Sportberichten


Plaatsing  
 
02-01-2012  

Wevers weer prima op dag 2 in Dakar Rally

 

SAN RAFAEL – Markeloër Erik Wevers reed vandaag in de tweede etappe van de Dakar Rally naar een uitstekende 13e plaats op 19 minuten en 29 seconden achter dagwinnaar Nasser Saleh Al-Attiyah uit Qatar. Daarmee bezet Wevers nu een 12e plek in het algemeen klassement en is nu de hoogst geklasseerde Nederlander op 22 minuten en 13 seconden achterstand op de Franse leider Stephane Peterhansel.
Riwald-teamgenoot Bernard ten Brinke (Zeddam), die gisteren 8e werd, kreeg een lekke band en problemen met de Airjack van zijn Mitsubishi Racing Lancer waardoor toch behoorlijk tijdverlies optrad. Hij finishte als 24e achter Gert Huzink die keurig binnenkwam op plek 21 ondaNks dat hij een kwartier verloor omdat hij zijn Mitsubishi Racing Lancer uit een zandduin moest graven. Ten Brinke zakte naar de 24e plaats in het algemeen klassement op 55 minuten en 40 seconden van Peterhansel. Gert Huzink staat nu 21e op 50 minuten en 24 seconden.
De tweede dag ging van Santa Rosa de la Pampa naar San Rafael, een lange route met 487 kilometer verbindingsroute en een proef van 290 kilometers voor de auto's.
Richard Huzink is met zijn Ginaf Truck nog niet binnen.

Update:
Richard Huzink had met zijn Ginaf Truck een uitstekende dag. De tussenmeldingen gaven al aan dat het goed ging, maar het officiële dagklassement liet op zich wachten. Begon Huzink de tweede dag op de 52e plaats, aan het eind van de dag had hij zich opgewerkt naar een 30e plek op 2 uur, 8 minuten en 50 seconden van de nummer één, Gerard de Rooy die het hele veld flink aftroefde en ongenaakbaar was.

< Erik Wevers oogt nog monter na een rit van dik 770 km
 

Fotoreportage (9 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina