Sportberichten


Plaatsing  
 
07-10-2012  

Houtzager en Schröder bescheiden in Rio

 

RIO DE JANEIRO - De Zwitser Steve Guerdat kon zaterdagavond in Rio de Janeiro de Samba gaan dansen. Met zijn gouden paard van Londen, Nino des Buissonnets (V. Kannan), was hij in de Grote Prijs van Rio, het sluitstuk van de Athina Onassis Horse Show, de snelste foutloze combinatie en verdiende daarmee 330.000 euro. Marc Houtzager (Rouveen) en Gerco Schröder (Tubbergen) wisten zich met Sterrehof's Tamino en Eurocommerce London wel voor de tweede manche te plaatsen, maar konden niet doordringen tot de barrage. Zij eindigden als zevende en 13de, goed voor 30.000 euro en 7.500 euro.

In deze Grote Prijs gingen 42 combinaties van start, waarvan 18 terug mochten komen voor de tweede ronde. Vier daarvan mochten in de barrage terugkomen, omdat zij ook in de tweede ronde foutloos waren gebleven. Van dit viertal was Steve Guerdat de snelste, voor de in Nederland woonachtige Australische Edwina Tops-Alexander met Cevo Itot du Chateau, die daarmee 200.000 euro verdiende, terwijl de Zwitserse Clarissa Crotta met West Side van Meerputhoeve derde werd, voor de Fransman Olivier Gullion met Lord de Theize.

In de ogen van Marc Houtzager was de eerste ronde van de Grote Prijs normaal gebouwd. "Het was pittig, maar niet overdreven zwaar. In de tweede manche was het serieus, maar Tamino sprong top. We kregen een fout op de laatste hindernis van de driesprong, een oxer, een eerlijk gezegd had mijn paard dat foutje niet verdiend".
Gerco Schröder was in de eerste manche tegen een enkele strafpunt aangelopen wegens het overschrijden van de tijd. "De tijd stond niet echt krap, maar ik verloor tussen de eerste en tweede hindernis even de beugel en dat kostte me net te veel tijd. In de tweede manche sprong London ook weer top, alleen kregen we toen een lichte fout op een oxer, die gebouwd stond na een wending naar rechts. London sprong super, alleen een knullige fout stond een hogere klassering in de weg", aldus Schröder.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Uitslag springen Athina Onassis Grand Prix (1.60m):
1) Steve Guerdat (Zwi) - Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) - 0 / 0 / 0 - 33.23
2) Edwina Tops-Alexander (Aus) - Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) - 0 / 0 / 0 - 35.16
3) Clarissa Crotta (Zwi) - West Side van Meerputhoeve (Baloubet du Rouet x Apollonios xx) - 0 / 0 / 0 - 36.76
7) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Tamino (Numero Uno x Farmer) - 0 / 4 - 73.73
13) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce London (Nabab de Reve x Chin Chin) - 1 / 4 - 73.71

Archief
Terug naar vorige pagina