Sportberichten


Plaatsing  
 
24-01-2012  

Rietvogels en DVO goed op weg naar fusie


De redactie doet bij deze gewoon een suggestie voor een nieuwe naam, want het is ons inziens nooit goed de rijke historie van beide verenigingen volledig overboord te gooien.
SV Rietvogels stamt uit 1928 en DVO´71 bestaat inmiddels ook dik 40 jaar. Beschrijf de historie en koester die voor de toekomst is daarbij de gedachte. Het verleden is namelijk altijd sterker dan het kortstondige heden.

Clubs die hun oorsprong in ere hielden:
RODA JC - Roda Juliana Combinatie uit Kerkrade werd in 1962 opgericht als een fusie van Roda Sport (nov. 1954 fusie 'Kerkrade' en 'Bleijerheide') en Rapid JC (nov. 1954 fusie 'Rapid '54' en 'Juliana').

N.E.C. - Nijmegen Eendracht Combinatie is een fusieclub van o.a. Velox, NVV Nijmegen en De Eendracht, een afscheiding van het uit 1888 stammende elitaire Quick. Sinds 11 april 1910 bestaand onder de naam NEC.

RKC – Een fusieclub uit Waalwijk dat in 1940 ontstond door het samengaan van HEC, WVB en Hercules. In het seizoen 1984/1985 kwam het voor het eerst uit in het betaalde voetbal.

RBC – RBC ontstond in 1927 uit een fusie van VV Roosendaal en Roosendaalsche Boys. De oorsprong lag al in 1912 toen de club Excelsior werd opgericht. Via een tussentijdse naamswijzigingen ging Excelsior eerst Oranje Wit heten, waarna het later werd omgedoopt in VV Roosendaal. In 1911 ging de club failliet. Een doorstart volgt bij de amateurs in het seizoen 21012/2013 in de 5e klasse.KNVB.

VVV – De Venlose Voetbal Vereniging ontstond in 1903 uit de voetbalclub De Gouden Leeuw, heette ook enige tijd Valuas en in een wat later stadium sloot de vereniging Thor zich aan.

NAC – De Bredase voetbalclub NAC ontstond in 1912 uit een fusie van NOAD en ADVENDO. De officiële naam is: Nooit Opgeven Altijd Doorzetten Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning Combinatie - Breda, de op één na langste clubnaam ter wereld.

bron: Wikipedia
 

ALMELO – Achter de schermen wordt er flink gewerkt aan het fusieplan van sv Rietvogels en DVO´71 op sportcomplex De Riet in Almelo. Beide clubs hielden begin dit jaar gezamenlijk hun nieuwjaarsreceptie en organiseerden eveneens gezamenlijk het Broer Nijland Zaalvoetbaltoernooi.
Afzonderlijk hebben beiden clubs hun achterban geraadpleegd over het verloop van de bereikte resultaten. Op de ledenvergadering van Rietvogels schetste voorzitter Bert Hümmels een beeld over de financiële situatie van zijn club en kon hij melden dat de schulden grotendeels zijn weggewerkt.
Bovendien doen de gemeente en de provincie Overijssel een flinke duit in het zakje om achterstallig onderhoud weg te werken op het sportcomplex. Daarvoor komt in totaal 127.000 euro beschikbaar waarvan 6700 euro bestemd is voor het ontwikkelen van wekelijkse jeugdsportactiviteiten in de wijk.
Rietvogels brengt bij de fusie de opstallen in zoals clubgebouw De Kauwe, 6 kleedkamers en de overdekte tribune en DVO'71 ontvangt van de gemeente 55.000 euro vergoeding voor het inmiddels verlaten clubgebouwtje op 't Maatveld.

Werkgroepen
In februari gaan een zestal werkgroepen van start o.l.v. oud- PH voorzitter Paul Smudde om de nieuwe club in de steigers te zetten. Smudde coördineert de werkwijze van de werkgroepen zoals het vormgeven van bestuur, beleid, communicatie, financiën, sponsorzaken, technische zaken, jeugd, activiteiten, onderhoud, beheer en horeca. Notaris Dinant ter Braak (Hölscher, ter Braak, Willems - Twentse Notarissen) en bestuurslid van Heracles Almelo, zal de lijnen uitstippelen in de werkgroep Bestuur & Beleid.
Sportwethouder Jan van Marle zal op 6 februari de ‘aftrap’ verrichten van de start van de werkgroepen.

<< Nieuwe naam
Leden van sv Rietvogels en DVO’71 kunnen in de maand februari suggesties aandragen voor een nieuwe naam voor de fusieclub in wording. De huidige voorzitters Bert Hümmels en Hendrie Tiesselink kiezen gezamenlijk daaruit drie mogelijke namen waarna de voltallige besturen een eindkeuze maken. Voor de winnaar is een fantastische prijs beschikbaar.

Toekomstvisie
Sportief gezien wil men zich handhaven op 3e klasse niveau op de zaterdag en zal op zondag voetbal als recreatie gezien worden. Ook de jeugdafdeling krijgt nieuwe impulsen om te groeien. Uiteindelijk is het streven een club met minimaal 500 leden te worden.
De nieuwe club in wording heeft eveneens als toekomstvisie dat de vereniging kan uitgroeien tot een omnivereniging voor meerdere takken van sport.

Archief
Terug naar vorige pagina