Sportberichten


Plaatsing  
 
01-10-2012  

Derby PEC – Heracles kent 100 jaar historie

 

ALMELO – In de competitie 1912-1913 speelden PEC en Heracles voor het eerst tegen elkaar in de 2e klasse B district Oost van de Nederlandse Voetbal Bond. De andere clubs waren Enschede (het latere Sportclub Enschede), Hengelo, Daventria (Deventer), Quick (Nijmegen) en De Tubanters (Enschede).
PEC stond na deze kleine competitie van 12 wedstrijden onderaan en speelde promotie/degradatie wedstrijden tegen Enschedese Boys, ODO en Wageningen. Ook dat ging niet best voor PEC en men eindigde onderaan waardoor degradatie dreigde totdat ODO besloot zich terug te trekken. De NVB besloot daarop de 2e klasse B uit te breiden tot 8 clubs waardoor PEC destijds degradatie ontliep.

Nu na 100 jaar staat deze derby opnieuw op het programma op 6 oktober a.s. in Zwolle. Gespeeld wordt op kunstgras van het Almelose Royal TenCate en dat is niet het enige wat de clubs gemeen hebben. Topscorer aller tijden Joop Schuman speelde voor beide clubs en begon zijn carrière bij PEC in 1949 en stapte in 1956 over naar Preussen Münster waar hij door een knieblessure bijna niet aan voetballen toe kwam.
Het jaar daarop kwam hij naar Heracles, werd geopereerd door chirurg Hingst en bloeide op als nooit te voren. In zijn eerste seizoen wist hij 42 keer het net te vinden en in het seizoen ’61-’62 zelfs 47 keer. Al met al scoorde hij voor Heracles 199 doelpunten in de competitie en sloot zijn carrière af van 1964 t/m 1967 opnieuw bij PEC. In totaal scoorde Joop Schuman 338 keer in het betaald voetbal.

De clubs hebben ook international Hennie van Nee gemeen. De Zwollenaar stapte in 1963 over van Zwolse Boys naar Heracles waar zijn victorie begon als goalgetter en in 1964 zijn debuut maakte voor het Nederlands elftal waarvoor hij 5 keer uitkwam en 2 keer scoorde. In 1965 ging van Nee naar PEC Zwolle en maakte al snel nog een rondgang via GVAV Groningen, Kickers Offenbach La Gantoise en Cercle Brugge om in 1970 bij Haarlem zijn carrière te beëindigen.

PEC en Heracles speelden in het verleden dus talloze keren tegen elkaar en deze Oostelijke derby krijgt op 6 oktober weer een vervolg dankzij promovendus PEC.

 
04-10-2012  

NOS TV bij Eurosped TVT-VC Sneek in IISPA


uitsnede foto: Fotostudio Smit
 

ALMELO - Op zondag 14 oktober komt het damesvolleybalteam Eurosped voor het eerst dit seizoen in de Dela Eredivisie uit tegen VC Sneek. De wedstrijd wordt gespeeld op de nieuwe Almelose locatie ‘Topsportcentrum IISPA´. De NOS verzorgt een televisie registratie.

Met spanning wordt uitgezien naar de eerste DELA Eredivisie competitiewedstrijd van Eurosped onder de nieuwe naam, tegen VC Sneek op zondag 14 oktober om 15.00 uur. De wedstrijd is belangrijk genoeg voor de NOS om er een televisie registratie van te maken!

Eurosped wil de thuiswedstrijden op de nieuwe locatie voor een breed publiek zo toegankelijk mogelijk maken. Daarom zijn de wedstrijden voor iedereen gratis bij te wonen.

Op dezelfde dag wordt door Sportbedrijf Almelo, voorafgaand aan de wedstrijd, een fotoshoot ‘Uw sportvereniging in de spo(r)tlight´ georganiseerd. Vakfotograaf Erik Karst maakt van alle Almelose sportverenigingen professionele foto´s voor de campagne ‘Sportief Almelo´. De deelnemende verenigingen mogen de foto´s gratis gebruiken voor eigen publicaties en de website. Aansluitend zijn de verenigingen uitgenodigd voor de wedstrijd Eurosped tegen VC Sneek.

Zondag 14 oktober
Voorafgaand wedstrijd: fotoshoot ‘Sportief Almelo´
15.00 uur aanvang wedstrijd
Toegang gratis

Foto: Fotostudio Smit

Fotoreportage (1 foto's)...

 
06-10-2012  

Nederlaag ON en ASV, winst voor DRC en MVV

 

ALMELO – Het bezoekende Enter Vooruit was in de 2e klasse H een maatje te groot voor ON dat maar liefst verloor met 1-5. Doelpuntenmakers waren Knol 3x, Siemerink en Smit voor Enter Vooruit en Kroeze tekende voor de eretreffer van ON.
In de 4e klasse D won fusieclub DRC 2012 thuis op De Riet met 6-2 van hekkensluiter Rijssen Vooruit. Het duurde ruim een half uur voordat DRC snel afstand kon nemen en met 4-1 de rust in ging. Na de pauze liepen de mannen van trainer Ronald Dams uit naar de eindstand 6-2. Doelpuntenmakers: Proslvszny 1-0, Labobar 1-1, Gokluk 2-1 en 3-1, Proslvszny 4-1, Kayalar 4-2, Hondebrink 5-2, Machielsen 6-2.
MVV’69 wist in de Harbrinkhoek eveneens te winnen van het bezoekende ENC’09. Sasbrink (1-0), Raamsman (1-1), Stevens (2-1), Kappert (2-2), Grefelman (3-2) en Winters (4-2) bezorgden de man aan het scorebord werk.
Verlies was er in dezelfde klasse voor ASV’57 dat in Aadorp onderuit ging tegen SC Rijssen met 1-2. Bruggeman (0-1), Van Straaten (1-1) en Schottert (1-2) tekenden voor de doelpunten.

 
06-10-2012  

Heracles Almelo bindt PEC Zwolle aan zegekar


Gouriye maakt twee treffers tegen PEC Zwolle
(Foto: Harry Broeze)
 

ZWOLLE – Heracles Almelo heeft de Overijsselse derby tegen promovendus PEC Zwolle met 3-0 weten te winnen. De bezoekende Almeloërs hadden feitelijk binnen een kwartier al met 3-0 moeten voorstaan, maar alleen Armenteros wist, fraai vanuit de draai, het net te vinden (0-1) nadat eerder Everton en Overtoom dat verzuimden.
Trainer Bosz liet de Heraclieden wederom met een 3-mans achterhoede spelen en zette daarmee flink druk vooruit en daar hadden de Zwollenaren flink moeite mee. PEC creerde dan ook nauwelijks kansen. Pas kort voor rust was Broerse met een kopbal dichtbij, maar deze ging voorlangs.
Na de pauze wederom een sterker Heracles. Achtereenvolgens lieten Everton, Overtoom, Duarte en Armenteros goede kansen liggen. Dat deed Gouriye wel en hij vierde al zijn treffer nadat scheidsrechter Hilger naar de middenstip wees. Toch bleek dat te voorbarig want via de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd omdat Duarte (hinderlijk?) buitenspel stond. Even later was het toch raak door een fraaie actie van opnieuw Gouriye die de Zwolse doelman Wintjens in de korte hoek verraste (2-0). Tien minuten voor het eindsignaal zette opnieuw Gouriye de eindstand op het scorebord door met een mooi stiftje Wintjens te verrassen.

PEC Zwolle trainer Art Langeler erkende na afloop de suprematie van de Heraclieden door op te merken dat dit Heracles tot nu de beste tegenstander is die hij in deze competitie is tegengekomen.
Zijn collega Peter Bosz was dik tevreden over het spel van zijn spelers. ‘In de beginfase speelden wij zeer goed en creerden veel kansen waarvan wij er meer hadden moeten afmaken. Door veel druk te zetten kwam PEC niet echt tot voetballen. In de tweede helft kon de ploeg dat weer brengen met veel kansen en twee doelpunten en ik ben blij dat we achterin ook de nul hebben weten te houden. Ik ben dik tevreden’, aldus Bosz.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 0-3
(0-1)
Scoreverloop: 14. Armenteros 0-1, 68. Gouriye 0-2. 81. Gouriye 0-3.

Fotoreportage: Harry Broeze

Commentaren:

Ninos Gouriye: ‘Juichte ook te vroeg
Art Langeler: ‘Dit Heracles was een maatje te groot
Peter Bosz: ‘Veel kansen en verdiend gewonnen

Scheidsrechter: Higler
Geel: Achenteh (PEC Zwolle), Dorda, Gouriye (Heracles Almelo)
Opstelingen:
PEC Zwolle: Wintjes, Van Polen, Lachman, Aafjes, Van Hintum, Gravenbeek, Broerse (46. Narsingh), Pluim, Achenteh, Mokhtar, Benson
Heracles Almelo: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda (46. Paljic), Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte, Gouriye, Armenteros (84. Castillion), Everton (72. Pedro).

 
07-10-2012  

Houtzager en Schröder bescheiden in Rio

 

RIO DE JANEIRO - De Zwitser Steve Guerdat kon zaterdagavond in Rio de Janeiro de Samba gaan dansen. Met zijn gouden paard van Londen, Nino des Buissonnets (V. Kannan), was hij in de Grote Prijs van Rio, het sluitstuk van de Athina Onassis Horse Show, de snelste foutloze combinatie en verdiende daarmee 330.000 euro. Marc Houtzager (Rouveen) en Gerco Schröder (Tubbergen) wisten zich met Sterrehof's Tamino en Eurocommerce London wel voor de tweede manche te plaatsen, maar konden niet doordringen tot de barrage. Zij eindigden als zevende en 13de, goed voor 30.000 euro en 7.500 euro.

In deze Grote Prijs gingen 42 combinaties van start, waarvan 18 terug mochten komen voor de tweede ronde. Vier daarvan mochten in de barrage terugkomen, omdat zij ook in de tweede ronde foutloos waren gebleven. Van dit viertal was Steve Guerdat de snelste, voor de in Nederland woonachtige Australische Edwina Tops-Alexander met Cevo Itot du Chateau, die daarmee 200.000 euro verdiende, terwijl de Zwitserse Clarissa Crotta met West Side van Meerputhoeve derde werd, voor de Fransman Olivier Gullion met Lord de Theize.

In de ogen van Marc Houtzager was de eerste ronde van de Grote Prijs normaal gebouwd. "Het was pittig, maar niet overdreven zwaar. In de tweede manche was het serieus, maar Tamino sprong top. We kregen een fout op de laatste hindernis van de driesprong, een oxer, een eerlijk gezegd had mijn paard dat foutje niet verdiend".
Gerco Schröder was in de eerste manche tegen een enkele strafpunt aangelopen wegens het overschrijden van de tijd. "De tijd stond niet echt krap, maar ik verloor tussen de eerste en tweede hindernis even de beugel en dat kostte me net te veel tijd. In de tweede manche sprong London ook weer top, alleen kregen we toen een lichte fout op een oxer, die gebouwd stond na een wending naar rechts. London sprong super, alleen een knullige fout stond een hogere klassering in de weg", aldus Schröder.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Uitslag springen Athina Onassis Grand Prix (1.60m):
1) Steve Guerdat (Zwi) - Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) - 0 / 0 / 0 - 33.23
2) Edwina Tops-Alexander (Aus) - Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) - 0 / 0 / 0 - 35.16
3) Clarissa Crotta (Zwi) - West Side van Meerputhoeve (Baloubet du Rouet x Apollonios xx) - 0 / 0 / 0 - 36.76
7) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 4 - 73.73
13) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 1 / 4 - 73.71

 
07-10-2012  

AKC verliest in extra tijd van De Hoeve

 

ALMELO - AKC heeft zijn derde thuiswedstrijd op een erg zure wijze verloren. De Hoeve scoorde in de laatste seconden waardoor een 11-12 eindstand op het scorebord kwam te staan. Dit nadat AKC het grootste deel van de rommelige wedstrijd het voortouw had. in de eerste helft liep de ploeg uit Almelo snel uit naar een 6-2 voorsprong waarbij een aantal mooie aanvallen te zien waren voor het publiek. Gemiste strafworpen en een aantal fouten in de verdediging zorgden ervoor dat De Hoeve bij rust alweer terug was gekomen tot 6-5. Daarnaast had de scheidsrechter een bepalende actie voor het wedstrijdverloop, bij een vrije bal voor De Hoeve duwde 'de man in het zwart' een van de spelers van AKC achteruit. Deze actie zorgde voor een golf van verontwaardiging onder het publiek en coaches waarna de rest van de wedstrijd bol stond van oponthoud en opmerkelijke beslissingen.

In de tweede helft liet AKC zich in eerste instantie teveel meeslepen en was de ploeg niet bezig met korfbal. Gelukkig herpakten de Almeloërs zich en lukte het zelfs om 1,5 minuut voor tijd een 11-10 voorsprong te nemen. Een ongelukkige fout in de verdediging zorgde voor een 11-11 gelijke stand, waarna De Hoeve helaas in de slotseconde de wedstrijd naar zich toetrok.

Al met al een wedstrijd waar nog lang over wordt doorgesproken. AKC heeft erg hard gevochten in deze wedstrijd maar vergat toch vooral zelf om de wedstrijd te beslissen. Drie gemiste strafworpen en enkele dure fouten in de verdediging kostten de ploeg 2 belangrijke punten. Positief was dat AKC verdiende te winnen in een wedstrijd tegen een van de koplopers. Volgende week moet AKC uit naar DOS/Kampen in de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie. De volgende thuiswedstrijd zal dan ook in de zaal zijn.

AKC 2 behaalde nog een knappe overwinning op Noviomagum 2 en blijft meedoen om het kampioenschap.

Tekst: Mark Landhuis

< Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor alle foto's)

Fotoreportage (18 foto's)...

 
13-10-2012  

Winst voor ON en ASV, verlies voor DRC en MVV


RKSV-speler Hulusi Yilmaz ook tegen DRC'12 trefzeker
 

ALMELO – Oranje Nassau wist zich in de tweede klasse H na het verlies van vorige week tegen Enter Vooruit te herstellen tegen het bezoekende Hulzense Boys. De doelpunten vielen pas in de tweede helft. Roling zette de 1-0 op het scorebord en Aaltink bracht de Boys weer langszij voordat Piljic zich als matchwinner ontpopte 2-1.

