Sportberichten


Plaatsing  
 
14-10-2012  

Eurosped TVT scoort 50 % in 1e volleyweekend


Ilse Oude Luttikhuis vangt een smash op terwijl libero Annelin Pasveer (4) en Zuzana Buchlova (15) gespannen toekijken.
Foto: Nick Zweers Fotografie
 

ALMELO – Al maanden is Eurosped TVT thuis in de topsporthal IISPA te Almelo als nieuw onderkomen voor de eredivisionist in het damesvolleybal. Het voormalige Pollux o.l.v. trainer Jan Berendsen heeft het er prima naar de zin en wil in de zaterdag begonnen competitie meedraaien in de bovenste helft.
In Apeldoorn werd zaterdag de volle winst weggesleept bij SV Dynamo met 3-1 in sets. De eerste set verliep nog wat moeizaam en ging met 25-23 verloren maar daarna werden drie sets op rij gewonnen.
Met vertrouwen werd dus vandaag de komst van VC Sneek tegemoet gezien, hoewel de Friezen als een der sterkste teams worden geduid. Het grotendeels nieuwe publiek en de live-registratie van NOS Sport zal ongetwijfeld voor extra druk gezorgd hebben bij de meiden van trainer Berendsen, want in de eerste set kwam E-TVT niet in haar normale doen en pakte VC Sneek de setwinst met 25-19. In de tweede set draaide het beter en kwamen de passes wel aan zorgde een sterke servicebeurt van Zuzana Buchlova ervoor dat E-TVT uitliep naar 8-1. Sneek had de time-outs al verbruikt en greep bij 10-4 naar een vierpersoonswissel en dat toonde enig effect. VC Sneek kwam dichterbij naar 12-8 maar door flink druk te zetten wist E-TVT weer haar voorsprong te vergroten naar 19-13. Toch wisten de Friezinnen weer langszij te komen tot 20-20 door een mindere periode van de Almelose dames. Persoonlijke fouten aan Friese kant betekende opnieuw een voorsprong van 23-20 en uiteindelijk de winst in de tweede set met 25-23.
In de derde set was het weer de beurt aan VC Sneek met een ijzersterk serverende Martha Malta. Berendsen haalde alles uit de kast wisselde de libero’s Annelin Pasveer en Wieneke Eggermont met regelmaat om de servicekracht te doorbreken, maar dat lukte feitelijk niet, waardoor de set met 16-25 verloren ging. In de vierde set was het verzet van de Almelose dames gebroken en werd het min of meer een walk over met 10-25.

Eurosped - VC Sneek 1-3

(19-25, 25-22, 16-25, 10-25)

Fotoreportage: Nick Zweers Fotografie
(Klik hier voor nog meer foto's)

Beschouwing door speelster Kirsten Oude Luttikhuis:


Het eerste competitieweekend van Eurosped Top Volley Twente, speciaal voor AlmeloNieuws.nl gezien door de bril van speelster Kirsten Oude Luttikhuis

Fotoreportage (16 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina