Sportberichten


Plaatsing  
 
12-01-2012  

Ook Richard Huzink uit Dakar, ten Brinke top


Richard Huzink (r) met zijn co-piloten
 

AREQUIPA (Peru) – Een dag nadat Richard Huzink met de Mitsubishi Racing Lancer omsloeg en de strijdt moest staken omdat navigator Eugénie Decré met nek- en rugpijn voor onderzoek naar het ziekenhuis ging, ligt ook Richard Huzink uit de strijd. Hij dook met de Ginaf Truck met een snelheid van 120 km een afgrond in die volgens zijn bericht op Twitter niet in het ‘roadbook’ stond. Richard Huzink sloeg over de kop en de truck was daardoor dermate beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. ‘Alles stond krom van voren en ook de versnellingsbak was stuk. Ik begrijp nu hoe m’n broer Gert zich woensdag moet hebben gevoeld. Ik ben het nu even zat, maar verliezen hoort er ook bij. Er zijn ergere dingen in het leven, hoor. Laten we niet vergeten dat we veel ervaring hebben opgedaan voor de Dakar van 2013.’

Bernhard ten Brinke van het Twentse Riwald Dakar Team reed opnieuw voorin mee. Hij kwam met de Mitsubishi Racing Lancer als zesde binnen in het bivak in het Peruaaanse Arequipa, op 19.14 van de Franse dagwinnaar Stephane Peterhansel. De Zeddammer staat in het algemeen klassement op plaats 8.
Erik Wevers finishte vandaag als 12e op drie kwartier van Peterhansel die zijn voorsprong in het algemeen klassement licht uitbreide.
De ‘overall’ klassementen zijn nog niet beschikbaar.

Archief
Terug naar vorige pagina