In de vierde klasse D moest fusieclub DRC ’12 op bezoek bij lijstaanvoerder RKSV in Rijssen. Tot de rust ging het nog gelijk op voor de mannen van trainer Ronald Dams. Loohuis zette de thuisclub op voorsprong maar Proslvszny bracht de Almeloërs weer langszij (1-1). Na de pauze liet RKSV zien dat het niet voor niets bovenaan staat. Opnieuw Loohuis en ook Yilmaz tekenden voor de zesde zege op rij.
ASV’57 wist uit via ENC’09 aansluiting te vinden bij de middenmoot door een afgetekende 0-7 overwinning. Doelpuntenmakers: De Jong 0-1, Bakker 0-2, Blokhuis 0-3, Smit e.d.0-4, R. ter Beek 0-5, Edel 0-6, Smelt 0-7.
MVV’69 had zich de start van de competitie anders voorgesteld. De Harbrinkhoekers hielden het tot de rust nog op 1-0 maar het thuisspelende Achilles Enschede liet na de thee de bezoekers kansloos en liep zelfs uit naar een 6-0 overwinning. Doelpuntenmmakers: Ter Horst 3x en Cloostermans 3x.


Tussenstand 4e klasse D 13-1-2012

 
13-10-2012  

Taekwondoka Reshmie Oogink top in Moskou

 

MOSKOU – De 22-jarige Almelose Reshmie Oogink was als enige Nederlandse deelnemer geselecteerd door de ETU voor de eerste Intercontinental Europe – Asia Championships. De Taekwondoka van sportschool Oude Luttikhuis wist haar partij tegen Rima Ananbeh uit Jordanië ruim te winnen met 5-1. Toch hielp haar overwinning het Europese team weinig, want Europa verloor de slag met 11-3 tegen Azië.
Oogink had ook nog eens de pech dat enkele harde trappen op de bodyprotector van haar tegenstander door de sensoren niet werden geregistreerd, maar uiteindelijk werd het toch een afgetekende overwinning.

“Een goed begin van het seizoen”, liet ze na afloop weten. “Ik had veel variatie in mijn spel, hoewel ik niet met alle technieken wist te scoren. Het is een leuke ervaring om op één veld te spelen waarbij iedereen naar je kijkt, waaronder allerlei hoog geplaatste mensen die allemaal nog een handje kwamen geven”, aldus Oogink.

De wedstrijden werden live op de Russische tv uitgezonden en tal van Russische hoogwaardigheidsbekleders woonden de wedstrijden bij. ETU en WTF spraken als overkoepelende organisaties dan ook van een succesvol toernooi.

<< De Nederlandse delegatie na de prijsuitreiking. v.l.n.r. Kenneth Schunken (ETU-bestuurder), Reshmie Oogink, Oranje coach Nelson Saenz Miller en Gerrit Eissink (ETU en WTF-bestuurder).

 
14-10-2012  

Eurosped TVT scoort 50 % in 1e volleyweekend


Ilse Oude Luttikhuis vangt een smash op terwijl libero Annelin Pasveer (4) en Zuzana Buchlova (15) gespannen toekijken.
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Al maanden is Eurosped TVT thuis in de topsporthal IISPA te Almelo als nieuw onderkomen voor de eredivisionist in het damesvolleybal. Het voormalige Pollux o.l.v. trainer Jan Berendsen heeft het er prima naar de zin en wil in de zaterdag begonnen competitie meedraaien in de bovenste helft.
In Apeldoorn werd zaterdag de volle winst weggesleept bij SV Dynamo met 3-1 in sets. De eerste set verliep nog wat moeizaam en ging met 25-23 verloren maar daarna werden drie sets op rij gewonnen.
Met vertrouwen werd dus vandaag de komst van VC Sneek tegemoet gezien, hoewel de Friezen als een der sterkste teams worden geduid. Het grotendeels nieuwe publiek en de live-registratie van NOS Sport zal ongetwijfeld voor extra druk gezorgd hebben bij de meiden van trainer Berendsen, want in de eerste set kwam E-TVT niet in haar normale doen en pakte VC Sneek de setwinst met 25-19. In de tweede set draaide het beter en kwamen de passes wel aan zorgde een sterke servicebeurt van Zuzana Buchlova ervoor dat E-TVT uitliep naar 8-1. Sneek had de time-outs al verbruikt en greep bij 10-4 naar een vierpersoonswissel en dat toonde enig effect. VC Sneek kwam dichterbij naar 12-8 maar door flink druk te zetten wist E-TVT weer haar voorsprong te vergroten naar 19-13. Toch wisten de Friezinnen weer langszij te komen tot 20-20 door een mindere periode van de Almelose dames. Persoonlijke fouten aan Friese kant betekende opnieuw een voorsprong van 23-20 en uiteindelijk de winst in de tweede set met 25-23.
In de derde set was het weer de beurt aan VC Sneek met een ijzersterk serverende Martha Malta. Berendsen haalde alles uit de kast wisselde de libero’s Annelin Pasveer en Wieneke Eggermont met regelmaat om de servicekracht te doorbreken, maar dat lukte feitelijk niet, waardoor de set met 16-25 verloren ging. In de vierde set was het verzet van de Almelose dames gebroken en werd het min of meer een walk over met 10-25.

Eurosped - VC Sneek 1-3

(19-25, 25-22, 16-25, 10-25)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor nog meer foto's)

Beschouwing door speelster Kirsten Oude Luttikhuis:


Het eerste competitieweekend van Eurosped Top Volley Twente, speciaal voor AlmeloNieuws.nl gezien door de bril van speelster Kirsten Oude Luttikhuis

Fotoreportage (16 foto's)...

 
17-10-2012  

Derby TVC´28 – STEVO na ruim 30 jaar

 

TUBBERGEN / GEESTEREN – Komende zondag 21 oktober staan de hoofdmachten van de voetbalclubs TVC'28 en STEVO weer tegenover elkaar. Daarmee is de titanenstrijd terug waar menig voetbalhart aan weerszijden van landstreek De Huyeren sneller van gaat kloppen.
Meer dan dertig jaar geleden ontmoetten Tubbergen en Geesteren elkaar in competitieverband voor het laatst. In de plooien van het essenland kleurde de clash het maatschappelijk leven. Het waren tijden waarin de rivaliteit tussen de clubs verder droeg dan de beide voetbalakkers. De mantra ‘bloed aan de paal’ kreeg een gezicht. Ook bij de supporters liepen de emoties hoog op. Er werd gespeculeerd en gewed. Stervenden herwonnen hun kracht, bevallingen werden uitgesteld, bruiloften verplaatst. Op de wedstrijddag liepen de beide dorpen leeg. Alleen lammen en blinden bleven achter. Zodra de strijders het veld betraden, kolkten de emoties over de afrastering. De spelers gingen tot het uiterste. Onder het aloude adagium dat het doel de middelen heiligt, werd niets en niemand ontzien. Spitsen die het waagden het vijandelijke strafschopgebied te betreden, speelden met vuur. Doelpunten werden tegelijkertijd bejubeld en beweend.
Na het laatste fluitsignaal strompelden de matadoren van het slagveld.
De verliezers waagden zich de eerste dagen niet op straat. Slechts de gedachte aan rancune hield hen overeind. Daarentegen waren de winnaars een zaligverklaring nabij. Nooit smaakte een overwinning zo zoet.

