Sportberichten


Plaatsing  
 
14-01-2012  

Ten Brinke na pech op 12 binnen in Pisco

 

PISC0 (Lima) – Bernard ten Brinke kwam vandaag als 12e binnen na dagwinnaar Peterhansel. De achterstand van ten Brinke bedroeg zo’n 57 minuten door pech aan het differentieel. Na reparatie ging het weer uitstekend want ten Brinke ging van WP1 tot de finish zelfs een minuut sneller dan Peterhansel. Giniel de Viliers kwam als 2e binnen voor Leonid Novitskiy. Tot de verliezers van de dag kunnen naast ten Brinke ook Nani Roma (+22.57’) en Robby Gordon (+36.01) gerekend worden. Roma en Gordon kwamen vast te zitten in het rulle zand.

Dat gold ook voor Erik Wevers die ten Brinke een stuk vooruit reed. Toen ten Brinke zijn Riwald teamgenoot zag staan wilde deze assisteren maar Wevers duidde hem om door te rijden. Waar velen bleven steken in het zand, wist navigator Matthieu Baumel de Zeddammer ten Brinke daarvoor te behoeden. Door als 12e te eindigen zakten ze echter naar plek 9 in het totaalklassement. De Markeloër Erik Wevers en co-pilot Fabian Lurquin kwamen na het scheppen van het nodige zand uiteindelijk als 42e binnen.

De deelnemers hebben vandaag 100 kilometer aan liasion en 275 kilometer aan special afgelegd.
Het gerucht gaat in het kampement dat de laatste special stage op de etappe van Pisco naar Lima wordt omgezet naar een neutralisatie zone. Als dat morgen wordt bewaarheid, betekent dat, dat ten Brinke en Baumel op een 9e plaats in het totaalklassement zullen eindigen. Het beste debuut in Le Dakar van een Nederlands team ooit.

De Nederlander Peter van der Kolk is vandaag overgebracht naar een gespecialiseerd ziekenhuis in Lima. Bij een crash in de elfde etappe heeft Van der Kolk zijn rugwervel op vier plaatsen gebroken. Er bestaat de vrees dat hij ook een bekkenbreuk heeft.

Fotoreportage (10 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina