Sportberichten


Plaatsing  
 
13-01-2012  

Ten Brinke vierde in 12e Dakar-etappe

 

NAZCA (Peru) – Bernhard ten Brinke van het Riwald Dakar Team heeft vandaag historie geschreven door als vierde te eindigen in het dagklassement. Nog nooit eerder is een Nederlander zo hoog geëindigd in een etappe in het autoklassement van de Dakar Rally. Eerder deze week evenaarde ten Brinke al het record van Tijsterman uit 1987.
De etappe naar Dakar werd gewonnen door de feitelijk gediskwalificeerde Robby Gordon in zijn Hummer. Zijn protest tegen de diskwalificatie komt pas na afloop van de Dakar Rally aan bod. Het kan dus zijn dat ten Brinke mogelijk nog achteraf op plek drie terecht komt. In het algemeen klassement staat ten Brinke nu zevende.

Ten Brinke: “Het was zo gaaf, we reden flink mee met de mini’s en toen we bijna bij de duinen ware zagen we 2 MINI’S en wat moteren rechtdoor gaan. Matthieu schreeuwde naar me: “Rechts, rechtsaf, nu!” Maar ik zei: “Er zijn geen sporen!”. Mathhieu schreeuwde nog een keer: “Nu!!”
Dus deed ik dat, reed de duin op waar hij me naartoe wilde hebben en toen zag ik het: de sporen van iedereen die verkeerd waren gereden! Het was toen direct een zooitje, overal MINI’S en motoren, heel chaotisch. Onze motor raakte een beetje verhit, en die moest afkoelen, maar omdat we geen tijd wilden verliezen, lieten we gelijk de bandenspanning af, zodat wij als enige snel de duinen inkonden, en dat gebeurde ook, we stoven erlangs, links, rechts, geweldig!”

Erik Wevers gaat ook weer als een speer. Hij eindigde in de Riwald Mitsubishi Racing Lancer als veertiende. In het algemeen klassement kroop de Markeloër in de middenmoot weer een paar plaatsjes omhoog naar plaats 33.

“Erik: “Het ging weer ontzettend lekker; nog even twee dagen er tegen aan en dan zijn we in Lima!”

Een kijkje achter de schermen

Archief
Terug naar vorige pagina