Gezond verstand
Zie daar het geparodieerde sfeerbeeld van de goeie ouwe tijd. Komende zondag herhaalt de geschiedenis zich. Al zal op het speelveld de overwinningsdrang net zo groot zijn als vroeger, daarbuiten zijn de geesten gerijpt. Veel oud zeer is in de afgelopen decennia opgeruimd. Het gezonde verstand heeft gezegevierd.
De verbroedering wordt ook door de besturen van de beide verenigingen aangegrepen. Om zoveel mogelijk liefhebbers de gelegenheid te geven de wedstrijd bij te wonen is deze naar de ‘inhaalzondag’ van 21 oktober verplaatst. De KNVB heeft daarvoor toestemming verleend.
Tevens hebben de beide clubs hun sponsors uitgenodigd om het duel bij te wonen en elkaar na afloop te ontmoeten. Ook het gemeentebestuur en de KNVB zijn geïnviteerd.

Extra voorzieningen
De eerste versie van de klassieker wordt komende zondag op de Grote Moat in Tubbergen gespeeld. Volgend voorjaar vindt de return in Geesteren plaats. TVC heeft zich met extra voorzieningen, waaronder parkeerplaatsen, geprepareerd op een grote toeloop. Omdat er voor komend weekend een inhaalprogramma op de rol staat, worden ook veel toeschouwers verwacht uit de regio. De regionale pers, waaronder RTV Oost zal verslag doen. Om 14.00 uur gaat de klassieker van start.

 
17-10-2012  

Scott Calderwood op avontuur in Dubai

 

ALMELO/DOETINCHEM – Ex- Heracles Almelo prof Scott Calderwood (34) gaat het avontuur tegemoet in Dubai. Hij tekende gisteren in Dubai als trainer bij Hatta Club en stond dezelfde dag nog voor de groep. Calderwood verlaat daardoor met onmiddellijke ingang zijn club Silvolde, koploper in de eerste klasse E. Volgens Calderwood – die tekende voor één seizoen dat op 2 november a.s. begint – kon hij deze kans niet laten lopen. Calderwood verlaat door zijn vertrek ook Heracles Almelo waar hij sinds een jaar als accountmanager sponsorzaken in dienst was. Calderwood werd pas vorige week benaderd door Hatta Club, stapte in het vliegtuig en rondde meteen zijn overstap af. Calderwood was geen onbekende in de Emiraten. Hij was in 2011 al eens zes weken trainer van The Armed Forces. Eerder al was hij trainer van Sv Rietvogels, DZC’68 en AVW’66.

Vader Jim Calderwood (57), eveneens ex- Heracles Almelo speler, begon eveneens zijn succesvolle trainerschap in 1990 bij Sv Rietvogels (nu fusieclub Sv DRC 2012). Hij keerde eind vorig seizoen tijdelijk terug in Nederland om het in moeilijkheden verkerende Go Ahead Eagles er bovenop te helpen.

< Scott Calderwood tekende als trainer bij Hatta Club in Dubai.

 
18-10-2012  

Maak nu kennis met voetbal bij Sv DRC 2012


Sv. DRC 2012 is tot stand gekomen door een fusie tussen Sv Rietvogels en DVO'71. Sv. DRC 2012 speelt in de 4e klasse KNVB van het zaterdagvoetbal en doet het tot nu verrassend goed o.l.v. trainer Ronald Dams, oud- profvoetballer van Heracles Almelo.
Zaterdag 20 oktober a.s. speelt Sv. DRC 2012 in de volgende bekerronde in Enschede tegen EMOS.
 

ALMELO - De zomer is weer voorbij en de scholen zijn weer begonnen. Ook veel sportverenigingen zijn weer begonnen met het nieuwe seizoen, zo ook fusieclub Sv DRC 2012 aan de Rietstraat 222 A. Een mooi moment voor kinderen in de omgeving van De Riet om kennis te maken met voetbal.
Het Jeugdfonds Almelo biedt kinderen die om financiële redenen niet deel kunnen nemen aan sport de kans om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdfonds betaalt dan de contributie of het lesgeld aan de vereniging. De maximale vergoeding per jaar voor sport bedraagt € 225,-
Een beroep op het Jeugdfonds Almelo kan alleen gedaan worden door een intermediair. Een intermediair is iemand die op professionele wijze betrokken is bij het kind. Denk hierbij aan een leraar, een jongerenwerker, maatschappelijk werk of iemand van jeugdzorg.
Let wel, ouder(s), kinderen en sportverenigingen kunnen geen aanvraag indienen. Ouders/verzorgers moeten zelf actief op zoek naar een intermediair die de aanvraag voor het kind wil doen.
Het motto van het Jeugdfonds Almelo is dat ieder kind deel moet kunnen nemen aan sport. Als u nu een kind aanmeldt via het Jeugdfonds Almelo, dan kan hij of zij nog gebruik maken van het in 2012 beschikbare budget. Maak dus gebruik van deze kans!
Voor meer informatie en de aanmeldprocedure kunt u terecht op: www.jeugdsportfonds.nl 

 
19-10-2012  

Doek valt voor Rabo Cycling Team

 

UTRECHT – De door USADA geopenbaarde dopingperikelen in de professionele wielersport zijn voor Rabobank Nederland aanleiding om na 17 jaar de stekker uit het professionele wielrennen te trekken. Vooral de openbaring dat Levi Leipheimer tijdens zijn Rabo-periode van doping werd voorzien door de teamarts en het huidige UCI-verdacht tegen de Spaanse renner Barredo zal aan dat besluit hebben bijgedragen. Rabobank blijft het amateurwielrennen wel trouw evenals het damesteam onder aanvoering van Olympisch kampioene Marianne Vos tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. 
Rabobank stelt de professionele herentak wel in staat een doorstart te maken onder voorlopig een ‘white label’. Harold Knebel, de huidige directeur van de wielerploegen gaat het overgangsmanagement uitvoeren op een zo snel mogelijke wijze.

Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”Rabobank is 17 jaar geleden in de wielersport gestapt. Vol overtuiging en met een duidelijke missie. Want wielrennen past bij de Rabobank, bij haar klanten en bij haar medewerkers. Rabobank heeft de wielersponsoring in de loop der jaren uitgebreid tot een compleet pakket, van de heren- en damesprofploeg tot de jeugdopleiding en het veldrijden.Bert Bruggink:“Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft.“

