29-01-2012

AKC verliest in eigen huis van Hoogkerk

ALMELO – Een verdedigend zeer zwakke eerste helft zorgt ervoor dat AKC de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen verliest. De Almeloërs verloren het duel met koploper Hoogkerk met 27-33. Na een goede start waarbij AKC snel op 6-2 kwam, werden er teveel fouten gemaakt.
Aanvallend lukte het niet om onder de druk van Hoogkerk uit te komen en verdedigend werden zowel schoten als vrije doorloopballen weggegeven. Ook verloor de ploeg nog Nienke Frederiks aan een knieblessure. Dit resulteerde in een 19-11 ruststand waarbij een grote afstraffing in de maak leek. De tweede helft stond er echter een compleet ander AKC in de zaal. Men leek er weer in te geloven en langzaam maar zeker liep de ploeg in op Hoogkerk. Door het inbrengen van Roman Seifert en Linsey Snellink werd vooral verdedigend beter gepresteerd, maar ook aanvallend droeg beide spelers hun steentje bij. Uiteind elijk lukte het AKC de achterstand tot 2 doelpunten te verkleinen.
Op dit moment bleek echter dat de inhaalrace de ploeg teveel energie had gekost om ook de laatste horde te kunnen nemen. In de laatste tien minuten werd er aan beide kanten nog veel gescoord maar Hoogkerk zegevierde met 27-33. Een terechte nederlaag, maar ook een die met beter verdedigend werk voor rust misschien wel voorkomen had kunnen worden. Volgende week gaat AKC proberen de eerste punten in een uitwedstrijd te behalen tegen Rheko.
(tekst: Mark Landhuis)