Sportberichten


Plaatsing  
 
05-01-2012  

Gert Huzink opvallend sterk op dag 5

 

FIAMBALA (Arg.) - Opvallend tijdens de vijfde dag van de Dakar Rally was dat het Riwald Dakar Team in staat blijkt te zijn om met alle drie de teams top-10 tijden te rijden: vandaag was het de beurt aan Gert Huzink, die in Fiambala trots het bivak binnenreed na een sterk gereden etappe, waarin zijn teamgenoten Erik Wevers en Bernhard ten Brinke kampten met lekke banden. De Pool Krystof Holowczyc (MINI) wist de etappe vandaag te winnen en Erik van Loon werd beste Nederlander (8e).

Bij aankomst in het bivak straalde Gert Huzink van oor-tot-oor: “Geweldig, we hebben vandaag weer heel constant gereden en de etappe goed opgebouwd. Door uit de problemen te blijven kunnen wij gewoon een top-10 tijd neerzetten! Maar ik moet toegeven dat ik geweldige coaching krijg van mijn navigatrice Eugénie Decré. Met haar enorme ervaring loodst ze mij door de lastige passages! Ik vermaak mij dan ook uitstekend.”
“Vandaag hebben we na de tegenslag gisteren geprobeerd het vertrouwen terug te krijgen door de etappe rustig op te bouwen,” aldus Bernhard ten Brinke, nadat hij als 13e van de proef kwam. Toch reed hij een keer vast en een keer lek, maar de auto voelde goed. “Ondanks die twee incidenten is het gevoel prima en de Mitsubishi Racing Lancer is technisch perfect!”
Voor Erik Wevers is het geweldig om zelf een belangrijke rol als rijder te spelen, maar tegelijkertijd ook zijn team in de volle breedte goed te zien presteren: “De etappe van vandaag zou zeer zwaar zijn, maar door de regen was de route beter te rijden dan verwacht. Toch kwamen wij een keer vast te zitten en liepen we een lekke band op.” Met tien minuten tijdverlies konden Wevers en zijn ervaren Belgische navigator Fabian Lurquin hun weg vervolgen om als 15e te finishen. Ze staan nu 12e in het algemeen klassement.

Riwald Dakar Team ‘trucker’ Richard Huzink blijft het ook goed doen. Gisteren eindigde hij met zijn GINAF truck op de 28e plaats (nog voor Jan Lammers), waardoor Huzink weer enkele plaatsen winst kon boeken in de algemene rangschikking. En ook vandaag is hij goed onderweg. De trucks komen echter altijd enkele uren later in het bivak aan.
Vandaag eindigde de special vlak bij het bivak, waardor iedereen vroeg arriveerde en de monteurs voldoende tijd hebben om de auto’s weer tip-top in orde te hebben voor de zesde etappe en zelf ook nog wat te kunnen slapen. De rijders van het Riwald Dakar Team hebben tot nu toe elke dag nog in een hotel kunnen overnachten, waardoor ze fysiek ook fit blijven. Teammanager David Serieys (voormalig manager bij Mitsubishi Motorsport) is tevreden zoals het team er voor staat: “De voorbereidingen zijn niet voor niets geweest: de auto’s zijn technisch in topconditie, de rijders zijn superfit dank zij hun trainingen voorafgaand aan de rally en we zijn zeer goed georganiseerd. Dan komen de resultaten haast vanzelf….”
 

Archief
Terug naar vorige pagina