 
20-10-2012  

Heracles pakt punt in slotfase tegen Ajax


Christian Dorda met een fraaie kopbal. Foto Nick Zweers
 

ALMELO – Ook tegen Ajax durfde trainer Peter Bosz het aan om met een 3-4-3 opstelling het veld in te gaan. Vooruit veel druk zetten, was het uitgangspunt, om de aanvallende impulsen van Ajax al in de kiem te smoren. Dat lukte vanavond in de eerste helft niet helemaal vooral om dat Heracles slordig speelde en teveel en te vroeg balverlies leed. Al na tien minuten profiteerde Ajax in een snelle omschakeling waardoor Lasse Schöne vrij kon doorlopen op doelman Remko Pasveer, hem omspeelde en nog bijna zag dat ben Rienstra zijn inzet keerde, zij het dat deze de bal verkeerd op de slof kreeg en de bal zelf in het net werkte 0-1. Voetballend ging het gelijk op en ook Heracles kreeg een aantal kansjes. Toch was het Ajax dat de 0-2 aantekende nadat Kwame Quansah in de fout ging en opnieuw Schöne vrij kon opduiken voor Pasveer. Deze keer schoot hij wel zelf de bal in het doel. Tot de rust ging het spel heen en weer zonder echte hoogtepunten, zij het dat Duarte nog een vrije trap buiten bereik van Vermeer tegen de paal krulde. In die fase van de wedstrijd speelde Heracles te voorzichtig.
Na rust moesten de Heraclieden opnieuw de aanval zoeken maar dat werd niet tot tevredenheid van Bosz uitgevoerd. Vejinovic kwam na een langdurige blessure voor het eerst in het veld als vervanger van Duarte. ‘Hij heeft het vermogen om eens een mannetje over te slaan en denkt voorwaarts’, gaf Bosz later aan en Castillion verving Everton. Heracles werd beter, kreeg meer grip op het spel en werd gevaarlijker. De druk op het Amsterdamse doel was ook aanleiding voor overtredingen door de Ajaxieden en toen de Amsterdammers een vrije trap van Heracles niet goed wegwerkte, was Te Wierik er als de kippen bij om de aansluittreffer op het scorebord te zetten, 1-2.
Heracles nam daarna nog meer risico en dat werd binnen een minuut al afgestraft door Tobias Sana die gretig gebruik maakte van de ontstane ruimte. Even leek het er op dat de wedstrijd gespeeld leek, maar daar is Wierdenaar Thomas Bruns niet het mannetje naar. Hij sleurde dat het een lieve lust was en toen Quansah een duel om de bal won en hem op de rand van de zestien op maat bediende, kon Vermeer opnieuw vissen 2-3. Babel dacht nog even de Amsterdammers in veilig vaarwater te brengen, maar scheidsrechter Blom keurde zijn treffer af wegens buitenspel.
Met Castillion voor Overtoom ging Heracles de laatste fase in waardoor de druk nog meer toenam. Armenteros stuitte op Vermeer, Castillion schoot net over en Ajax probeerde de voorsprong over de eindstreep te brengen. Het was invalller Pedro die de Almeloërs in de slotminuut toch nog aan het welverdiende punt hielp door Vermeer kansloos met een schuiver te passeren 3-3.

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

(Klik hier voor alle foto's)

Heracles Almelo – Ajax 3-3
(0-2)
Scoreverloop: 10. Rienstra 0-1 (e.d.), 25. Schone 0-2, 60. Te Wierik 1-2, 61. Sana 1-3. 80. Bruns 2-3, 90. Pedro 3-3.

Commentaren:

Peter Bosz: ‘Ik had willen winnen
Luis Pedro: ‘Beter kan niet

Scheidsrechter: Kevin Blom
Geel: Duarte, Bruns, Te Wierik (Heracles), Van Rhijn (Ajax)
Opstelling Heracles: Pasveer, Te Wierik, Rienstra, Dorda; Quansah, Duarte (61. Vejinovic), Bruns, Overtoom (85. Castillion); Gouriye, Armenteros, Everton (61. Pedro).
Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schone (83. Fischer), Poulsen, Eriksen; Sana (77. De Sa), De Jong, Boerrigter (46. Babel).

Fotoreportage (29 foto's)...

 
20-10-2012  

Eurosped TVT onderuit in Sliedrecht


Het team van Eurosped Top Volleybal Twente in de IISPA.

Wat vond speelster Ilse Oude Luttikhuis van de uitwedstrijd tegen Sliedrecht:

Afgelopen zaterdag stond alweer de derde competitie wedstrijd op het programma. Dit keer was onze tegenstander Sliedrecht Sport. De landskampioen van afgelopen seizoen. Na een lange reis kwamen we aan in Sliedrecht. In de eerste set kwamen we slecht op gang. We liepen achter de feiten aan. De pass en service waren onder de maat. De set ging dan ook met 25-15 naar Sliedrecht. In de tweede set begon het beter te lopen, het ging gelijk op. In de derde set liep het vanaf het begin al niet meer. We raakten al gauw achter en konden dit gedurende set ook niet weer herstellen. Deze set ging dan ook met 25-16 naar Sliedrecht. Dat betekende 3-0 winst voor Sliedrecht. Het was een wedstrijd om gauw te vergeten. We richten ons dan ook weer op de volgende wedstrijd en zullen er alles aan doen om een goede prestatie neer te zetten. We spelen weer thuis dus hopen uiteraard weer op veel publiek. De steun kunnen we goed gebruiken. Hopelijk tot dan!

Ilse.
 

SLIEDRECHT – De volleybalsters van Eurosped TVT gingen in en tegen Sliedrecht Sport kansloos onderuit met een 3-sets nederlaag 25-16, 25-23, 25-15. ‘Het was onder de maat. Dat gold voor alles: de service, de pass, het blok en de aanval’, aldus coach Jan Berendsen na afloop.
De eerste set werd kansloos verloren met 25-16. In de tweede set leek het een wedstrijd te worden toen het Twentse topvolleybalteam vanuit een 16-8 situatie goed terug kwam, maar uiteindelijk in een spannend slot toch met 25-23 ten onder ging. De derde en laatste set bleek er louter nog een voor de statistiek, want Eurosped TVT verloor deze set met 25-16

Op zaterdag 27 oktober a.s. kunnen de dames van trainer Jan Berendsen thuis in de IISPA laten zien dat het beter kan. Dan komt tegenstander Peelpush uit het Limburgse Meijel naar Almelo, de huidige nummer 4 in de eredivisie. Peelpush gaat voor het eerst Europa in en speelt op 15 november a.s. tegen het Roemeense Tirgu Mures.
De ‘meiden’ van Eurosped TVT zouden het prachtig vinden dat het toeschouwersaantal van vorige week tegen VC Sneek (650 personen) wordt gebroken en het in ieder geval weer een heksenketel wordt. Met 2 nederlagen en 1 overwinning op zak moet het evenwicht weer bereikt worden.

Trainer Jan Berendsen verwacht bij de tweede thuiswedstrijd Eurosped TVT tegen Peelpush op zaterdag 27 oktober een aantrekkelijker duel. 'Peelpush is verdedigend een sterke tegenstander, wat in de wedstrijd vaak mooie lange rally’s oplevert. Voor het publiek leuk om naar te kijken', aldus Berendsen. De wedstrijd is weer gratis bij te wonen in de IISPA en begint om 16.00 uur.

Fotoreportage (1 foto's)...

 
20-10-2012  

Geerdink wint Singles Darts bij Sv DRC 2012

 

ALMELO - Het Open Singles Darttoernooi van Sv DRC 2012 ‘Just us’ werd vrijdagavond in het clubgebouw 'De Kauwe' aan de Rietstraat 222 A gewonnen door Jeroen Geerdink. In de finale versloeg Geerdink favoriet Raymond Hoevenberg met 5-3 in legs. John Berendsen en titelverdediger Fabian Roosenbrand speelden de troostfinale waarbij Berendsen aan het langste eind trok. Roosenbrand scoorde met 160 wel de hoogste uitgooi. Aan het toernooi van Sv DRC 2012 'Jus Us' namen 39 darters deel uit de regio en twee deelnemers kwamen zelfs uit Duitsland.

