22-10-2012

Jong Heracles geeft voetballes in Twentse derby

ALMELO – Jong Heracles Almelo gaf in de openingswedstrijd van de eredivisie tegen Jong FC Twente voetballes en stuurde de Enschedeërs met 6-3 huiswaarts. Het talrijk opgekomen publiek genoot van een avondje voetbal waarin hoofdrollen waren weggelegd voor Geoffrey Castillion (3x), Luis Pedro (2x) en Marko Vejinovic, die de doelpunten maakten voor de zwart-witten. Edwin Gyssi, Felitciano Zsusschen en Mirco Born tekenden voor de tegentreffers.

Uit alles bleek dat de beloften van Heracles Almelo dagelijks trainen met hun broeders van de hoofdmacht en het inpassen van wisselspelers als Castillion en Pedro moeiteloos verliep. Ook het inpassen van de van blessures terugkerende spelers zoals Marko Vejinovic, Jason Davidson en Bart Schenkeveld ging van een leien dakje, zo zag trainer Rene Kolmschot.

Jong Heracles nam vanaf de aftrap het initiatief en zette de Enschedeërs flink onder druk. Toch kwam Jong FC Twente op voorsprong door een snelle uitbraak die Edwin Gyssi beheerst afrondde. Geoffrey Castillion zette de Almeloërs weer langszij door de steekpass goed op te pikken om vervolgens de Enschedese doelman Filip Bednarek te omspelen. Luis Pedro kopte de Almeloërs nog voor rust naar een voorsprong, maar vergat vlak daarna te scoren evenals Castillion.

In de tweede helft vierden Bart Schenkeveld en Dario Vujicevic hun rentree. Castillion liet na vijf minuten doelman Bednarek kansloos op een schot vanaf 20 meter, FC Twente sloeg terug via Felitciano Zsusschen en Pedro ronde eveneens beheerst af binnen 10 minuten 4-2. Het spel golfde op en neer met twee aanvallend ingestelde teams waarbij Jong Heracles Almelo talrijke kansen onbenut liet na het onvrijwillige vertrek van FC Twente-speler Dario Tanda. Mirco Born scoorde zeven minuten voor het einde de Enschedese aansluitingstreffer 4-3 maar dat vond Marko Vejinovic kennelijk teveel van het goede. Via binnenkant paal zette hij de Heraclieden weer in veilig vaarwater en vlak voor het einde omspeelde Geoffrey Castillion nogmaals de Enschedese doelman om de eindscore van 6-3 op het scorebord te zetten.

Jong Heracles Almelo – Jong FC Twente 6-3
(2-1)
20.Edwin Gyssi 0-1, 30.Geoffrey Castillion 1-1, 38.Luis Pedro 2-1, 50.Geoffrey Castillion 3-1, 52.Felitciano Zsusschen 3-2 , 56.Luis Pedro 4-2, 82.Mirco Born 4-3, 84.Marko Vejinovic 5-3, 89.Geoffrey Castillion 6-3,
Rode kaart: Dario Tanda (FC Twente)
Gele kaart: Jozef Samoel (Heracles Almelo)
Opstellingen:
Jong Heracles Almelo: Renze Fij, Milano Koenders (82.Daniel Neustädter), Jason Davidson, Dragan Paljic, Leon van Dijk (46.Bart Schenkeveld), Jozef Samoel (46.Dario Vujicevic), Joran Pot, Marko Vejinovic, Daryl van Mieghem, Geoffrey Castillion en Luis Pedro.
Jong FC Twente: Filip Bednarek, Lars Bleker, Peter Grebben, Coen Gortemaker (72.Peter Bijen), Mark Engberink, Joey Pelupessy, Edwin Gyssi (83.Jari Oosterwijk), Dario Tanda, Mirco Born, Tim Hölscher (76.Janik Jesgarzewski) en Felitciano Zschusschen.

Fotoreportage: Harry Broeze