Sportberichten


Plaatsing  
 
04-01-2012  

Wevers pakt plek 7 in vierde Dakar etappe

 

CHILECITO – In de vierde etappe van San Juan naar Chilecito behaalde Erik Wevers voor het Riwald Team een uitstekende zevende plaats. De Markeloër finishte in aankomstplaats Chilecito op 13 minuten en 17 seconden van de Franse dagwinnaar Stephane Peterhansel, die opnieuw aanvoerder is in het algemeen klassement. Wevers blijft staan op de 10e plek met een achterstand van 36 minuten en 42 seconden op Peterhansel.

Teamgenoot Gerd Huzink (Manderveen) rijdt tot nu toe alle dagen zeer constant en kruipt langzaam vooruit in het algemeen klassement. Vandaag deed hij het zelfs super en finishte als 15e waardoor hij van plek 20 naar 17 steeg in het algemeen klassement.

Bernard ten Brinke (Zeddam) leek in de Mitsubishi Racing Lancer lange tijd op weg om het record van Tijsterman uit 1985 te evenaren. Toch werd de 5e plek in het dagklassement niet zijn deel omdat in de laatste 40 km van het verraderlijke parcours veel tijd verloren werd omdat hij de auto op de zijkant zette. De volgende Gerd Huzink en navigator Eugénie waren even later ter plekke om de auto met vereende krachten weer op de wielen te zetten. Ten Brinke eindigde op plek 22 en zakte in het algemeen klassement een plaatsje naar plek 20.

Richard Huzink (Geesteren) eindigde in de Ginaf truck als 62e. Hij staat in het algemeen klassement op plaats 34.
Zoals alle jaren wordt er ook weer gemord over de jury die dagelijks straffen uitdeelt waarvan soms niet begrepen wordt waarvoor.

< Fotoreportage: Willy Weyens

Fotoreportage (25 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina