2. Johan Cruijff - 1.307
3. Jan van Halst – 729
4. Joop Munsterman – 548
5. Hans Nijland – 503
6. Martin van Geel – 364
7. Merab Jordania – 343
8. Tiny Sanders – 323
9. Sepp Blatter – 228
10 - Toon Gerbrands – 191
11. Hai Berden – 140
12. Steven ten Have – 140
13. Frans van Seumeren – 84
14. Michel Platini – 82
15. Bert van Oostveen – 43
16. Eric Gudde – 35
Anders: 158

 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
03-01-2012  

Riwald Team klaar voor dag 3

 

SAN RAFAEL – Het hele team van Riwald kijkt uit naar dag 3 met daarin de snelle proef. Zo’n drie uur geleden werd na een goede nachtrust ontbeten en zojuist is de laatste check van de wagens uitgevoerd. De rijders zijn er helemaal klaar voor werd net getwitterd.
De rit gaat van San Rafael naar San Juan over 501 km met daarin een snelle proef van 208 km.

< Coureur Gert Huzink, navigator Eugénie Decré en coureur Erik Wevers samen met een lid van de technische staf aan een uitgebreid ontbijt.
 

 
03-01-2012  

Wevers in top 10 Dakar Rally


Erik Wevers staat nu 10e in het algemeen klassement
Foto: Willy Weyens
 

SAN JUAN – Markeloër Erik Wevers heeft zich met de Misubishi Racing Lancer op de derde dag van de Dakar Rally in de top 10 van het klassement weten te rijden. Het was gedurende de hele proef stuivertje wisselen met de Brabander Erik van Loon die in deze etappe 8e werd en Wevers tot op 13 seconden genaderd.
Teamgenoot Erik ten Brinke (Zeddam) herstelde zich van de pechdag in de tweede etappe en klom via de 13e plaats in de etappe van de 24e naar de 19e plek in het algemeen klassement.
Gerd Huzink (Manderveen) ging eveneens prima en eindigde in het dagklassement als 13e en staat nu 20e in het algemeen klassement.
In het vrachtwagenklassement handhaafde Richard Huzink (Geesteren) zich met zijn Ginaf op plek 30. In de etappe eindigde hij op de 26e plek. Gerard de Rooy handhaafde zich met de Iveco in het algemeen klassement op de 1e plaats.
Dag 4 gaat morgen over 750 km van San Juan naar Chilecito. In de rit een proef van 324 km.

De mannen van het Riwald Team waren dan ook meer dan uitgelaten na de finish. “Het is zo geweldig, de route was niet echt zwaar, maar vooral pittig, niet te vergelijken met de duinen waar we gisteren door reden. Vandaag was het smal met veel stenen op de route. Ook moesten we door een rivier jagen met een snelheid van 120 kilometer per uur. Moet je je eens voorstellen: een rivier vol enorme keien welke je deels wel en niet kan zien, dan moet je feilloos kunnen vertrouwen op je navigator. En dat doen de heren dan ook. Niets dan lof voor Fabian Lurquin (de Belgische navigator van Erik), Matthieu Baumel (de Franse navigator van Bernhard) en Eugenié Decré (de Frans/Zwitserse navigatrice van Gert). Ook de monteurs moeten we niet vergeten, zij zijn even belangrijk voor ons. Ze zorgen ervoor dat alle wagens weer probleemloos aan de start kunnen verschijnen.”

Dat het team hecht is getuigt zich van het feit dat ze alles wát ze samen kunnen doen, ook daadwerkelijk doen.
Ze ontbijten gezamenlijk en dineren gezamenlijk. De coureurs, de monteurs, navigatoren, teammanager, persteam en de chiropractor.
Wat ze eten? Het ontbijt bestaat uit broodjes, roerei of spagetti. Het diner bestaat vaak uit soep (soort erwtensoep) met een flink stuk vlees en groenten. Ook is er altijd genoeg pasta te krijgen.
De coureurs en navigatoren nemen overdag speciaal vitaminevoedsel in tijdens de race. Als ze finishen krijgen ze bovendien direct een vitamineshake in hun handen gedrukt. Daarna dus relaxen op het bivak, de spieren worden gemasserd door onze chiropractor Patrice.

Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (7 foto's)...

 
04-01-2012  

Stoeterij De Huurne stopt met paardenhandel

 

WIERDEN – Stoeterij De Huurne in Wierden is met onmiddellijke ingang gestopt met de paardenhandel. Sinds 1 januari is de bedrijfsmatige handel in sportpaarden al gestopt zo werd duidelijk uit een brief aan relaties. De stoeterij is ook losgemaakt van de NIJWA Groep en gaat als hobbymatige paardenhouderij verder.
Het contract met bedrijfsleider en schoonzoon Eric Wiefferink is ook per onmiddellijke ingang opgezegd. Insiders melden dat er grove fouten zijn gemaakt met de verkoop van paarden. Wiefferink gaat in Geesteren verder als zelfstandig paardenhandelaar.

 
04-01-2012  

Bod op Willie Overtoom beland in prullenbak

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft een bod op middenvelder Willie Overtoom afgewezen. Voorzitter Jan Smit zei letterlijk tegen V.I. 'Het klopt dat er concrete belangstelling uit het buitenland was voor Overtoom.'Een officieel schriftelijk bod. Maar dat was niet acceptabel genoeg om zelfs maar over in gesprek te gaan. Welke club ga ik niet zeggen, maar het was wel een eindje weg van Almelo.'
Het bod verdween dus gelijk in de prullenbak en Smit zei er bij dat alleen serieuze boden serieus worden bekeken. Overtoom staat sinds 31 juli 2008 onder contract in Almelo. Zijn huidige contract loopt af op 30 juni 2013.
Volgens Smit heeft de club geen ambities om zich op de transfermarkt te roeren en moet de technische staf het doen met de huidige 25 contractspelers. Alleen een echt vertrek van Overtoom of een andere speler kan die visie wijzigen.

 
04-01-2012  

Wevers pakt plek 7 in vierde Dakar etappe

 

CHILECITO – In de vierde etappe van San Juan naar Chilecito behaalde Erik Wevers voor het Riwald Team een uitstekende zevende plaats. De Markeloër finishte in aankomstplaats Chilecito op 13 minuten en 17 seconden van de Franse dagwinnaar Stephane Peterhansel, die opnieuw aanvoerder is in het algemeen klassement. Wevers blijft staan op de 10e plek met een achterstand van 36 minuten en 42 seconden op Peterhansel.

Teamgenoot Gerd Huzink (Manderveen) rijdt tot nu toe alle dagen zeer constant en kruipt langzaam vooruit in het algemeen klassement. Vandaag deed hij het zelfs super en finishte als 15e waardoor hij van plek 20 naar 17 steeg in het algemeen klassement.

Bernard ten Brinke (Zeddam) leek in de Mitsubishi Racing Lancer lange tijd op weg om het record van Tijsterman uit 1985 te evenaren. Toch werd de 5e plek in het dagklassement niet zijn deel omdat in de laatste 40 km van het verraderlijke parcours veel tijd verloren werd omdat hij de auto op de zijkant zette. De volgende Gerd Huzink en navigator Eugénie waren even later ter plekke om de auto met vereende krachten weer op de wielen te zetten. Ten Brinke eindigde op plek 22 en zakte in het algemeen klassement een plaatsje naar plek 20.

Richard Huzink (Geesteren) eindigde in de Ginaf truck als 62e. Hij staat in het algemeen klassement op plaats 34.
Zoals alle jaren wordt er ook weer gemord over de jury die dagelijks straffen uitdeelt waarvan soms niet begrepen wordt waarvoor.

< Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (25 foto's)...

 
05-01-2012  

Gert Huzink opvallend sterk op dag 5

 

FIAMBALA (Arg.) - Opvallend tijdens de vijfde dag van de Dakar Rally was dat het Riwald Dakar Team in staat blijkt te zijn om met alle drie de teams top-10 tijden te rijden: vandaag was het de beurt aan Gert Huzink, die in Fiambala trots het bivak binnenreed na een sterk gereden etappe, waarin zijn teamgenoten Erik Wevers en Bernhard ten Brinke kampten met lekke banden. De Pool Krystof Holowczyc (MINI) wist de etappe vandaag te winnen en Erik van Loon werd beste Nederlander (8e).

Bij aankomst in het bivak straalde Gert Huzink van oor-tot-oor: “Geweldig, we hebben vandaag weer heel constant gereden en de etappe goed opgebouwd. Door uit de problemen te blijven kunnen wij gewoon een top-10 tijd neerzetten! Maar ik moet toegeven dat ik geweldige coaching krijg van mijn navigatrice Eugénie Decré. Met haar enorme ervaring loodst ze mij door de lastige passages! Ik vermaak mij dan ook uitstekend.”
“Vandaag hebben we na de tegenslag gisteren geprobeerd het vertrouwen terug te krijgen door de etappe rustig op te bouwen,” aldus Bernhard ten Brinke, nadat hij als 13e van de proef kwam. Toch reed hij een keer vast en een keer lek, maar de auto voelde goed. “Ondanks die twee incidenten is het gevoel prima en de Mitsubishi Racing Lancer is technisch perfect!”
Voor Erik Wevers is het geweldig om zelf een belangrijke rol als rijder te spelen, maar tegelijkertijd ook zijn team in de volle breedte goed te zien presteren: “De etappe van vandaag zou zeer zwaar zijn, maar door de regen was de route beter te rijden dan verwacht. Toch kwamen wij een keer vast te zitten en liepen we een lekke band op.” Met tien minuten tijdverlies konden Wevers en zijn ervaren Belgische navigator Fabian Lurquin hun weg vervolgen om als 15e te finishen. Ze staan nu 12e in het algemeen klassement.

Riwald Dakar Team ‘trucker’ Richard Huzink blijft het ook goed doen. Gisteren eindigde hij met zijn GINAF truck op de 28e plaats (nog voor Jan Lammers), waardoor Huzink weer enkele plaatsen winst kon boeken in de algemene rangschikking. En ook vandaag is hij goed onderweg. De trucks komen echter altijd enkele uren later in het bivak aan.
Vandaag eindigde de special vlak bij het bivak, waardor iedereen vroeg arriveerde en de monteurs voldoende tijd hebben om de auto’s weer tip-top in orde te hebben voor de zesde etappe en zelf ook nog wat te kunnen slapen. De rijders van het Riwald Dakar Team hebben tot nu toe elke dag nog in een hotel kunnen overnachten, waardoor ze fysiek ook fit blijven. Teammanager David Serieys (voormalig manager bij Mitsubishi Motorsport) is tevreden zoals het team er voor staat: “De voorbereidingen zijn niet voor niets geweest: de auto’s zijn technisch in topconditie, de rijders zijn superfit dank zij hun trainingen voorafgaand aan de rally en we zijn zeer goed georganiseerd. Dan komen de resultaten haast vanzelf….”
 

