|
|
UTRECHT – De door USADA geopenbaarde dopingperikelen in de professionele wielersport zijn voor Rabobank Nederland aanleiding om na 17 jaar de stekker uit het professionele wielrennen te trekken. Vooral de openbaring dat Levi Leipheimer tijdens zijn Rabo-periode van doping werd voorzien door de teamarts en het huidige UCI-verdacht tegen de Spaanse renner Barredo zal aan dat besluit hebben bijgedragen. Rabobank blijft het amateurwielrennen wel trouw evenals het damesteam onder aanvoering van Olympisch kampioene Marianne Vos tot de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.
Rabobank stelt de professionele herentak wel in staat een doorstart te maken onder voorlopig een ‘white label’. Harold Knebel, de huidige directeur van de wielerploegen gaat het overgangsmanagement uitvoeren op een zo snel mogelijke wijze.
Bert Bruggink, lid van de raad van bestuur: “Het gaat met pijn in het hart, maar voor onze bank is het een onvermijdelijke beslissing. Wij zijn niet meer overtuigd dat de internationale professionele wielerwereld in staat is om een schone en eerlijke sport mogelijk te maken. Wij hebben niet het vertrouwen dat dit op afzienbare termijn ten goede zal keren.”Rabobank is 17 jaar geleden in de wielersport gestapt. Vol overtuiging en met een duidelijke missie. Want wielrennen past bij de Rabobank, bij haar klanten en bij haar medewerkers. Rabobank heeft de wielersponsoring in de loop der jaren uitgebreid tot een compleet pakket, van de heren- en damesprofploeg tot de jeugdopleiding en het veldrijden.Bert Bruggink:“Wielrennen is een prachtige sport waaraan miljoenen Nederlanders plezier beleven en een groot deel van die Nederlanders is klant van de Rabobank. Maar ons besluit staat vast: we trekken ons terug uit de professionele wielersport. Het is pijnlijk, niet alleen voor de Rabobank, maar vooral voor de liefhebbers en de sporters die geen blaam treft.“ |