06-10-2012

Heracles Almelo bindt PEC Zwolle aan zegekar

Gouriye maakt twee treffers tegen PEC Zwolle
(Foto: Harry Broeze)

ZWOLLE – Heracles Almelo heeft de Overijsselse derby tegen promovendus PEC Zwolle met 3-0 weten te winnen. De bezoekende Almeloërs hadden feitelijk binnen een kwartier al met 3-0 moeten voorstaan, maar alleen Armenteros wist, fraai vanuit de draai, het net te vinden (0-1) nadat eerder Everton en Overtoom dat verzuimden.
Trainer Bosz liet de Heraclieden wederom met een 3-mans achterhoede spelen en zette daarmee flink druk vooruit en daar hadden de Zwollenaren flink moeite mee. PEC creerde dan ook nauwelijks kansen. Pas kort voor rust was Broerse met een kopbal dichtbij, maar deze ging voorlangs.
Na de pauze wederom een sterker Heracles. Achtereenvolgens lieten Everton, Overtoom, Duarte en Armenteros goede kansen liggen. Dat deed Gouriye wel en hij vierde al zijn treffer nadat scheidsrechter Hilger naar de middenstip wees. Toch bleek dat te voorbarig want via de assistent-scheidsrechter werd het doelpunt alsnog afgekeurd omdat Duarte (hinderlijk?) buitenspel stond. Even later was het toch raak door een fraaie actie van opnieuw Gouriye die de Zwolse doelman Wintjens in de korte hoek verraste (2-0). Tien minuten voor het eindsignaal zette opnieuw Gouriye de eindstand op het scorebord door met een mooi stiftje Wintjens te verrassen.

PEC Zwolle trainer Art Langeler erkende na afloop de suprematie van de Heraclieden door op te merken dat dit Heracles tot nu de beste tegenstander is die hij in deze competitie is tegengekomen.
Zijn collega Peter Bosz was dik tevreden over het spel van zijn spelers. ‘In de beginfase speelden wij zeer goed en creerden veel kansen waarvan wij er meer hadden moeten afmaken. Door veel druk te zetten kwam PEC niet echt tot voetballen. In de tweede helft kon de ploeg dat weer brengen met veel kansen en twee doelpunten en ik ben blij dat we achterin ook de nul hebben weten te houden. Ik ben dik tevreden’, aldus Bosz.

PEC Zwolle - Heracles Almelo 0-3