 
06-01-2012  

Organisatie Le Dakar neutraliseert dag 6

 

FIAMBALA (Arg.) - De spectaculaire etappe van Fiambala (Argentinië) naar Copiapo (Chili) over de ruim 4.700 meter hoge San Francisco Pas werd door de organisatoren van Le Dakar geneutraliseerd. De slechte weersomstandigheden leidden tot deze onfortuinlijke beslissing. Met temperaturen tot 8 graden onder nul en sneeuw werd het niet veilig geacht om deze hoge bergpas van het Andes gebergte in competitieverband te ‘bedwingen’. En omdat ook de Chileense grenspost aan de andere kant van de pas gesloten was moesten de deelnemers in konvooi een ruim 200 km langere route rijden dan de oorspronkelijke 641 km om uiteindelijk vanavond in het bivak in Copiapo te arriveren.
Gisteravond kwamen de trucks een voor een het bivak in Fiambala binnen en onder hen bevond zich ook de GINAF truck van het Riwald Dakar Team met Richard Huzink aan het stuur. Hij blijft heel constant presteren in de middenmoot van het sterke vrachtautoklassement; gisteren realiseerde hij de 34e tijd op de special en daarmee staat hij op een solide 31e plaats in de algemene rangschikking.
Morgen (zaterdag) staat de deelnemers de zevende etappe te wachten: een ‘rondrit’ met start en finish in Copiapo. De etappe is 598 km lang, met een special van niet minder dan 444 km.

 
06-01-2012  

Birger Maertens stopt direct bij Heracles Almelo

 

ALMELO – De Belg Birger Maertens stopt op eigen verzoek met onmiddellijke ingang bij Heracles Almelo. Het is bekend dat de centrale verdediger maar moeilijk kon aarden en elk vrij moment aangreep om naar huis te gaan. De betrouwbare sluitpost kwam in de zomer van 2008 over van Club Brugge en speelde 93 wedstrijden voor de Heraclieden. In de voorbereiding van deze competitie raakte hij zwaar geblesseerd door een gescheurde knieband en zijn revalidatie verloopt tot nu voorspoedig. In december jl. hervatte hij de looptraining.
Toch nopen privéomstandigheden hem ertoe om naar België terug te keren, waar hij hoopt na volledige revalidatie zijn carrière weer op te kunnen pakken. Zijn contract bij Heracles Almelo liep nog tot 30 juni 2013.
“Heracles Almelo betreurt het vertrek van deze waardevolle speler en wenst hem veel succes toe voor de toekomst”, aldus voorzitter Jan Smit. Birger Maertens: “Ik heb altijd met plezier bij deze mooie club gespeeld en wens de club ook alle goeds.”
Het lijkt onwaarschijnlijk dat Heracles Almelo nog deze competitie opzoek gaat naar een verdediger.

 
07-01-2012  

Sanchez Torres van DVO´71 naar NEO

 

ALMELO – Zes jaar hield Manuel Sanchez Torres het als trainer uit bij DVO’71 maar aan het einde van de lopende competitie maakt de Almeloër een overstap naar het Bornse NEO. Sanchez Torres promoveerde met de Almelose club twee keer van de vierde klasse zaterdag naar de tweede klasse en degradeerde daarop weer naar de 3e klasse in een seizoen waar vaak van terrein werd gewisseld bij de thuiswedstrijden. De perikelen met de gemeente waren daar mede debet aan en ook de start van de huidige competitie was een moeizame op het nieuwe thuiscomplex De Riet.
Sanchez Torres is dus aan een nieuwe uitdaging toe en wacht de fusie tussen DVO’71 en sv Rietvogels niet af. De clubs hielden vandaag een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie in clubgebouw De Kauwe op sportcomplex De Riet.
Bij NEO moet de oud- FC Twente-speler Peter Schulte aflossen die enkele dagen geleden door de clubleiding op non-actief werd gezet.

< Manuel Sanchez Torres (links) in een wedstrijd tussen de oud- profs van FC Twente en De Blauwwitters in 2007

 
08-01-2012  

“Dit is hoe Dakar hoort te zijn”


Foto: Bernhard ten Brinke in de zandmassa rond Copiapó (Willy Weyens)

Bernhard ten Brinke vond het toch een zware rit ondanks dat hij als 10e eindigde en in het algemeen klassement opklom naar de 17e plaats.
Beste Nederlander in het algemeen klassement blijft Erik van Loon (10) ondanks dat hij in de dagrit zeven plaatsen eindigde achter ten Brinke.
Gert Huzink kwam dik 20 minuten later binnen dan van loon op plaats 20. In het algemeen klassement staat hij nu op 15.
 

COPIAPÓ (Chili) - Vandaag stond er een lus om Copiapo op het programma: 154 kilometer bestaande uit twee delen: het eerste deel wat makkelijker, het tweede werd al door de organisatie aangemerkt als één van de zwaarste delen van Dakar 2012. Hoge duinen, diep en zacht zand met steile afgronden.

De special stage van vandaag was een lus om Copiapó: opgedeeld uit twee delen met een totale lengte van 154 kilometer. Het eerste deel was vandaag opgebouwd uit gravel met flinke stenen, het tweede werd al door de organisatie aangemerkt als één van de zwaarste delen van Dakar. Hoge duinen, diep, zacht zand en steile afgronden. Vandaag was het erop of eronder voor veel teams, en het Riwald Dakar Team heeft zich er weer prima doorheen geslagen met een 10e positie voor Bernhard ten Brinke. Gert Huzink kwam niet veel later binnen op een 20e plek. Erik had wat technische problemen tussen W 6 en 7 en werd even op gang geholpen door de snelle servicetruck.

Bernhard spreken we bij de finish met een grote glimlach: “Eindelijk, een mooie zware proef en we zijn er zonder problemen doorgekomen. We waren vandaag even wat aan het uitproberen met de bandenspanning en dat heeft voor ons goed uitgepakt. Het rijden in de duinpannen, dat is een ervaring op zich. Je moet goed in de gaten houden hoe je de duinen berijdt, hoe je bandenspanning is. Het beste kan je ze rondom omhoog rijden, dan kom je het beste omhoog. Morgen hebben we een rustdag, da’s wel even lekker, zeker met zo’n positie als vandaag”.

Tijd gewonnen tijdens de kleine duinen
Ook Gert en Eugenié hadden een mooie dag. Gert Huzink: “Dit is hoe Dakar hoort te zijn, loodzwaar, maar we komen hier natuurlijk ook niet voor een plezierritje. Het eerste deel was heel goed te doen, maar na de verbindingsroute reden we de duinen in. Hier is het, zoals Bernhard al aangeeft heel belangrijk hoe de bandenspanning is. Heb je ze zacht, dan kom je de kleine duinen perfect over en kan je daar tijd winnen.
(Bij het schrijven van dit bericht zijn Erik Wevers en Richard Huzink nog niet binnen!)

Foto's: Willy Weyens

Copiapó-Copiapó, zaterdag, liaisons 154 km, special stage 419 km.
Auto's:
1. Al-Attiyah (Qat) 3.26,57, 2. Gordon (VS) +7,30, 3. Peterhansel (Fr) +7,53, 10. Ten Brinke (Zeddam) +44,42, 17. Van Loon (Ned) +1.02,59, 20. G. Huzink (Manderveen) +1.23,52.
Klassement: 1. Peterhansel (Fr) 15.32,53, 2. Holowczyc (Pol) +11,22, 3. Gordon (VS) +13,09, 10. Van Loon (Ned) +1.48,39, 13. Ten Brinke (Zeddam) +2.38,58, 15. G. Huzink (Manderveen) +3.03,48.

Vrachtwagens:
1. G. de Rooy (Ned) 4.20,32, 2. Loprais (Tsj) +3,59, 3. Karginov (Rus) +16,32, 8. Stacey (Ned) +28,53. Klassement: 1. G. de Rooy (Ned) 18.05,15, 2. Loprais (Tsj) +17,10, 3. Stacey (Ned) +33,14

Update:
De 7e rit is een kwaalvolle rit geworden voor Markeloër Erik Wevers. Als 10e in het algemeen klassement ’s morgens aan de start, maar gaandeweg raakte hij achterop. Richard Huzink kwam met de snelle Ginaf-servicetruck hem achterop en hielp hem in de duinen het euvel verhelpen waarna hij zijn race vervolgde. Ook Erik Wevers kon door, maar raakte nadat het inmiddels donker was geworden, verderop muurvast in het zand.
Een goed eindklassement kan de Markeloër nu wel vergeten. Hij heeft nog geluk dat de organisatie besloot de gestrande deelnemers tot zondag 18.00 uur de tijd te geven om zich te presenteren voor rit 8. Iedereen die dat niet haalt, wordt uit de wedstrijd genomen. De organisatie deed dat omdat zondag als rustdag staat geprogrammeerd. Wevers had al besloten om ter plekke te bivakkeren en pas bij het ochtendgloren verder te rijden.
Riwald-truckrijder Richard Huzink, die Wevers onderweg assistentie had verleend, kwam even na tweeën in de nacht van zaterdag op zondag binnen in Copiapó. Het was op dat moment nog onbekend op welke positie in de rit.
Bij de motoren kwam Hengeloër Ronald ter Beek binnen op een 107e positie, met 3 uur, 1 minuut en 26 seconden achterstand. Op de ranglijst bezet hij de 107e plaats, op 21 uur, 4 minuten en 38 seconden.
De zevende etappe rondom Copiapó kende veel erg zacht zand en torenhoge duinen in de laatste twintig kilometer van de special. Volgens de deelnemers was de hitte verzengend. Het gebied is een van de droogste ter wereld en er valt gemiddeld maar 12 millimeter regen per jaar. De speciale wind die er waait wordt 'Camanchaca' genoemd.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
08-01-2012  

Sporters van het jaar 2011 bekend

 

HENGELO – Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de studio van RTV Oost in Hengelo zijn zondagmiddag de Overijsselse sporters van het jaar 2011 bekend gemaakt. Zij werden door het publiek verkozen.
Sportman van het jaar werd zwemmer Job Kienhuis uit Denekamp, sportvrouw van het jaar werd het schaatstalent Pien Keulstra uit Boekelo en sportteam van het jaar werden de voetbalsters van FC Twente.
De vakjury mocht de winnaars van de Hennie Kuiper Talenten Trofee en de Jaap Stam Award kiezen en dat werden respectievelijk de 18-jarige roeister Kirsten Lanz en ‘good old’ waterpolo-coryfee Karin Kuipers.

 
08-01-2012  

Wevers: Wat ik onderweg zag, niet te geloven!


Erik Wevers was vrijdag tijdens de geneutraliseerde rit nog vol goede moed.
Na de dramatische rit van zaterdag rest er alleen nog de achtervolging en overleven.
 

