15-01-2012

Almeloƫrs Mullenberg en Gedik pakken bokstitel

ROTTERDAM – De Almeloër Peter Mullenberg ligt op koers voor deelname aan de Olympische Spelen in Londen. Vrijdag won de militair van de Belg Rustam Albulatov in Nijmegen en een dag later winst hij op punten (20-10) te winnen van de sterke Duitser van Russische afkomst Sergei Mitsel in het Rotterdamse Topsportcentrum.
Mullenberg bokst tegenwoordig in de klasse tot -81 kg omdat hij daarin meer kansen ziet om zich te plaatsen voor de O.S. ‘Deze overwinning tegen een zware topper was zeer belangrijk om het NOC/NSF te helpen overtuigen. Nu wachten mij in de komende maanden nog een paar zware toernooien waarin ik mij kan plaatsen. Ik lig op koers en heb nu in de zwaardere klasse alle 10 gebokste partijen op mijn naam staan’, aldus Mullenberg.
De Almeloër Gokhan Gedik won de titel in het zwaargewicht door zijn opponent Visscher te verslaan. Vorig jaar verloor Gedik nog van Visscher maar dat zette hij deze keer recht.
Beide Almeloërs boksen bij de Apeldoorne boksclub ABCC waar trainer Hennie van Bemmel al vaker kampioenen bracht zoals in 1992 Orban Delibas, de laatste Nederlander die uitkwam op de O.S.