 
21-10-2012  

Emos maatje te groot in beker tegen DRC '12

 

ENSCHEDE – Tot verrassing van iedereen was fusieclub Sv DRC 2012 doorgedrongen tot de knock out-ronde in de KNVB districtsbekerwedstrijd, waar het zaterdag in Enschede moest aantreden tegen het roemrijke Emos. Het eerste halfuur wisten de Almeloërs het doel nog schoon te houden, maar na de eerste treffer van de Enschedeërs ging het snel en liep Emos uit naar 6-0. Haçi Sen tekende in de slotfase nog voor de eretreffer.

 
22-10-2012  

Jong Heracles geeft voetballes in Twentse derby


Foto: Harry Broeze
 

ALMELO – Jong Heracles Almelo gaf in de openingswedstrijd van de eredivisie tegen Jong FC Twente voetballes en stuurde de Enschedeërs met 6-3 huiswaarts. Het talrijk opgekomen publiek genoot van een avondje voetbal waarin hoofdrollen waren weggelegd voor Geoffrey Castillion (3x), Luis Pedro (2x) en Marko Vejinovic, die de doelpunten maakten voor de zwart-witten. Edwin Gyssi, Felitciano Zsusschen en Mirco Born tekenden voor de tegentreffers.

Uit alles bleek dat de beloften van Heracles Almelo dagelijks trainen met hun broeders van de hoofdmacht en het inpassen van wisselspelers als Castillion en Pedro moeiteloos verliep. Ook het inpassen van de van blessures terugkerende spelers zoals Marko Vejinovic, Jason Davidson en Bart Schenkeveld ging van een leien dakje, zo zag trainer Rene Kolmschot.

Jong Heracles nam vanaf de aftrap het initiatief en zette de Enschedeërs flink onder druk. Toch kwam Jong FC Twente op voorsprong door een snelle uitbraak die Edwin Gyssi beheerst afrondde. Geoffrey Castillion zette de Almeloërs weer langszij door de steekpass goed op te pikken om vervolgens de Enschedese doelman Filip Bednarek te omspelen. Luis Pedro kopte de Almeloërs nog voor rust naar een voorsprong, maar vergat vlak daarna te scoren evenals Castillion.

In de tweede helft vierden Bart Schenkeveld en Dario Vujicevic hun rentree. Castillion liet na vijf minuten doelman Bednarek kansloos op een schot vanaf 20 meter, FC Twente sloeg terug via Felitciano Zsusschen en Pedro ronde eveneens beheerst af binnen 10 minuten 4-2. Het spel golfde op en neer met twee aanvallend ingestelde teams waarbij Jong Heracles Almelo talrijke kansen onbenut liet na het onvrijwillige vertrek van FC Twente-speler Dario Tanda. Mirco Born scoorde zeven minuten voor het einde de Enschedese aansluitingstreffer 4-3 maar dat vond Marko Vejinovic kennelijk teveel van het goede. Via binnenkant paal zette hij de Heraclieden weer in veilig vaarwater en vlak voor het einde omspeelde Geoffrey Castillion nogmaals de Enschedese doelman om de eindscore van 6-3 op het scorebord te zetten.

Jong Heracles Almelo – Jong FC Twente 6-3
(2-1)
20.Edwin Gyssi 0-1, 30.Geoffrey Castillion 1-1, 38.Luis Pedro 2-1, 50.Geoffrey Castillion 3-1, 52.Felitciano Zsusschen 3-2 , 56.Luis Pedro 4-2, 82.Mirco Born 4-3, 84.Marko Vejinovic 5-3, 89.Geoffrey Castillion 6-3,
Rode kaart: Dario Tanda (FC Twente)
Gele kaart: Jozef Samoel (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Jong Heracles Almelo: Renze Fij, Milano Koenders (82.Daniel Neustädter), Jason Davidson, Dragan Paljic, Leon van Dijk (46.Bart Schenkeveld), Jozef Samoel (46.Dario Vujicevic), Joran Pot, Marko Vejinovic, Daryl van Mieghem, Geoffrey Castillion en Luis Pedro.
Jong FC Twente: Filip Bednarek, Lars Bleker, Peter Grebben, Coen Gortemaker (72.Peter Bijen), Mark Engberink, Joey Pelupessy, Edwin Gyssi (83.Jari Oosterwijk), Dario Tanda, Mirco Born, Tim Hölscher (76.Janik Jesgarzewski) en Felitciano Zschusschen.

Fotoreportage: Harry Broeze
(klik hier).

 
24-10-2012  

Sterfgeval blokkeert Eurosped TVT - Peelpush

 

ALMELO - Het eredivisie volleybalduel tussen Eurosped TVT en Peelpush van  zaterdag 27 oktober in de IISPA te Almelo is geannuleerd. In verband met een sterfgeval in de medische staf van Peelpush wordt deze wedstrijd verzet. Zaterdag, op de wedstrijddag, vindt namelijk de begrafenis plaats van het medische teamlid. Hierdoor kan het team van Peelpush niet tijdig in Almelo verschijnen voor de wedstrijd tegen Eurosped TVT. Uiteraard is er bij Eurosped TVT alle begrip hiervoor en wensen we alle betrokkenen bij Peelpush veel sterkte toe. De wedstrijd tegen Peelpush zal verplaatst worden naar een nog nader bekend te maken datum. T.z.t. maakt Eurosped TVT bekend wanneer dat zal zijn.

De eerstvolgende thuiswedstrijd van Eurosped in de IISPA is op zaterdag 3 november tegen Irmato VC Weert om 17.00 uur.

 
24-10-2012  

Heracles on Tour bij Hulzense Boys

 

HULZEN – De ‘On Tour’ karavaan van Heracles Almelo was vandaag te gast bij Hulzense Boys op sportpark Smidserve. Het beproefde recept van de ‘On Tour Clinics’ bleek ook deze middag weer succesvol. De kinderen uit Hulzen en omgeving konden, ieder op hun eigen niveau, hun hart ophalen bij de verschillende voetbal-gerelateerde spelonderdelen. De grote publiekstrekkers waren uiteraard de selectiespelers. Willie Overtoom, Christian Dorda, Leon van Dijk, Thomas Bruns, Dario Vujicevic en Geoffrey Castillion, die hielpen mee bij de oefeningen, een dolletje maakten met de kinderen en legio handtekeningen uitdeelden.
De volgende ‘Heracles On Tour’ zet koers richting Rijssen-Holten.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
25-10-2012  

Herakids vermaakten zich in Avonturenpark

 

HELLENDOORN – Het is de vraag wie zich woensdag jl. meer vermaakten in het Avonturenpark Hellendoorn, de selectiespelers van Heracles Almelo of de ‘Herakids’ die met hun idolen een fantastische dag beleefden tijden de Kids-clubdag.
Zo waren Jason Davidson en Joey Belterman bijna niet weg te krijgen uit de achtbaan en kon Kwame Quansah geen genoeg krijgen van de wildwaterbaan. Ook Brian van Loo, Bart Schenkeveld en Everton genoten van de Kids-clubdag in het Hellendoornse Avonturenpark.
Naast de gratis ritjes in de attracties samen met de spelers was er natuurlijk ook gelegenheid voor een fotoshoot en het verkrijgen van handtekeningen. Bij de fan-kar kon men meedoen aan een prijsvraag of de nieuwe supportersartikelen ‘scoren’ indien pa of ma tenminste gerekend had op wat extra centjes in de knip.