COPIAPÓ (Chili) - Erik Wevers en navigator Fabian Lurquin hebben de nacht in de woestijn moeten doorbrengen. Door een rots op de route werd de versnellingsbak geraakt en konden zij pas verder nadat deze door Richard Huzink met de snelle servicetruck gebracht werd.
Erik: “Maar het geluk was blijkbaar niet aan onze zijde. Toen we weer reden, kwamen we vast te zitten, schuin met de neus van de Mitsubishi naar beneden, wat betekent dat de wagen niet langer van brandstof wordt voorzien. Dat werd dus scheppen, scheppen en scheppen. Omdat het inmiddels donker werd, besloten we dat het verstandiger was in de duinen te overnachten. De duinen op de route zijn zo steil, dat je ondanks onze verlichting niets ziet. Levensgevaarlijk, want je hebt geen idee wat je te wachten staat achter een duin.”
Het werd dus overnachten voor de mannen. En ze waren niet de enige, Erik: “Wat ik allemaal gezien heb onderweg, niet te geloven, zoveel vrachtwagens en auto’s die vastzaten, sommige vrachtwagens helemaal onderin een duinkom, die komen daar echt niet meer uit! Wat dat betreft hebben we geluk gehad, we wilden vanmorgen rond half 8 vertrekken, maar door de mist zagen we nog niets. We hebben dus gewacht tot de mist wegtrok en zijn toen onze etappe af gaan maken. Dat we uiteindelijk als 94e zijn gefinisht is vreselijk zuur, zeker omdat het zo goed ging de laatste dagen”. Ook dit is Dakar, maar liever niet voor #317. Morgen weer een dag, vandaag een rustdag. Zo kan het equipe zich even herstellen, de ervaringen gebruiken, de narigheid achter zich laten en vooruit kijken naar de dagen die komen gaan.

Een telefoontje uit Parijs voor Richard Huzink

Richard: Goed en wel nadat we Erik hadden geholpen, kregen we een telefoontje uit Parijs, het thuisfront van ASO die Dakar organiseert. Er lag een camerawagen van de organisatie op zijn kant, of we enige assist wilden geven. Deze hebben we dus rechtovereind geholpen. We zijn gisteren dan wel als laatste truck binnengekomen, de 28e van die dag, maar de overige stonden nog in de duinen. Dat geeft nogmaals aan hoe zwaar het gisteren was.”

Rust

Vandaag dan dus de rustdag. Voor veel teams best even wennen om een dag niet te rijden. Voor de technici gaat het werk gewoon door, maar de rijders en hun navigators is het een ander verhaal. Ze komen in een ander ritme terecht en moeten uitkijken dat de aandacht niet verslapt. Dat maakt de Dakar zo zwaar. De rustdag is voor het Riwald Dakar Team goed benut. Alle teamleden zijn even goed onder handen genomen door de chiropractor. De rest van de ochtend hebben Matthieu en Bernhard benut om de dempers kunnen testen. “Ze staan inmiddels iets zachter afgesteld zodat we minder klappen op de banden te verduren krijgen. We hopen hierdoor nog constanter te kunnen gaan rijden, het tweede deel van Le Dakar”, aldus ten Brinke.
Vanmiddag wordt het routeboek doorgesproken, er is tijd om even met andere coureurs bij te praten.

Riwald Dakar Team maakt ritje met directie ASO
Bernhard ten Brinke had vandaag een hele bijzondere invulling van de ochtend: hij mocht de directie van de ASO (organisatie Dakar) inclusief 6 medewerkers én de president directeur van Rolex meenemen de duinen in. Bernhard: “We zijn gevraagd door de ASO om deze gunst te verlenen, we hebben net buiten het bivak met deze groep een mooi rondje kunnen rijden door de duinen. Het was voor de directrice van de ASO een grote verrassing en ze heeft zichtbaar genoten.”


Maandag rijdt de Dakar karavaan van Copiapó naar Antofagasta, aan de kust. De etappe bedraagt 722 kilometer, waarvan 477 special stage en 245 kilometer verbindingsroute.

Fotoreportage (7 foto's)...

 
09-01-2012  

Riwald coureurs blijven presteren in Dakar


Ten Brinke legt uit aan de monteurs van Wevers Sport dat hij de rembalans iets bijgesteld wil zien.
 

ANTOFAGASTA (Chili) - Vandaag leidde de etappe van Copiapó naar Antofagasta, een proef van 477 kilometer, door het stof! Met als gevolg: slecht zicht, rijden op gevoel en goed uitkijken wanneer je wilt inhalen. Want inhalen, dat deden Gert Huzink en Bernhard ten Brinke vandaag met succes.

Bernhard ten Brink reed daarbij weer twee keer lek en brak bovendien een velg compleet in tweeën. Geheel tevreden was hij dus niet ondanks een 12e plaats. Je kunt je dus afvragen wat dat zonder pech geweest zou zijn.
Bovendien was de vering iets zachter afgesteld vandaag om juist de kans op lekke banden te verminderen maar dat heeft hem dus niet echt geholpen. Bernhard wil nu dat de techneuten van Wevers Sport de rembalans iets verzetten. Morgen zien we dan of dat echt heeft geholpen. In het algemeen klassement klom de Zeddammer eveneens op naar een 12e positie.

Gert Huzink die wat later vertrok dan Bernhard ten Brinke, reed in het begin tussen wat vrachtwagens en dat was dus stofhappen. ‘It was a shitty place’, zou co-pilot Eugénie er later over zeggen en Gert; ‘Die dingen zorgen voor zoveel stof dat je soms niet eens kan zien waar de route loopt. Één verkeerde beslissing en het kan einde oefening zijn. Jammer dat we vlak voor de finish nog een lekke band kregen anders had er iets meer ingezeten dan de 17e plaats vandaag’. In het algemeen klassement staat de Mandervener nu op de 16e plaats.

Bij Erik Wevers schijnt het pechduiveltje al een paar dagen mee te rijden. Deze keer had de Markeloër een defecte dynamo. Hij moest dus weer een beroep doen op Richard Huzink die met zijn Ginaf-racetruck redelijk snel bij hem was. Op het eind wist Wevers nog wat tijd goed te maken en kwam hij binnen op plek 48. Bovendien kreeg hij van de organisatie om onduidelijke redenen ook nog eens een tijdstraf van 5 uur in de etappe van zaterdag.

Richard Huzink maalde er niet om. Vertrokken met een 24e plek in het algemeen klassement had hij zich al voorgenomen geen grote risico’s te nemen. Hij had van de ASO (DAKAR organisatie) een kleine tijdsbonus gekregen omdat hij een dag eerder een camerawagen van de organisatie weer op vier wielen had geholpen. Het telefonische verzoek daartoe kwam via Parijs. De organisatoren konden via satelliet waarnemen dat hij het dichtste in de buurt was.
Richard kwam vandaag binnen op plaats 30 en dat was op zich keurig. In het algemeen klassement zakte hij een plaatsje.

De Hengeloër Ronald ter Beek reed zich bij de motoren naar een 99e plek in het dagklassement. In het algemeen klassement staat hij nu op een 114e positie.

Dinsdag bestaat de etappe uit twee delen, onderbroken door een kort verbindingsstuk. De gehele proef bedraagt 377 kilometer en gaat van de kust van Antofagasta naar Iquique, wel bekend door de prachtigste finishplaats van Chili. Dat belooft nog wat!

 
10-01-2012  

Dakar: Moeten ze dáár vanaf?


Eretribune met zicht op de finish.
De monteurs van Wevers Sport wachten op wie het eerst aankomt.
 

IQUIQUE (Chili) – Moeten ze daar vanaf? Dan moet je ballen hebben! Dat is de algemene mening als je onderaan de duin van Iquique staat. De duin van Iquique in de rally Dakar is 1000 meter en daar racen de rallywagens vanaf als ze de laatste kilometers maken vóór de finish. Met snelheden van soms wel 130/140 kilometer per uur, of zoals Gert Huzink zegt: vol gas!
‘Maar dan, in alle volle concentratie, vergeet je wel eens te genieten’, zei Bernhard ten Brinke na de dagfinish als 10e in het bivak. ‘Ik vroeg nog aan Matthieu: Is dit de dé finish? Hij bevestigde dit en ik riep tegen hem: Jee, dat had je me wel even mogen vertellen, nu vergeet ik helemaal te genieten!’
Even later gaf hij ruiterlijk toe dat je eigenlijk helemaal geen tijd hebt om te genieten omdat je zo geconcentreerd bezig bent om het goed en snel te doen waarbij je je geen foutjes kunt veroorloven. Ten Brinke staat nu weer op plaats 11 ‘overall’ mede ook omdat favoriet Nasser Al-Attiyah uit Qatar met zijn Hummer meerdere keren met pech stil stond en op deze dag drie keer de V-snaar moest verwisselen. Hij stapte uit de race en beloofde volgend jaar revanche te willen nemen, maar dan niet in een Hummer. Zijn ideaal is dan een fabrieksteam van Citroën met Sebastian Loeb als stalgenoot.

Liever vol gas de duinen af!

Gert Huzink had eveneens een prima dag en eindigde op 13 in het dagklassement. Gert wilde vol gas, maar Eugenié hield hem tegen, want hier moet je juist even op je tellen passen.
‘We hebben weer een goeie proef gehad, geen fouten, geen problemen met de auto, dus ja, we zijn superrr tevreden. Gelukkig vandaag geen trucks voor de neus en dus ook niet al dat stuivende zand’. De Mandervener bezet nu de 14e positie in het algemeen klassement.

Erik rijdt foutloos! Opluchting bij hem en Fabian

Eindelijk, na dagen van pech, een foutloze etappe van Erik Wevers en een finish als 16e in het dagklassement. Hij en Fabian stapten dan ook met een brede grijns uit de auto op het bivak. Hij kijkt dan eens omhoog, naar de duin en zegt: ‘Zijn we daar vanaf gekomen, echt? Als je erop rijdt, lijkt het helemaal niet zo steil, weet je dat?’
Wevers richt zich met nog vijf dagen te gaan op het inhalen van de verloren tijd en heeft er vertrouwen in dat hij nog een heel stuk kan opschuiven in het algemeen klassement.

Richard: Hoge duinen? Dit zijn geen hoge duinen!

Wilde hij het gisteren nog rustiger aandoen, vandaag had Richard Huzink zin om weer eens van zich te laten horen. Maar wat als je aan de start staat en je monteur zegt: ‘Wacht, ik hoor wat sissen.’ Het betekende een lekke band voor de GINAF Truck en dus ook 5 minuten te laat bij de start. Gelukkig werden die 5 minuten snel goedgemaakt doordat ze, naar eigen zeggen ‘keihard hebben gereden’. Een 21e plaats in het dagklassement werd zijn deel. Op de vraag of de laatste duin meeviel was het antwoord van Richard: ‘Dit waren geen hoge duinen, ze mogen van mij nog wel hoger.’ Laten we hopen dat de ASO de komende dagen nog wat leuks voor hem in petto heeft.

Morgen rijdt de Dakar-karavaan weer verder richting Arica. Een proef van 534 km en een verbinding van 171 kilometer.

Fotoreportage (13 foto's)...

 
11-01-2012  

Heracles verliest in Belek van Borussia MG

 

BELEK – Tegen een robuust en fysiek sterk Borussia Monchengladbach heeft Heracles Almelo in het Turkse Belek met 3-2 verloren.
Overtoom zette de Almeloërs na negen minuten spelen op voorsprong via een toegekende penalty, maar Hanke en Arongo zette het Duise Bundesliga-team nog in het eerste kwartier spelen op voorsprong (1-2).
Toch controleerde Heracles grotendeels de wedstrijd door verzorgd positiespel waar de Duitsers best moeite mee hadden.
Plet kreeg herhaaldelijk kansen maar wist deze niet af te ronden. Tien minuten na rust legde de lange spits echter de voorzet van Vejinovic met het hoofd klaar oor Duarte die deze kans niet aan zich voorbij liet gaan en de bal onbereikbaar voor de keeper fraai in de bovenhoek krulde (2-2).
Heracles bleef sterk aan de bal maar Borussia MG gooide nog wat extra fysieke kracht in de strijd en dat leidde tot een doelpunt van invaller Rupp (3-2). De Heraclieden kregen vervolgens nog kansen op de gelijkmaker via Vejinovic, Armenteros en Plet maar deze werden niet benut.
Looms vierde in deze wedstrijd zijn rentree na een lange blessuretijd en werd in de rust van de wedstrijd vervangen door nieuwe aanwinst Davidson.
Trainer Bosz keek ondanks de nederlaag tevreden terug op de wedstrijd: “Na de winterstop is het natuurlijk altijd even afwachten”, aldus Bosz. “Het was de eerste wedstrijd en niet tegen de eerste de beste. Ik vind dat we het goed gedaan hebben. We hebben de tegenstander gelijk onder druk gezet en als we de bal hadden voetbalden we goed. Het was ook een heel leerzaam duel, hoe haal je bijvoorbeeld de counter eruit? We hadden maandag en dinsdag twee keer getraind en dus is het logisch dat tegen het einde van de wedstrijd het veld wat groter werd. Het grootste deel van de wedstrijd hebben we het goed gedaan en ook toen Borussia het laatste gedeelte wat beter werd kregen we via Glynor, Samuel en Marko nog een paar goede kansen. Ook in de eerste helft creëerden we al veel meer kansen. Natuurlijk win je liever want dat staat leuker, maar qua voetbal was dit een prima start.”

Heracles-Borussia Monchengladbach 2-3

Doelpunten:
9. Overtoom 1-0, 14. Hanke 1-1, 15. Arango 1-2, 55. Duarte 2-2, 78. Rupp 2-3.

Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Ter Horst, Looms (45. Davidson), Vejinovic, Quansah, Overtoom, Duarte, Plet, Armenteros.

 
11-01-2012  

Gert Huzink door koprol uit Dakar Rally


Gert Huzink en Eugénie Decré tijdens de presentatie in oktober in Hengelo
 

ARICA (Chili) – Tot de etappe van vandaag was Gert Huzink met navigator Eugénie Decré het meest constant rijdende paar van de vier Riwald Dakar teams. Een koprol vanaf het duin met z'n Mitsubishi Racing Lancer halverwege de special was er de oorzaak van dat hij uit de wedstrijd stapte. Decré klaagde na de rol over nek- en rugklachten en beide namen daarop geen enkel risico waarop de ASO de helikopter stuurde om Decré naar een ziekenhuis te brengen voor onderzoek.
De etappe verliep voor het duo eerst voorspoedig en stond tussentijds 14e toen het een etchnisch mankement kreeg dat verholpen moest worden. Dat nam behoorlijk tijd in beslag voordat de race kon worden hervat. De koprol maakte daar vervolgens een einde aan. Broer Richard nam met de snelle Ginaf-truck daarop de Mitsubishi Racing Lancer van Gert op sleeptouw maar beide waren tegen middernacht nog niet over de finish.

Bernard ten Brinke lijkt daarentegen alle tegenslag voorbij te zijn. Hij ging in deze etappe als een speer en eindigde als 5e iets wat tot nu toe slechts een Nederlander eerder was gelukt. Dat was Tijsterman in 1985.
“Het ging geweldig goed, heel snel en zonder een enkel probleem, zelfs geen lekke band…” meende Bernhard dan ook bij aankomst in het bivak in Arica. “En wederom alle lof voor mijn navigator Matthieu Baumel – hij loodst mij deze rally op een geweldige manier over het pittige parcours!” De prachtige vijfde plaats in het dagklassement vlak achter de razende Hummer van Robby Gordon en nog voor twee van de snelle Mini’s geeft reden tot optimisme: “Dit is een opsteker, zeker omdat we nu 8e staan in het algemeen klassement en ook weer beste Nederlander – dat is toch ook een strijd die we voeren,” aldus de in de Dakar Rally debuterende Ten Brinke. “Maar nu maken we ons zorgen over Gert en Eugénie, onze geweldige teamgenoten die zo genoten van de rally en die we hier graag in het bivak hadden gezien.”
Er zit nog meer in voor ten Brinke, want favoriet Robby Gordon werd door ASO gediskwalifiseerd vanwege een onreglementaire turbo in zijn supersnelle Hummer. Hij maakte bezwaar en rijdt dus nog wel mee omdat het geschil nu pas achteraf achter de 'groene tafel' wordt uitgevochten.

Markeloër Erik Wevers had tijdens de etappe van Iquique naar Arica met de Riwald Mitsubishi Racing Lancer eveneens een goede dag en kan hopelijk verdere pech achter zich laten. Hij kwam als 20e over de finish en is weer opgeklommen in het algemeen klassement naar plek 37. Drie dagen geleden zakte hij door pech van plek 11 naar plek 55

Hengeloër ter Beek schijnt in het motorklassement de top 100 te zijn ingereden. De laatste dagen gaan voor hem steeds beter en in deze etappe eindigde hij op plaats 88.

Donderdag in de elfde etappe trekt de Dakarcolonne Peru binnen. De etappe gaat van Arica naar Arequipa in Peru over een afstand van bijna 600 km. De special is 478 kilometer lang voor de auto’s en de motoren, de trucks leggen een iets kortere proef af van 432 kilometer.

Update:
Richard Huzink is kort na middernacht met zijn 'sleep' als 39e gearriveerd in het bivak.
In het klassement is hij daardoor 2 plaatsen gezakt naar plek 23.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
12-01-2012  

Ook Richard Huzink uit Dakar, ten Brinke top


Richard Huzink (r) met zijn co-piloten
 

AREQUIPA (Peru) – Een dag nadat Richard Huzink met de Mitsubishi Racing Lancer omsloeg en de strijdt moest staken omdat navigator Eugénie Decré met nek- en rugpijn voor onderzoek naar het ziekenhuis ging, ligt ook Richard Huzink uit de strijd. Hij dook met de Ginaf Truck met een snelheid van 120 km een afgrond in die volgens zijn bericht op Twitter niet in het ‘roadbook’ stond. Richard Huzink sloeg over de kop en de truck was daardoor dermate beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. ‘Alles stond krom van voren en ook de versnellingsbak was stuk. Ik begrijp nu hoe m’n broer Gert zich woensdag moet hebben gevoeld. Ik ben het nu even zat, maar verliezen hoort er ook bij. Er zijn ergere dingen in het leven, hoor. Laten we niet vergeten dat we veel ervaring hebben opgedaan voor de Dakar van 2013.’

Bernhard ten Brinke van het Twentse Riwald Dakar Team reed opnieuw voorin mee. Hij kwam met de Mitsubishi Racing Lancer als zesde binnen in het bivak in het Peruaaanse Arequipa, op 19.14 van de Franse dagwinnaar Stephane Peterhansel. De Zeddammer staat in het algemeen klassement op plaats 8.
Erik Wevers finishte vandaag als 12e op drie kwartier van Peterhansel die zijn voorsprong in het algemeen klassement licht uitbreide.
De ‘overall’ klassementen zijn nog niet beschikbaar.

 
13-01-2012  

Ronald Dams trainer bij fusieclub Rietvogels/DVO

 

ALMELO – Ronald Dams wordt volgend seizoen de trainer van de fusieclub Rietvogels/DVO. Dams is nu nog trainer bij derdeklasser Voorwaarts V. Hij wordt opgevolgd door Marcel Borkent.

Onlangs werd bekend dat Manuel Sanchez Torres niet meer in beeld was bij de fusieclub die in het nieuwe seizoen gestalte moet krijgen. Hij vertrekt van DVO’71 naar De Blauwwitters in Borne.
 

 
13-01-2012  

Ten Brinke vierde in 12e Dakar-etappe

 

NAZCA (Peru) – Bernhard ten Brinke van het Riwald Dakar Team heeft vandaag historie geschreven door als vierde te eindigen in het dagklassement. Nog nooit eerder is een Nederlander zo hoog geëindigd in een etappe in het autoklassement van de Dakar Rally. Eerder deze week evenaarde ten Brinke al het record van Tijsterman uit 1987.
De etappe naar Dakar werd gewonnen door de feitelijk gediskwalificeerde Robby Gordon in zijn Hummer. Zijn protest tegen de diskwalificatie komt pas na afloop van de Dakar Rally aan bod. Het kan dus zijn dat ten Brinke mogelijk nog achteraf op plek drie terecht komt. In het algemeen klassement staat ten Brinke nu zevende.

Ten Brinke: “Het was zo gaaf, we reden flink mee met de mini’s en toen we bijna bij de duinen ware zagen we 2 MINI’S en wat moteren rechtdoor gaan. Matthieu schreeuwde naar me: “Rechts, rechtsaf, nu!” Maar ik zei: “Er zijn geen sporen!”. Mathhieu schreeuwde nog een keer: “Nu!!”
Dus deed ik dat, reed de duin op waar hij me naartoe wilde hebben en toen zag ik het: de sporen van iedereen die verkeerd waren gereden! Het was toen direct een zooitje, overal MINI’S en motoren, heel chaotisch. Onze motor raakte een beetje verhit, en die moest afkoelen, maar omdat we geen tijd wilden verliezen, lieten we gelijk de bandenspanning af, zodat wij als enige snel de duinen inkonden, en dat gebeurde ook, we stoven erlangs, links, rechts, geweldig!”

Erik Wevers gaat ook weer als een speer. Hij eindigde in de Riwald Mitsubishi Racing Lancer als veertiende. In het algemeen klassement kroop de Markeloër in de middenmoot weer een paar plaatsjes omhoog naar plaats 33.

“Erik: “Het ging weer ontzettend lekker; nog even twee dagen er tegen aan en dan zijn we in Lima!”

Een kijkje achter de schermen

 
14-01-2012  

Ten Brinke na pech op 12 binnen in Pisco

 

PISC0 (Lima) – Bernard ten Brinke kwam vandaag als 12e binnen na dagwinnaar Peterhansel. De achterstand van ten Brinke bedroeg zo’n 57 minuten door pech aan het differentieel. Na reparatie ging het weer uitstekend want ten Brinke ging van WP1 tot de finish zelfs een minuut sneller dan Peterhansel. Giniel de Viliers kwam als 2e binnen voor Leonid Novitskiy. Tot de verliezers van de dag kunnen naast ten Brinke ook Nani Roma (+22.57’) en Robby Gordon (+36.01) gerekend worden. Roma en Gordon kwamen vast te zitten in het rulle zand.

