27-10-2012

Ego ‘scheids´ dupeert DRC´12 tegen SVV´56

ALMELO – Tijdens de voetbalwedstrijd tussen fusieclub DRC’12 en het bezoekende SVV’56 bleek het ego van scheidsrechter Wim Weuring groter dan het fluiten op het juiste moment. Bij overtredingen liet hij doorvoetballen en daar waar ‘vriend en vijand’ geen overtreding kon ontdekken, klonk het fluitje schril over de velden van sportcomplex De Riet.
De 0-1 achterstand was er het directe gevolg van toen scheidsrechter Weuring niet floot voor een overtreding en SVV de eerste treffer kon laten aantekenen. Commotie op het veld en op de bank was het gevolg en het wegsturen van de elftalleider van de DRC-bank eveneens.
In de rust verzuchtte een lid van de scheidsrechtersvereniging Almelo e. O. dan ook dat hij blij was geen rapport te moeten schrijven. Op dat moment kon hij nog niet bevroeden dat het nog gekker werd.
Na rust had DRC’12 het betere van het spel en kon de gelijkmaker niet uitblijven 1-1. Maar scheidsrechter Weuring drukte nog een grotere stempel op de wedstrijd. Tijdens een aanval van DRC’12 op het doel van SVV’56 snerpte plotseling het fluitje van de scheids opnieuw over De Riet. Flarden van de wind moeten haast mede debet zijn geweest, dat Weuring reageerde op een ‘conversatie’ tussen laatste verdediger Haçi Sen van DRC en een aanvaller van SVV ruim 40 meter verderop op het veld. Weuring haastte zich terug om Sen een gele kaart te geven voor aanmerking op de leiding. Niemand in het veld of langs het veld had echter iets gehoord. Sen, normaal gesproken de rust zelve en daarom ook aanvoerder, vergat zich een moment en nam het K-woord in zijn mond waardoor geel rood werd. Toen hij op de bank ook nog riep dat hij de scheids na de wedstrijd wilde spreken werd dat opnieuw met rood beloond en stuurde Weuring beide elftallen naar de kleedkamer tot verbazing van spelers en publiek die geen enkele aanleiding tijdens de wedstrijd hadden gezien om dit te doen.
Weuring moet zich dat beseft hebben, want vijf minuten later stuurde hij de teams weer het veld op. Ook met een mannetje minder was DRC beter maar kwam het weer achter en maakte weer gelijk. Het wachten was dus op de winnende treffer, maar de DRC-doelman verslikte zich in de slotfase bij zijn uitlooppoging een pass op de rechtsbuiten van SVV te onderscheppen, waardoor alsnog simpel de overwinning naar het bezoekende SVV’56 ging met 2-3.