Fotoreportage (5 foto's)...

 
27-10-2012  

Ego ‘scheids´ dupeert DRC´12 tegen SVV´56

 

ALMELO – Tijdens de voetbalwedstrijd tussen fusieclub DRC’12 en het bezoekende SVV’56 bleek het ego van scheidsrechter Wim Weuring groter dan het fluiten op het juiste moment. Bij overtredingen liet hij doorvoetballen en daar waar ‘vriend en vijand’ geen overtreding kon ontdekken, klonk het fluitje schril over de velden van sportcomplex De Riet.
De 0-1 achterstand was er het directe gevolg van toen scheidsrechter Weuring niet floot voor een overtreding en SVV de eerste treffer kon laten aantekenen. Commotie op het veld en op de bank was het gevolg en het wegsturen van de elftalleider van de DRC-bank eveneens.
In de rust verzuchtte een lid van de scheidsrechtersvereniging Almelo e. O. dan ook dat hij blij was geen rapport te moeten schrijven. Op dat moment kon hij nog niet bevroeden dat het nog gekker werd.
Na rust had DRC’12 het betere van het spel en kon de gelijkmaker niet uitblijven 1-1. Maar scheidsrechter Weuring drukte nog een grotere stempel op de wedstrijd. Tijdens een aanval van DRC’12 op het doel van SVV’56 snerpte plotseling het fluitje van de scheids opnieuw over De Riet. Flarden van de wind moeten haast mede debet zijn geweest, dat Weuring reageerde op een ‘conversatie’ tussen laatste verdediger Haçi Sen van DRC en een aanvaller van SVV ruim 40 meter verderop op het veld. Weuring haastte zich terug om Sen een gele kaart te geven voor aanmerking op de leiding. Niemand in het veld of langs het veld had echter iets gehoord. Sen, normaal gesproken de rust zelve en daarom ook aanvoerder, vergat zich een moment en nam het K-woord in zijn mond waardoor geel rood werd. Toen hij op de bank ook nog riep dat hij de scheids na de wedstrijd wilde spreken werd dat opnieuw met rood beloond en stuurde Weuring beide elftallen naar de kleedkamer tot verbazing van spelers en publiek die geen enkele aanleiding tijdens de wedstrijd hadden gezien om dit te doen.
Weuring moet zich dat beseft hebben, want vijf minuten later stuurde hij de teams weer het veld op. Ook met een mannetje minder was DRC beter maar kwam het weer achter en maakte weer gelijk. Het wachten was dus op de winnende treffer, maar de DRC-doelman verslikte zich in de slotfase bij zijn uitlooppoging een pass op de rechtsbuiten van SVV te onderscheppen, waardoor alsnog simpel de overwinning naar het bezoekende SVV’56 ging met 2-3.

Klik hier voor de foto’s


 

 
28-10-2012  

Doelpuntenfestijn bij Heracles-Heerenveen


Thomas Bruns pikte in blessuretijd ook zijn doelpunt mee.
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Er zijn van die voetbaldagen dat je zou wensen dat het Polmanstadion net zo groot zou zijn dan de Kuip. De wedstrijd tussen Heracles Almelo en SC Heerenveen was er zo een. Heracles Almelo begon in de door Peter Bosz geïnitieerde 3-4-3 opstelling om vroegtijdig druk te kunnen zetten, maar Marco van Basten liet de Friezen juist het tegenovergestelde doen waardoor Herackes in het begin niet aan het vertrouwde spel toekwam. Het gevolg was een open wedstrijd met tal van kansen over en weer waarbij trainer Peter Bosz na afloop verzuchtte dat hij geen enkel moment rustig op de bak had gezeten.
Het waren ook de Friezen die de score openden, waarbij Djuricic prima afrondde na een vlotte aanval. Meerdere kansen volgden voor beide doelen maar het duurde een kwartiertje voordat Gouriye van de punt van de zestien de Friese doelman Nordfeldt me een prachtige lob verschalkte. Het spel golfde op en neer waarbij Heerenveen feitelijk het beste van het spel toonde maar vergat te scoren. Bij de Almeloërs werd Te Wierik in de laatste linie dan ook node gemist. Toch waren het de Heraclieden die met een voorsprong de rust ingingen nadat Armenteros in blessuretijd de bal achter Nordfeldt frommelde.
Na de pauze werd Heracles sterker en kreeg het steeds meer grip op de wedstrijd. De verslaggever van de NOS riep zelfs hardop dat het ‘Barcelona in Almelo’ was. Everton had toen net de voorsprong vergroot naar 3-1 en dat had hij al even eerder moeten doen, maar toen ging de bal naast. Gouriye bleek helemaal op dreef en vergrootte de voorsprong naar 4-1. Tien minuten later deden de Friezen wat terug via spits Finnbogason maar Gouriye antwoordde alert met een fraai stift 5-2. Met nog tien minuten speeltijd op de klok zorgde wederom Finnbogason voor de terugkeer van de spanning bij Heracles-coach Peter Bosz 5-3. De paal hield in deze wedstrijd ook nog haast zekere doelpunten in beide doelen tegen waardoor het uitverkochte Polmanstadion bleef zinderen. Toen echter ‘vechtjas’ Thomas Bruns de zesde Heracles-treffer op het scorebord liet verschijnen, kon het publiek zich opmaken voor een spontane huldiging die ook voetballiefhebber Marco van Basten wel kon waarderen. 'Ik heb geen moment het idee gehad dat wij de mindere ploeg waren. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd', stelde de trainer van de Friezen na afloop. 'Maar de doelpunten vielen te gemakkelijk aan onze kant. Ik heb zelfs het idee gehad dat we konden winnen. Het is doodzonde hoeveel kansen we hebben gemist.'
Bosz: 'Ik vond ons geen goede eerste helft spelen, we hadden totaal geen controle. Het was toen billenknijpen. We moesten de handen dichtknijpen met de 2-1 ruststand. Na de rust speelden we wel beter, maar ik heb geen moment rustig op de bank gezeten. Bij de 4-1 niet, bij de 5-2 niet… Heerenveen had er nog een heleboel meer kunnen maken.'

Heracles Almelo - SC Heerenveen 6-3
(2-1)
0-1 Djuricic (4), 1-1 Gouriye (17), 2-1 Armenteros (45+1), 3-1 Everton (48), 4-1 Gouriye (57), 4-2 Finnbogason (64), 5-2 Gouriye (68), 5-3 Finnbogason (80), 6-3 Bruns (90+3)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie

(Klik hier voor alle foto’s)

Commentaren

Peter Bosz: ‘We bieden spektakel
Marco van Basten: ‘Mijn ogen uitgekeken’ 
Gouriye: ‘Ik scoor makkelijk’ 

Arbiter: Wegereef
Geel: Gouriye, Bruns, De Ridder Gouweleeuw
Opstellingen:
Heracles Almelo: Pasveer, Koenders, Rienstra, Dorda (Paljic/84), Bruns, Quansah, Overtoom, Duarte (Vejinovic/65), Gouriye, Armenteros (Castillion/81), Everton.
SC Heerenveen: Nordfeldt, Van Anholt, Gouweleeuw, Zomer, Raitala, Kums, Djuricic (Pappa/78), Maracek, De Ridder, Finnbogason, Van La Parra.

Heracles nam voor de wedstrijd officieel afscheid van Mark Looms

Fotoreportage (28 foto's)...

 
28-10-2012  

Heracles huldigt Overijsselse Olympia-gangers

 

ALMELO - In de rust van de wedstrijd Heracles-Almelo werden de Overijsselse Olympiërs en Paralympiers gehuldigd. Gerco Schröder (2x zilver hippisch), Marleen Veldhuis (2x brons zwemmen), Magda Toeters (zilver zwemmen), Rinne Oost (brons – tijdrit), Petra Garnier (brons – basketbal), Frank Hosmar (2x brons dressuur) ontvingen bloemen uit handen van voorzitter Jan Smit terwijl een vol stadion de sporters toejuichte. Zwemster Hinkelien Schreuder moest helaas verstek laten gaan.

Foto: Harry Broeze
 

 
29-10-2012  

Gerco Schröder daagt Rabobank voor de rechter


Boven: Gerco Schröder met Eurocommerce London
Onder: Bij Stal Eurocommerce in Lochem werken 12 personen die mede de dupe worden van het geschil met de Rabobank
 

TUBBERGEN - Springruiter Gerco Schröder spant een kort geding aan tegen de Rabobank. Aanleiding voor de rechtsgang is de blokkade van de Rabobank om de toppaarden waarop Schröder normaal gesproken rijdt in de wereldbekerwedstrijden niet mag gebruiken. De winnaar van twee zilveren Olympische medailles met het paard London, zit al een maand thuis. Schröder vindt dat zijn sportieve carrière schade oploopt en ook de paarden de dupe worden van de blokkade. Schröder maakt momenteel een vrije val op de wereldranglijst terwijl hij direct na de Olympische Spelen op een tiende plek stond.
Aanleiding voor Rabobank om de 21 paarden niet vrij te geven is het conflict tussen eigenaar Ger Visser en de Rabobank over de afwerking van het faillissement van projectontwikkelaar Eurocommerce. Visser verkocht Stal Eurocommerce een half jaar voor het faillissement aan zijn zoon Ger Visser jr. en deze verkoop wordt door Rabobank betwist. Visser sr. wil niet persoonlijk garant staan voor de vordering en ook niet voor de paardenpaspoorten, waardoor de paarden niet meer naar het buitenland kunnen reizen. Schröder kan daardoor ook niet deelnemen aan de finale van de Global Champions Tour, die van 22 november tot 24 november in Abu Dhabi wordt verreden.
Het geding tussen Schröder en Rabobank dient deze week voor de rechtbank in Zutphen.

Geen veiling van panden Eurocommerce
De banken die schuldeiser zijn in het faillissement van projectontwikkelaar Eurommerce uit Deventer, hebben besloten de veiling van 44 kantoorpanden die volgende week gepland stond, niet door te laten gaan. De veiling werd gevreesd in de vastgoedwereld omdat daardoor de gehele kantorenmarkt in Nederland te maken zou krijgen met kapitale afschrijvingen. De schuldeisers willen nu de panden pas in de verkoop brengen als er individueel een goed bod ligt en brengen de panden onder in aparte bv's per eisende bank.
Frappant is dat eigenaar Ger Visser sr. van Eurocommerce altijd voorstond dat redding het goedkoopst zou zijn en zei dat een faillissement in deze meer schade berokkent dan nodig. Visser verkondigde eveneens dat hij niet snapte waarom een onervaren curator was aangesteld. Visser zegt bovendien dat hij de dupe is geworden van de juridische afdeling van Rabobank die intern een gevecht voert met de commerciële vastgoedafdeling van Rabobank. Rabobank vroeg het faillissement van Eurocommerce aan terwijl bouwgigant Wessels uit Rijssen al in een veel eerder stadium afzag van een faillissementsaanvraag.

 
31-10-2012  

Heracles verslaat Sparta in bekercompetitie


Samuel Armenteros was de matchwinner tegen Sparta Rotterdam
 

ALMELO – Zonder Thomas Bruns en Christian Dorda, zij kregen rust, maar met Dragan Paljic en Marko Vejinovic in de basis bleek Heracles Almelo te sterk voor het Rotterdamse Sparta. In de eerste helft hadden de Heraclieden wel een veldoverwicht, maar dat resulteerde niet in doelpunten omdat Armenteros, Vejinovic en Everton hun kansen niet verzilverden. De Spartanen kregen nauwelijks kansen om doelman Pasveer te verontrusten.
De Spartanen bleven in de tweede helft volharden met een gesloten verdediging en pas nadat Armenteros zijn derde kans verzilverde, toen Quansah hem vrij speelde, ontstond meer ruimte 1-0. Even daarvoor moest Pasveer handelend optreden toen de voor Milano Koenders ingevallen Thomas Bruns een sprintduel verloor waardoor Spartaan Deekman vrij kon uithalen.

Koenders werd uit de wedstrijd gehaald omdat hij tekenen van ee allergische reactie vertoonde waarbij zijn gezicht helemaal opswol. Hij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis, maar mocht daarna gewoon naar huis en kan donderdag de training wel hervatten, zo is de verwachting. Het was de tweede keer dat Koenders dat overkwam.

Een kwartiertje voor tijd profiteerde Armenteros van paniek in de Rotterdamse achterhoede door de goed geplaatste corner van Vejinovic 2-0. Everton kwam vlak daarop nipt tekort om de 3-0 te laten aantekenen, waarna de wedstrijd naar het eind kabbelde.
Trainer-coach Peter Bosz was na afloop vooral blij met de twee doelpunten van Armenteros maar was minder te spreken over het vertoonde spel. ‘Wij maakten in de eerste helft de fout niet genoeg druk te zetten en in een te laag tempo te spelen. Na de 1-0 ontstond er wat meer ruimte.’

Heracles Almelo – Sparta Rotterdam 2-0
(0-0)
66.Samuel Armenteros 1-0, 73.Samuel Armenteros 2-0,

Fotoreoprtage: Harry Broeze
(klik hier)

Scheidsrechter: Gözübüyük
Gele kaarten: Dragan Paljic, Kwame Quansah, Pieter Nys, Illias Bel Hassani, Danny Buijs.

Opstellingen:
Heracles Almelo: Remko Pasveer, Milano Koenders (46.Thomas Bruns), Ben Rienstra, Dragan Paljic, Kwame Quansah, Marko Vejinovic, Willie Overtoom, Lerin Duarte, Ninos Gouriye (75.Daryl van Mieghem), Samuel Armenteros en Everton Ramos da Silva.
Sparta Rotterdam: Nico Pellatz, Pieter Nys, Gijs Luirink, Robert van Boxel, Donovan Slijngard, Steef Nieuwendaal, Jens van Son, Danny Buijs (74.Toni Varela), Sandro Calabro (74.Mario Bilate), Illias Bel Hassani en Donovan Deekman.

Archief
Terug naar vorige pagina