Dat gold ook voor Erik Wevers die ten Brinke een stuk vooruit reed. Toen ten Brinke zijn Riwald teamgenoot zag staan wilde deze assisteren maar Wevers duidde hem om door te rijden. Waar velen bleven steken in het zand, wist navigator Matthieu Baumel de Zeddammer ten Brinke daarvoor te behoeden. Door als 12e te eindigen zakten ze echter naar plek 9 in het totaalklassement. De Markeloër Erik Wevers en co-pilot Fabian Lurquin kwamen na het scheppen van het nodige zand uiteindelijk als 42e binnen.

De deelnemers hebben vandaag 100 kilometer aan liasion en 275 kilometer aan special afgelegd.
Het gerucht gaat in het kampement dat de laatste special stage op de etappe van Pisco naar Lima wordt omgezet naar een neutralisatie zone. Als dat morgen wordt bewaarheid, betekent dat, dat ten Brinke en Baumel op een 9e plaats in het totaalklassement zullen eindigen. Het beste debuut in Le Dakar van een Nederlands team ooit.

De Nederlander Peter van der Kolk is vandaag overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Lima. Bij een crash in de elfde etappe heeft Van der Kolk zijn rugwervel op vier plaatsen gebroken. Er bestaat de vrees dat hij ook een bekkenbreuk heeft.

Fotoreportage (10 foto's)...

 
14-01-2012  

Vrroomshoper Kist in finale Lakeside

 

FRIMLEY GREEN (GB) - Christian Kist, de darter uit Vroomshoop baarde al opzien tijdens de DBO-titelstrijd door zich bij de laatste vier te darten, maar vandaag werd het een ‘thriller’ in de halve finale tegen Ted Hankey.
Tot de 3-3 ging het volledig gelijk op. In het begin van de beslissende leg was Kist even van slag. Hankey won twee sets op rij en kreeg zelfs een pijl voor de wedstrijd die Hankey niet verzilverde. Kist putte er zoveel moed uit dat hij zich terug vocht in de wedstrijd en uiteindelijk met 6-5 won.
Kist treft zondag in de finale de Engelsman Tony O'Shea. De finale begint zondag om 18.30 uur en RTL 7 doet verslag.

< Christian Kist wist zich in september te plaatsen voor deelname aan de Lakeside.

 
14-01-2012  

Heracles Almelo verslaat Terek Grozny 1-0

 

BELEK – De oefenwedstrijd in het Turkse Belek van Heracles Almelo tegen het Tsjetsjeense Terek Grozny werd door de Almeloërs met 1-0 gewonnen. Everton kopte dertien minuten na de pauze de winnende treffer binnen tegen de ploeg waar Ruud Gullit nog even een tijdje coach was.
Trainer Peter Bosz liet vooral spelers aan bod komen die de eerste oefenwedstrijd niet aan de bak waren gekomen, maar zij bleken niet onder de indruk tegen de duur betaalde sterren die wonen en trainen in Moskou en voor hun ‘thuiswedstrijd’ even overvliegen naar Grozny.
Keeper Telgenkamp stopte in de 13e minuut een strafschop van de in de eerste helft sterker spelende ‘Tsjetsjenen’. Kansjes aan Almelose zijde waren er voor Pedro, Van Mieghem en Douglas.
Na rust had Heracles het betere van het spel en toen Van Mieghem zijn tegenstander afschudde en op maat Everton bediende, was de voorsprong een feit. Terk Grozny had geen weerwoord tegen het beter combinerende Heracles Almelo en probeerde de Almeloërs met hard spel te intimideren. Een aantal gele en een rode kaart werd hun loon.
Op verzoek van Bosz mocht er toch een invaller komen voor de weggezonden speler omdat Bosz liever een 11/11 situatie hield voor dit oefenduel.
Als commentaar zei Bosz na afloop dat de uitslag wellicht leuk is, maar dat hij ontevreden was over de eerste helft. Na wat wisselingen stond het in de tweede helft volgens Bosz goed en kon het eigen spelletje gespeeld worden.

Heracles Almelo-Terek Grozny 1-0 (0-0). 58. Everton 1-0.

Heracles: Telgenkamp (45. Hengelman), Breukers (45. Rienstra), Te Wierik, vd Linden, Davidson (45. Looms), Douglas, Bruns, Almubaraki (45. Duarte), Everton, Pedro (70. Armenteros), Van Mieghem (70. Overtoom)
Fotoreportage klik hier

 
15-01-2012  

Kimberley Kampman pakt 2 Nat. Titels Taekwondo

 

ALMERE – De Almelose Kimberley Kampman heeft zaterdag tijdens het NK Taekwondo in Almere haar nationale titels in de klasse tot -46 kg weten te prolongeren bij zowel de junioren als bij de vrouwen. De jeugdige Almelose maakt er geen geheim van dat haar doel uiteindelijk de Europese en de wereldtitel is. Daarvoor heeft zij in 2010 haar trainingen verlegd van Almelo naar Amersfoort waar zij traint bij het Taekwondoteam Achmea Healthcenter.

Bij de junioren versloeg zij zaterdag haar tegenstanders in de halve finale en de finale via een Golden Point.
Bij de senioren nam zij al snel een 2-0 voorsprong en via o.a. een ‘pandal’ wist zij haar score in de finale uit te bouwen naar een 6-0 overwinning.

Klik hier voor meer info over Kimberley Kampman

<< (Groepsfoto) Successen waren er ook voor de Taekwondoka’s van sportschool Oude Luttikhuis. Liefst 21 medailles brachten zijn sporters mee naar Twente. Joyce van Baaren werd voor de 13e keer nationaal kampioen bij de vrouwen  -62 kg en Marjolijn Abbink deed dat voor de 10e keer. Yvonne Oude Luttikhuis vierde na lange tijd haar rentree met een nationale titel bij de vrouwen -73 kg.
Bij de mannen pakte Maikel Teunnissen de titel -80 kg en junior Jeremiah Serhalay pakte het goud in de klasse -51 kg.


Lees alle successen van de sporters van Oude Luttikhuis

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-01-2012  

Ten Brinke en Wevers binnen in Lima


Alle deelnemers reden in colonne naar Lima voor de officiële huldiging.
 

LIMA (Peru) – In de laatste etappe van Le Dakar 2012 ging het weliswaar over een korte proef van 27 km maar de dagrit kon zeker niet gemakkelijk genoemd worden. Bernard ten Brinke en Erik Wevers namen met hun Mitsubishi Racing Lancers geen grootse risico’s en kwamen heel binnen. Voor ten Brinke en navigator Matthieu Baumel betekende dat een 9e plek in het eindklassement en voor Erik Wevers een 34e. dat had fors hoger kunnen zijn indien de Markeloër en zijn co-pilot Fabian Lurquin vorige week zaterdag niet zo’n pechdag hadden gehad. Een klassement binnen de top 15 was dan zeker geweest.
Voor het Riwald Dakar Team een uitstekend debuut in Le Dakar. Daar doet het uitvallen van Gert Huzink met teamgenoot Eugénie Decré en Richard Huzink met zijn truckbemanning in de truckrace niets aan af.
Riwald Recycling in Almelo en Wevers Sport in markelo blijkt dus een succesvolle combinatie te zijn en dat beloofd iets voor de komende twee jaren in Le Dakar. In ieder geval staan nu alweer voor de komende zomer een aantal ‘off road’ wedstrijden gepland.
Peterhansel won Le Dakar 2012 in een Mini.

Bij de racetrucks ging de overwinning naar de Brabander Gerard de Rooy in een Iveco. De koppositie kwam zondag in de korte proef niet in gevaar. De Italiaan Miki Biasion won de slotetappe. Hans Stacey, de winnaar van de Dakar Rally in 2007, eindigde op ruim 50 minuten als tweede in het klassement.

De Hengelose motorcoureur ter Beek is eveneens binnen. Hij werd 94e in het eindklassement. Voor hans Liefhebber verliepen de laatste dagen minder goed. Vrijdag moest hij opgeven met waarschijnlijk een gebroken rug. Hij wordt gestabiliseerd vervoerd maar alle lichaamsfuncties werken wel.

Het Riwald Team wachtte na afloop nog een diner en maandag moeten alle voertuigen uit Dakar in de haven van Lima worden afgeleverd voor verscheping naar Le Havre. De Nederlandse manschappen en coureurs reizen per vliegtuig naar Schiphol en worden dinsdag terug verwacht.

Fotoreportage (23 foto's)...

 
15-01-2012  

Zevende Winterloop Schelfhorstpark Almelo

Fotoreportage: Jan Bril
  ALMELO – De zevende Winterloop in het Schelfhorstpark telde enkele honderden deelnemers over respectievelijke afstanden van 2, 4, 6 en 10 km. Burgemeester Jon Hermans-Vloedbeld gaf het startsein onder prima weersomstandigheden.
Bij de 2 km won de 11-jarige Max van Marle uit Almelo. Bij de 4 km won de Almeloër Luuk Molenaar. De 6 km werd gewonnen door de Enschedeër Branco van Minnen en de 10 km werd een zege voor zijn plaatgenoot Geert Tuinstra.
De jongste deelnemer was Mirthe Bruns (2004) uit de Harbrinkhoek en de oudste deelnemer Guus Verwers (1947) uit Almelo
Lees verder...

Fotoreportage (62 foto's)...

 
15-01-2012  

Darter Chistian Kist wint Lakeside


Darter Christian Kist wordt vanavond tussen 22.00 en 23.00 uur gehuldigd op het Oranjeplein in zijn woonplaats Vroomshoop.
 

FRIMLEY GREEN (GB) – Hij deed het dan toch Christian Kist (25) uit Vroomshoop. In de finale van de Lakeside, het WK van de BDO, versloeg ‘The Lipstick’ zoals zijn bijnaam luidt, de Brit Tony O’Shea met 5-7. In september 2011 had de debutant zich voor de Lakeside weten te plaatsen en hij bereikte indrukwekkend de finale waarin hij O’Shea al snel op een 2-6 achterstand zette. Nog één puntje had Kist nodig en dat zorgde er voor dat de zenuwen alsnog toesloegen bij de ‘koele kikker’ uit Vroomshoop. O’Shea kwam zelfs terug tot 5-7. Kist herpakte zich en wist de volgende Leg te winnen en daarmee werd de Tukker na Raymond van Barneveld en de tegenwoordig in Hengelo wonende Jelle Klaassen, de derde Nederlander die de Lakeside op zijn naam schreef.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
15-01-2012  

Almeloërs Mullenberg en Gedik pakken bokstitel

 

ROTTERDAM – De Almeloër Peter Mullenberg ligt op koers voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Vrijdag won de militair van de Belg Rustam Albulatov in Nijmegen en een dag later winst hij op punten (20-10) te winnen van de sterke Duitser van Russische afkomst Sergei Mitsel in het Rotterdamse Topsportcentrum.
Mullenberg bokst tegenwoordig in de klasse tot -81 kg omdat hij daarin meer kansen ziet om zich te plaatsen voor de O.S. ‘Deze overwinning tegen een zware topper was zeer belangrijk om het NOC/NSF te helpen overtuigen. Nu wachten mij in de komende maanden nog een paar zware toernooien waarin ik mij kan plaatsen. Ik lig op koers en heb nu in de zwaardere klasse alle 10 gebokste partijen op mijn naam staan’, aldus Mullenberg.
De Almeloër Gokhan Gedik won de titel in het zwaargewicht door zijn opponent Visscher te verslaan. Vorig jaar verloor Gedik nog van Visscher maar dat zette hij deze keer recht.
Beide Almeloërs boksen bij de Apeldoorne boksclub ABCC waar trainer Hennie van Bemmel al vaker kampioenen bracht zoals in 1992 Orban Delibas, de laatste Nederlander die uitkwam op de O.S.

 
16-01-2012  

AKC wint eerste thuiswedstrijd nieuwe jaar


Kelly Maas (nr.8 AKC) zoekt de aanval tegen ZKC'19
Foto: Nick Zweers
 

ALMELO - In de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar is AKC ongeslagen gebleven in de eigen hal. Met 32-17 werd ZKC'19 uit Zuidwolde aan de kant geschoven.
Nadat de Almeloërs een week eerder wederom geen uitpunten hadden behaald werd het in deze wedstrijd al snel duidelijk dat de twee punten in Almelo zouden blijven. Na een redelijk begin vond men halverwege de eerste helft een hogere versnelling en bij rust was een 16-9 stand bereikt. In de tweede helft maakte de ploeg de wedstrijd snel af door meteen door te stoten naar 12 punten verschil. De tussenstand bood de trainers Binken en Schorn de gelegenheid om Michiel Bentsink en Linsey Snellink te laten debuteren, waarbij de laatste ook nog gelijk scoorde. Volgende week wacht de derby tegen het Vriezenveense Amicitia. Voor AKC een extra uitdaging om de eerste 2 punten op vreemde bodem te behalen. Bron (AKC)

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
17-01-2012  

Goedkoop naar kwartfinale Heracles - RKC

 

ALMELO - Na de grandioze 4-0 overwinning op De Graafschap dendert Heracles Almelo door in het KNVB-Bekertoernooi. Op woensdag 1 februari speelt de ploeg van trainer Peter Bosz in de kwartfinale thuis tegen RKC Waalwijk. In het Polman Stadion wordt om 18:45 uur afgetrapt. De verkoop voor SeizoenClubCardhouders en FanCardhouders is inmiddels van start gegaan. De kaarten voor deze kwartfinale zijn zeer voordelig verkrijgbaar: een plek aan de korte zijde kost € 10,- en aan de lange zijde € 12,50. Per SeizoenClubCard- of FanCardhouder is het mogelijk om maximaal vijf wedstrijdkaarten te bemachtigen voor deze wedstrijd. De kaarten zijn verkrijgbaar in de Fanshop van het Polman Stadion, online (www.ticketbox.nl) en via de vestigingen van Ticketbox. Vanaf 16 januari komt er alleen bij de vestigingen van de Ticketbox een fee van € 3,40 overheen.
Scholen en voetbalclubs uit de regio hebben inmiddels een schrijven ontvangen, waarmee zij bij afname van minimaal tien en maximaal honderd kaarten korting krijgen.

 
18-01-2012  

Ontwerpbestemmingsplan Heracles in procedure

 

ALMELO - Het Almelose college van B&W heeft het nieuwe ontwerpbestemmingsplan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Heracles Almelo gereed. Het ontwerpbestemmingsplan moet de bouw van een nieuw stadion naast het huidige Polman Stadion planologisch mogelijk maken.
De huidige Plus Super mag mee verhuizen en 1750 m2 groot worden. Ook mag er een hotel worden gebouwd van 8 verdiepingen met een vloeroppervlak van 5000 m2. Daarnaast is er 10.000 m2 voorzien voor detailhandel in sport gerelateerd artikelen met ondernemingen van elk minimaal 1000 m2 vloeroppervlak. Aan kantoren mag 7500 m2 gebouwd worden. Verder is voorzien in 5000 m2 zakelijke dienstverlening en 5000 m2 maatschappelijke dienstverlening.
Lees de bijgaande nota


Ontwerpbestemmingsplan nieuw stadion Heracles Almelo

 
20-01-2012  

Rabobank omarmt hippische gehandicaptensport

  AMSTERDAM (KNHS) – De Rabobank Foundation gaat de hippische para sporters de komende vijf jaar ondersteunen. Vrijdagmiddag ondertekenden op Jumping Amsterdam de heren Pierre van Hedel , directeur van de Rabobank Foundation, en Theo Ploegmakers, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, een contract waarbij de Rabobank Foundation de hippische disciplines, para dressuur en para mennen financieel gaat ondersteunen met een bedrag van 250.000,-- euro.
Lees verder...

 
20-01-2012  

Sportinstuif Rietvogels/DVO

 

ALMELO – Met steun van de provincie Overijssel wordt op woensdagmiddag 1 februari een eerste sportinstuif gehouden op sportcomplex De Riet. De wekelijkse sportinstuifen zijn bedoeld om kinderen kennis te laten maken met beweging en sport.
De fusieverenigingen Rietvogels en DVO nemen daarmee hun sociaalmaatschappelijke rol van de sport serieus, want sport is meer dan alleen bewegen. Het is tevens een middel tot verbetering van de sociale contacten en vaardigheden van iedereen.

Ter info: Lid worden met steun Jeugdsportfonds
Het Jeugdsportfonds is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar, waarvan minder draagkrachtige ouders gebruik kunnen maken. Indien u als ouders meent hiervoor in aanmerking te komen, kunt u zich via intermediairs zoals maatschappelijk werk, arts. leraar etc. laten aanmelden bij www.jeugdsportfonds.nl
Het jeugdsportfonds betaalt bij toekenning de contributie direct aan de sportvereniging. U kunt er verzekerd van zijn dat het bestuur zeer vertrouwelijk met uw gegevens om zal gaan. Informatie vooraf kunt u aanvragen in een gesprek met de voorzitter of de penningmeester. Een email sturen mag ook naar:
voorzitter@rietvogels.nl
Vraag ook de sociale dienst van de gemeente hoe u een bijdrage kunt verwerven indien u niet meer verdient dan 105 procent van het wettelijk minimum inkomen. Neem daarvoor contact op met de sociale dienst van de gemeente Almelo.

 
21-01-2012  

Open dag op Het Sportpark Almelo

 

ALMELO - Op Het Sportpark werd vandaag een open dag gehouden om kennis te maken met meerdere takken van sport. Natuurlijk werd zwemmen en waterpolo gepresenteerd, maar ook korfbal, zaalvoetbal, honk- en softbal en voor senioren het balspel Bowls.
Fotograaf Jan Bril nam een kijkje.

Fotoreportage (25 foto's)...

 
21-01-2012  

Na BDO-titel 2 nederlagen voor darter Kist

 

ALMELO – Zo ben je de held in Frimley Green bij de Lakeside en ga je met de wereldtitel naar huis en een week later verlies je twee wedstrijden in de dartscompetitie. Het overkwam BDO-World Champion Darts Christian Kist zaterdagmiddag in een wedstrijd met zijn dartsclub Café Kremer Vroomshoop tegen dartsclub Nightlife in het gelijknamige café in Almelo. Kist verloor van Peter Voskamp (Zutphen) en Lesley Geertsma (Hengelo) die beiden spelen voor Nightlife. Kist staat dus weer met zijn volle verstand op twee zere voeten en kon de hooggespannen verwachting zaterdag niet waarmaken. Zijn team won overigens wel met 3-7.

 
22-01-2012  

Ongelukkige nederlaag AKC in Vriezenveen

 

VRIEZENVEEN - AKC heeft wederom geen uitwedstrijd kunnen winnen, in Vriezenveen verloor de ploeg de derby tegen Amicitia met 24-23. De eerste helft speelden de Almeloërs een goede wedstrijd en bij rust stond er een voorsprong van 3 doelpunten op het scorebord.
Helaas wist men de voorsprong in een spannende tweede helft niet vast te houden en uiteindelijk werd er verloren met 24-23. Een pijnlijke nederlaag helemaal als je bedenkt dat er 3 doelpunten onterecht zijn afgekeurd, waarvan de buzzer-beater door Kees van de Barg in de eerste helft het absolute dieptepunt was. Volgende week gaat AKC proberen zijn ongeslagen status in thuiswedstrijden te behouden in de wedstrijd tegen koploper Hoogkerk.

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
22-01-2012  

Groningen wint eindelijk van Heracles Almelo

 

GRONINGEN – Heracles Almelo is net zoals vorig jaar slecht begonnen na de winterstop. In de Euroborg werd het een 2-1 nederlaag en maakte FC Groningen een einde aan de verliesreeks van vier wedstrijden tegen de Almeloërs.
In het begin van de wedstrijd leek het dat Groningen niet uit de verf kwam, want de Heraclieden pakten direct een overwicht met goed positiespel. Het kwam zelfs op voorsprong toen Glynor Plet zijn derde kans wel verzilverde door met een subtiele voetbeweging de voorzet van Vejinovic achter doelman Luciano te tikken 0-1. Armenteros had even later zelfs 0-2 op de schoen maar miste en ook Luciano maakte schoten van zowel Armenteros als Overtoom onschadelijk terwijl Tadic aan de andere kant tegen de paal schoot en Pasveer kansen van Texeira en Tadic onschadelijk maakte.
Na rust bleek Heracles niet bij de les want de Groningers maakten al snel gelijk door Texeira (1-1) die de voorzet van Tadic binnen kopte. Een half uur voor tijd maakte Groningen zelfs 1-2 toen verdediger van Dijk de vrije trap van Tadic intikte.
De Heraclieden gingen nog wel op jacht naar de gelijkmaker maar dat gebeurde op een beduidend lager niveau dan in de eerste helft. Trainer Bosz paste nog wel een dubbele wissel toe maar ook dat mocht niet meer baten.

Fotoreportage: Harry Broeze

FC Groningen - Heracles Almelo 2-1
(0-1)
0-1 Plet (16)
1-1 Texeira (48)
2-1 Van Dijk (61)
Arbiter: Van Boekel
Geel: Van Dijk, Kwakman, Bacuna (FC Groningen), Rienstra, Duarte (Heracles Almelo)
FC Groningen: Luciano, Kappelhof, Ivens (Kwakman/35), Van Dijk, Burnet, Andersson (Bacuna/71), Kieftenbeld, Pedersen (Keurntjes/88), Sparv, Tadic, Texeira.
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom, Duarte, Vejinovic (Van Mieghem/77), Plet (Everton/77), Armenteros.

 
22-01-2012  

Romy Zwiers wint brons turnen districtsfinale

  DEVENTER – Romy Zwiers van de turnvereniging Omhoog in Wierden heeft dit weekend brons behaald in de klasse 1e divisie jeugd. Clubgenoten Liz Morsink werd 7e en Lotte Slettenhaar werd 10e in de 1e divisie pupillen. Maudé Lesscher werd 4e in de talentendivisie instap.

Alle vier de turnsters hebben zich daarmee geplaatst voor de landelijke wedstrijden die in maart a.s. beginnen.
Voordien wordt echter nog deelgenomen aan de Overijsselse kampioenschappen op 18 februari a.s. in Hardenberg. Dan kunnen ook andere turnsters zich nog plaatsen voor de landelijke wedstrijden.

Ook de Chr. Turnvereniging Achilles W.I.L. uit Almelo was actief in Deventer.
Lees verder...

Fotoreportage (1 foto's)...

 
24-01-2012  

Trainersduo AKC nog één jaar door

 

ALMELO - Het huidige trainersduo Hugo Binken / Gert Schorn heeft bij de Almelose korfbalclub AKC één jaar bijgetekend. Beide werden in april 2011 aangesteld als opvolgers van de minder succesvolle Hans Stokkentré. In eerste instantie zou dit voor 1 seizoen zijn (2011/2012). Het bestuur van AKC heeft in de afgelopen maanden intensief gezocht naar gepaste opvolging van dit duo. Tijdens deze zoektocht is er uiteraard contact gehouden met de spelersgroep van de eerste selectie.

Naast het feit dat het lastig is gebleken om een geschikte trainer/coach te vinden, heeft de spelersgroep aangegeven dat zij zeer tevreden waren over de samenwerking met de technische leiding. Logisch gevolg hiervan is dan ook dat er met beide heren overeenstemming is bereikt om nog een jaar de technische leiding op zich te nemen.

Gert Schorn en Hugo Binken brengen jarenlange ervaring mee als spelers op het allerhoogste niveau. Samen hebben ze mede gestalte gegeven aan de succesvolle periode van AKC in de Hoofdklasse in de jaren '90. Gert heeft meegeholpen aan de reeks promoties in het afgelopen decennium wat uiteindelijk resulteerde in één seizoen Korfbal League in de zaal.

 
24-01-2012  

Rietvogels en DVO goed op weg naar fusie


De redactie doet bij deze gewoon een suggestie voor een nieuwe naam, want het is ons inziens nooit goed de rijke historie van beide verenigingen volledig overboord te gooien.
SV Rietvogels stamt uit 1928 en DVO´71 bestaat inmiddels ook dik 40 jaar. Beschrijf de historie en koester die voor de toekomst is daarbij de gedachte. Het verleden is namelijk altijd sterker dan het kortstondige heden.

Clubs die hun oorsprong in ere hielden:
RODA JC - Roda Juliana Combinatie uit Kerkrade werd in 1962 opgericht als een fusie van Roda Sport (nov. 1954 fusie 'Kerkrade' en 'Bleijerheide') en Rapid JC (nov. 1954 fusie 'Rapid '54' en 'Juliana').

N.E.C. - Nijmegen Eendracht Combinatie is een fusieclub van o.a. Velox, NVV Nijmegen en De Eendracht, een afscheiding van het uit 1888 stammende elitaire Quick. Sinds 11 april 1910 bestaand onder de naam NEC.

RKC – Een fusieclub uit Waalwijk dat in 1940 ontstond door het samengaan van HEC, WVB en Hercules. In het seizoen 1984/1985 kwam het voor het eerst uit in het betaalde voetbal.

RBC – RBC ontstond in 1927 uit een fusie van VV Roosendaal en Roosendaalsche Boys. De oorsprong lag al in 1912 toen de club Excelsior werd opgericht. Via een tussentijdse naamswijzigingen ging Excelsior eerst Oranje Wit heten, waarna het later werd omgedoopt in VV Roosendaal. In 1911 ging de club failliet. Een doorstart volgt bij de amateurs in het seizoen 21012/2013 in de 5e klasse.KNVB.

VVV – De Venlose Voetbal Vereniging ontstond in 1903 uit de voetbalclub De Gouden Leeuw, heette ook enige tijd Valuas en in een wat later stadium sloot de vereniging Thor zich aan.

NAC – De Bredase voetbalclub NAC ontstond in 1912 uit een fusie van NOAD en ADVENDO. De officiële naam is: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie - Breda, de op één na langste clubnaam ter wereld.

bron: Wikipedia
 

ALMELO – Achter de schermen wordt er flink gewerkt aan het fusieplan van sv Rietvogels en DVO´71 op sportcomplex De Riet in Almelo. Beide clubs hielden begin dit jaar gezamenlijk hun nieuwjaarsreceptie en organiseerden eveneens gezamenlijk het Broer Nijland Zaalvoetbaltoernooi.
Afzonderlijk hebben beiden clubs hun achterban geraadpleegd over het verloop van de bereikte resultaten. Op de ledenvergadering van Rietvogels schetste voorzitter Bert Hümmels een beeld over de financiële situatie van zijn club en kon hij melden dat de schulden grotendeels zijn weggewerkt.
Bovendien doen de gemeente en de provincie Overijssel een flinke duit in het zakje om achterstallig onderhoud weg te werken op het sportcomplex. Daarvoor komt in totaal 127.000 euro beschikbaar waarvan 6700 euro bestemd is voor het ontwikkelen van wekelijkse jeugdsportactiviteiten in de wijk.
Rietvogels brengt bij de fusie de opstallen in zoals clubgebouw De Kauwe, 6 kleedkamers en de overdekte tribune en DVO'71 ontvangt van de gemeente 55.000 euro vergoeding voor het inmiddels verlaten clubgebouwtje op 't Maatveld.

Werkgroepen
In februari gaan een zestal werkgroepen van start o.l.v. oud- PH voorzitter Paul Smudde om de nieuwe club in de steigers te zetten. Smudde coördineert de werkwijze van de werkgroepen zoals het vormgeven van bestuur, beleid, communicatie, financiën, sponsorzaken, technische zaken, jeugd, activiteiten, onderhoud, beheer en horeca. Notaris Dinant ter Braak (Hölscher, ter Braak, Willems - Twentse Notarissen) en bestuurslid van Heracles Almelo, zal de lijnen uitstippelen in de werkgroep Bestuur & Beleid.
Sportwethouder Jan van Marle zal op 6 februari de ‘aftrap’ verrichten van de start van de werkgroepen.

<< Nieuwe naam
Leden van sv Rietvogels en DVO’71 kunnen in de maand februari suggesties aandragen voor een nieuwe naam voor de fusieclub in wording. De huidige voorzitters Bert Hümmels en Hendrie Tiesselink kiezen gezamenlijk daaruit drie mogelijke namen waarna de voltallige besturen een eindkeuze maken. Voor de winnaar is een fantastische prijs beschikbaar.

Toekomstvisie
Sportief gezien wil men zich handhaven op 3e klasse niveau op de zaterdag en zal op zondag voetbal als recreatie gezien worden. Ook de jeugdafdeling krijgt nieuwe impulsen om te groeien. Uiteindelijk is het streven een club met minimaal 500 leden te worden.
De nieuwe club in wording heeft eveneens als toekomstvisie dat de vereniging kan uitgroeien tot een omnivereniging voor meerdere takken van sport.

 
25-01-2012  

Bosz blijft tot zomer 2014 bij Heracles Almelo


Hendrie Krüzen en Peter Bosz, trainerskoppel tot zomer 2014
 

ALMELO - Heracles Almelo en trainer Peter Bosz (48) hebben overeenstemming bereikt over een nieuw contract tot de zomer van 2014. De oefenmeester is bezig aan zijn tweede termijn in Almelo. Hij werkte er eerder van 2004 tot 2006 en maakte de club in 2005 kampioen van de Eerste Divisie. In de zomer van 2010 keerde Bosz terug op het oude nest. Heracles Almelo plaatste zich vorig seizoen middels een achtste plaats op de ranglijst voor de play-offs om een Europa League ticket, waarin men strandde op FC Groningen. Momenteel staat de equipe van Bosz twaalfde en volgende week wacht de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi.
“Wij zijn erg blij met deze contractverlenging”, aldus Algemeen Directeur Nico-Jan Hoogma. “Peter functioneert hier uitstekend, maakt samen met zijn staf spelers beter. We gaven al eerder aan graag samen met hem de kar te trekken richting ons nieuwe stadion. We gaan de komende jaren samen werken aan de verdere doorgroei van Heracles Almelo.” Ook de trainer zelf is uiterst content met zijn nieuwe contract. “Ik heb het hier uitstekend naar mijn zin, de visie en werkwijze van deze club passen bij mij. Ik zie ook volop mogelijkheden met het nieuwe stadion op komst en vind het een mooie uitdaging om binnen de mogelijkheden van Heracles Almelo het maximale uit de spelers en staf te halen.”

< Archieffoto: Freek Buitenweg

Fotoreportage (1 foto's)...

 
26-01-2012  

Turnsuccessen voor turnsters BosanTON Almelo

 

ALMELO – Bij de districtfinales in Deventer behaalden de turntalenten van BosanTON Almelo maar liefst 8 medailles. Ook de meiden die geen medaille haalden kunnen terug kijken op een prima wedstrijd. De turnsters kunnen vol vertrouwen toewerken naar het landelijke wedstrijdseizoen dat in maart begint.

Bij de instap niveau 6 behaalde Vera Jonker de eerste plaats, Sanne van Ekeris werd 3e en Robin ’t Hart (die ook turnt bij Achilles WIL) werd verdienstelijk 5e. Bij Pupil 1 niveau 5 werd Maartje Noorlander 2e en Maud Lammertink 3e. Bij Pupil 2 niveau 4 was een 2e plaats voor Marieke van Egmond en bij Jeugd Niveau 1 een 2e plaats voor Athina Chimezie.

 
28-01-2012  

Opendag/opening Fysio Training Safe Fitness

 

ALMELO – Sinds 2007 zit Safe Fitness al aan de Plesmanweg, maar vorig jaar verhuisde Safe Fitness naar het aan de andere kant van de Bleskolksingel liggende pand aan de Plesmanweg met huisnummer 9.
Het had enige voeten in de aarde qua bestemmingsplan maar ook dat schijnt nu opgelost te zijn.
Vandaag was de officiële opening die werd verricht door Richard Huzink de Riwald Rally Team coureur die met zijn Ginaf truck boven verwachting presteerde in ’s werelds zwaarste rally Dakar. Enkele dagen voor de finish ging het echter mis en zette hij zijn truck op de neus bij het afdalen van een groot duin. Kortom de hele neus van de truck ontzet en einde race. Volgend jaar wil Richard Huzink nog beter presteren in Dakar 2013 en dat doet hij door o.a. fit te blijven, veel te trainen en in de komende maanden nog enkele andere zware rally’s te rijden.

Na de officiële openingshandeling was het verder open dag om met de nieuwe inrichting kennis te maken en de trainingsprogramma’s voor jong en oud te bekijken.
“Luv2Move’ gaf tevens een Zumba-demonstratie en ter gelegenheid van de officiële opening is het lidmaatschap van Safe Fitness de eerste twee maanden gratis!

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (42 foto's)...

 
28-01-2012  

Heracles wint ruim van Excelsior


Er was ook ruimte voor een mooi bal-trucje van Samuel Armenteros

GEVONDEN:

Beste redactie,
Ik heb gisteren in het Polman Stadion bij de wedstrijd tegen Excelsior een portemonnee gevonden.
Het is een zwarte portemonnee zonder dat er een naam in staat en ook geen bankpasjes of een ID-kaart.
Er zit een groot bedrag in, meer dan € 100.00.
De eigenaar kan mij via u mailen met het juiste bedrag en dan krijgt hij deze weer terug van mij.
Groet,
Marnix (bij redactie bekend)

Bent u de eigenaar, mail ons via redactie@almelonieuws.nl en wij brengen u in contact met de eerlijke vinder.
Vergeet niet uw eigen naam en adres (incl. tel.nr.) te vermelden!
 

ALMELO - In het eigen Polman Stadion heeft Heracles Almelo een ruime overwinning behaald tegen een Excelsior. Na 90 minuten stond de eindstand van 3-0 op het scorebord.

In de eerste helft was Heracles heer en meester op het eigen veld. Excelsior had op twee kleine afstandschoten na weinig in te brengen, terwijl Heracles een stortvloed aan kansen creëerde. Na 16 minuten kon het Almelose publiek voor het eerst juichen na een schuiver van Ben Rienstra op aanlegging van Marko Veijnovic. Diezelfde Veijnovic was later de aangever voor Kwame Quansah.

Al vrij snel in de tweede helft kon Glynor Plet de 3-0 aantekenen na een voorzet van de opgekomen Tim Breukers. Daarna koos Heracles Almelo voor de counter en liet Excelsior voetballen. Enige smet op deze wedstrijd was het voortijdig douchen van Lerin Duarte; hij ontving na 55 minuten wedstrijd de tweede gele prent van scheidsrechter Luc Wouters.

Fotoreportage: Alexander Kamp

Peter Bosz: ‘Fijn dat we de nul houden
John Lammers: ‘
Te weinig lef getoond

Heracles Almelo - Excelsior 3-0
(2-0)
1-0 Rienstra (18)
2-0 Quansah (27)
3-0 Plet (49)
Arbiter: Wouters (Bel)
Geel: Bruns (Heracles Almelo)
Rood: Duarte (Heracles Almelo/52, 2x geel)
Heracles Almelo: Pasveer, Breukers, Rienstra, Van der Linden, Looms, Quansah, Overtoom (Van Mieghem/89), Duarte, Vejinovic, Plet (Bruns/80), Armenteros (Everton/80).
Excelsior: De Ruiter, De Graaf, Schenkeveld (Mattheij/76), Van Steensel (Smith/58), Nieveld, Jansen, Alberg, Broerse (Oost/76), Maatsen, Janga, Vincken.
 

Fotoreportage (28 foto's)...

 
29-01-2012  

Turnsuccessen Sparta, Omhoog en Achilles WIL

 

TURNEN - Bij regionale toestelwedstrijden 5e divisie van de regio Overijssel in Nijverdal, behaalden turnsters van Sparta Almelo drie medailles. Er was goud in de categorie senior niveau 6 voor Lize Neuman. Esther Hesp en Maud Lammersen (pupil 2, niveau 9 behaalden zilver.
Voor de turnvereniging Omhoog uit Wierden plaatsten zich Britt Rouweler en Hannah Ruth van Kooten voor de regiofinale op 24 maart in Rijssen.
Bij de districtsfinale turnen 2e divisie in Doetinchem werd Omhoog-turnster Daniëlle Averesch 3e overall na drie wedstrijden. De Clubgenoten Romy Jonker, Noa ter Harmsel, Daniëlle Averesch, Anniek Stevelink, Cheyenne van der Laan en Marel Straatman hebben zich allen geplaatst voor de landelijke wedstrijden.
Demi Vos van de Almelose turnvereniging Achilles WIL wist zich in Doetichem eveneens te plaatsen voor de landelijke wedstrijden. Zij gaat in maart naar de wedstrijden in Wieringerwerf.

<< Lize Neuman, Esther Hesp en Maud Lammersen
 

Fotoreportage (1 foto's)...

 
29-01-2012  

AKC verliest in eigen huis van Hoogkerk

 

ALMELO – Een verdedigend zeer zwakke eerste helft zorgt ervoor dat AKC de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verliest. De Almeloërs verloren het duel met koploper Hoogkerk met 27-33. Na een goede start waarbij AKC snel op 6-2 kwam, werden er teveel fouten gemaakt.
Aanvallend lukte het niet om onder de druk van Hoogkerk uit te komen en verdedigend werden zowel schoten als vrije doorloopballen weggegeven. Ook verloor de ploeg nog Nienke Frederiks aan een knieblessure. Dit resulteerde in een 19-11 ruststand waarbij een grote afstraffing in de maak leek. De tweede helft stond er echter een compleet ander AKC in de zaal. Men leek er weer in te geloven en langzaam maar zeker liep de ploeg in op Hoogkerk. Door het inbrengen van Roman Seifert en Linsey Snellink werd vooral verdedigend beter gepresteerd, maar ook aanvallend droeg beide spelers hun steentje bij. Uiteind elijk lukte het AKC de achterstand tot 2 doelpunten te verkleinen.
Op dit moment bleek echter dat de inhaalrace de ploeg teveel energie had gekost om ook de laatste horde te kunnen nemen. In de laatste tien minuten werd er aan beide kanten nog veel gescoord maar Hoogkerk zegevierde met 27-33. Een terechte nederlaag, maar ook een die met beter verdedigend werk voor rust misschien wel voorkomen had kunnen worden. Volgende week gaat AKC proberen de eerste punten in een uitwedstrijd te behalen tegen Rheko.
(tekst: Mark Landhuis) 

Commentaar van trainer Gert Schorn

Fotoreportage: Nick Zweers
(Klik hier voor alle foto's)

 
30-01-2012  

Smit; Glynor Plet mag naar buurman Twente (6)


Glynor Plet en Marc Janko - doorschuiven?
 

ALMELO – Kort voor het verstrijken van de transferperiode lijkt Glynor Plet over te stappen naar FC Twente. Plet moet de ‘pinchhitter’ worden in Enschede als Marc Janko noor FC Porto vertrekt. Heracles-voorzitter Jan Smit legt de 1.94 m. lange topscorer geen strobreed in de weg en verwacht zelfs dat de transfer rond komt. ‘Wij gunnen onze buren ook wel iets’, zei Smit er lachend over.
Mocht de transfer doorgaan wil Smit onmiddellijk een vervanger binnenhalen. Wie dat dan moet worden, werd niet medegedeeld.
Plet zelf bleef er koel onder. 'Ik heb vanmiddag gewoon bij Heracles getraind en maak me niet druk. Dat er een Franse club belangstelling heeft, weet ik ook. Maar in dat geval moet je afwegen: is dit het juiste moment om naar Frankrijk te gaan en is die stap niet te groot? Enschede is inderdaad niet ver, maar voorlopig ben ik nog steeds bij Heracles’, aldus de in Almelo wonende clubtopscorer die vandaag ook zijn 25e verjaardag viert. Glynor Plet kwam in juli 2010 transfervrij van Telstar naar Heracles.

Update: 1
FC Twente is maandagavond wel rond gekomen met ADO Den Haag over de directe overname van aanvaller Wesley Verhoek. Diens contract liep aan het eind van de competitie af. Verhoek zou in augustus jl. naar Nottingham Forest vertrekken maar zag op het laatste moment een Engels avontuur niet zitten. Steve McClaren, toen nog trainer in Nottingham, zag Verhoek graag komen en gaat dus bij FC Twente toch met de Hagenaar samenwerken als FC Twente er tenminste met Verhoek zelf uitkomt.

Update:
2
In Porto is Marc Janko nog niet tot een afronding gekomen over een transfer. Naar verluidt zou voor een transfer van Janko naar FCPorto een bedrag van 7 miljoen euro gemoeid zijn. Ketst een transfer af, dan blijft Glynor Plet bij Heracles Almelo.

Update: 3 31-01-2012
Naast Glynor Plet is ook Matthew Amoah in beeld bij FC Twente voor het geval Marc Janko vandaag de overstap maakt naar FC Porto. Die overgang is nog niet rond omdat de Portugezen nog geen bankgarantie af konden geven.
Mocht dat alsnog lukken, heeft FC Twente dus twee vervangers in beeld. Amoah speelt momenteel bij het Turkse Mersin Idman Yurdu. Eerder speelde hij voor o.a. NAC en Vitesse.

Update: 4
De overgang van Marc Janco naar FC Porto is definitief. Dinsdagmiddag kwam alsnog een bankgarantie af. Janko bevestigt de afronding op zijn facebook-pagina. Ik hoop dat de FC Twente-fans mij dit gunnen, want ik denk vooral met een warm genoegen aan hen terug in mijn periode bij Twente, zegt de Oosternrijker die van Salzburg naar FC Twente kwam.
Voor FC Twente is nu de weg vrij om vanavond in de slag te gaan met Heraclied Glynor Plet of Matthew Amoah als vervanger van Janko.

Update: 5
Soccernews meldt dat er al een principe-accoord is tussen FC Twente en Heracles Almelo over Glynor Plet. Janko heeft dus al gemeld dat hij rond is. Omderstaande zou dus wel eens bewaarheid kunnen worden. Volgens Soccernews ontvangt Heracles Almelo 1,5 miljoen euro voor Plet en maken per direct de FC Twente-spelers Gouriye en Belterman de overstap naar Heracles.

FC Twente heeft Glynor Plet bijna binnen. Zowel Twente als Heracles zijn het in grote lijnen met elkaar eens over de transfersom. De aanvaller moet nog wel persoonlijk om de tafel met de clubleiding van de Tukkers.

Plet moet als opvolger gelden van
Marc Janko, die bezig is met een transfer naar FC Porto. Naar verluidt moet de club uit Enschede anderhalf miljoen euro overmaken aan Heracles voor de diensten van de aanvaller. Daartegenover staat de komst van Ninos Gouriye richting Almelo. De 21-jarige aanvaller tekent bij het elftal van Peter Bosz een contract voor anderhalf jaar.

De transfer kan uiteindelijk nog wel afketsen. Alles hangt samen met de transfer van Janko naar Porto. Als de Portugezen geen bankgarantie af willen geven, gaat de transfer van de Oostenrijker niet door. Dat zou betekenen dat Janko bij Twente blijft en de komst van Plet naar Enschede ook niet door zal gaan.

Lees verder: SoccerNews

Update 6
Heracles-directeur Nico Jan Hoogma heeft de komst van Gouriyve en Belterman tegenover RTV Oost bevestigd.

Archief
Terug naar vorige pagina